דילמה מאוד לא נעימה

ליום טוב המתוק - איפה ואיפה

אני מקווה שכתבתי נכון ואם לא אז העיקר הכוונה... ירון יודע מיהם הכותבים, על כן הוא גם יודע לעשות איפה ואיפה... היכן שיש לו אינטרס כמו לא אזכיר שוב עם מי, הוא מצדד ללא עוררין, אף על פי שהוא יודע יפה מאד מי מתקיף ומי מותקף, היכן שלא נוח לו (תלוי מי עומד מולו) הוא משתמש בלשון עדינה וכך הלאה, אתה צריך לדעת מי אמין ומי לא מי אמיתי ומי לא ופשוט לעבור הלאה - לא להתייחס. סליחה על התגובה המאוחרת רק כעת ראיתי אותה, פשוט הייתי עסוקה מבחינתי בנושא אחר, "האווירה העכורה" כשתחזור מחופשתך יהיה לך מה לקרוא... אישית אני מקווה שתשאר בפורום על אף הכול, תתייחס למי שצריך להתייחס ואם מישהו בוטה, חסר חינוך, או מעליב, עבור הלאה ותוכל להגיב תמיד ב"אין תגובה" ולא לרדת לרמת של אף אחד שמשתמש בלשון כזו שציינת. אין טעם לרדת לרמה כל כך נמוכה.

לצארלס

צהרים טובים לך. בגלל שלדבריך קמו "שלושה רוקדות" היתה לך דילמה. יתכן והיו קמות "שלוש רוקדות" ? הדילמה לא היתה קיימת. שיהיה לך יום טוב מיום טוב. נ.ב. רק שלא תחול עליך האימרה: " תפסת מרובה,לא תפסת.

עובד1

New member
שלוש בבת אחת

צ´ארלס -אם אתה לא תימני - קח לך את דיאנה

צרות של עשירים.

תאר לך צ´ארלס שהייתה מתחילה הרקדת הזוגות ואף אחת לא הייתה פונה אליך ונשארת בלי בת זוג. לפחות לך יש מיבחר. עדיפות תמיד תיתן לבת זוג הקבועה מהחוג. ומה היו עושים הילדים : מעמידים אותן בשורה ושרים : אין דן דינו, סוף על הקטינו...........

מרי ועובד1 תשובות יפות

אבל שימו לב לענות/להגיב במקום הנכון. אתם הגבתם לתגובתו של יום טוב במקום להגיב לשואל. זה לא "כרטיס צהוב", זהו נסיון לעשות סדר בים של תגובות שקשה להתמצא בו (מי מגיב למה ועל מה). אנא היו ערניים לכך.

יום טוב איזה יופי

רוח ההומור של מירי לוי שורה עליך. נראה לי שהיא הצליחה איתך בגדול.

תירושית

New member
עברית תקנית

לידיעתך יום טוב יקירי האקדמיה ללשון ביטלה את הזכר ונקבה במספרים, וצארלס שלנו גם צדק,ודרך אגב לא מבינה את הדילמה שלך צארלס,

עוז 2002

New member
על מספרים

תירושית, לא בטוח שהבנתי. את מתכוונת לומר שהיום אין זו שגיעה (סתאאאם) לומר "שלושה רוקדות"? ואני אנא אני בא...

לתירושית

מה נכון יותר לומר בעברית תקנית: יהיה לי יום הולדת מחר או שמא תהיה לי יום הולדת מחר? בכל מקרה - מזל טוב!

תירושית

New member
מזל-טוב

מזל-טוב יבנאי ומזל-טוב גם לי ולכל מי שחוגג בתאריך10.7 יום הולדת

אם כבר העלית את העניין

אז לא, האקדמיה לא ביטלה את הזכר ונקבה במספרים, זו שמועה שלא ברור איך התחילה. והא לך קישור לאתר האקדמיה בו הם מכחישים את השמועה, ושמועות נוספות.

עוז 2002

New member
../images/Emo51.gif אתר מרתק!

בריזה, תודה רבה!! על התשובה, ובמיוחד על הקישור. אתר מענין וחשוב לדעת. ממליץ לכולם להציץ! עוז

תודה לבריזה

גם אני עיינתי באתר האקדמיה ללשון - אתר מרתק. אבל נתיבה בן יהודה ,אמנם היא לא הקובעת, מתעקשת לעשות את השגיאות האלה , בדברה ברדיו.כי לדעתה שפת הרחוב היא השפה הנכונה. אני בזמנו כתבתי חיבורים ושירבבתי מילים שהמצאתי. המורה (שאול ברקלי) העיר לי בזו הלשון : "אל תחשוב שאתה בועד הלשון" - שהיתה אז האקדמיה. יש לי עוד מילים חדשות : להתזגג - לעבור לריקודי זוגות להתמעגל - לעבור לריקודי מעגל. בבנק לבקש מהפקידה ליתרת אותי (קמץ מתחת לת´)- לומר לי מה היתרה בחשבוני. הריקוד מטויאפ - הוכנס לטייפ וכהנה וכהנה

revgola

New member
אין פה שאלה בכלל

ברור שאתה צריך לרקוד עם בת זוגתך לחוג עצמו. עד כמה שאני מבינה היא הבת זוג הקבועה שלך בחוג הזה, ואם היא נמצאת בחוג אתה אמור לרקוד איתה, אלא אם כן אין ביניכם מחוייבות. היות ואתה מתייחס אליה כ"בת זוגתי", סימן שכן יש ביניכם מידה מסויימת של מחוייבות, זאת אומרת שאתה רוקד איתה באופן קבוע, והיא איתך. אחרת גם היא יכולה לבוא ולרקוד עם מישהו אחר. איך תרגיש אז?

בעל שלוש המתנות - י.ל.פרץ

צ´ארלס יקירי, אתה בתקופה קשה מאוד. כל אחד לוקח אתו להרקדה נעלים חולצה ו.. בת זוג. הותיקים יכולים לספר לך , הם באו לרקוד . לרקוד ולרקוד. מצאו בת זוג - רקדו אתה . לא מצאו חיכו קצת עד שאחד , מעביר את בת זוגו או זוגתו למי שאין לו. כולם התחלקו ביניהם בזוגות. אין בת זוג אישית. לפי דבריך - אתה יכול לרקוד עם שלוש קבועות. (כולן רוצות לרקוד אתך) תקבע תור - לכל אחת 3 ריקודים , ותהנה מהחיים. מירי, רמזה על אפשרות כזו - חשוב על אלה , שאין להם כלום.

למען הסדר הטוב

בעל שלוש המתנות - י.ל.פרץו חבר של כולם ו√ צ´ארלס יקירי, אתה בתקופה קשה מאוד. כל אחד לוקח אתו להרקדה נעלים חולצה ו.. בת זוג. הותיקים יכולים לספר לך , הם באו לרקוד . לרקוד ולרקוד. מצאו בת זוג - רקדו אתה . לא מצאו חיכו קצת עד שאחד , מעביר את בת זוגו או זוגתו למי שאין לו. כולם התחלקו ביניהם בזוגות. אין בת זוג אישית. לפי דבריך - אתה יכול לרקוד עם שלוש קבועות. (כולן רוצות לרקוד אתך) תקבע תור - לכל אחת 3 ריקודים , ותהנה מהחיים. מירי, רמזה על אפשרות כזו - חשוב על אלה , שאין להם כלום.

קרה, קורה ויקרה ...

לאחר המון שנים בהן רקדתי, והיו לי כמה בנות זוג קבועות, חלקן משך שנים רבות. הפסקתי לרקוד, אך אני משמש "ממלא מקום" לידידות וותיקות שבן זוגן אינו נמצא במקרה. הן מצלצלות אלי, באות לקחת אותי ומחזירות אותי לביתי לאחר ההרקדה. לעיתים קרובות, קורה שאני מגיע ומוצא מישהי איתה רקדתי שנים רבות ללא בן זוג. יש ריקודים שאני זוכר לטובה דווקא עם בת זוג מסויימת. ואכן אני מבקש את רשותה של בת זוגי לאותו ערב לרקוד ריקודים מסויימים עם מישהי העומדת בצד ... נראה שאין להן בעיה עם זה ... קרה אף שרקדתי ליד מישהי איתה רקדתי כמעט 20 שנה. היא רקדה עם בן זוגה, ואני עם בת זוגי. היינו קרובים, ומשהתחיל ריקוד מסויים, הסתכלנו האחת על השני, הנהנו בראשינו, דיברנו עם בני זוגינו, ובהסכמתם רקדנו יחד את אותו ריקוד. לאחר מכן אף קיבלתי "תשבחות" מבת זוגי לאותו ערב, כמה יפה אני רוקד עם ההיא ... הכל תלוי ברוח הדברים, יש לעשות הכל ברוח טובה. בחיוך ... זיכרו, זה בסך הכל ריקודי עם, באים ליהנות ... אני אישית לא רוצה יותר בת-זוג קבועה. אני לא אוהב את הרגשת הבעלות שהן מפתחות (מספיק לי את רעייתי) ... ואני מבהיר תמיד לכל אחת, שגם אם ארקוד איתה משך שבועות מספר, איני מחוייב כלפיה, וכמובן שגם היא אינה מחוייבת כלפי.

למעלה