דיי "שינוי" רחמו על הילדים שלנו !!!

saar7650

New member
"בשורות טובות, עוד מעט יהיה מותר"

אני חושב שהמפלגות החרדיות מעדיפות שהתלמידים ישבו וילמדו בתוך מסגרת הישיבה ויקבלו כספים מהישיבה מאשר יילכו ללמוד וזאת כדי שהתלמידים ימשיכו להיות בתוך עולם הישיבות ולא ברחובות.

saar7650

New member
צודק! טל"ח.

"ישבו וילמדו בתוך מסגרת הישיבה ויקבלו כספים מהישיבה מאשר יילכו לעבוד וזאת כדי שהתלמידים ימשיכו להיות בתוך עולם הישיבות ולא ברחובות." טל"ח.

פלסטיק

New member
אז אם כך אנחנו מסכימים ../images/Emo13.gif

מי שמנסה למנוע עבודה פרנסה ולחם מהילדים החרדים הן המפלגות החרדיות ומי מצביע למפלגות החרדיות? החרדים ואל מי באים בתלונות? אל החילונים

saar7650

New member
"אז אם כך אנחנו מסכימים"

מסכימים עם זה שהחברה החרדית מנסה להסתגר בתוך חומות העיר ובלבד שילדיה לא יינזקו רוחנית. לכן אמרתי שהחברה הזו מעדיפה שהילדים יקבלו כסף מהישיבות או יעבדו בתחומים בתוך החברה הדתית ולא ייצאו לעבוד ברחובות. פשוט מגדירים להם היכן לעבוד.

saar7650

New member
"תוכל להגדיר מהי עבודה לדעתך?"

אתה שם לב שאני ממשיך לצטט אותך?... כ-ב-ו-ד! עבודה= כל דבר שמתפרנסים ממנו. אז בישיבה הלימוד מפרנס את הלומדים שכן הם מקבלים כספים עבור זה. או מגידי שיעורים, מרצים וכיו"ב. ולדעתך מהי עבודה? או שאתה מסכים איתי?...

vizini

New member
גם מקצבת אבטלה מתפרנסים.

וגם מתרומות ומפשיטת יד.

saar7650

New member
גם מקצבת אבטלה מתפרנסים.

ויזינושל'ה... חיכיתי לך.. הרבה זמן לא התווכחנו! עכשיו יש לי יתרון עליך- אני באדום! או בבורדו...
אבל כפי שידוע לך אין זו עבודה! קצבת אבטלה מקבל... נו- נחש! נכון!!! מי שאיןלו עבודה! גם תרומות ופשיטת יד מקבלים כסף עקב כך שאין לאדם עבודה. אגב- אתה חולק על עצמך?... לגבי המשפט האחרון כבר דנו בעניין.

vizini

New member
היותך באדום לא הוסיף לך אפילו

גרם אחד של... קצבת אבטלה מקבל מי שאין לו עבודה, אבל לפי ההגדרה שלך זו עבודה. ועכשיו תסיק את המסקנות לבד לגבי ההגדרה שלך.

saar7650

New member
היותך באדום לא הוסיף לך אפילו

אוקיי.. אני מסיר את הכפפות! עד עכשיו דיברתי אליך יפה אבל אתה ממשיך להכפיש ולבזות אותי קבל עם ועדה! גם בדיחות אני רואה שאתה לא מבין! כנראה חסר לך קצת... בעצם, הרבה מאוד שכל! לגבי ההבנות שלך והסקת מסקנותיך שאינן קשורות למציאות כבר ראינו- אבל הפעם זה כבר באמת עבר את גבול הטעם הטוב. אני אמרתי שאדם שמקבל קיצבת אבטלה זה נקרא עבודה?! אני אמרתי שמי שלומד ועבור הלימוד (לא ההתבטלות שלו) מקבל כסף. הבנת גאון שלי? הוא לומד!!! לומד ומקבל עבור זה כסף. הוא מלמד אחרים ומקבל עבור זה כסף! הוא מרצה ומקבל עבור זה כסף... בדיוק כמו שאנשים מוכנים לשלם לפיתוח מדעי מסויים כסף- כך גם עולם התורה מוכן לשלם עבור אנשים שילמדו וילמדו אחרים. מי גאון של אמא??!!! הא? ויזינוש?... או שבטח גם את זה לא הבנת...

vizini

New member
אתה מצחיק...

אתה רוצה שאני אהיה אחראי לדברים שאתה אומר? אתה אמרת:"עבודה= כל דבר שמתפרנסים ממנו." גם מקצבת אבטלה מתפרנסים. לכן, לפי ההגדרה שלך אבטלה=עבודה. אז מי שמבזה אותך הוא אתה עצמך. וגם בהודעתך האחרונה אתה ממשיך בכך. אתה מבלבל בין לומד למלמד, למשל (גם זה אצלך אותו הדבר?)

saar7650

New member
"אתה מצחיק..."

"אתה אמרת:"עבודה= כל דבר שמתפרנסים ממנו." גם מקצבת אבטלה מתפרנסים. לכן, לפי ההגדרה שלך אבטלה=עבודה." טוב, כנראה שהייתי צריך להתחשב בעובדה שהזיכרון שלך מאוד קצר, ולצרף לך קישור לתגובות שאתה השתתפת בהן לפני יום יומיים בערך. אז הנה התגובה שלי שתסביר לך קצת על הזיכרון שלך... אז לאנשים חכמים, אפשר לרשום :"עבודה= כל דבר שמתפרנסים ממנו." והם יבינו לבד שכוונתי הייתה לעבודה ולא להתבטלות. אבל כנראה שלך צריך תמיד הסברים מיוחדים! "וגם בהודעתך האחרונה אתה ממשיך בכך. אתה מבלבל בין לומד למלמד, למשל (גם זה אצלך אותו הדבר?)" לא יקירי! אינני משכיל כמוך... כדי להגיע להבנה הזו! אלא- (שוב, הסבר מיוחד לך- ויזינושל'ה), כפי שראית (או שלא) יש אחרי הלומד מלמד משפט האומר כך: "בדיוק כמו שאנשים מוכנים לשלם לפיתוח מדעי מסויים כסף- כך גם עולם התורה מוכן לשלם עבור אנשים שילמדו וילמדו אחרים." הבנת עכשיו?... הקשתי (הקשה=השוואה) בין לימוד מדע (פיתוח מדעי) שמשלמים עבור הלימוד (כלומר- אנשים משלמים לאחרים שיפתחו דבר מה) בדיוק כמו בעולם הישיבות, בו משלמים לאדם שילמד על מנת שיתפתח ויזכה גם ללמד אחרים!!! הבנת גאון שלי?...

vizini

New member
לא, עידנוש. לא הבנתי.

וספק אם מישהו אחר הבין את דבריך המבולבלים. האם אתה מתכחש להגדרה שאתה נתת קודם? כי לפי ההגדרה שלך, אבטלה היא עבודה. מה לעשות, זאת ההגדרה שלך. אני מבין שאולי אתה לא מבין מה זאת הגדרה, אבל ככה זה... "והם יבינו לבד שכוונתי הייתה לעבודה ולא להתבטלות" - איך יבינו לבד אם מה שהתבקשת היה לתת הגדרה לעבודה? אם היו מבינים לבד, לא היו מבקשים ממך הגדרה. ביקשו כי לא הבינו לבד למה אתה מתכוון... לגבי בלבוליך בין לומד, מלמד ופיתוח מדעי - אתה כבר ידוע בהשוואותיך המופרכות. לא אטרח לעמוד על הפרכות שבהשוואה זו, אלא רק אשאל אותך שאלה קטנה: כמה חברות הוקמו על בסיס "פיתוח" תורני? (שים לב: לא טכנולוגי, אלא תורני!) אשרינו שכלכלת ישראל לא תלויה ב"פיתוחים התורניים"...

saar7650

New member
זה היה ברור שלא תבין!

אתה תמיד (בניגוד לאחרים) צריך הסברים אישיים. "האם אתה מתכחש להגדרה שאתה נתת קודם? כי לפי ההגדרה שלך, אבטלה היא עבודה. מה לעשות, זאת ההגדרה שלך". ההגדרה הזו הייתה בנוסף להגדרות שנתתי בקישורים שהפניתי אותך אליהם. הבנת? בנוסף להם. ואם בקישורים שהבאתי עוד לא הבנת שסתרתי שקיצבת אבטלה פירושה- עבודה אתה בבעיה רצינית. "לגבי בלבוליך בין לומד, מלמד ופיתוח מדעי - אתה כבר ידוע בהשוואותיך המופרכות. אלא רק אשאל אותך שאלה קטנה: כמה חברות הוקמו על בסיס "פיתוח" תורני? (שים לב: לא טכנולוגי, אלא תורני!)" ויזיני- אני מתאפק לא לצחוק לך בפנים! ממש לא נעים לי כבר. באמת! כמה כבר צריך להסביר לבן אדם "משכיל" ו"גאון" כמוך?... אני טענתי באיזושהיא הודעה כי הוקמו חברות על בסיס פיתוח תורני?! הבעיה שלך בהבנת הנקרא מעוררת אצלי תהיות רבות בנוגע לכך שקראת לי ולחבריי בורים, נבערים ונבלים! אם לנו אתה קורא כך- אז מה אתה?... הרי כל שטענתי הוא כך: ואנא, קרא לאט לאט, בניחותא ובשלווה, תוך כדי לגימה מכוס מים קרה (אל תשכח לברך!) כדי שלא תבזה את עצמך מול כולם- ההסברים מובאים בשחור. (אגב- הסבר, הוא לא דבר שנכתב בהודעה הקודמת, אלא דבר שכתבתי אותו כאן במיוחד בשבילך יקירי...) "בדיוק כמו שאנשים מוכנים לשלם לפיתוח מדעי מסויים כסף- כך גם עולם התורה מוכן לשלם עבור אנשים שילמדו וילמדו אחרים." אז ככה- אין אני אומר שבאו אנשים (כלומר חברות, כפי שניסית לטעון שאמרתי) והשקיעו בלומדים לפתח את לימודם) אלא אמרתי- שכמו שהשקיעו חברות בפיתוח מדעי, אז ישנם אנשים שמוכנים להשקיע מאונם ומהונם כדי שאנשים ילמדו את תורת ה' ויפתחו את לימודם. ואח"כ גם ילמדו אחרים את הדברים שלמדו בשיעורי התורה. ילמדו- אגב, פירוש הדבר- ימסרו את הדברים שלמדו לאחרים, תוך כדי הרצאות ו/או שיעורים פרטיים.הבנת עכשיו?... הקשתי (הקשה=השוואה) בין לימוד מדע (פיתוח מדעי) שמשלמים עבור הלימוד (כלומר- אנשים משלמים לאחרים שיפתחו דבר מה) בדיוק כמו בעולם הישיבות, בו משלמים לאדם שילמד על מנת שיתפתח ויזכה גם ללמד אחרים!!!" הבנת יקירי?... אם לא- קרא שוב, עד שתבין, ממש לאט לאט ובעומק! תנסה לפתוח מילון שיסביר לך את המלל הכתוב בהודעה. ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

saar7650

New member
מ-צ-ט-ע-ר!

חצי מההודעה נכתבה בשחור, אני מקווה שתדע להחין לבד בין הסבר להעתקת ההודעה. אני חושב שאתה כבר ילד גדול!

vizini

New member
אינני יודע עוד כמה זמן תהיה לי

סבלנות אליך, אבל עד אז: הגדרה היא דבר מדוייק, לא "בנוסף לדברים שנאמרו קודם". בגלל הדברים שנאמרו קודם שאלו אותך מה ההגדרה המדוייקת, כי הדברים שאמרת קודם סתרו את עצמם ולא היו הגיוניים. אז אחרי שנתת עוד הגדרה לא הגיונית, אתה מוסיף את הדברים הלא הגיוניים שאמרת קודם? אני לא מבין איך אתה מצפה שמישהו בכלל יבין אותך... תתרכז, תרגע, ותנסה לתת הגדרה שלמה וממצה, בלי "בנוסף למה שאמרת קודם" מה זו עבודה. ועוד, לגבי ההשוואה המופרכת שלך: כאשר משלמים עבור פיתוח מדעי (והאמן לי שיש לי נסיון רב בנושא) לא עושים זאת סתם על עיוור. צריך לעשות עבודת הכנה, ולשכנע את נותן הכסף שמהמחקר "יצא משהו" ותהיה בו תועלת כלשהי. בנוסף, הכסף מגיע מגורם פרטי כלשהו, או מקרנות מחקר המצפות לקבל תמורה עבור הכסף. תלמידי ישיבות מבלים הקצבה ממשרד הדתות, מכספי המיסים של כולנו, בין אם תהיה תמורה ובין אם לאו, ללא שום התניה. לכן גם ההשוואה הזו מופרכת מיסודה, ותוכל לצרף אותה בגאוה לרשימת ההשוואות המופרכות שלך, כמו למשל העתודאים והחרדים.

saar7650

New member
אינני יודע עוד כמה זמן תהיה לי ...

אני דווקא די משועשע מההבנות" שלך... "כי הדברים שאמרת קודם סתרו את עצמם ולא היו הגיוניים." "אז אחרי שנתת עוד הגדרה לא הגיונית, אתה מוסיף את הדברים הלא הגיוניים שאמרת קודם?" איפה סתרו את עצמם?! בוא יקירי, תסביר לי על סתירה אחת ואני אנסה ליישב לך אותה! "כאשר משלמים עבור פיתוח מדעי (והאמן לי שיש לי נסיון רב בנושא) לא עושים זאת סתם על עיוור." אז שוב, לכל אורך הדורות ראו כי יש תוצרת מהלימוד של תלמידי הישיבות! לא רק מבחינת הלימוד לאחרים, אלא גם מבחינת המעלה של הלימוד תורה. שלפי אמונתינו (לא, לא, אל תדאג לא אמונתך...) מוסיפה לזכויות העם היהודי, תורמת לגיבוש האופי של הלומד וכיו"ב. אז לדידנו- תוצרת (תמורה) היא לא רק תוצאת מחקר שיצליח, אלא גם תרומה לעם ולפרט באופן הרוחני.

vizini

New member
חבל על הזמן שלי.

אם לא שמת לב עד עכשיו לסתירות בדבריך, אתה ממילא לא תבין. לגבי ה"תועלת" לימודים בישיבה, אם אתה חושב שיש בכך תועלת, תממן אותם מכיסך הפרטי, לא מכיסי. אני למשל חושב שלא רק שאין בכך תועלת, יש בכך נזק. זה ההבדל בין פיתוח מדעי ובין "לימוד בישיבה". את התועלת בפיתוח מדעי רואים כולם, את "התועלת" בלימוד בישיבה רואים רק אתה ודומיך. אולי את זה אתה מסוגל להבין...

saar7650

New member
"חבל על הזמן שלי."

"אם לא שמת לב עד עכשיו לסתירות בדבריך, אתה ממילא לא תבין." הו הו... יפה מאוד יקירי! הצלחת להתחמק די יפה... להטיל מום באחר כשהמום (הבורות) אצלך זה יפה! רק "גאון" כמוך מסוגל לזה... המשך כך! "אם אתה חושב שיש בכך תועלת, תממן אותם מכיסך הפרטי, לא מכיסי." הרבה דברים במדינה הזו ממומנים לא על פי הלך ורוח התורה. ואת זה שאתה חושב שיש בלימוד התורה נזק כבר הבנו מזמן, שהרי כל אלה בורים נבערים ונבלים! לילה טוב לך יקירי...

למעלה