דילמה מוסרית

לא לגמרי ברור לי

באילו אנשים לדעתך את צריכה להתחשב ובאילו לא. (אני כמובן טוען שאת צריכה להתחשב בכל אחד). אז מדברייך אפשר להבין שאין לך שום סיבה להתחשב במי שאת לא מכירה ושמעולם לא פגשת בו. אם כך, לא צריכה להיות לך בעייה להדביק מסטיק על הכיסא בקולנוע (זה יהרוס את הג'ינס למישהו שאת לא מכירה), או ליסוע בשלוש בלילה באוטו עם מוסיקה בפול ווליום באמצע שכונת מגורים (שבה את לא מכירה אף אחד כמובן), או לשבור בקבוק זכוכית ברחוב (את לא מכירה את מי שייפצע מזה), או להפעיל רשת של הברחת בנות לזנות במדינות זרות נגד רצונן (את לא מכירה את הבנות אישית) וכו' וכו'. "מעולם לא שמעתי על גבר בוגדני שהתלונן שאין לו מישהי לזיין" ברור. אם הוא בוגדני זה בגלל שהוא מצא מישהי לזיין. אבל בוודאי יש אנשים שלא בוגדים כי הם לא מצאו עם מי.

נתחיל מזה, שישנו הבדל

עצום בין להתחשב ברוב או ביחיד. ויש דברים שגם בהתחשבות ברוב אני נפילה, אבל שטויות. בכל אופן, הדבקת מסטיק, השמעת מוסיקה, שברי זכוכיות וכו' הם דברים שרוב הסיכויים הם שמישהו יפגע מהם, מה גם שהם גלויים. בגידה, לרוב לא תתגלה. ויש הטוענים ששמה שלא יודעים, לא פוגע... אני לא מאמינה שבחור שמחפש לבגוד, יושב בבית ובוכה שאין לו עם מי. כשרוצים, מוצאים עם מי.

voguemaster

New member
בהבדל אחד גדול

בעצם אולי כמה: 1. למכור סמים זה לא חוקי (שלא כמו בגידה, לפחות אם לא הכנסת בית-דין רבני
) 2. סמים פוגמים במוח, וזה מוכח מחקרית (שלא כמו בגידה..
). 3. סמים גורמים להתמכרות ולתלות, שלא כמו בגידה (אלא אם כן באמת האישה האחרת מתאהבת בטירוף ואז זו בעיה שלה, בדיוק כמו עם סמים). 4. קצת הגזמת עם התיאור שלך שעדיף שהם יקנו ממך מאשר שהם יקנו מעבריין כי זה ממש לא כמו שהגבר יילך ויחפש בחורה אחרת. ממש, ממש, לא!! בקיצור, יש הבדלים עצומים. בדוגמא שהבאת אתה פוגע בהם פיזית ולא רק נפשית. אתה גורם להם להתמכר לחומרים מסוכנים ועושה מעשה לא חוקי. ואתה עוד משווה לי את זה לבגידה. בגידה היא מעילת אמון של הצד הבוגד ותו לא. זה מלוכלך ומגעיל אבל זה המצב. לא צריך להוסיף לזה עוד מאפיינים.

כנראה לא הבנת

המטרה היתה להראות לך שאפשר להביא נימוקים שנראים טובים לכל מעשה ניבזות שהוא. כלל לא ניסיתי לקבוע מה מזיק יותר ומה פחות, לכן דבריך אינם רלוונטיים. השאלה "מה חוקי ומה לא" אינה רלוונטית. אנחנו לא בפורום חוק ומשפט. ואם אתה חושב שזה הקריטריון, אז יכולת לענות לשואלת "כל זמן שזה חוקי אז תעשי מה שבא לך" (תשובה עלובה ביותר לדעתי, ואם תרצה - אפרט). צורת הנימוק שהבאתי "אם לא יקנו ממני יקנו מאחרים" דומה להפליא לנימוק (העלוב בעיניי) "אם לא יבגוד איתך, יבגוד עם אחרות".

voguemaster

New member
תלוש מהמציאות משהו

יפה לך שהסקת שאין לי בעיה לבגוד בבת זוגתי (אם יש). משעשע משהו אפילו. אולי כדאי שתבין שלהיות זה שבוגד זה רחוק שנות אור מלהיות האישה האחרת.

ולעצם העניין

>> "בדיוק באותו אופן אותו גבר אם רוצה לבגוד יימצא את הדרך בלי קשר למי עומדת מולו" 1. לא בהכרח נכון. מאד ייתכן שהגבר לא ממש מחפש את זה, אבל כשבאה לו הזדמנות בהישג יד ללא כל מאמץ, אז הוא אומר לא עומד בפיתוי. אגב, גם אם זה היה נכון, זה עדיין לא את זה בסדר. 2. על אותו משקל יאמר סוחר הסמים "את הסם הלקוחות ישיגו איתי או בלעדיי", ומוכר הנשק יגיד "אם המחבל לא היה קונה את הרימונים ממני הוא היה משיג אותם ממישהו אחר". >> "הוא תמיד יכול ללכת לנערת ליווי". יכול? כן. אבל הטענה שלך לא מחוברת למציאות. הרבה מאוד גברים לא ילכו לזונות בגלל הרבה סיבות: זה נתפס כמלוכלך. פחד לחטוף מחלה, זה נחשב לפאדיחה, ועוד. והעיקר, זה לא מספק את תחושת ההרפתקה והכיבוש, ובשביל "סתם זיון" יש את האשה בבית. (באופן אישי מעולם לא הכרתי גבר שהולך לזונות על בסיס קבוע, נאמר יותר מאשר פעמיים שלוש בתוך עשר שנים). >> "בכל אופן, כשיהיה לך ניסיון בנושא תדבר" תגיד, מאיפה הבאת את ההפלצה הזאת? אנשים מדברים רק על מה שיש להם ניסיון? אוהדי כדורגל אין להם דעה על כדורגל בגלל שהם לא שיחקו אף פעם? שופט לא יכול לדון ברצח ושוד עד שהוא רוצח ושודד בעצמו? ואולי אני צריך להתאבד לפני שאני מביע דעה על התאבדויות
>> "שום דבר לא יעצור אותה, בטח לא אנשים מתחסדים" מי באמת המתחסד פה? לזרוק ביטויים ששום דבר לא עומד מאחוריהם זה טכניקה די עלובה. >> "אני מציע שתדבר על דברים שאתה מבין בהם" נו... אם שחצנות יוהרה התנשאות ושטחיות היו מחלות כואבות, היית כנראה מבקר בקופת חולים פעמיים ביום.

voguemaster

New member
חחחח

1. בהכרח נכון, אם הוא רוצה את זה הוא ישיג את זה בקלות. ואם הוא לא מחפש את זה ומתפתה זה לא ממש קשור, לא על זה אנחנו מדברים. תפסיק להציג את הגבר בתור יישות שאפשר לפתות אותה בנקל כאילו הוא זומבי חסר מוח (טוב יש כאלו אבל בכל זאת
) 2. יש הבדל עצום כמו שאמרתי בין מעילה באמון (שזה רע מאוד) לבין ביצוע פעולות בלתי חוקיות שעלולות לפגוע בהרבה יותר אנשים בהרבה יותר צורות. "יכול? כן. אבל הטענה שלך לא מחוברת למציאות" מחוברת בריבוע. יש לך מושג כמה אנשים הולכים לנערות ליווי ??? לרוב נשואים ד"א.. "תגיד, מאיפה הבאת את ההפלצה הזאת?" היית פעם צד במערכת יחסים עם בגידה ? בתור הבוגד אני אניח שלא. בתור נבגד ? בתור הצד השלישי ?? מאיפה התעוזה לדבר על משהו שאפילו לא חווית ? תשים את עצמך שם ואח"כ תדבר! "שופט לא יכול לדון ברצח ושוד עד שהוא רוצח ושודד בעצמו?" נו באמת, למה לא תקצין עוד קצת... ההבדל הוא עצום בין להיות מסוגל להבחין שאדם פוגע פיסית באדם אחר ובין להיות מסוגל להבחין אם זה טוב או רע שאתה צד שלישי במעשה בגידה. "ואולי אני צריך להתאבד לפני שאני מביע דעה על התאבדויות" אוקיי, אני אתקן את עצמי: הקצנת עוד
"מי באמת המתחסד פה? לזרוק ביטויים ששום דבר לא עומד מאחוריהם זה טכניקה די עלובה" אתה המתחסד בזה שאתה מניח שהשקפת עולמך היא הנכונה היחידה ושהשיקולים שלך הם האמת האולטימטיבית. אני לא זורק ביטויים שדבר לא עומד מאחוריהם ונדמה לי, אבל רק נדמה לי, שכבודו ירד לפסים אישיים הרבה לפני. "אם שחצנות יוהרה התנשאות ושטחיות היו מחלות כואבות, היית כנראה מבקר בקופת חולים פעמיים ביום" ועל זה נאמר:

חחחח היא בדרך כלל

התגובה של מי שאין לו מה להגיד. בהמשך התגובה שלך אכן ניראה שזה המצב. באמת אין לך שום דבר ענייני לומר. נשאיר לקוראים לשפוט. ושתהיה לכולנו שנה טובה וחנוכה שמח

voguemaster

New member
ודבר נוסף

תשתדל להימנע מלרדת ברמת הדיון לטונים אישיים. זה ילדותי ומפגר, ומעבר לכך מראה לי שבעצם אין לך שום טיעון לוגי וענייני להציג אז אתה פשוט הולך על עקיצות. פתטי.

נו באמת...

שום לרדת ברמה, שום ילדותי, שום מפגר, ושום פתטי. (My godness, לכמה מילות התקפה אתה נזקק בהודעה אחת...) עקיצות!? אולי. טונים אישיים - בהחלט כן. זאת אולי הדרך היחידה להמחיש לך שיש מישהו שנפגע בצד השני, ושאתה לא היית רוצה להיות שם.

JD Wannabe

New member
יקינטון

הרלוונטיות של הדוגמאות שלך קשורה לשאלה מהו הפשע הגדול. האם זה הרצון בבגידה, או המעשה עצמו. אני אישית לא הייתי רוצה להיות בן זוג של מישהי שרוצה לבגוד, לא משנה אם היא הצליחה לממש את הרצון או לא. לפי מה שהבנתי, יש הרבה אנשים שנוח להם במערכת יחסים צבועה, אבל אני לא כזה. ברגע שאני אגלה שאני לא מספיק בשבילה, ושהיא מסתירה ממני דברים כאלה מהותיים, אני אחתוך. אם אני אתפוס את אשתי בוגדת, לא רק שאני לא אכעס על זה ששכב איתה (אלא אם כן זה חבר שאני סומך עליו והוא לא גילה לי את האמת על אשתי), אלא אפילו קצת אשמח שהוא עזר לי לגלות את פרצופה האמיתי של אשתי. הוא לא עשה שום דבר רע, כי את הרע האמיתי אשתי כבר עשתה הרבה לפני זה, בלי קשר לזין שהזדמן לתוכה. לעומת זאת אם הבן שלי היה רוצה סמים הייתי עצוב שזה מה שהוא מרגיש, אבל אם לא הייתה לו אפשרות להשיג אותם זה הרבה יותר חשוב. כי הנזק האמיתי נעשה מהסמים עצמם, ולא מרצון לקחת אותם.

למעלה