דיי "שינוי" רחמו על הילדים שלנו !!!

דיי "שינוי" רחמו על הילדים שלנו !!!

אני מבקשת להביא כאן את מחאתי למה שמעוללת מפלגת שינוי לעולם התורה ולציבור החרדי בפרט !!! מאז כניסתה לממשלה של מפלגת "שינוי" היא מגשימה את המצעה האנטי דתי והאנטי יהודי שלה. מי שראה את הכתבה היום בחדשות ערוץ 2 ראה באיזה מצב נמצא העולם החרדי ועולם הישיבות בפרט! לילדים שלנו אין מה לאכול !! רחמו עלינו!!! אבל תדאגו כפי שראיתם בכתבה אגודת ישראל ארה"ב פועלת לגיוס כספים להצלת המשפחות והעולם הקדוש של עולם התורה !!! וברוך השם יש לנו מפעל גדול של גמילות חסדים אפילו עולם חתונה ינתן בחינם לזוגות שרוצים להישנא. אני פונה אליכם להשפיע ולרחם על עולם התורה ולהפסיק את התעללות והקיצוצים לציבור החרדי-יהודי רק בגלל שהוא שונה ממכם !!!

עצוב, פשוט עצוב

ואנשים אומרים פה שלחרדים אין בעיות. שמישהו יסביר למה המדינה צריכה לתת כסף לחרדים? כאילו תנו סיבה אחת טובה.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, היא צודקת

בטענתה במליון אחוז, ותן לי סיבה אחת טובה למה המדינה לא צריכה לתת לחרדים? האם אנחנו סוג ב'?, האם אנחנו לא חיים במדינה? ולא אזרחים של המדינה?... וכזכור לך אנחנו לא ביקשנו מהמדינה הטבות כלשהן, או בקשות מיוחדות, בסך הכל מה שביקשנו זה תנו לנו לחיות בשלווה, ואל תקצצו לנו ממה שכבר יש לנו, מהסכום הפעוט שאנחנו מקבלים מדי חודש, אז גם זה אתם רוצים לקצץ לנו, ולהשאיר אותנו רעבים? כשתראו את הילדים שלנו מסתובבים ברחוב, ומחפשים לחם, האם אז תרגישו סיפוק? האם אז תאמרו סוף סוף הצלחנו לדחוק את החרדים ולדפוק אותם, ולהגיע למה שרצינו?....

התכוונתי יותר כסף מלאחרים

תן לי קבוצה(אתנית, גיל, לא משנה איזו) אחת במדינה שמקבלת יותר כסף מהחרדים. אני גם יכול לבחור לא לעבוד ולחיות על כלום- אבל האם המדינה תיתן לי כסף? קרוב לוודאי שלא, כי קצבת אבטלה אין בגלל שלא עבדתי מעולם, רק לשכת הסעד אולי תעזור. אבל אם הייתי חרדי, הייתי מקבל יותר, נכון?

מתנדב

New member
Knight of Darkness, תסלח לי מאוד

ידידי הנכבד, החרדים לא מקבלים יותר מכל אחד אחר, אלא בדיוק ההפך, כמה מקבלים בתי ספר חילונים וממלכתיים, על כל ראש שנמצא אצלם?, וכמה מקבלים ישיבות וכוללים על כל ראש?, תעשה חשבון ותגיע לתשובה כואבת מאוד מצד הציבור החרדי.... ואתה מדבר על עבודה?, אני אישית שמעתי ברדיו ראיון שראיינו אחד מחברי הכנסת, על הנושא של ויקי כנפו, ואותו שדרן שאל את חבר הכנסת למה הם לא יוצאים לעבוד?, אתה יודע מה התשובה של הח"כ הייתה? שהם לא רוצות ללכת לעבוד, כי אם הם יעבדו אז לא יהיה להם הנחות בשכר לימוד של הילדים, ועוד הנחות שהם מקבלות, אז אני שואל אותך אדון נכבד, אם הם לא רוצות לעבוד, אז מה כל המחאה שלהם?, שהם ילכו לעבוד....

גוססי2

New member
לא, ההשוואה אינה נכונה

כי בוגרי החינוך הממלכתי הופכים לאזרחים עובדים שמחזירים את ההשקעה בהם, בעוד רוב החרדים מהווים כל חייהם נטל על קופת המדינה.

saar7650

New member
בעוד רוב החרדים מהווים כל חייהם נטל

אבל הרבה מאוד חרדים יוצאים לעבוד! אם זה בתחום מורי הוראה, רבנים, מוהלים, משגיחי כשרות, מלמדי תורה, מרצים, או עובדים בעבודות אחרות. כמו- מזכירים/מזכירות, נהגים, עובדים במחשבים וכיו"ב. אז לבוא ולומר שרוב החרדים אינם עובדים זה לא נכון! כי הם עובדים בעיקר בתחומים התורניים שציינתי לעיל.

א ו ר בת

New member
ושוב ושוב ושוב

הם עובדים הרבה פחות מאלה שאינם חרדים. הם עובדים במישרות חלקיות יותר. הם עובדים במקצועות שאינם מכניסים הרבה. לא להם ולא למדינה. כתוצאה מכך וממספר הילדים הגדול יותר - הכנסתם לנפש אינה כזאת המאפשרת קיום סביר. הן להם והן למדינה. הכל מגובה בנתוני ביטוח לאומי + הלמ"ס.

saar7650

New member
ושוב נצאה אל הדרך... בשרשרת יחדיו

(יחדיו או זהב?!). לגבי התגובה שלך- "הם עובדים הרבה פחות מאלה שאינם חרדים. הם עובדים במישרות חלקיות יותר. הם עובדים במקצועות שאינם מכניסים הרבה." ממש לא! קודם כל- ברוב הישיבות (אלה הפטורים חוקית משירות בצה"ל) פשוט אסור לעבוד על פי חוק עד גיל מסויים ולכן הנתון הזה משפיע על הדיעה הרווחת בציבור בנוגע לכך שחרדים לא עובדים. שנית- באלה שמותר לעבוד מקבלים כסף עבור שהותם בישיבה ואם לימוד מ- 8 בבוקר עד 5 בערב נחשב בעינייך משרה חלקית זו בעיה. אני מסכים שהשכר הוא מאוד נמוך ומאוד חלקי ביחס לשכר היום בשוק אך לבוא ולומר כי הם עובדים שעות מועטות ופחות קשה מאנשים לא חרדים זה לא נכון. לגבי ההכנסות החלקיות הם מנסים להשלים אותן ע"י עבודה במסגרת הישיבה כמו לימודי הוראה, הרצאות ושיעורים וכיו"ב. נשותיהם עובדות בתור מזכירות ובעבודות מעין אלו ומקבלות משכורות כמו בכל עבודה נורמלית. ועוד כפי שציינתי אותם חרדים העובדים בתור מוהלים, משגיחי כשרות, שוחטים, נהגים, פרסומאים, עיתונאים(בעיתונות חרדית) וכיו"ב שמקבלים משכורות רגילות.

מתנדב

New member
עידן, תשובה לעניין....

לא יכולתי להגדיר זאת טוב יותר כפי שאתה הגדרת

א ו ר בת

New member
בודאי שלא יכולת

אם היית יכול - למשל, להביא מספרים ולא "אייכלר אמר" (אגב - הוא אמר שזה לא נכון. הוא גם אמר מה כן נכון ? משהו מוחשי ?) ו"אני רואה" - היית, מן הסתם עושה את זה.

א ו ר בת

New member
מנסים...אסור...מותר...

הכל מילים באויר. לימוד מ 8 בבוקר עד 5 בערב לא נחשב בעיני משרה חלקית. הוא לא נחשב בעיני משרה בכלל. מתנדב מסרב לעשות את המאמץ הפעוט ולגלוש לאתר הביטוח הלאומי. אולי אתה תסכים ? שם נמצאים כל הנתונים. במספרים ולא בספקולציות. אתה יכול לראות לגבי כל ישוב את סך ההכנסות (אנחנו מדברים, כמובן, רק על אלה המדווחות). אתה יכול לראות את המשכורות הממוצעות. אתה יכול לראות את סך התושבים. אתה יכול לראות כמה מהם בגיל העבודה. אתה יכול לחשב איזה אחוז מהם עובדים. אתה יכול לחשב מה ההכנסה הממוצעת לנפש בכל ישוב. כמובן שלא כל הישובים, אפילו לא בני ברק, הם חרדים מובהקים ויותר מזה - אין אף ישוב שהוא חילוני מובהק. אבל גם מה שיש מספיק בהחלט לקבוע מגמה ברורה: עובדים פחות, מרויחים פחות - אפילו באופן מוחלט, שלא לדבר על הכנסה לנפש. למשל: בביתר עלית, חרדית מובהקת, הכנסה לנפש: 576 ₪. חולון, עיר ממוצעת – 3341 מעלות תרשיחא, עיר מעורבת ערבית-יהודית ואחוז גבוה של עולים – 2276 כפר ורדים, ישוב חילוני ברובו ומבוסס – 5056 מודיעין עילית, חרדית מובהקת – 467. יש לך מספרים מוסמכים אחרים או שאתה מתכוון להמשיך בהשערות ובהערכות ?

saar7650

New member
"מנסים...אסור...מותר..."

קודם כל, סתם מעניין אותי לדעת מה המשך של השיר שכתבתי לעיל- ושוב נצאה אל הדרך יד ביד... (מה ההמשך פה?) בשרשרת יחדיו (או זהב)?... מישהו/י יודעים?! "לימוד מ 8 בבוקר עד 5 בערב לא נחשב בעיני משרה חלקית. הוא לא נחשב בעיני משרה בכלל."- למה לא?! זו עבודה! הם מתפרנסים מהלימוד הזה! כמו כן- הם מתפרנסים מהרצאות, ושיעורי תורה שהם נותנים בדיוק כמו מרצים אאחרים. אז למה את לא מקבלת את זה?! לגבי שאר התגובה אני אתן לך תשובה אח"כ.

tamarhp

New member
זהב, נראה לי.

וברור שזו עבודה! מבחינתנו הם תורמים למדינה כמו כל אחד אחר, במישור הרוחני (שאת מסרבת להאמין בו)

saar7650

New member
"זהב, נראה לי."

עד שהבנתי למה כתבת "זהב נראה לי" יצאה לי הנשמה... ותודה על התשובה...

מתנדב

New member
אור, אני ישאל אותך שאלה פשוטה.....

אחרי שאת תעני לי על זה אני יענה לשאלותיך, אם ח"כ אייכלר טעה, ובוא נאמר אפילו שהוא שיקר, אז למה רשות השידור התנצלה?, ולמה רשות השידור אמרה שהנתונים שהם הביאו נמצאו שקריים?, הרי רוב הציבור החרדי לא עובד לשיטתך, אז למה הם התנצלו בכלל? הרי הם צודקים בנתונים שהם הביאו, אז למה הם היו צרכים בכלל להתנצל לפני אייכלר?.... אחרי שאקבל תשובה על זה, אני יענה לשאר שאלותייך....

א ו ר בת

New member
בשביל לעשות את זה

אני צריכה לדעת מה בדיוק אייכלר טען, מה הם טענו ועל מה הם התנצלו. אבל בדיוק. לא בערך ולא "לא נכון"\"כן נכון". לא יודעת אם שמת לב אבל כתבתי לא מזמן שהטענה המופיעה בפרוטוקול הועדה של הכנסת לפיה 80 אחוז מהחרדים אינם עובדים אינה נכונה או לפחות מטעה כי מדובר על 80 אחוז מבני ה 15 ומעלה, שכן כך בנויות הסטטיסטיקות של הלמ"ס. אז אם זו היתה, למשל, הטענה של רשות השידור והם הציגו את זה בצורה מטעה - הם באמת צריכים היו להתנצל. עדיין המרחק בין אחוז החרדים העובדים ובין אלה שאינם חרדים גדול מאוד. יש לך נתונים מדוייקים יותר ? אגב - ידוע לך כמה תורתם-אומנותם (לא כאלה שב"דחיית" גיוס, אלא כאלה שמקבלים קיצבה מהישיבה או הכולל וחייבים להיות שם לפחות 7 שעות ביום) ישנם ? ביי לבינתיים.

א ו ר בת

New member
קראתי את זה בזמנו

לא מספיק מפורט ולא ברור מה כן נכון. אני אשאל שוב : האם אתה חושב שהנתונים של הביטוח לאומי שקריים ? (הנה יש לך עוד הזדמנות להתנצל על זה שכתבת שאני ממציאה). ואגב - מה דעתך על משפחת אביטן ? יוצאת עכשיו. ביי.

פלסטיק

New member
בשורות טובות, עוד מעט יהיה מותר../images/Emo45.gif

החל מא' אלול יהיה מותר לתלמידי ישיבה מעל גיל 23 לעבוד באופן חוקי בלי קשר לשירותם הצבאי רק מדוע המפלגות החרדיות מתנגדות לזה? למה? האם הן רוצות ילדים חרדים רעבים?

למעלה