דילמה עם חברה

flatron75

New member
דילמה עם חברה

הי. יש לי איזו בעיה שאני מתחבט בה כבר שבועיים, והייתי רוצה לשמוע קצת תגובות של אחרים בשביל לקבל פרספקטיבה. יש לי חברה כבר כמעט 5 חודשים. אני בן 31 והיא בת 28. הקשר שלנו טוב, כיף ונעים לנו ביחד (טוב, בחירת המילים היא שלי, לא יודע לגביה). הבעיה שלי, לפחות זאת שמטרידה אותי כבר שבועיים, זה הקטע של האינטיליגנציה שלה. היא לא טיפשה, היא סיימה תואר, ככה שאי אפשר להגיד שהיא טיפשה, אבל עדיין, אני מרגיש שההפרש בידע וברגישות שלנו לדקויות ומורכבות מאוד גדול. לא הייתי הולך לראות איתה אחד מהסרטים המורכבים יותר שהייתי הולך לראות עם חברים מהאוניברסיטה, למשל. ממה שכבר נוכחתי, היא הייתה מפספסת את כל ההקשרים התרבותיים וחצי מכל הדקויות. האמת שכבר מן ההתחלה היה חסר לי משהו, כי היא לא מקניטה בכלל (בצורה החמודה הזאת כמו שבדרך כלל עושים זוגות) וכשניסיתי להתגרות בה בחיוך פעם או פעמיים, היא פיספסה את זה לחלוטין או שהיא לא הבינה למה התכוונתי. היא לא קוראת ספרים, לא רואה טלויזיה (מלבד קומדיות) ויש לה חור עצום בנוגע לדברים ממש אלמנטרים. לפחות פעם בפגישה יוצא לי לי להסתכל עליה בשוק ולהגיד לעצמי "לא, היא צוחקת. אין סיכוי שהיא באמת לא יודעת את ז ה !" (מי היה בגין לפני שהיה רחוב, שדיסק יכול להיסרט...) היא גם לא מבינה ממש מהר דברים, וכבר בכמה יציאות עם חברים שלי הייתי צריך לחפות עליה כי חברים שלי התחילו כבר להרים גבות. למעשה המצב התחיל להטריד אותי ממש רק לאחרונה. אני גר ועובד בחיפה והיא גרה בנתניה, מה שאומר שאני נוסע אליה הרבה לישון אצלה ויוצא מוקדם בבוקר להספיק לעבודה (או שהיא ישנה אצלי, אם כי בתדירות נמוכה יותר). בשל כך, רוב הפגישות שלנו הן לכמה שעות בערב + לילה. לאחרונה התחלנו יותר לעשות סופ"שים אצלה/המשפחה שלה או אצלי/המשפחה שלי, ואני מגלה שככל שאנחנו יותר זמן רצוף ביחד העניין יותר ויותר צץ ומפריע לי. אני פחות מרגיש את הבעיה כשאנחנו מטיילים ביחד או מדברים על סידורים ועבודה (שזה הרבה מהשיחות שלנו) אבל ברגע שאנחנו כבר כמה שעות ביחד ומתחילים לעלות נושאים אחרים, אני מוצא את עצמי שוב ושוב נאלץ להסביר מה אני אומר או מנסה להתחמק מלדבר על נושאים עמוקים. אני חייב לציין שמלבד זה היא בחורה מאוד יפה, שמחה בדרך כלל, עצמאית מאוד (שזה ממש קשה למצא) ובכלל כייפית. מאוד אוהבת לטייל ולצאת לבלות. לא צריך הרבה בשביל לשכנע אותה לוותר על מלון ולצאת לטיול תרמילים.
אני כן אוהב אותה, אבל כל הסיפור הזה שציינתי בהחלט פוגם לי במשיכה. אני כבר פחות חושב עליה כשהיא לא לידי, ופחות מטריד אותי להיות בלעדיה כמה ימים. בנוסף, אני לא טיפוס של רגשות סוערים, ויש לי חשש שחלק מהסיבות שאני ממשיך בקשר בלי להעלות את זה (איך מעלים בכלל דבר כזה!?) זה שאני לא רוצה לפגוע בה, וגם כי נוח לי בקשר. למישהו יש רעיון? אני פשוט רוצה לקבל דעה של מישהו אחר על הסיפור כדי שאני אוכל לקבל נקודת מבט שונה משלי.

נשמעת בחורה שיש לה הרבה יתרונות

נשמע שהיא בחורה טובת לב ומחונכת, לפחות זה הרושם ממה שתארת. בנוסף כתבת ש"היא בחורה מאוד יפה, שמחה בדרך כלל, עצמאית מאוד (שזה ממש קשה למצא) ובכלל כייפית. מאוד אוהבת לטייל ולצאת לבלות. לא צריך הרבה בשביל לשכנע אותה לוותר על מלון ולצאת לטיול תרמילים. " בקיצור אלו היתרונות, לצד החיסרון אתה מתאר פערים בהשכלה הכללית ותחומי ענין לא מעמיקים ואולי יכולת מוגבלת להבין דברים מתוחכמים. אני לא חושב שמישהו כאן יכול לתת לך תשובה מה לעשות מהסיבה הפשוטה שזו אינה שאלה שיש לה תשובה אוניברסלית, אלא זה תלוי במה שמתאים לך וטוב לך. תלוי באישיות שלך ובהרגשה שלך. מה שכן, ההתלבטות אם היא תהיה ארוכה, כלומר תצא איתה ולא תהיה שלם עם עצמך, זה נשמע לא בריא לשניכם ואולי קצת לא הוגן כלפיה.

magenta73

New member
מחונכת?????? הא?

לא נשמע טוב... וחוץ מהמילה הזאת, ואולי גם צמד המילים ."יכולת מוגבלת", אני חושבת כמוך. לי חשובה שתהיה התאמה באינטיליגנציה, ויותר מהכל, ברמת הידע הכללי, בסגנון חוש ההומור וכן הלאה. אני לא מחפשת מדען טילים, אבל היה לי קשה עם בחור שלא ממש מבין את הציניות או את ההתחכמויות או יכול לנהל שיחה מעמיקה לפעמים. אני לא הייתי נשארת שם הרבה זמן, אבל זו אני. זה תלוי מה חשוב לך.

לא יודע מה הקפיץ אותך במילה מחונכת

אם זה ענין מגדרי אז אני חושב שבסה"כ הבחורות יותר מחונכות מהבחורים, הן לא שולפות סכינים ודוקרות מישהי שמעיר להן משהו ולא נוהגות במהירות מופרזת ובפראות, פרט לכך: מה השלילה בלהגיד על אדם שהוא מחונך, אם מישהו יגיד עלי שאני מחונך, אני אראה בזה מחמאה.

magenta73

New member
כשאני מדברת על כלבים

אני משתמשת במונח מחונכים... בגלל זה.

מהי המטרה המוצהרת של ביה"ס העממי

והתיכון ? לא רק ללמד אותנו, אלא גם לחנך אותנו. אז מהי הצלחה של מערכת החינוך ? שהתלמידים יצאו מחונכים. אז איך אפשר לייחס קונוטציות שליליות לביטוי אדם מחונך ?

magenta73

New member
כי זה נשמע לי רע

כמו היא "אישה טובה" וכו'... "אישה מבית טוב" וכו'... אבל אולי זו רק אני.... יש הבדל בין מחונך למלומד. מחונך נשמע לי פאסיבי. השני אקטיבי...

מלומד יכול להיות מאד לא מחונך

מלומד זה אדם בעל השכלה וידע רב, הוא יכול להיות מאד לא מחונך בהתנהגות. בלקסיקון שלי אשה טובה ובאותה מידה איש טוב זה לא ביטוי מזלזל אלא דברים חיוביים כנים.

voguemaster

New member
הממ

הסיבה שנשים לא שולפות סכינים ונוהגות במהירות מופרזת (בד"כ) היא שאין להן את היצרים שגורמים לגברים לעשות את זה, בדיוק כמו שאין להן (בד"כ) שום משיכה אמיתית לספורט תחרותי ו"גברי".

Old Girl

New member
גם אם נניח שזה נכון ללא כל ביקורת

העובדה שרוב הגברים משתדלים בכל זאת לנהוג זהיר ולא לדקור אנשים מעידה על כך שהחינוך משחק פה תפקיד...

voguemaster

New member
החינוך ?

תלוי אצל מי. יש גברים שהסיבה היחידה שהם לא יעשו את זה היא הפחד מעונש (גם סוג של חינוך אבל לא חינוך מקובל שנרכש ע"י מערכת החינוך או ההורים).

BlackUnicorn

New member
../images/Emo45.gif אני נוהגת מאוד מהר ויכולה

להעיד שאין שום קשר שבעולם לחינוך המעולה שקיבלתי. (להגנתי אומר שאני נוהגת מהר אבל זהיר
)

voguemaster

New member
גם אני בדיוק כמוך

אבל איכשהו לא נראה לי שאנחנו מהווים חלק טיפוסי באוכלוסיה. למעשה, למרבית האנשים אין ידע מספיק לגבי ההשלכות של המעשים שלהם.

BlackUnicorn

New member
לצערי :/ רק אם יתחילו לנהוג לא כמו

בלונדון כבר יהיה טוב. נמאס שאנשים נתקעים בשמאלי, שאין נתיב עקיפה מסודר... תאמין לי - רק בגלל זה יש לא מעט תאונות. אבל עזוב זה לא פורום תרבות נהיגה...

זכוכיות

New member
אוקיי.

היתה לי חברה כזאת. היא לא טיפשה, לא הייתי מעזה לקרוא לה טיפשה, היא אדם מדהים וטוב לב- אבל בדיוק כמו במקרה שלך עם חברתך היו לה תחומי עניין "קלילים" יותר, פופיים יותר, עד לרמה כזאת שגם לפני שהייתי מספרת בדיחה הייתי חושבת 10 פעמים, ולרוב גם אם בחרתי שכן היה לה קשה לקשר כי לא היה לה את הידע הבסיסי, להבין, לקלוט, אתה ניסחת את זה מצויין. בתור חברה, פשוט חברה- שמחתי שיש לי אותה. לא, לא דיברנו על נושאים עמוקים, גם על נושאי ה"בינו לבינה" לא ממש, כי היה פער עצום בין התפיסות שלנו גם בנושא הזה, אבל כשהיא הרגישה רע, הייתי הראשונה להיות שם ולנסות לעודד. היא מקסימה, אבל לא הייתי חולקת איתה את החיים שלי. מדובר כאן בבסיס, בתקשורת. ואין מה לעשות, זה מתסכל. אם לא הייתי מסוגלת לדבר עם בן זוגי, עד לרמה הזו... אם הייתי מצנזרת הערות, הקנטות, מתוך ידיעה שהוא פשוט לא יבין, הייתי מרגישה מאוד לא במקום. יכול להיות שהיא אדם נפלא, שנורא קל לחבב... ואם זה מספיק לך- אשרייך, אני לא יכולה לקבוע כאן באופן מוחלט "פער אינטלקטואלי- בלתי ניתן לפשרות!" אני יכולה רק להגיד ש-אני- לא הייתי מסוגלת, ואיפשהו בין השורות קראתי שגם אתה.

פער אינטלקטואלי - בלתי ניתן לפשרות!

כן באופן מוחלט. אבל הוא גבר. הם קצת יותר רדודים.

אני מבינה אותך

קשה להיות עם מישהי שלא מבינה דברים מסויימים ושיש לה חורים בכל מיני נושאים. אולי זו גם לא אשמתה (הינה צד ההזדהות שלי יוצא כלפיה) אבל ניכר לראות שלך זה מאוד מפריע ואתה מחפש איזו שהיא לגיטימציה מאיתנו להגיד לך שזה בסדר או שכך זה נדמה לי. אז כן, זה בסדר משום שאם אתה מרגיש שלא בנוח לקחת אותה איתך במעגל החברתי או שאתה לא יכול ללכת איתה לסרטים עמוקים, לנהל שיחה רצינית ומעמיקה, להבין כל מיני דברים בסיסיים ואלמנטריים וכו' אז כנראה שאתם לא מתאימים ברמה הזו ולי אישית קשה לראות את עצמי מבלה עם אדם כזה כל חיי כשאני מנסה להסתיר אותו מחוג חבריי או להרגיש במועקה הולכת וגוברת שיש דברים שאי אפשר לדבר איתו עליהם כי הוא פשוט לא יבין. זו הרגשה דיי קשה לטווח הארוך כשחושבים על מיסוד של מערכת היחסים. אני אומרת לך ללכת עם ליבך ועם מה שטוב לך ועצם זה שהיא עצמאית או חמודה לפי דעתי, זה לא מספיק.

למעלה