דילמה מוסרית

גם זה שאומר

שהוא בתהליכי גרושין......... וזה שאומר שיעזוב בשבילך רק שזה לא הזמן המתאים........... אבל את האישה של חייו ובלעדייך הוא כלום..... (או קיי זה נכון, כי הוא צריך אותך בגלל מה שאין לו בבית) בכל אופן חברתי היקרה לפורוס תברחי כמו מאש...........

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

[נדמה לי שכבר אמרתי, אבל שיהיה!] תכלס, אני לא אומרת שאני לא אעשה את זה בשום פנים ואופן, אבל השאלה שלך היא מבחינה מוסרית, ומבחינה מוסרית אני חושבת שאת כבר יודעת את התשובה וסתם מחפשת צידוקים וחיזוקים.

ebony

New member
אני אישית נגד בגידות....

לא חשוב בת כמה את את האמת לא עיינתי בכרטיס.... אבל קשר עם גבר נשוי בכל גיל הוא פסול לדעתי לפחות.... זה קשר שגם אם יוצאים מנקודת הנחה שהוא אולי בסדר למרות הבגידה הוא קשר מאוד קשה... את צריכה לחשוב על העובדה שהוא הולך לחלק את זמנו בין אישתו, הילדים,העבודה ואת... את צריכה לחשוב על העובדה שאת החברים שלו את בטח שלא תכירי כי רומן זה רומן, את המשפחה שלו בטח שלא, עתיד לא יראה באופק כי הוא כבר נשוי ואם הוא יתגרש בשבילך סביר להניח שבסופו של דבר הוא ימאס במסגרת ויבגוד שוב ירגיש חנוק וירצה לצאת החוצה..... שלא נדבר על זה שלא תוכלי להתקשר אליו הבייתה כי הוא לא ירצה שאישתו תדע שיש לו מאהבת... יש המון דברים שצריך לשקול אני לא יודעת איפה רמת המוסר שלך בקשר לבגידות עומדת אבל יש הרבה מאוד משתנים שצריך לחשוב על זה והעיקרי מבניהם הוא מה זה יתן לי? תחשבי על מה זה יתן לך אם בכלל מה את רוצה מהחיים שלך ואז תחליטי מה מוסרי בשבילך אני אישית נגד.. אבונית

קשר עם גבר נשוי

זה להסכים מההתחלה שאת לא במקום הראשון ואולי אפילו לא בשני... זה להסכים לפגישות חטופות בסתר ,בשעות לא רגילות. לדעת שהוא לא יכול להתחייב לכלום ,אבל את כן מתחייבת,יושבת ומחכה... את לא חושבת שמגיע לך יותר?

עזבי אותך מזה

תמצאי לך גבר פנוי ורעב. תעשי אותו מבסוט... וגם אותך. ותחסכי אומללות מאישה אחת. (ולמה שתעשי למישהי משהו שלא היית רוצה שיעשו לך?)

voguemaster

New member
שיקולים שיקולים

את יכולה לעשות את זה בתנאים הבאים: 1. אם את יכולה להפריד בין רגש לבין סקס נטו. 2. אם את בסדר עם זה שהפגישות יהיו בחשאי. 3. אם את בסדר עם זה שאסור שתיראו בציבור ביחד. 4. אם את בסדר עם זה שבעצם לא תבלי איתו זמן רב, להיפך. 5. אם את בסדר עם זה שאת לא עדיפות ראשונה (ואם את רוצה רק סקס, זה בסדר..) 6. אם את בסדר עם זה שיכול להיות שיש לו עוד מאהבות.. 7. אם את מוכנה לקבל את האפשרות שתיתפסו. 8. אם את מוכנה לאפשרות שהריון ממנו עלול להיות דבר מאוד מאוד מסובך! 9. אם אין לך בעיה מוסרית עם להיות האישה האחרת..

voguemaster

New member
תשמור תשמור

אבל אתה כנראה לא מבין את השיקולים שעומדים בפני מישהו שבוגד בבן או בת הזוג שלו. ולצורך העניין, אם יש לך חברה תהיה בטוח שיש אנשים שרוצים לשכב איתה. העניין הוא פשוט: אם היא רוצה לשכב איתם, זה האישו פה. כי אם היא רוצה לבגוד, שום דבר לא יעצור אותה, בטח לא אנשים מתחסדים מהצד השני שחושבים שהם מפרקים מע' יחסים. היא תמצא עם מי לבגוד בך אם זה מה שכ"כ בא לה. בדיוק באותו אופן אותו גבר אם רוצה לבגוד יימצא את הדרך בלי קשר למי עומדת מולו. ואם כל הבחורות בעולם יגידו לו לא בגלל סיבות מוסריות אתה חושב שזה יעצור אותו ?
הוא תמיד יכול ללכת לנערת ליווי
ומה שיותר מדאיג זה לא מעשה הבגידה כמו הנכונות לבגוד. זה באמת משנה אם הוא עשה את זה או לא ? מספיק שהוא רוצה וזה כבר מראה לך עם מי יש לך עסק... בכל אופן, כשיהיה לך ניסיון בנושא תדבר. היא עצמה לא תפרק את הנישואין שלו. הדבר האחרון שהוא רוצה זה שהנישואין שלו יתפרקו וזה יקרה רק באחד משני מצבים: 1. יימאס לו מאישתו (לא נראה לי שזה המצב) 2. אישתו תגלה שהוא בוגד (לא ממש משנה עם מי..., שוב, זו רק אשמתו). אני מציע שתדבר על דברים שאתה מבין בהם

מה שיפה זה

שכל מעשה ניבזות אפשר להצדיק בטיעונים שנראים לוגיים. רוצה כמה הדגמות? בבקשה הדגמה מספר 1: לבגוד באשתך? וודאי. בכיף. למה לא? אתה נהנה הבחורה נהנית, ואשתך לא צריכה לדעת. תגיד, למה לאכול כל היום רק תפוזים, כשאתה יכול לגוון עם אגסים. בא לך לשכב איתה, נכון? נו, זה הטבע האנושי. אתה רוצה ללכת נגד הטבע שלך? זה נראה לך הגיוני? לספר לאשתך??? למה זה טוב? אם היא לא תקבל את זה יפה זה רק יהרוס לכם. פוגע באינטימיות עם האשה החוקית? תגיד, אתה מפגר? אמרתי לך להכניס את המאהבת לשלישיה עם אשתך? אז מה הקשר לאינטימיות עם האשה? רק תזכור להתקלח כשאתה בא הביתה - לנשים יש חוש ריח מפותח. פוגע באהבה??? מה הקשר בכלל לאהבה? עם המאהבת זה סקס נטו. להיפך, חיזוקים מיניים ממאהבת, גורמים לך רק יותר לאהוב את עצמך, והתחושה הנפלאה שתהיה לך תחלחל גם ליחסים עם אשתך ולאהבה שלכם. תידע לך שגברים בוגדים כמעט תמיד מביאים פרחים לאישה. רוצה עוד?

הדגמה מספר 2

(ווגמסטר, פה אני משתמש בטיעון ממש ממש דומה לטיעון שלך) כן, אני מוכר גראס קראק וורודים ואקסטזי. אחלה חומר. באחריות. רוצה קצת? בעיה??? למה שתהיה לי בעייה עם זה??? איפה שיש ביקוש תמיד יהיה היצע. אני גורם להם להתמכר??? שטויות במיץ. אם לא אני הם ישיגו ממישהו אחר. מה? כן. מוכר גם ל"קטינים" (עאלק קטינים). תגיד לי, אני ניראה לך משרד החינוך? אם ההורים שלהם לא הצליחו לחנך אותם, אני צריך לחנך אותם? חמוד שלי, מצטער, אין לי תואר במדעי החינוך. אני במקצוע של מדעי הנאפאס. כל אחד שיתעסק בהתמחות שלו. תבין, אם הם רוצים לתפוס ראש, שום דבר לא יעצור אותם, בטח לא אנשים מתחסדים כמוך שבאים להתבכיין לי עם יציאות מטומטמות כמו "אבל איך אתה לא מתבייש?" מה יש להתביש? אני חינכתי אותם? ותאמין לי, יותר טוב שיקנו אצלי מאשר שיקנו מאיזה עבריין שיכול לגרור אותם לאיזה פרדס ולהזמין את כל החברים שלו לטחון את הבחורה (כמו שקרה ברמלה לפני שבועיים). או יותר גרוע, לערבב להם כל מיני דברים חזקים ממכרים ואז להוריד אותם לזנות... אתה יודע מה? עכשיו שאני חושב על זה, זה שהם יכולים לקנות אצלי זה אפילו שומר עליהם מהסכנות. תקרא לזה שליחות אם אתה רוצה...

הדגמה מספר 3

לרמות את מס הכנסה? וודאי. זאת מצווה. הרי את הכסף הם נותנים לישיבות של הדוסים, לכל השחיתויות שלהם, ולמקורבים שלהם שאותם מרפדים בג'ובים עם משכורות מפוצצות, בזמן שאתה קורע את התחת ובקושי נשאר לך כסף למשכנתא או לחוגים לילד. ווגמסטר, רוצה עוד? או שהבנו את העיקרון?

ההדגמות שלך טובות ויפות,

אבל [וזה אבל גדול!] ווגמסטר לא העניק לשדונית ח"ח על הרצון או פעולת הבגידה עצמה, אלא הסביר שהאחריות והחטא הם פחות על הבחורה ויותר על הבוגד עצמו. והאמת, לא יצא לי לבחון את זה ככה, אבל הוא דיי צודק. אני לא מדברת פה על להתאהב במישהי מחוץ לנישואין כי זה דבר אחר לגמרי, אבל אם גבר רוצה סקס הוא יקבל סקס גם אם זה לא יהיה מהשדונית.

גם המאהבת אחראית

"אבל אם גבר רוצה סקס הוא יקבל סקס גם אם זה לא יהיה מהשדונית" אבל אם נער בן 15 רוצה אקסטזי הוא יקבל אקסטזי גם אם זה לא יהיה ממני. התירוץ שלך אינו תירוץ. כשבחורה שוכבת עם גבר נשוי היא לוקחת חלק במעשה שגורם לפגיעה באשתו. היא לא היתה רוצה שמישהי תעשה לה את זה. מה לא ברור? כל המוטו של החוק והמוסר הוא: אל תעשה משהו שיפגע באחר כשם שאינך רוצה שאחרים יעשו מעשים שיפגעו בך. הטיעונים שלך יכולים להיות תקפים רק ברגע שתגידי שאין לך שום בעייה עם זה שבן זוגך ישכב עם מי שבא לו (וגם זה בספק). ותקראי גם את תשובתי האחרונה לווגמסטר.

בעקרון, לא, אין לי שום בעיה

שבן זוגי ישכב עם מי שבא לו, כל עוד אני יודעת מזה וכל עוד היא לא בררה. בתכלס, אין לי בן זוג כבר שנים ככה שאני לא פונקציה. ופונקציות יש רק במתמטיקה. מעבר לזה. המאהבת אחראית אולי לבגידה, אבל לגבר יש אחריות כלפי המשפחה והאשה. ככה שהאחריות שלו גדולה יותר. אין שום בסיס להשוואה בין פילגש לסוחר סמים. כן, שניהם חראות ללא ספק שמסופקים מחוסר בטחון עצמי של אחרים. אבל! סחר בסמים אינו חוקי, ועוד דבר, סמים פחות זמינים מסקס. חוץ מזה, חבל מאוד אם המוסר עובד רק על הפחד 'שזה יקרה לי בגלל שעשיתי להוא'.

תשובה

>> "אין לי שום בעיה שבן זוגי ישכב עם מי שבא לו, כל עוד אני יודעת מזה וכל עוד היא לא בררה" א. סחתיין על הפתיחות. ב. רוב האנשים שונים מימך בקטע הזה. ג. הדיון שלנו עוסק במקרה שהאישה החוקית לא יודעת מזה. ד. מה אכפת לך אם היא בררה? זה כבר בעייה של בן הזוג, לא? >> "אין שום בסיס להשוואה בין פילגש לסוחר סמים. כן, שניהם חראות" אם הסכמנו ששניהם חארות אז אני חושב שאני לא בויכוח איתך. מה את אומרת? >> "אבל! סחר בסמים אינו חוקי" בסדר, אבל אנחנו לא בענייני חוק ומשפט פה. תראי, גם אם גבר נשוי מוציא חצי ממשכורתו על נערות ליווי, וגם מביא אותן בזוגות הביתה, ושוכב איתן בסלון בזמן שאשתו נכנסת הביתה, הוא לא עובר על החוק. אז מה, זה שמעשיו חוקיים הופך אותם לראויים? >> "סמים פחות זמינים מסקס" לא נכון. סקס פחות זמין מסמים. לא זכור לי ששמעתי מישהו שמתלונן שאי אפשר להשיג סמים לאורך זמן. אני מכיר הרבה גברים שלאורך זמן לא משיגים סקס ונאלצים להתנזר (ואל תגידי "שילכו לזונה או שימצאו בחורה חרמנית מכוערת ונואשת" כי זה לא עונה על הצורך שלהם, ולכן לא רלוונטי). >> "חבל מאוד אם המוסר עובד רק על הפחד 'שזה יקרה לי בגלל שעשיתי להוא'." לא הבנת. המוסר עובד על זה שאני לא אעשה להוא, את מה שאני לא רוצה שההוא יעשה לי. לא מדובר בפחד. מדובר בהתחשבות אחד בשני.

**

ב. חבל לי על כך, אבל מספר האנשים שחושבים כמוני הולך וגדל בזמן שאנחנו מדברים. ג. הדיון עוסק באי ידיעה של האשה החוקית. לעומת זאת, אתה טענת כי הטיעונים שלך יכולים להיות תקפים רק ברגע שתגידי שאין לך שום בעייה עם זה שבן זוגך ישכב עם מי שבא לו (וגם זה בספק). ד. כי אם הוא סתם ישכב עם פליצה, זה יעצבן אותי. לפחות שימשך למישהי ברמתי ומעלה. נושא ההשוואה בין סוחר סמים לבוגד הוא קצת יותר עמוק מזה ואני צריכה לפנות את המחשב כרגע ככה שאו שנדחה את זה ליום אחר או שנוותר. אבל אני עדין חולקת על דעתך בנושא. לא נכון. סמים פחות זמינים מסקס כי- בסמים קיים יותר סיכון מבחינה חוקית. בשביל להשיג סמים בצורה עקבית צריך להתחבר לאנשים הנכונים ולא כל אחד מגיע לזה ביום שהוא מחליט על זה. סקס זמין לעשירים באותה המידה שהוא זמין לעניים. לעומת זאת, מעולם לא שמעתי על גבר בוגדני שהתלונן שאין לו מישהי לזיין. אני לא מאמינה שזו התחשבות. אין לי שום סיבה [ובמשפט הזה אני לא מביעה זלזול, חוסר אחריות או 'זריקת זין] להתחשב באשת איש אותה אני בכלל לא מכירה ומעולם לא פגשתי.

למעלה