דילמה עם חברה

flatron75

New member
אני מסכים

זאת באמת דילמה, ואני מתחבט בה. בעיקר בקטע של קשר רציני (שזה מה שאני מחפש וגם היא). נראה לי שאני אקבל את העיצה שניתנה פה ואבחן איך זה מתקדם עוד קצת, תוך כדי גישוש עדין אצלה.

ora4444

New member
הי../images/Emo8.gif

מה שלומך? מספר אופציות: 1. תוכל לסנות להמשיך עוד כחודש ולבדוק הדברים מעבר,האם עד כדי כך אין שיחה שמתנהלת בניכם והיא לא מבינה את המשמעות שמעבר? זה שהבחורה עם תואר ראשון ,אין קשר כלל לשיחה ולתקשורת בין 2 אנשים (ואתה בטוח יודע את זה). 2.יופי -זה לא הכול בחיים,אדם שנראה טוב,יפה וחתיך אינו הנושא שבגינו צריך להשאר ביחד,בסופו של יום הכול עטיפה.החשוב הוא המעבר,השיחות בניכם,התקשורת החברות. האם זה קיים בניכם במערכת של 5 חודשים? 3. רשמת "זה שאני לא רוצה לפגוע בה, וגם כי נוח לי בקשר" - משפט שמאוד משך את עיניי,לי אישית לא מתאים להיות בקשר שנוח לי בו. נכון לצערנו אצל כולנו הנוחות וההרגל משאירים אותנו במערכת ואף תוקעים אותנו. אך שאל עצמך השאלות הבאות: האם זו האחת? האם תוכל לפנות אלייה בכול מצב כחבר אל חבר? האם תקשורת בין זוגית וחברות חשובה לך או פחות חשובה לך? האם אתה מוכן להתפשר בגלל שהיא יפה וחתיכה? 4. רשמת גם "שזה פוגם לך במשיכה" - אז מה יקרה עוד שנה מהיום? או אפילו פחות? 5. הניסת לדבר עימה על כך? בפתיחות? שב עם עצמך וחשוב בסופו של יום האם כייף לך? האם אתה אוהב את שאתה רואה וחש? מה חסר? מה מפריע לך? מה היית רוצה אחרת? ומפה לאן אני הולך..? בהצלחה! אורה.

flatron75

New member
תודה

קודם כל, נראה לי שאני אקבל את עיצה מספר אחת שלך. בקשר לתואר, אני כן חושב שיש משמעות לתואר, כי קשה לי להאמין שמישהו יכול לעשות תואר, ועוד ראלי, ולהיות סתום. יכולת חשיבה והפשטה חייבת להיות שם באיזו צורה. אני מסכים, עם זאת, שאין קשר בין היכולת הזאת ובין היכולת לתקשר. 2. ציינתי את היופי רק לקראת הסוף, כדי להדגיש ששיש לה הרבה צדדים חיוביים וכדי שלא תצא תמונה מעוותת של מישהי שהיא לא. אני מניח שברור לכולם שמה שתארתי זה רק פיסה של מציאות ושיש עוד רבדים ומורכבות. אני בכלל לא מדבר על זה שיכול להיות שיש עוד דברים אצלי ואצלה שלא מתאימים, כי זה לא שייך לקונפליקט הספציפי ששיתפתי אתכם בו כרגע. יש דווקא שותפות מצויינת ואנחנו מאוד דואגים אחד לשני, בצורה די בוגרת ולא נדחפת. השיחות שלנו לא עמוקות מאוד ברמת נושאים שברומו של עולם (בעיקר כי אני לא מרגיש שי לה מה לתרום לדיון וזה נהיה רק אני שמדבר), אם כי אנחנו משתפים אחד את השני לגבי מה קורה במשפחות אחד של השני, בעבודה, ודברים כאלו. 3. כן, גם לי לא נח מזה שנוח לי... בגלל זה ציינתי את זה. כי אני חושש ממצב שזאת תהיה סיבה משמעותית בקשר. אני לא חושב שזה שם עדיין אבל אני חושש שזה בכיוון. אני לא חושב שיש "אחת" אבל אני מודה שאני פחות ופחות משוכנע שזה הולך לכיוון מיסוד הקשר. אני כן יכול לפנות אליה בכמעט כל בעיה, אבל אני לא יודע אם הייתי סומך עליה בדברים מורכבים שאני לא בטוח שהיא כבר עשתה. ולא, יופי זה לא משהו שהייתי מתפשר בשבילו. וזה גם לא המצב הנוכחי. 4. אני לא חושב שאפשר לדבר על זה בפתיחות. בכלל לא. היא מודעת לזה שחסר לה ידע, היא התנצלה על זה כבר פעם באיזו שיחה וזה גרם לי דווקא להרגיש רע כי זה לא נעים להרגיש שאתה צריך להתנצל על חוסר ידע. אני לא רואה את עצמי מעלה בכלל את הנושא הזה. איך בכלל מעלים נושא כזה?

ora4444

New member
hi again../images/Emo42.gif

אני שמחה שסייעתי במשהו. 1. שוב תואר ראשון..שני וכו' בהחלט מוסיפים אתגר ונושאי שיחה רבים ומגוונים.למרות שישנם לא מעט אנשים ללא תארים שלדבר ועוד על נושאים "חמים" מהחדשות - הינם כמו אוכל עבורם,וכייף לדבר עימם ולפתח שיחה על רומו של עולם. על פי התיאור שלך בפעם השנייה,בהחלט מוזר שהיא כזו או לא כזו,אז כאשר אתה אכן מעלה נושאים,האם עד כדי כך האיוולות והטיפשות זורמת? או אוליי זה חוסר ידיעה..אך גם זה מוזר..בחורה בת 28. אוליי תנסו לצפות ביחד בחדשות? בעיקר כשאתם מבלים שבתות אצל המשפחות. מה בנוגע לעיתון יומי או עיתון סופ"ש? תקנה,תניח על השולחן,תערב אותה בכותרות,תן לה לקרוא כבדרך אגב..אוליי זה יעבוד. אוליי תקנה לה ספר מעניין לקריאה,או שאחד מחברייך או החברות של חברייך ידברו על ספרים,על כתבות מעניינות..אוליי זה יעניין אותה מהמקום של הנשים שמדברות עימה על כך וידרבן אותה גם להתעניין. 2.ומדוע ש.." תצא תמונה מעוותת של מישהי שהיא לא,ולכן ציינתי את היופי רק לקראת הסוף, כדי להדגיש ששיש לה הרבה צדדים חיוביים ". אני אישה יפה,האם זה אכן צד חיובי?! לא יודעת אם זהו צד חיובי,אוליי יתרון.אך ניסיון החיים מלמד כי יופי אינו העיקר,אדם יכול להיות יפה אך מזעזע באופיו.כן משיכה זהו דבר חשוב,יופי פחות.ולכן רשמתי את שרשמתי. 3.כשהגבתי לנושא "הנוחות" - התכוונתי להרגל,שיגרה,שיעמום,מובן מאליו - ואילו מקומות שגם אני הייתי שם וזה עצוב כי וויתרתי על עצמי.היום אני לא מוכנה להיות שם,ואם מרגישים את הנוחות וההרגל הכול תלוי בשני בני הזוג לשפר,להפתיע,להקסים וששניכם תסעו אחד לשנייה ולא לסרוגין רק אתה. ולדעתי יש את ה"אחד"/"אחת" - אומנם לא סיפור אגדות אך האדם שהוא גם חבר טוב,תקשורת... 4.אם חסר לה ידע וזה המצב -שתלמד,תתעניין,תתפתח. אם היא אכן חשובה לך ואתה עדיין אוהב וכייף לה עימה,תסייע לה ותוביל אותה להצלחת התקשורת שלכם.ואיך? פשוט לדבר עימה. לא לומר מראש "אנחנו צריכים לדבר",פשוט לדבר ולהציף הנושא.תשבו בבית,מסעדה,בית קפה,סתם טיול ותאמר לה על שעל ליבך,את שמפריע לך וחסר לך במערכת.פתיחות היא המפתח.פתיחות תסייע לשניכם להבין את האחר,בעיקר שהיא התנצלה על חוסר הידע שלה(זה אומר שהיא בידיעה),כול שנותר לה לעשות הוא להתחיל-ספרים,עיתונים,טלוויזיה(חדשות,אקטואליה,ערוץ המדע..). פשוט דבר ללא חשש,אתה נפגע והיא נפגעת מהחוסר ידיעה. גם באם תחליט להיפרד,תסביר לה מדוע הגעת להחלטה זו בכדי שהיא תדע איך לנהוג אחרת בעתיד. בהצלחה רבה! מקווה שעזרתי במעט. אורה.

אולי לא הבנתי אותך נכון,

אבל השיקול של מראה חיצוני ומשיכה שהיא נגזרת גם של מראה חיצוני הוא שיקול ליגיטימי בבחירת בת זוג , כשיקול אחד במכלול. אגב, זה נכון גם לבחורות והרבה בחורות מתייחסות הרבה מאד למראה של הבחור כשיקול בבחירת בן זוג.

נו באמת,

אצלכם זה הרבה יותר משיקול אחד במכלול. זה בערך המכלול. והדוגמא לעיל.

סליחה?

אבל גם אני לא הייתי יוצאת עם בחור כפי שפותח ההודעה מתאר את זוגתו כי לא מתאים לי שלא אוכל לנהל שיחות עמוקות עם בן הזוג שלי ושהוא לא יבין כל מיני דברים אלמנטריים זה ממש לא הופך אותו לשטחי. אז הוא ציין שהיא יפה אפשר לחשוב. מה עשה לך המין הגברי שאת כ"כ תוקפת?;

לא בהכרח

אני משתתפת בפורום הזה כבר כמה שנים ואני בספק אם אי פעם חלקתי צרות שיש לי בזוגיות ובהחלט היו במהלך השנים. אני לא רצה לפורום עם כל דבר מעדיפה לעזור
גם אם פתחתי הודעות משל עצמי בנוגע לזוגיות שלי בטח אפשר לספור אותן על יד אחת..

"אצלכם"? צריך לפרט למה הכללות הן

דבר רע גם ברמה החברתית וגם ברמה האישית ? מה דעתך על אמירות כגון" כל היהודים הם....."? אם תסתובבי עם סטריוטיפים שליליים על כל הגברים בהכללה, איך תצליחי לראות בחור טוב מעבר לדעות הקדומות? וברמה החברתית, הפמיניסטיות עמלות קשה מאד להסיר מהחברה שלנו סטריוטיפים שמעליבים נשים , אז אני חושב שראוי במידה שווה להמנע מסטריוטיפיזציה של גברים. אולי נשפוט כל אדם לפי תכונותיו באופן אישי ?

לא נראה לי שאף גבר נעלב

או שחייו נפגעו מאיזו הכללה או לא הכללה שזרקתי פה.

Old Girl

New member
זה לא שאלה של נפגע או לא

אלא האם זה נכון או לא, ולדעתי הנדרסון צודק. נכון שהכי חשוב לא לפגוע ובכך אני מחזקת אותך, אבל לפעמים אפשר גם סתם לא להסכים ברמה רעיונית.

flatron75

New member
דווקא לא שיקול מרכזי

אני חייב לציין שלמרות שאני בהחלט נהנה מזה שהיא יפה, זה בהחלט לא שיקול מרכזי. היו לי חברות קודמות שהיו פחות יפות, או בעלות יופי אחר (לא בלונדיניות, למשל) אבל לא הפריע לי. יופי זה שיקול חשוב ולגיטימי, אבל לא היחיד וברור שלר משהו שעל פיו ישק דבר.

שלכת25

New member
עיצה ידידותית

קארתי את הדילמה שלך ולא נותר לי אלא לבשר לך חד משמעית כי אין לך מה לחפש איתה....אנייכולה לומר לך שאני אישית הייתי בקשר מאוד דומה שנמשך יותר מ5 חודשים וברגע שאתה שקוע בקשר כשזה אינך יכול לראות את החסרונות הרבים....בוא נאמר שאם אתה איתה כי אתה לא רוצה לפגוע בה או כי נוח לך איתה הרי שאתה איתה מהסיבות הלא נכונות.כשנמצאים בקשר ובעיקר בהתחלתו כמוכם הרי שהגעגועים לא אמורים להפסיק אלא רק להתעצם הרצון לקרבה ולמגע הוא בלתי ניתן לסיפוק ושלא נדבר על הפרפרים בבטן שלא מפסיקים להתעופף...יכול להיות שהיא חכמה משכילה יפה ונעימה לסובבים אותה אבל אם תנתח את זה באופן של אחד לאחד כלומר מה מבין התכונות שלה גורמות לך להרגיש נאהב מאושר או מאוהב הרי ש"הניתוח הצליח אך החולה מת" מקווה שהבנת את כוונתי..... עיצה ידידותית מאוד והכי אובייקטיבית בעולם תחתוך את זה לפני שהיא תהיה מאוהבת בך מאוד ואז כבר לא תוכל לחיות עם מצפונך אם תיפרד ממנה ושלא נדבר שאתה יכול להגיע איתה להחלטה (נישואים) רק כדי לרצות אותה.... חבל בשבילך תחשוב על הרגשות שלך הכי כיף להרגיש מאוהב מה שאתה לא

flatron75

New member
בקשר לפרפרים..

..אני לא יודע כמה זה שיקול. לא היו לי פרפרים בקשרים כבר המון שנים. גם לא עם החברה הקודמת, וגם לא עם הנוכחית. אני גם די לא מרגיש נח עם הקטעים האלו של הפרפרים, "התאהבות" זה לא מה שעושה לי את זה ואני לא שואף להשאר תמידית במצב בזה. כן הייתי רוצה להגיע למצב שאני עם מישהי 5 או 6 חודשים ועדיין אני ארגיש שיש לי דברים חדשים לגלות ושכן אפשר להפתיע אותי, אם כי לא בדברים גדולים. אני מאלו שאוהבים את הביטחון ובשקט של הזוגיות, ושאני לא תמיד צריך לחשוב פעמיים לפני שאני מתבדח ומשתטה. :) ואי אפשר לחתוך את זה בלי שהיא תיפגע. אני לא חושב שגם לי זה יהיה כזה קל פתאום לגברי בלעדיה, כי אחרי 5 חודשים גם אני כבר רגיל למקום שלה בחיים שלי. ומילא לחתוך את זה, אבל איך אני מסיר לה את הסיבה... עוד יותר גרוע.

טל קר

New member
תשאר עם מישהי כי מילא לחתוך אבל

איך מסבירים את הסיבה? בכל אופן כל דבר אפשר להציג בכמה דרכים. אפשר למשל לומר 'אני מרגיש שאנחנו לא משדרים על אותו גל', 'יש לנו תחומי ענין שונים'

אם אין פרפרים ואף פעם לא היו לך

אני הייתי מציעה לך לחכות שיהיו לך.. אבל זה כבר משהו אחר אז אם אין פרפרים אתה יכול לסיים את זה בשקט באיזה תירוץ? אני לא מרגיש שזה זה אולי? אני לא גבר.. רבל זה נראה לי הדבר הכי אמיתי והכי פחות פוגע שאתה יכול להגיד לה בלי לפגוע

For Martha

New member
האמת,

מה שחסר לכם לפי מה שאתה רושם הוא כימיה, היא לא מבינה את מה שאתה מנסה לומר - אולי זה גם הפוך,שאתה לא מבין מה שהיא מנסה לומר (בעינייה בכ"א). בנוסף, אני אדם בדיוק כמוך,בחורה בלי שכל מידיית מקבלת X ענק אצלי ויכולה לשכוח בכלל ממני, אם העברת חמישה חודשים איתה,פרק זמן לא קצר במיוחד,אם כי לא ארוך,זה כבר אומר דרשני, אפשרות להסתדר מ-ע-ו-ל-ה. אתה רואה עתיד לקשר? רואה עצמכם ביחד? כי אם לא, ואם השעון הביולוגי לא מתקתק (מה שלפי דעתי לא משחק תפקיד,אבל אני אהיה סבתא פולניה לרגע),אז עדיף לחתוך, כי כאשר לא מבינים הקנטות וכדומה,וכשמתחילים לחשוב על דברים יותר מידי,זה הופך לאובססיה שבסופו של דבר עלולה לחרפן ולגרום לפרידה. זו דעתי בכ"א, יום טוב.

תחשוב אם אלו הגנים שאתה רוצה להעניק

לילדיך
סתם, לא יודעת מה לומר, נראה לי שתוך זמן קצר אתה תשתעמם מספיק כדי שבכלל לא תהיה יותר דילמה...

למעלה