כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן
כרגיל זה חסום למי שאין לו אינסטגרם..מכירים את זה שרואים איזה סרטון מעריצים וזה גורם לרצות לראות שוב את הסדרה?
לחלוטין הגיע הזמן לעשות צפיה חוזרת בוונדהויז'ןᴘᴀʟᴏᴍᴀ ᴏʀᴅᴀᴢ on Instagram: "@WandaVision + @Coldplay = Perfection 🥹🫶 ©️xbuzkax (Tiktok) — #marvel #mcu #marvelstudios #marvelcinematicuniverse #marvelcomics #marvelnews #marveluniverse #marvelfans #marvelmovies #marvellegends #marvelphase4 #marvels
596 likes, 7 comments - palomaordaz on March 22, 2022: "@WandaVision + @Coldplay = Perfection 🥹🫶 ©️xbuzkax (Tiktok) — #marvel #mcu #marvelstudios #marvelcinematicuniverse #marvelcomics #marvelnews #marveluniverse #marvelfans #marvelmovies #marvellegends #marvelphase4 #marvelseries...www.instagram.com
אני דיברתי הרבה פעמים על סדרת המקור הבריטית ואני ראיתי אותה מאז שהיא התחילה באנגליה לפני 3 שנים.Ghosts אזהרה והמלצה
אז זכרתי שניק אהב ואמר שהיא חמודה וגם היתה ברשימה שלי וראיתי שבסלקום יש אותה! אז התאים לי משנהו קליל ופרקים קצרים וראיתי את 4 הפרקים שעלו בסלקום אבל מה אני אגיד, לא הלהיב במיוחד. רוב השחקנים לא באו מעולם הקומדיות והם רק אומרים את הטקסטים שלהם והכימיה בין בני הזוג בסדרה לא קיימת וגם לא היה ממש מצחיק.
אבל באיזשהו שלב קלטתי בכתוביות שזה מבוסס על סדרה בריטית והחלטתי לחפש אותה. וואו, איזה הבדל! אסור לאמריקאים להעתיק קומדיות מהבריטים! פשוט אסור להם. הכל עובד יותר טוב בבריטי. אנסבמל השחקנים מעולה והרבה יותר מחוייב לתפקיד. לכל הדמויות יש אופי והם לא חד מימדיים וכל מיני סצינות שהאמרקאים גנבו מהמקור, עובדות הרבה יותר בסדרה הבריטית כשהן חלק מהקשר שלם ולא רק סצינה קצרה אחת.
חבל שבקושי קונים כאן סדרות של BBC
וולקאם טו דה קלאב.אז אני בבית חולה היום ורוב הזמן אין לי מספיק אנרגיה בשביל להתרכז בטלוויזיה אפילו.
חחחחחח WTF?ריברדייל פרק 6X07 - הפסקתי לצפות בסדרה הזאת בעונה 2 ושמעתי מאז עד כמה היא נעשתה מטורפת ומוזרה, אבל לא הייתי מוכן לכך שחלק מהחבורה קיבלו כוחות על ומכשפה הכניסה את הנשמה של מכשפה ישנה יותר לתוך הגוף של שריל. חוץ מזה הירם לודג' הוצא להורג בפקודת ורוניקה, הבת שלו, ואז מי שהוציא אותו להורג בא כדי להרוג את ורוניקה ואז הgodson של סבתה שלה מציל אותה בכך שהוא יורה בו בראש דרך חלון מהקומה למטה - וכל הזמן הזה ורוניקה מחזיקה כוס משקה ולא מתרגשת בכלל ובאמת מה יש להתרגש מדברים שהם לא קסמים בשלב הזה. אה כן, ומסתבר שיש רוצח סדרתי שאובססיבי לגבי בטי וחותך אנשים לחתיכות והוא מנסה להרוג את ארצ'י. זה אמור להיות קשה כי ארצ'י קיבל כוח על, אבל הוא מגלה שיש אבן מוזרה כלשהי שהיא הקריפטונייט שלו. במקביל ג'אגהד איבד את השמיעה שלו ומקריין את חייו באופן מוזר (בעצם אולי הוא עשה את זה גם לפני כן) ובסוף מגלה שהוא קיבל את היכולת לשמוע מחשבות של אנשים. ואם הבנתי נכון לפאנגס וטוני טופז יש תינוק אבל משום מה קווין מטפל בו. וקווין גם הופך לדפיוטי שריף בשביל אבא שלו, לא שממש רואים אותו כדפיוטי, אבל הוא כן מתארח בארוחה בתוכנית הריאליטי של אמא של ורוניקה.
כן, בדיעבד הבנתי שאתה מתייחס לבריטית ולא לאמריקאית, מה גם שהיא רק עלתה לאוויר.אני דיברתי הרבה פעמים על סדרת המקור הבריטית ואני ראיתי אותה מאז שהיא התחילה באנגליה לפני 3 שנים.
מעניין, לא ראיתי את התוכנית הזאת אבל דינמיקה טובה קשורה לדעתי גם להוראות בימוי נכונות והבנה של הדמויות, מה שחסר בגרסה האמריקאיתאגב, סדרת המקור נוצרה וגם משחקים בה הרבה מאותם אנשים שעבדו על הסדרה Horrible Histories שזאת סדרה בריטית שמראה כל מיני קטעים מההיסטוריה (קצת כמו היהודים באים אני מניח), אף פעם לא ממש צפיתי בה, אלא רק קטעים פה ושם ביו-טיוב. אבל כשראיתי את זה הבנתי למה הקאסט עובד כל כך טוב יחד בסדרה ההיא, כי יש להם היסטוריה.
אוי, אופס.. סליחהקודם @מילי08 חירבת לי לגמרי את ג'ובל ועכשיו כול הפרק חשבתי על איך שתיארת אותו .
כן, כמו תמיד. האשה החלשה והענוגה שצריכה שהגבר החזק יגן עליהאין כמו להשתמש בנשים כדי לקדם גברים ולתת להם עומק, ראינו את זה רק אתמול עם וויל סמית'
נראה לי שגם בסופ"ש הזה לא ייצא לי לראות כי אנחנו מתארחים אבל אני אשלים מתישהווהשכנים שלי עושים מסיבת אירוסין עם מנגל והכול, אז אני חושבת שאני אבקש מהם לשים את בובת הוודו של הכותבים על האש כמה דקות עבורי, כדי לוודא שהם סובלים מכוויות דרגה 3 בכול הגוף.
אוף זאת הבעיה עם מחלות. בתוכנית שלנו נשב ונראה טלוויזיה בכיף אבל בסוף רק רוצים לישון ולסבול בשקט.אז אני בבית חולה היום ורוב הזמן אין לי מספיק אנרגיה בשביל להתרכז בטלוויזיה אפילו.
לא זוכרת מה זה הפרק אבל קומיוניטי זה טובקומיוניטי - הפרק של הchicken fingers - תמיד אפשר ליהנות מקצת קומיוניטי
לגמרי WTF (עדי, תכניסי לספוילר)חחחחחח WTF?
אף פעם לא חשבתי עליו ככה, לא במונחים של היסטריה. זה נראה לי כאילו הוא רוצה שהם פשוט יזוזו כמה שיותר מהר, כי השעות הראשונות תמיד קריטיות.אוי, אופס.. סליחה
אבל באמת לא ראית אותו ככה לפני כן? לא ברור למה הוא בחר בעבודה הזאת כי הוא היסטרי.
חח, כנראה פתחתי אצלך ולא שמתי לבזה בספוילר
לא יודעת. ראיתי דמויות שמצליחות להניע את האנשים שלהם יותר טוב. היתה לי מנהלת שכל הזמן שידרה לחץ קבוע. אמנם בלי ידיים על המתניים אבל משהו במבט ובדיבור שלה. וזה עשה לי בדיוק את ההיפך ולא הניע אותי לעבודהאף פעם לא חשבתי עליו ככה, לא במונחים של היסטריה. זה נראה לי כאילו הוא רוצה שהם פשוט יזוזו כמה שיותר מהר, כי השעות הראשונות תמיד קריטיות.
אבל בסדרה זה עובד כי כול פעם שהוא אומר let's move people ישר כול האנליסטים והאנשים שברקע פתאום מוציאים מידע. ובפועל הם עובדים יותר קשה מהארבע שרצים ברחובות.לא יודעת. ראיתי דמויות שמצליחות להניע את האנשים שלהם יותר טוב. היתה לי מנהלת שכל הזמן שידרה לחץ קבוע. אמנם בלי ידיים על המתניים אבל משהו במבט ובדיבור שלה. וזה עשה לי בדיוק את ההיפך ולא הניע אותי לעבודה
מעניין עד מרתק הסיפור של קרוליין בפרקים 5 ו-6, כיצד הייתה במסווה בקרבתם של חבורה אנרכיסטית בגרמניה של שנות ה-70. מה שלא פחות מעניין, הוא הבגידה שלה במולדת והיותה מרגלת עבור הסובייטים (ואח"כ הרוסים). במקביל, גם וילאנל ואיב מנסות להרוס את ה-12 מבפנים ומבחוץ.
חחחחחחח, באמת התעצבנתי כשאפילו לא קיבלנו את ההתעוררות שלהם בסוף הפרק הזה, אבל לא עד כדי כךאוף איזה מעצבנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא חשבתי על הקשר של הצבע השחור לזה שהוא מדמיין נוזל שחור.סיכום מעוצבן:
קצת אאוטי-אירווינג סופסוף!
יש לו כלב בשם רדאר.
נראה שהוא חי לבד.
והוא מצייר שוב ושוב את אותו ציור של דלת של מעלית עם נורה שמראה שהיא יורדת. (ככה נראה לי לפחות).
הצבע השחור שהוא משתמש בו מזכיר מאוד את השחור שאנחנו רואים בהזיות שיש להם בתוך לומון נוזל מלמעלה (וגם בפתיח).
מה שהפתיע אותי קצת כאן זה שיש להם מצלמה במחשב של האלי והם מסתכלים עליה משם.לומון.
כל המחלקה במתח שהאלי תצליח להגיע ליעד שלה בזיקוק הנתונים.
אירווינג מציע ששלושתם יעמדו במאחוריה ויעודדו אותה בקריאות שמה
גם סת' (מסתבר שזה שמו הפרטי) מילצ'יק והרמוני קובל במשרדם צופים בה במתח ומתכוננים לזה.
זה היה מוזר. וחשבתי שהם יהיו ציניים לגבי זה, אבל כולם התסכלו על זה כאילו איזה יפה זה. תכלס זה נדיר להם לראות אנימציה במחשבים שלהם.היא מצליחה, ומקבלת אנימציה מיושנת של קייר איגן אומר לה תודה.
כן, זה הרגיש מאוד מוזר.הפרס הוא שמישהו מהמחלקה יזכה להשאר בערב ולקבל "מסיבת אפיפיות", והתוכנית היא שדילן ישאר בשביל להעיר את האחרים בחוץ.
מארק והרמוני צוחקים במשרד שלה היה הזוי.
זה לחלוטין הזוי שהיא חיה כל כך מעט זמן.היא גם שולחת אותו לפגישת well-being אצל קייסי.
שזו הפגישה האחרונה שלה כי קייסי "מפוטרת".
קייסי מתוודה בפניו שהיא נהנתה הכי הרבה במשרד ביום שבילתה לצידו במחלקה (כשפיקחה על האלי).
היא גם אומרת שהחיים שלה נמשכו 107 שעות, שזה ממש מעט, כנראה היו "מעירים" אותה לעבודה רק למפגשים עם העובדים כשהיה צורך, חוץ מהיום ההוא.
אני גם קיבלתי את הרושם שאכפת לה מאוד משניהם. איכשהו מרגיש לי שזה יותר מאשר שהסיפור שלהם נוגע לה בלב, אלא שיש לה איזה אינטרס אישי. איזו קירבה לא ידועה לאחד מהם.בפגישה שלהם צופה הרמוני במבט נרגש שאפילו מילצ'יק חושב שזה נראה כאילו היא מקווה שהם כן יזכרו זה את זו, ומזכיר לה שזה טוב שהם לא, כי זה אומר שהשבב עובד כראוי.
אני חושבת בשלב זה וגם בעקבות המשך הפרק, שכל המעקב האישי שלה אחרי אאוטי-מארק ומשפחתו, שאח"כ היא גם ננזפת עליו מההנהלה, זה בעצם בגלל שהסיפור שלו ושל ג'מה/גב' קייסי נוגע לליבה או גורם לה למעורבות רגשית כלשהי וקצת עירער את הנאמנות והאמונה שלה בלומון וקייר. שהיא בעצם גרה לידו בגלל דאגה לשלומו בקטע טוב.
מאוד מוזר. מה זאת ה"קומת בדיקות" הזאת?גב' קייסי המפוטרת נשלחת חזרה לקומת הבדיקות, ואנחנו חייבים לתהות מה באמת הולך לקרות לה, כי ככל הידוע לנו בחוץ היא נחשבת כמתה.
אבל רק בסוף בעצם מגלים שזה מה שהוא קיבל נכון? כי אני כל הזמן תהיתי מה יש לו שם בקופסה, אז קצת התאכזבתי שזה זה.מארק ושאר המחלקה ששומעים על זה נראים נרעשים, שזה מצד אחד מובן כי היא אחד האנשים היחידים בחייהם לכאורה, אבל גם קצת מוזר נגיד שהאלי שואלת אם יש משהו שהם יכולים לעשות בשביל לעזור לה, כי לצאת משם לתמיד זה הדבר הכי טוב בעיניי האלי.
המחלקה מקבלת גם "מסיבה" קטנה עם מזנון ביצים לכבוד העמידה במכסת הרבעון,
ודילן שהיה המוביל 3 פעמים, ביקש וקיבל כפרס... תמונה של ארבעתם במעמד זכוכית.
אבל באותה מידה הוא יכל לנסות להגניב החוצה את התמונה של כולם שיש לכל אחד על השולחן.(יכול להיות שהוא רוצה להגניב את זה החוצה בשביל שהאאוטי שלו יוכל לזהות אותם בהמשך? או שזה סתם בשביל שלא יחשדו בכלום.)
קצת ריחמתי על הרמוני, אבל באופן כללי שמחתי כי רוב הזמן היא נוראית.בינתיים ההנהלה דרך המתווכת המתולתלת (נטלי, מסתבר) מודיעה להרמוני שהיא מפוטרת כי הם גילו על ניסיון ההתאבדות של האלי שהיא לא דיווחה עליו וגם על זה שהיתה אצל אחותו של מארק ללא ידיעתם.
ההנהלה אפילו אומרים מילה אחת דרך הרמקול כדי לאשר לה שהם באמת שם.
זה היה מעניין. אבל גם חשבתי כל הזמן על כך שמתישהו מישהו אחר יפתח את הספר הזה ויגלה שזה נעשה (בעיקר בגלל הריח)חזרה במסיבה, אירווינג במחווה סמלית לעצמו לציון סוף האמונה שלו בקייר ודרכו, מועך ביצה בתוך ספר ההדרכה.
האלי מתבדחת עם מארק "הבנתי עכשיו, הגדיים מטילים את הביצים" חחח
אני מניח שמראש יש חתימה על מסמכי סודיות שאם היא עוברת עליהם תובעים אותה על המון כסף.מילצ'יק מחסל את המסיבה והולך ללוות את הרמוני המפוטרת החוצה.
ושוב ההתנהלות של לומון תמוהה - איך הם מפטרים מישהי כמוה ופשוט נותנים לה לצאת בחופשיות? הם לא חוששים שהיא תחשוף את כל הסודות שלהם? איזה אינטרס יש לה להשאר נאמנה כשהיא ממורמרת על פיטורין?
לא בטוח, לא ראינו אם אין לו אף אחד חוץ מהכלב. אבל בכל מקרה נראה לי שהוא יוקסם שיש לו כלב.המחלקה בהתגודדות סודית אחרונה לפני שאירווינג, האלי ומארק יוצאים למעלית בהתרגשות לדעת מה ימצאו בחוץ, או כמו שאירווינג אומר את זה: "בואו נגלה what's for dinner" (שם הפרק).
(אני קצת עצובה בשבילו שהוא הולך למצוא את עצמו במצב די עגמומי ובודד, לפחות ממה שראינו.)
אווווו... חמוד.האלי ומארק נפרדים בעוד רגע חצי אינטימי חצי מבודח אבל בסוף האלי מנשקת אותו.
האמת שלמשך הרבה מהפרק חשבתי שהפרס הגדול באמת שהוא מקבל (מלבד אפיפיות) זה פשוט לישון. כי זה הרי דבר שהם אף פעם לא חווים. וזה גם יסביר למה התייחסו לעניין השינה בפריוויסלי. חוץ מזה שזה מסביר למה הוא יכול להיות שם גם בלילה. (אם כי מעניין איזה סיפור אומרים למשפחה שלו ולאאוטי שלו לגבי למה הוא נשאר שם לילה)מילצ'יק מלווה את דילן ל"מסיבת האפיפיות", שמסתבר שזה אומר לאכול לבד אפיפיות בחדר ההנצחה של קייר, ואז לשבת על המיטה שלו, ללבוש מסכה ענקית שלו, ולצפות בנשים בבגדים תחתונים סקסיים ומסכות קריפיות רוקדות בפניו. (יש מצב שהפרס הוא בעצם סקס, שאם הוא היה נשאר הוא היה "זוכה" לו מהן?)
(בשלב זה אני מוכנה לגלות שכל מה שקורה שם זה הזיות, ושכולם בכלל שוכבים כל הזמן ישנים ומחוברים למכשירים. זה נראה לי ההסבר הכי אמין.)
כן, זה מוזר. אבל הגיוני בשביל מישהו עם חרדות.והרמוני נוסעת הביתה כולה זועמת ושבורה והורסת את מקדש קייר שבחדר שלה.
אבל אאוטי-מארק דופק בדלת לשאול בשם דבון אם היא מגיעה למסיבת הקראה לספר של ריקן אצלם.
היא אומרת שהיא לא מרגישה טוב בהתחלה, אבל אח"כ מחליטה להגיע ברכבה "ככה אני אוכל לעזוב אם ארגיש לא בנוח או שאפחד". (משפט שאמור להשמע לו קצת תמוה לדעתי, אבל הוא לא).
שמחתי שהיא שמחה מזה. כי נראה שהיא רוצה יותר בטובתו מאשר "לבצע עליו ניסויים מוזרים".במסיבה של ריקן, מארק מספר להרמוני שהוא שוקל להתפטר מלומון, והרמוני נראיית שמחה באמת בשבילו ומעודדת אותו לעזוב.
כן, גם אני תהיתי מה הם כל שאר הפרוטוקולים האלו שיש שם.ודילן מבריז באמצע הריקוד הסקסי לחדר האבטחה לביצוע התוכנית!
יואו איזה מתח!
אנחנו גם רואים ש"שעות נוספות", שזו התוכנית שהוא מפעיל עליהם, היא רק אחת מתוך רשימת תוכניות עם שמות כמו "שיר ערש", "בית פתוח", שאנחנו לא יודעים מה הן, אבל כנראה שהשליטה המוחית דרך השבב לא מסתכמת בהחלפה בין שני מצבי הזיכרון.
גם אני רציתי לרצוח מישהו ברגע הראשוןכמובן שהוא מצליח להפעיל את התוכנית, ושאז נגמר הפרק
מה? שבוע הבא זה סוף העונה? (מה הקטע החדש הזה של דווקא 9 פריקם לעונה?)אני ממש מוטרדת מזה שנשאר רק פרק אחד לתת לנו תשובות, ושהם ישאירו יותר מידי לא ברור בכלל בסוף העונה!!
ציפיתי לקבל הרבה יותר מידע בפרק הזה, ובעצם התובנה החדשה היחידה שקיבלנו (וגם זה רק אם הבנתי נכון) זה את המניע להתנהגות הדי תמוהה של הרמוני.
הא, מעניין(עוד פרט קטן: בפייסבוק לפני שבוע/שבועיים (השבוע עוד לא קוראת בינתיים, מנסה להמנע) קראתי הערה בסיכום של עידו מוואלה על כך ש"מארק התחיל לקרוא לריקן "ריק", שזה נשמע כמו ההיפך מ"קיר".
אז בפרק הזה כשריקן אומר למארק שהוא יבקש ממישהי לחלוק איתו את העותק, היא נקראת "ריבק". אני לא חושבת שזה באמת משהו עם משמעות, אבל אני כן חושבת שזה מן קריצה מכוונת של הכותבים לשם, ולא מקרי.)
אההה נכון. שאלה מצוינת.אבל אז ראו את המסדרות הצר שגברת קייסי הולכת אליו בדרך למעלית והבנתי שזה בעצם זה. אבל מתי בכלל הוא ראה את זה?
אפשרי... אבל לא הרגיש לי ככה במיוחד.אני גם קיבלתי את הרושם שאכפת לה מאוד משניהם. איכשהו מרגיש לי שזה יותר מאשר שהסיפור שלהם נוגע לה בלב, אלא שיש לה איזה אינטרס אישי. איזו קירבה לא ידועה לאחד מהם.
כן. וגם אני.אבל רק בסוף בעצם מגלים שזה מה שהוא קיבל נכון? כי אני כל הזמן תהיתי מה יש לו שם בקופסה, אז קצת התאכזבתי שזה זה.
נכון, אבל עדיין... לא יודעת אם זה מספיק.אני מניח שמראש יש חתימה על מסמכי סודיות שאם היא עוברת עליהם תובעים אותה על המון כסף.
זה מה שאני מניח שעושים בהרבה מקומות שבהם יש סודות.
נראה לי שכן.האמת שלמשך הרבה מהפרק חשבתי שהפרס הגדול באמת שהוא מקבל (מלבד אפיפיות) זה פשוט לישון. כי זה הרי דבר שהם אף פעם לא חווים. וזה גם יסביר למה התייחסו לעניין השינה בפריוויסלי. חוץ מזה שזה מסביר למה הוא יכול להיות שם גם בלילה. (אם כי מעניין איזה סיפור אומרים למשפחה שלו ולאאוטי שלו לגבי למה הוא נשאר שם לילה)
אבל אז הגיעו הנשים אז באמת חשבתי שאולי הכוונה היא שהפרס הוא סקס. וזה מעניין אם בעצם זה ידוע וכל הזמן כשדיברו בהתלהבות על מסיבת אפיפיות זה היה ידוע שזה קוד לסקס.
טוב, אני כתבתי את זה יותר בצחוק מאשר ברצינות. אבל גם קצת ברצינות, כי אני חוששת שההסבר האמיתי שנקבל בסוף, סביר ככל שיהיה, למה שעושים בלומון, לא יהיה מספיק בשביל לתרץ את כל הדברים הסוריאליסטיים האלו.*אני מאוד מקווה שזה לא קטע של הזיות. בכל מקרה נראה לי בעייתי כי ראינו את העניין המעלית למשל, וזה שנשארים להם פציעות.
כאמור אני סבורה כרגע שגם אכפת לה ממנו באמת.אם כי השאלה האמיתית היא האם היא הייתה שמחה עבורו לשמוע את זה גם אם היא לא הייתה מפוטרת באותו יום? כלומר אולי היא שמחה שהוא עוזב רק כי היא כבר לא שם כדי לבלגן לו את המוח.
ממש מעט מידי לטעמי.מה? שבוע הבא זה סוף העונה? (מה הקטע החדש הזה של דווקא 9 פריקם לעונה?)
אומנם מתסכל שאנחנו יודעים כל כך מעט, אבל זה כן היה לי ברור שזאת סדרה שבה נקבל רק מעט תשובות בעונה הראשונה. בטח רק בעונה האחרונה נגלה מה זהמפלצת העשןחדר העזים.
חחחעוד כמה דברים:
כמובן שאם זה מנגנון שצריך שני אנשים להפעיל אז צריך שנים אנשים להפעיל אותו. ונראה שדילן באמת לא מצליח לסובב את שני המפסקים בו זמנית אלא שהוא סובב את אחד המפסקים ואז נמתח להגיע לשני למרות שהראשון כבר סובב.
אז לא ברור לי מה הקטע. הייתי אומר שהוא לא יצליח להעיר אותם, אבל ברור שהם יתעוררו, אחרת אנחנו נעשה הפגנה גדולה.
וואלה, זה רעיון מעניין!לפני סוף הפרק ראו הבזקים שהאלי שותה באיזו מסיבה. אני תוהה אם היא במסיבה הגדולה של לומן. האם היא חלק מההנהלה? אבל אז למה שהיא תעשה ניתוק ותעבוד חלק גדול מהיום בקומה המנותקת?
חחח נכון.הוא יראה את ריקן שהוא יזהה מהתמונה על הספר שהוא קרא
מעניין באמת.(הספר היחיד שהוא קרא שהוא לא ספר החוקים של לומן) והוא כנראה גם יראה את הרמוני. האם היא תקלוט שהוא התעורר?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.