דיוני סדרות #89

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קצת סיכום על דברים שראיתי בימים האחרונים:
Resident Alien - פרק 2X08 שהוא גם סיום חצי עונה (קונספט שנעשה יורת מידי מקובל).
באופן כללי אני פחות אוהב את העונה הזאת מהראשונה, אבל עדיין נהנה. הפרק היה טוב וכלל לפחות גילוי אחד משמעותי למדי ולא מעט רגעים נחמדים.

סופרמן ולואיס - פרק 2X07
ראיתי ממש עכשיו וקלטתי עד כמה נעשתי מושקע רגשית בסדרה הזאת. פרק ממש טוב.

Raised By Wolves - פרק 2X08 שהוא גם סיום עונה.
וואו הסדרה הזאת פסיכית ומעולה והפרק האחרון השאיר אותי פעור פה באופן שלא ציפיתי לו (סיום עונה 1 השאיר אותי פעור פה אבל באופן לא כל כך טוב דווקא)

Star Trek: Discovery - פרק 4X13 שהוא גם סיום עונה.
העונה התחילה לא משהו, אבל הסתיימה ממש חזק (למי שאולי הפסיקה לצפות בסדרה בעונה הזאת אני ממליץ לחזור) (אני מדבר אליך @dilia snake )
כללה כמה רגעי מדע בידיוני ממש מעולים.

Star Trek:picard - פרק 2X03
כל פרק של העונה הזאת מרגיש טוב יותר מהעונה הראשונה. עוזר שעכשיו רוב הדמויות מוכרות בעוד שעונה 1 הציגה לנו הרבה דמויות חדשות. אבל זה גם יותר מזה לדעתי, כאילו שימנו את הגלגלים.
אני הייתי הססן לגבי זה שQ יהיה בעונה הזאת, אבל בנתיים אני מאוד מרוצה.
אני מאוד שמח מזה שגם מלכת הבורג כאן. יש פוטנציאל עצום.
אבל אני מקווה שמתישהו יחזרו להווה שבו כולם התפוצצו ונבין מה היה הקטע של מלכת הבורג בלי הפרצוף.
לגבי זה שהם חזרו להווה - או ל2024 ליתר דיוק - יש לי דעות מעורבות. מצד שני אהבתי עלילות כאלו בסדרות מסע בין כוכבים קלאסיות (זה גם היה באחד הסרטים הישנים אבל אני לא ממש זוכר). העניין הוא שזה שמתחילים לבקר את העולם הנוכחי שלנו מרגיש לי שיכול בקלות להיות Preachy. וגם ליפול לקלישאות. חוץ מזה למה בחרו שהם יגיעו ל2024 ולא פשוט להווה שלנו בדיוק. עכשיו אם לוס אנג'לס תהרס בפיצוץ נוראי בשנתיים הקרובות הסדרה תרגיש לא נכונה. (אני מניח שזה לא יהיה הדבר הכי חשוב בעיני רוב האנשים)
דבר נוסף שלא אהבתי זה שאלנור מת. לא בגלל שאני אוהב את אלנור, הוא די משעמם, אם כי אולי היה לו פוטנציאל להפוך למעניין בעונה הזאת. אבל הוא בעצם החייזר היחיד שם. או לפחות החייזר הראשי שהוא מהצוות הראשי של הסדרה. אף פעם לא הייתה סדרת מסע בין כוכבים שבה כל הצוות הראשי היה בני אדם. למעשה כבר מראש הסדרה הזאת הייתה יותר מידי מלאת בני אדם.
לפחות עדיין יש את מלכת הבורג, את Q (אם כי אני לא יודע עד כמה נראה אותו) ואולי גם את הצופה הזה שהם מחפשים.

How I Met Your Father - פרקים אחרונים לעונה 1
העונה הייתה נחמדה באופן כללי. אבל דווקא שני פרקי הסיום הרגישו לי פחות טובים.

Welcome to Flatch - שלושה פרקים ראשונים מתוך 7 שיצאו בעונה 1
סדרה חמודה על אנשים בעיירה מאוד קטנה. לא היה משהו יותר מידי טוב, אבל נחמד מספיק כדי להמשיך

The Witchfinder - ארבעה פרקים ראשונים מתוך 6 שיצאו בעונה 1
קומדיה בריטית שמתרחשת ב1645 באנגליה כשכל אישה שהייתה מוזרה הייתה יכולה להיות מואשמת שהיא מכשפה והיו אנשים שהמקצוע שלהם היה למצוא מכשפות. (וכמו שמישהי שם מציינת, אף אחד לא משלם להם אם הם לא מוצאים מכשפה, אז זה קצת בעייתי)

Suspicion - פרק 1X08 שהוא גם סיום לעונה 1
סיום עונה קצת מאכזב לסדרה שהייתה בעיקר מאכזבת.
כן הייתה בו אמירה מעניינת מסויימת, אבל לא מספיק.

רוב הזמן נח

Well-known member
באופן כללי אני פחות אוהב את העונה הזאת מהראשונה, אבל עדיין נהנה. הפרק היה טוב וכלל לפחות גילוי אחד משמעותי למדי ולא מעט רגעים נחמדים.

סופרמן ולואיס - פרק 2X07

וואו הסדרה הזאת פסיכית ומעולה והפרק האחרון השאיר אותי פעור פה באופן שלא ציפיתי לו (סיום עונה 1 השאיר אותי פעור פה אבל באופן לא כל כך טוב דווקא)

העונה התחילה לא משהו, אבל הסתיימה ממש חזק (למי שאולי הפסיקה לצפות בסדרה בעונה הזאת אני ממליץ לחזור) (אני מדבר אליך @dilia snake )

כל פרק של העונה הזאת מרגיש טוב יותר מהעונה הראשונה. עוזר שעכשיו רוב הדמויות מוכרות בעוד שעונה 1 הציגה לנו הרבה דמויות חדשות. אבל זה גם יותר מזה לדעתי, כאילו שימנו את הגלגלים.
אבל אני מקווה שמתישהו יחזרו להווה שבו כולם התפוצצו ונבין מה היה הקטע של מלכת הבורג בלי הפרצוף.
לגבי זה שהם חזרו להווה - או ל2024 ליתר דיוק - יש לי דעות מעורבות. מצד שני אהבתי עלילות כאלו בסדרות מסע בין כוכבים קלאסיות (זה גם היה באחד הסרטים הישנים אבל אני לא ממש זוכר). העניין הוא שזה שמתחילים לבקר את העולם הנוכחי שלנו מרגיש לי שיכול בקלות להיות Preachy. וגם ליפול לקלישאות. חוץ מזה למה בחרו שהם יגיעו ל2024 ולא פשוט להווה שלנו בדיוק. עכשיו אם לוס אנג'לס תהרס בפיצוץ נוראי בשנתיים הקרובות הסדרה תרגיש לא נכונה. (אני מניח שזה לא יהיה הדבר הכי חשוב בעיני רוב האנשים)
דבר נוסף שלא אהבתי זה שאלנור מת. לא בגלל שאני אוהב את אלנור, הוא די משעמם, אם כי אולי היה לו פוטנציאל להפוך למעניין בעונה הזאת. אבל הוא בעצם החייזר היחיד שם. או לפחות החייזר הראשי שהוא מהצוות הראשי של הסדרה. אף פעם לא הייתה סדרת מסע בין כוכבים שבה כל הצוות הראשי היה בני אדם. למעשה כבר מראש הסדרה הזאת הייתה יותר מידי מלאת בני אדם.
לפחות עדיין יש את מלכת הבורג, את Q (אם כי אני לא יודע עד כמה נראה אותו) ואולי גם את הצופה הזה שהם מחפשים.

סדרה חמודה על אנשים בעיירה מאוד קטנה. לא היה משהו יותר מידי טוב, אבל נחמד מספיק כדי להמשיך

קומדיה בריטית שמתרחשת ב1645 באנגליה כשכל אישה שהייתה מוזרה הייתה יכולה להיות מואשמת שהיא מכשפה והיו אנשים שהמקצוע שלהם היה למצוא מכשפות. (וכמו שמישהי שם מציינת, אף אחד לא משלם להם אם הם לא מוצאים מכשפה, אז זה קצת בעייתי)

התחיל סופרמן ולואיס עונה 2 ? 👻

רוב הזמן נח

Well-known member

סופרמן ולואיס - פרק 2X07

בגלל Star Trek הדור הבא, התחלתי לשתות תה ארל גריי. קפטן פיקרד היה שותה את זה כל הזמן. אז אחרי שצפיתי בכל העונות, החלטתי לבדוק מה זה 🤣

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מישהו רואה Severance?
ראיתי בינתיים 4 פרקים, ואני נהנה.
כמה אנשים כאן רואים.
אתה יכול לדפדף על השרשורים האחרונים לראות את הדיונים שהיו לנו על הפרקים.

*רק שים לב למספר הפרק שאנחנו מדברים עליו כי אנחנו כבר ראינו עד וכולל פרק 6

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
היום בש"ח של יס הגענו לפרק החתונה של בן ולזלי ואני לא בוכה, נכנס לי משהו לעין;-(|מאוהב|

dory30

Well-known member

דיוני סדרות #89​

וילאנל וקרוליין משתפות פעולה להרוס את ה-12, שדחו את הרוצחת הרוסית. זאת גם המטרה של איב והלן, מעניין איזה צמד יגיע ליעד קודם.

דיברגנט חדש

Well-known member
וילאנל וקרוליין משתפות פעולה להרוס את ה-12, שדחו את הרוצחת הרוסית. זאת גם המטרה של איב והלן, מעניין איזה צמד יגיע ליעד קודם.
במהלך הפרק וילאנל עוזרת לרצוח כבאי שעשה כוויה לאשתו ובסוף הפרק הלן מביאה את איב לראות איך וילאנל חוטפת חץ בגב ונראה שהיא מתה (קשה לי להאמין) ואיב רצה אליה להציל אותה.

מילי08

Well-known member
מקווה לראות היום או מחר
זה כבר ברשימה שלי למתישהו
נשמע חמוד. לא שמעתי עליה. איפה משודר?
אני לא בוכה, נכנס לי משהו לעין;-(|מאוהב|
אוווו |מאוהב|

מילי08

Well-known member
MAID
אוקיי, אז אתמול הכרחתי את עצמי לראות פרק נוסף ובסוף המשכתי עד הסוף וקצת שיניתי את דעתי על הסדרה.
שלושת הפרקים האחרונים היו הרבה יותר מהודקים, והיו פחות רעשי רקע שנועדו לספק דרמה מיותרת. לדעתי כשסיפור הבסיס חזק אין צורך להוסיף דרמה כי זה מכביד ומתבלגן. זאת היתה הבעיה שלי עם הסדרה. הוסיפו עוד ועוד עניינים ובעיות והציגו את הדמות הראשית בתור קדושה מעונה וזה העיק. בפרקים האחרונים הנושאים האחרים היו ברקע אבל לא "גזלו" זמן מסך וככה יכולנו להתמקד נטו בסיפור. ואפשר היה לראות בחורה צעירה במצוקה אמיתית שנמצאת במצב נואש ומנסה לצאת ממנו (זה לא ספוילר, חלק מהתיאור של הסדרה). אפילו בכיתי בסוף.
בקיצור, אני קצת משנה את דעתי לגבי הצפייה בה. זאת לא צפיית חובה ולא סדרת מופת אבל הצליחה לרגש בסופו של דבר.

dilia snake

Well-known member
אלוהים אדירים שבשמיים ובארץ, שאני לא מאמינה בקיומו, אבל סוג של מתחילה. כי רק ישות חסרת רחמים שיודעת הכול תיצור קו עלילה שגורם לי לרצות לזרוק את עצמי על הרצפה כמו ילד בן 5 שאימא שלו לא מוכנה לקנות לו שוקו בסופר. כמה אדם יכול לסבול? ולמה כול השבוע, אפילו אלוהים נח מידי פעם( נניח בימי שבת או רוב שנות ה-40'). האם הם חושבים שאנשים באמת רוצים לשמוע כול הזמן על קנזי ודיקס והאימוץ/אומנה/וואטאבר? פה זה רשת CBS לא ספיישל בערוץ לייפסטייל עם אופרה ווינפרי. אפילו לפאולה וליאון יש יותר גבולות.

גם ג'יזס כול הדמויות המעניינות כבר נדחקו לגמרי לשוליים. סאם כבר חודשים לא קיבל עלילה נורמלית או שמץ של חיים פרטיים, גם לא שני המיותרים או האדמירל. אני כבר מעדיפה לדעת מה רנטרי עושה בחיים העלובים שלו ולא לשמוע שוב את המילה "ילד" או "אומנה" .

והתיק היה דווקא מעניין עד שהם אמרו את המילים IA ואז הפסקתי להקשיב, לא חושבת שהבנתי אפילו את הסוף של הפרק המיותר הזה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אלוהים אדירים שבשמיים ובארץ, שאני לא מאמינה בקיומו, אבל סוג של מתחילה. כי רק ישות חסרת רחמים שיודעת הכול תיצור קו עלילה שגורם לי לרצות לזרוק את עצמי על הרצפה כמו ילד בן 5 שאימא שלו לא מוכנה לקנות לו שוקו בסופר. כמה אדם יכול לסבול? ולמה כול השבוע, אפילו אלוהים נח מידי פעם( נניח בימי שבת או רוב שנות ה-40'). האם הם חושבים שאנשים באמת רוצים לשמוע כול הזמן על קנזי ודיקס והאימוץ/אומנה/וואטאבר? פה זה רשת CBS לא ספיישל בערוץ לייפסטייל עם אופרה ווינפרי. אפילו לפאולה וליאון יש יותר גבולות.

גם ג'יזס כול הדמויות המעניינות כבר נדחקו לגמרי לשוליים. סאם כבר חודשים לא קיבל עלילה נורמלית או שמץ של חיים פרטיים, גם לא שני המיותרים או האדמירל. אני כבר מעדיפה לדעת מה רנטרי עושה בחיים העלובים שלו ולא לשמוע שוב את המילה "ילד" או "אומנה" .

והתיק היה דווקא מעניין עד שהם אמרו את המילים IA ואז הפסקתי להקשיב, לא חושבת שהבנתי אפילו את הסוף של הפרק המיותר הזה.
:-D
אין על הראנטים שלך

מילי08

Well-known member
ראיתי ואהבתי.
אני חושבת שאני נהנית אפילו יותר מהעונה הזאת. נראה לי שהדינימיקה בין כולם הרבה יותר טבעית והדמויות קיבלו יותר אופי.
זה אומר שהסדרה יוצאת להפסקה עכשיו?

Lhuna3

Well-known member
אז גב' ראסל יצאה המנצחת הגדולה של העונה.
רק חבל שהניצחון הזה היה חשוב לה פי 1000 יותר מהבת שלה, כי אני ממש רוצה לחבב אותה וזה מפריע לי.

אבל נחזור להתחלה:

מריאן מארגנת את יום החתונה הסודית עם רייקס, שלכולנו ברור שהולכת להיות train wrack באופן כזה או אחר.
איידה חושדת במשהו ובסוף מצליחה להוציא ממריאן את התוכנית בערך. היא מנסה להניא אותה אבל כשנכשלת נפרדת ממנה בחיבוק ועוזרת לה להסתיר מאגנס.
אורורה רואה שוב את רייקס מפלרטט בגלוי עם בחורה עשירה אחרת, ובבוקר היא מגיעה להזהיר את מריאן, לא שזה כבר שינה הרבה, כי הזבל הזה בכלל הבריז לה מהמפגש בבית של גב' צ'מברליין, ואילץ אותה להגיע אליו למשרד לשמוע מפיו את האמת, שהוא "הולך על" מישהי אחרת.
לפחות היא מגיעה בזמן הביתה למנוע מלארי ראסל למסור לאגנס את ההודעה על החתונה.
ובסוף בנשף - שאליו מגיע גם רייקס בחוצפתו עם החברה החדשה שלו ומשפיל אותה עוד יותר - היא רוקדת עם לארי והוא גם מלווה אותה הביתה (כלומר חוצה איתה את ה"כביש").
כמה חבל שכל כך שקוף לנו מה הולך לקרות בהמשך.

אגב, אני רק בפרק הזה הבנתי שאורורה היא גם דודנית שלהן, איכשהו פספסתי את זה עד עכשיו.

חזרה שוב אחורה לבוקר הנשף:

מסתבר שהשף הצרפתי של ראסל, מסייה בודן, הוא בכלל סתם איזה ג'וש בורדן מקנזס שהתחזה, ואישתו בדיוק מצאה אותו, מה שמאלץ אותו להחשף מיידית.
גב' ראסל מייד מפטרת אותו ומזמינה שף צרפתי אמיתי וסנובי, שבערב הנשף משתכר ומפשל, ובעקבות כך היא מסכימה בסוף לקבל בחזרה את בורדן, שחזר להציל את סעודת הנשף למרות שפוטר, למרות שלא מאושרת מזה.

גב' אסטור מסרבת לקבל את גב' ראסל לביקור בביתה. (בעקרון היה לה תירוץ, אבל הצורה באמת היתה משפילה.)
ראסל מרגישה מושפלת ומבטלת את הזמנת ביתה קארי לנשף היציאה.
מה שאומר שגם שאר הנערים והנערות המתוכננים לריקוד המרכזי כנראה לא יוזמנו כי הוריהם לא יגיעו.
גלדיס אומללה ומאוכזבת כמובן.
גם קארי מאוכזבת, ושמחתי לראות שלגב' אסטור הרבה יותר אכפת מהבת שלה מאשר לברת'ה, והיא הולכת להשפיל את עצמה קצת בפני ברת'ה, שזה לא מספיק לה, והיא מציבה תנאי שגב' אסטור עצמה תגיע לנשף עם ביתה וגם תדאג שאגנס ואיידה יגיעו!
מר מקאליסטר, שגם רוצה מאוד להיות בנשף, משכנע אותה שעדיף לה להתקפל עכשיו, והיא נאלצת להיענות לדרישות.
מה שמאלץ את אגנס ואיידה גם לבוא בשביל לא להסתכסך עם אסטור (אבל אגנס "שומרת לעצמה את הזכות להמשיך לריב עם ראסל" בהמשך. מאוד בוגר.)

גם מר ראסל מצידו סוג של סוחט את אחת המשפחות העשירות ביותר (אבל עדיין פחות ממנו) בשביל לאלץ אותן להגיע לנשף, ולשמח את אשתו.

אוסקר ממשיך בנשף לחזר אחרי גלדיס.
המאהב הסודי שלו אדאמס כמובן לא מרוצה אבל אוסקר שוב מבטיח לו שהכל ישאר ביניהם כמו עכשיו.
(מרגיש כמו דברים שכבר ראינו.)

הריקוד היה די משעשע וחמוד, וממש שמחתי בשביל גלדיס שהנשף שלה הצליח בסוף כמו שרצתה והיא נראתה מאושרת.
והכי אהבתי את העצמאות שהפגינה בפני אוסקר ואת ה"אני יצאתי לחברה עכשיו, ונמאס לי שאומרים לי מה לעשות".
היא הדמות הכי אהובה עלי שם, ואני ממש מקווה שבעונות הבאות נראה אותה מתפתחת לאישה מעניינת ובטוחה בעצמה.
למרות ששוב, חבל ששקוף לנו שהיא תצטרך לעבור קצת "תלאות" עם אוסקר שרוצה לנצל אותה לפני שתזכה לאהבה אמיתית.

גב' אסטור מאיימת במרומז על גב' ראסל בנשף, שהיא יכולה לנקום בה אח"כ אם היא תרצה, אבל ראסל בטוחה בעצמה ומציעה לה להיות חברות.

ובבית משפחת סקוט מגלות פגי ואמא שלה במקרה, שהתינוק שהיא ילדה לא מת אלא נמסר לאימוץ ע"י אביה, שהסתיר מהן את העניין כל הזמן, מתוך אמונה שהוא מגן כך על שמה הטוב.
אוקיי, זה קרה הרבה יותר מהר משציפיתי.
הן כועסות עליו ונוסעות למצוא את הבן.

עוד שני דברים קטנים שקרו בפרק, שמן הסתם יתפתחו בעונה הבאה לסיפור/המשך:

* אוסקר מצליח לחלץ מאגנס הודאה שהיא עצובה על כך שגב' סקוט התפטרה.

* לנשף מגיעה גם הבחורה שהמשרת הקירח ניסה לחדש איתה קשר בפרק הקודם ונראה שהיא חשובה לו (ואני מנחשת שהיא ביתו, אבל יכול להיות גם סוג של אהובה?)

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
אני לא מגזימה? |מובך| אני תמיד עוצרת את עצמי כי אני יכולה להיות אפילו יותר מרושעת או ללכת למקומות הזויים יותר.
כל עוד זה לא משהו שאני רואה ואוהבת ואז אתבאס אז תתפרעי בכיף, זה מצחיק. (אבל גם קצת עצוב לי כי אני רוצה שתהני יותר מדברים שאת רואה)

dilia snake

Well-known member
כל עוד זה לא משהו שאני רואה ואוהבת ואז אתבאס אז תתפרעי בכיף, זה מצחיק. (אבל גם קצת עצוב לי כי אני רוצה שתהני יותר מדברים שאת רואה)
הסדרה הקבועה היחידה שהיא על גבול הסבל כרגע, זו לוס אנג'לס. לשאר הסדרות יש נפילות או קווי עלילה שאני לא אוהבת נקודתית(כמו עם הצ'יף הסימטרי) אבל הן לא גרועות.

ויש סדרות בינג' אבל זה כבר עולם אחר(אני גם יותר בררנית איתן, זה לא סדרות שאני רואה המון שנים).

אבל אני אדע לא להתעלל בסדרות שהרבה כאן רואים|4U|.

למעלה