דילמה...צריך עזרה...!

המוטרד1

New member
דילמה...צריך עזרה...!

93אני נשוי, שנינו בשנות השלושים, בן ובת בגילאי 8+12. עצמאי, די מצליח בתחומי (הייטק), מבוסס כלכלית וכל חיי במערכת יחסית אחת מהילדות ועד עכשיו. חוץ מפסק זמן קצר יחסית של כשנתיים אי שם בשנות ה-20 לחיינו, היינו כמעט כל הזמן הזה ביחד. היא אוהבת אותי מאוד -מאז ומעולם. אני, שהובלתי אותנו לחתונה בזמנו ובגיל יחסית מוקדם (ברור שצריך שניים לטנגו, אבל במקרה הזה ממש לא הייתה בעיה לגייס את השותפה לחיי), לא מספיק אוהב אותה במובן המלא של המילה אהבה. שום דבר לא הדרדר או השתנה - ככה זה היה תמיד, עוד לפני החתונה, בזמן שהתחתנתי ובכל השנים האחרונות. מעין ססטוס קוו מתמיד של חוסר איזון - היא אוהבת אותי 100% ואני נגיד אוהב אותה 30%. היחסים שלנו ממש מעולים, יש סקס בשפע, פתיחות, הערכה הדדית, חברות טובה, אפס מריבות בבית - "רק" חסרה לי אהבה.

אני לא נאיבי. אני יודע שאהבה זה לא פרפרים או ליתר דיוק שפרפרים וכימיה במובן הפיסי של המילה, קיימים רק בחודשים הראשונים לקשר חדש כשהכל מרגש וחדש וזה לא באמת ימשיך ככה לאורך זמן בקשר חדש (אבל כן יכול להיות מאוזן יותר לעומת המצב שלי עכשיו).

מעולם לא בגדתי באשתי. לפחות לא במובנים פיסיים - לא סקס, לא נשיקות ולא שום דבר דומה לזה, וכמו למרבית הגברים היו לי הרבה הזדמנויות - מנסיעות עבודה לחו"ל דרך עבודה בשעות מאוחרות, סביבת עבודה עם לא מעט נשים ובקיצור כל ההזדמנויות הטבעיות שנוצרות לכולנו בחיים. בלב להבדיל, זה קרה אצלי לא מזמן. התאהבתי במישהי שעובדת אצל ספק שלי (אין סוגיות משפטיות רגישות - יחסי מרות וכיו"ב). בחורה שצעירה ממני ב-5 שנים, בדיוק בגיל של אשתי. יצא לי לעבוד מולה בהיקף יחסית אינטנסיבי בחודשים האחרונים. היא רווקה, מקסימה, וממש ממש ממש בראש שלי. זו כנראה הפעם הראשונה בחיי, מאז הילדות, שאני ממש מרגיש מאוהב. הרווקה מרגישה בכך (לא ממש פיתחתי את הנושא איתה לעומק, אבל היא מבינה) ומרגישה מאוד לא נח לגרום לי להתגרש ולפרק משפחה ולכן מעדיפה שלא לפתח רגשות כבדים מולי - ברור לי שאם הייתי גרוש היא הייתה מנסה לפחות לבדוק קשר איתי אבל כל עוד אני נשוי היא מעדיפה להמנע מצפונית. אני מצד אחד מרגיש שמאוד בא לי לחצות את הקווים, מצד שני במהות שלי אדם מאוד לויאלי שמתקשה לחשוב על עצמו במושגים של בוגד (גם אם כל הסביבה שלי אקטיבית מאוד בתחום). הרווקה גם ממילא לא ממש רוצה שאבגוד והייתה מעדיפה שקודם אתגרש (מה שעלול לקרות בלי קשר אם לא אצליח להתאהב באשתי איכשהו ו/או לא אפחד לפרק משפחה).

חשוב להדגיש ברקע שאין כאן שיקולים כלכליים (כלומר אני לא מפחד להתגרש בגלל זה, הרווקה בוודאות לא מחפשת אותי בגלל הכסף - היא עצמה מבוססת גם כן), אלא באמת מבחינתי נטו אהבה.

מה עושים
?

תגיד

אתה רוצה תעודת ביטוח? אישור בגידה?

אם אישתך היתה בסיטואציה כזו- מה היית מציעה לה לעשות?
להתגרש או לבדוק אופציות מאחורי הגב שלך?

המוטרד1

New member
לא מחפש תעודת ביטוח וגם לא אישור בגידה

אני גם מעריך שלא אגיע לבגוד בה פיסית כל עוד אני איתה - כלומר הדילמה היא בין (א) להתגרש ואז לנסות לפתח את הקשר עם הרווקה (ב) להשאר ולנסות להדחיק ולהרחיק מהלב והראש את הרווקה. להשלים עם זה שאני חי עם אישה שאני לא מספיק אוהב וזה כי בכל שאר הפרמטרים של הזוגיות המצב יחסית טוב בהשוואה לממוצע.

תעשה מחקר השוואתי

של האושר שלך ביחס לזוגות אחרים עם אותם פרמטרים ואז אולי תגיע לאחוז המדוייק של האושר שלך.
אחכ רק נשאר לך לחיות את המספרים.

ברצינות עכשיו-
לדעתי טיפול זוגי יכול לעשות לכם הרבה טוב. גם אם תחליטו להפרד.

ב היא הדרך הנכונה. יותר מדי טוב לך ואתה מחפש

צרות
תמצא לך תחום ענין חדש - רצוי יחד עם אישתך

לא ברור

אם זה לא מיני - למה לבגוד? תמשיך לאהוב בלב.

מזל לפחות שלא כרוכים כאן שיקולים כלכליים, כמו אובדן מחצית הרכוש, ותשלום מזונות על שני ילדים.

המוטרד1

New member
השאלה היא לא אם לבגוד או לא

אלא יותר אם לסיים פרק א' ולנסות פרק ב' (בין עם הרווקה ובין עם כל אחת אחרת שאותה להבדיל מאשתי ממש אאהב) או להשלים עם המצב הקיים ולהשאר עם אשתי בידיעה שאני לא מספיק אוהב אותה.

eoli

New member
כתבת ש...

"מעין ססטוס קוו מתמיד של חוסר איזון - היא אוהבת אותי 100% ואני נגיד אוהב אותה 30%. היחסים שלנו ממש מעולים, יש סקס בשפע, פתיחות, הערכה הדדית, חברות טובה, אפס מריבות בבית - "רק" חסרה לי אהבה. "
אם אני מנתקת את הרישא " מעין סטטוס קוו..." ל ומתחילה לקרוא מ " היחסים שלנו ממש מעולים..." משהו כאן לא מסתדר לי. למרות שאתה טוען לחוסר איזון הדדי וידוע לשניכם, בכ"ז מערכת הייחסים ו... מעולים. הזוי לגמרי.
אתה מאמין [ברצינות] שהבת זוג הבאה שלך תאהב אותך 100% כמו אישתך ? איזה גבר,בימינו, יכול להכריז שהוא זוכה ל-100% אהבה מאישתו גם אם הוא אוהב אותה קצת יותר מ-30% ? אני חושבת שמשהו אחר חסר לך,הרי בעצמך טענת,שאתה מודע שאהבה עתירת ריגוש תלך ותדעך. אז מה,תישאר שוב באותו מקום של שממה ריגשית,ואז שוב תחפש אהבה מרגשת? אתה גוזר על עצמך מרדף אחרי אשליה. זה מה שאתה רוצה? אני חושבת שאתה כן אוהב את אשתך,אבל אתה חש תחושת ריקנות,ומן הסתם אתה משליך זאת על חוסר אהבה לאישתך במקום לחפש במקום אחר. מקום שימלא אותך סיפוק . לעיתים הריקנות שאנו חשים ומתרגמים אותה לאהבת אישה אחרת,בתקווה שהיא תמלא את הריק הזה,הוא מוטעה מיסודו,כי אתה מוצא את עצמך שוב באותו המקום.
חשבת אולי שאם תתגרש ותינשא לבחורה הזאת היוצרות יתהפכו,ואתה תמצא את עצמך אוהב אותה 100% והיא אולי 30%. שיו,איזו טרגדיה ... האם חוסר הוודאות הזאת ראויה לפרק משפחה? חשבת איזו השפעה תהיה לילדים בעקבות הגירושים? גם אם תתגרשו יפה.גם אם תהליך המשמורת יהיה מאוזן הילדים יפגעו ברמה זו או אחרת. גירושים הם שבר נוראי לילדים. לא הייתי מעלה זאת אילולי כתבת שמערכת היחסים שלכם מעולה. חשוב על זה.

המוטרד1

New member
תודה ו...

ראשית כרגיל תודה על תשומת הלב האישית. לא טריוויאלי שאת ואחרים כאן משקיעים לא מעט זמן בהתייחסות לבעיות שלי או של אחרים בפורום.

עניינית - חוסר האיזון ידוע לשנינו וזה לא סותר יחסים מעולים מסיבה פשוטה - גם אשתי מתפשרת על כך שאני פחות אוהב אותה ממה שהיא אותי (ולא בפער קטן כאמור) ממקום הכי טבעי ונורמלי של רצון לא לפרק מסגרת, של הערכה לכל מה שבנינו יחד, ולא רק בהקשר הטריוויאלי של ילדים, אלא גם בהקשר של הזוגיות שלנו - היחסים אכן מעולים, אין מריבות, יש סקס, יש הערכה הדדית גבוהה (להבדיל מאהבה), גם בהקשר החיצוני הזוגיות שלנו נתפסת כלפי חוץ כמאוד מוצלחת שלא לומר ראויה לחיקוי (אלה פידבקים שאנו מקבלים כל השנים ממעגלים חברתיים שונים שלנו).

אני לא יודע להבטיח שבת זוג עתידית כלשהי תאהב אותי 100% או רק 20%. אין ספק שהסיכון ב"הליכה עם הלב" הוא גבוה מאוד ויש סיכוי מאוד טוב שאני אתרסק במסלול הזה ואמצא את עצמי באותה שממה שאת מתארת ואולי אפילו בצד ההפוך - מאוהב עד הראש ואולי אף נשוי למישהי שלא אוהבת אותי מספיק.

אני נוטה לקבל את השורה התחתונה שלך ושל חלק מהכותבים כאן ולוותר על הרווקה. ועדיין אצטרך לפתור את הבעיה הלא פשוטה של הגברת האהבה לאשתי. לא בשביל הילדים, אלא בשבילה ובשבילי.

eoli

New member
אני מחייכת חיוך ענק

של הערכה כלפיך. לא כי אתה מוותר על רצונך לסיפוק וריגוש מיני,אלא כי הגעת להחלטה הנכונה ביותר עבורך,לא עבור אישתך,היא מדהימה ברמות וראויה להערצה.אני לא יודעת אם הייתי אני מוכנה לחיות עם גבר שאוהב אותי פחות ממה שאני אוהבת אותו.יותר נכון הייתי מצפה שהוא יאהב אותי יותר ממה שאני אוהבת אותו.
יש משהו שדי מטריד אותי. בתחילת הפוסט שלך בכלל לא ציינת את הילדים שלכם,כאילו שהם לא גורם מכריע במשחק הנישואים [לכן ציינתי בתגובתי הקודמת את סוגיית הילדים],ושוב כתבת כאן :" ועדיין אצטרך לפתור את הבעיה הלא פשוטה של הגברת האהבה לאשתי. לא בשביל הילדים, אלא בשבילה ובשבילי." אם היית מתנסח כך:" ועדיין אצטרך לפתור את הבעיה הלא פשוטה של הגברת האהבה לאשתי למען שנינו" . היה מובן וברור לי,אבל הרגשת שוב לציין " לא בשביל הילדים, אלא בשבילה ובשבילי." מותר לי לשאול מה קורה פה?

המוטרד1

New member
כי יש נטיה להצדיק השארות ביחד רק בשביל הילדים

ולא שאני חלילה מזלזל בזה, אבל רציתי להדגיש שזו לא יכולה להיות הסיבה להמשך קשר בעיני - אלא אני צריך קודם לפתור את הבעיה שלי איתה במישור של האהבה. ברור מאליו שאם הבעיות בינינו ייפתרו, גם הילדים ירוויחו מכך שהנישואין לא יתפרקו.

אבל אני לא אסלח לעצמי אם הסיבה היחידה להשאר ביחד תהיה "כדי לא לפגוע בילדים". כלומר זה יותר היה כדי להדגיש שהילדים לבדם לא פותרים את המשוואה הזו, גם אם ייהנו מהפתרון וכמובן שהם שיקול לגיטימי (בנוסף, לא לבד).

eoli

New member
תשובה נאותה ביותר

אני מאחלת לך מעומק הלב להצליח [זה ממש לא קל]. ברבות השנים אתה תדע שעשית את המהלך הכי נכון.

Alin791

New member
זאת לא אהבה

מה שאתה מרגיש כלפי הבחורה הזאת זאת התלהבות וזה יעבור אם יש לך את כל מה שציינת עם אשתך זאת האהבה האמיתית שניכם מכירים אחד את השנייה טוב מאד יש לכם ילדים משותפים לפרק משפחה בגלל התלהבות מאשה שאתה לא מכיר כל כך טוב אולי תפרק את המשפחה שלך ותכיר אותה ואלרי זמן מסויים ההתלהבות תעבור וזה לא אולי זה בטוח ואם לא תסתדרו לך תדע איזה אופי יש לה ואולי לא יהיה לך איתה את מה שיש לך עם אשתך ואתה תתגעגע לזה לא חבל?????? תחשוב טוב מאד על ההשלכות ותתעורר מה שיש לך בבית זאת האהבה האמיתית

המוטרד1

New member
מסכים עם האבחנה של מיצי מלמטה...

אפשר אולי להתווכח לגבי הרגשות שלי כלפי הבחורה החדשה, האם זו התלהבות ראשונית שתעבור או משהו יותר מבוסס כמו שאני מרגיש, אבל דבר אחד בטוח - בקשר עם אשתי האהבה היא לצערי מרכיב שולי יחסית בצד שלי. יש כמעט את הכל חוץ מזה.

תקרא בפורומים על טרולים אחרים כמוך....

אם היה לי זמן לפתוח כינויים גם אני הייתי מעלה שטויות
נמוכות כאלו שמושכות מגיבים...אם זה משרת את מטרת המומלצים...

המוטרד1

New member
נו באמת...

תגובה מיותרת לגמרי. אני רחוק מלהיות טרול, לגביך אני קצת פחות בטוח. אין חובה להגיב לכל הודעה כאן, כמדומני לא משלמים לך על זה. אז דלג.

אין שום דבר טרולי בהודעה שלו

יש כאן פניה אמיתית עם רצון להתייעצות.
אין פה שום דבר פרובוקטיבי. לא לעניין מה שכתבת.

רואה 6 6

New member
מי שיש לו הכל ולא מעריך את זה

זה מאוד עצוב.
לדעתי זה מה שמשתקף יותר בסיפור ולא האהבה שישנה או איננה. זה כשלעצמו לא הסבר, זה תירוץ.
משתקף שיעמום, משתקף רצון לנסות עוד דברים.
אבל חוץ מזה שום דבר לא טרגי כלכך.
דוקא בגלל שהבעיה שלך לא קשורה באיזה אירוע נוראי או מסכת חיים מתמשכת של ייסורים התיקון שלה הוא לא ענין גדול כשלעצמו אבל אתה צריך לרצות את זה כי מהשמים כלום לא ינחת. זו התחייבות, זו משימה. אתה רוצה את זה בכלל?

למעלה