דילמה...צריך עזרה...!

המוטרד1

New member
הייתי מאוד רוצה לתקן, השאלה אם אפשר...

אני מנסה הכל - נוסע איתה הרבה יותר לחופשות זוגיות, משקיע בה ספציפית המון, יש לי הרבה יותר שעות 1:1 איתה בחודש מאשר היו אי פעם, פשוט לא מצליח להתאהב...

אני כאילו מרגיש שאני חייב לנסות הכל כדי שאם אגיע למסקנה שצריך להפרד אדע בשביל עצמי שבאמת לא זרקתי את הקשר הזה ופירקתי משפחה כלאחר יד. אבל אני תוהה האם אפשר להתאהב במישהו שאף פעם לא מאוד אהבת ואתה כבר נמצא איתה המון שנים?

קטניפ

New member
עזוב את הבית לתקופה

מהר מאוד תגלה שאף אחת לא מחכה לך בחוץ ותבין מה הפסדת
רק שעד שאתה תבין היא כבר תבין עם מי היא חיה כל חייה....

Shamy

New member
חבל שאף אחד לא אומר לאשתך

איזה בן אדם מפונק ודרעק אתה כדי שהיא תוכל לקום ולעזוב אותך ולהשאיר אותך לבד כדי שתבין שהסקרנות הרגה תחתול

אתה רואה את אשתך כמובן מאליו וכמו רהיט בשרי בסלון,אחרת היית אוהב אותה ...אין "אני מנסה לאהוב"....אם היית עושה את זה באמת עושה את זה היית רואה לפי מה שאתה מתאר אישה זהב ולא היית רוצה להחליף אותה בכלום

אז מה יש לך משבר כי אתה מגיל צעיר ולא חווית את כל ה"חוויות" שיש להרבה גברים לעשות לפני שהם מתיישבים..SO FUCKING WHAT! DEAL WITH IT! בגיל 40 להתחיל לחיות כמו ילד בן 21 שרוצה לפמפם כמה שיותר בחורות וכמה שיותר דברים קינקיים ולחגוג כל הזמן...זה מטופש תבין שאתה במשבר גיל 40 דבר על זה עם איש מקצוע שיסביר לך שאם תלך כנראה שלא יהיה לך לאן לחזור ואז תהיה מהאנשים האלה שבגיל 55 הם עושים קעקוע מזוויע ועגיל באוזן והולכים למסיבות וחושבים שהם מ-אגניבים..

בזמן שאשתך הבינה שכנראה שהיא נכנסת למשו והוא לכל החיים והיא מקבלת את העובדה שהיא לא "חוותה" או "טעמה" את כל העולמות ולא הגשימה כנראה את כל הפנטזיות המוזרות שלה ולא פרקה כל עול...זה לא שינה לה דבר כי היא הבינה שמה שחשוב לה בחיים זה האהבה מה שאומר אותך..

nevertheless - אני עדין חושבת שמדובר בטרול ממש משועמם!

Shamy

New member
אין מה להתנצל

1.תמיד עדיף לשאול ולצאת אולי "בור" (למרות שבעיני לא) וככה ללמוד מאשר להגיד אוקיי הנה מילה שאני לא יודע ואני אפילו לא מתכוון ללמוד מה זה

ב.טרול = סלנג בעברית חדש שמשמעו אדם שכותב הודעות שקריות/מזויפות בפורומים או בכללן בכל מדיה אינטרנטית שכוללת כתיבה (יכול להיות גם בלוג יכול גם פייסבוק לצורך העניין) לשם קבלת תשומת לב

דהיינו כותב שטויות בפורומים כי הוא רוצה צומי (ולפעמים אנשים לוקחים את זה ברצינות) למה הם עושים את זה? לא יודעת..לא מבינה בעצמי למה

רואה 6 6

New member
מה זה להתאהב?אתה רוצה לאהוב אותה או לשחזר

את העלומים?
אני לא מאמינה שאתה מתמסר לענין כי במקביל אתה מטפח קשר עם הבחורה הרווקה.
אני אגיד לך מה זה להתחייב לתקן: זה להתנתק מהשניה, זה להיחשף בפני אישתך, זה להגיד לה שאולי כדאי להיפגש קצת עם איש מקצוע שיעזור לכם לרכז את הענינים ביניכם, זה להגיד שיש לך את כל הזמן שבעולם ואתה רוצה שזה יקרה, חשוב לך שזה יקרה אבל צריך תוכנית פעולה.
אם אתה לא עושה את זה ומסתתר מאחורי התירוצים האלה על איזו אהבה שלא היתה (יאללה,יאללה, התחתנת איתה,כנראה לא סבלת בדיוק, אף אחד לא מתחתן בכפייה בחברה שלנו) אז סורי,ברחמים אני לא טובעת פה.

רואה 6 6

New member
אגב,

זה לא "לנסות" ,זה לעשות בלי חשבון זמן או איזה
על "ניסיתי ,ואף אחד לא יגיד לי שלא".
אני מבטיחה לך שאהבה מגיעה. כשמעורבים ממש בחיים של מישהו,נותנים לו,משקיעים בו אז גם אוהבים אותו. אולי לא כמו זוג זרים חרמנים שזה עתה נדלקו ,אבל אוהבים באמת.
לא מחזיקים ביד השניה איזו רווקה ומנסים קצת, ככה...

אי אפשר להתאהב במוכר והידוע

אתה מספר את הסיפור שלך ופונה לפורום ממקום שבו אתה כבר מאוהב במישהי אחרת וכמהה אליה, מכאן שאתה לא אובייקטיבי.
החיים שלכם הפכו למובנים מאליהם בשבילך, הכל מוכר ושגרתי, גם יציאה לטיולים זוגיים לא מרגשים אותך, אולי כי כבר יש לך מישהי אחרת בלב, אולי כי לא ידעת הרבה בחורות לפניה אם בכלל (לא ברור מההודעה שלך אם היא הראשונה) ומנגד יש דמות חדשה בחיים שלך שהיא מרגשת כי היא לא מוכרת.

א ב ל

בכל זאת התחתנת עם האישה שאתה נמצא היום, בחרת למסד את חייך איתה, הבאת איתה ילדים לעולם, זאת אומרת שכשהיא נכנסה להריון לפני 9 ו-13 שנים כן אהבת אותה, רצית להקים איתה משפחה, זה לא היה מכוח האנרציה. נסה להזכר במה שהרגשת אליה אז, האם זה באמת היה מהלך טבעי של החיים, השלב הבא, הצעד הבא בחייך שפשוט הגיע? האם כבר אז חשת כפי שאתה חש היום?

לי נראה שמה שהשתנה זה שהריגוש נכנס אל חייך, ריגוש שכבר שנים רבות לא היה לך, כי כשאנחנו נמצאים ליד המוכר שאנחנו מכירים מכל הכיוונים אנחנו כבר לא מרגישים מרוגשים ממנו.

נסה להביט פנימה ולנבור מה חסר לך באמת. אם זה הריגוש של משהו מוכר, תחושת ההתאהבות, אז אתה צריך לדעת שזה לא יקרה לך עם אישתך. בכל מצב וכמעט לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, השאלה אם אתה רוצה להקריב את המשפחה שלך בשם האישה הזו.

גם אם היא הייתה מוכנה להיות איתך במקביל לכך שלא פירקת את המשפחה שלך, אין משם דרך חזרה. דע לך שהתנהגות כזו ראויה לגנאי כשהיא נעשית במקביל.

במידה ותבחר להתגרש, כאמור אין מפה דרך חזרה, ויכול להיות שאחרי שתהיה כמה זמן עם האישה הזו שכרגע מרגשת אותך, אחרי כמה זמן תגלה מי היא באמת ותראה שאולי החסרונות שלה הם לא דברים שאתה יכול להסתדר איתם, ואז תראה שהשוק בחוץ הוא לא כזה פשוט, ולהיות בזוגיות כשיש ילדים מנישואים קודמים זה לא קל לאף אחד מהצדיים.
אני לא מנסה לשכנע אותך לא לעשות את המהלך אלא להסתכל על התמונה בכללותה מכל הזוויות (אני בת להורים גרושים).

אם לא טוב לך ואתה אומלל אתה לא צריך להשאר במקום שרע לך, השאלה אם אתה טוען שאתה אוהב את אשתך 30% בגלל שיש לך משהו מרגש חדש לחשוב עליו, האם יש לך את היכולת הרציונלית לשקול את מצבך על ידי כך שתבין שהתאהבות לא נשארת לנצח. במקרה הטוב שנתיים, ואז שוב "מתרגלים" לאדם שאיתו נמצאים (בהנחה שמצליחים לעבור שנתיים יחד ויש התאמה שהיא מעבר לריגוש הראשוני). תחשוב על כל זה, ותנסה לאמוד את היתרונות מול החסרונות במצבך היום לעומת החלופה, וגם תנסה לדמיין תרחישים עתידיים, האם תוכל למצוא את הדרך להתקרב לאשתך, האם יש לך עניין בכך, תוך שאתה לוקח בחשבון שהתקרבות תהיה במישור הזוגי אך לא תעורר בך התרגשות שלך התחלה, או שאתה ואשתך מיציתם את החיים שלכם יחד. תחשוב על זה טוב כדי שלא תתעורר יום אחד ותשאל את עצמך מה עשית לחיים שהיו לך, כי לפעמים מעריכים את מה שהיה רק אחרי שמאבדים אותו, רק שזה מאוחר מידי.

שלום

אהבה לא מוכרחה להיות התאהבות, ואהבה אמתית אף חשובה מהתאהבות. אם אתה אוהב את אשתך כאדם במידה כלשהי, והיא אוהבת אותך כאדם במידה כלשהי, תוכלו להיות בקשר. עם האחרת תוכל להתיידד, אם אתה חושב שהיא נחמדה. אולי תגלה שאינך מאוהב מאד באשתך, אבל אתה אוהב אותה מאד באופן משמעותי יותר של אהבה אנושית ורצון במערכת-יחסים רצינית, וזה הכי טוב כי אז תוכלו להיות בקשר חזק.

יפה לך

באחוזים. ככה בדיוק מודדים אהבה.

חשבת מה יקרה אחרי שתינשא לרווקה המקסימה, תעשו ילדים, כלב, בית וגינה,
ואז גם עליה תתחיל להסתכל בתור עקרת בית שכבר ממש לא בא לך עליה?

המוטרד1

New member
האחוזים זה סתם כדי להמחיש את הפער

ברור שזה לא מדע מדוייק בלשון המעטה...

ולגבי השאלה השניה - אני לא רואה סיבה שזה יקרה בעתיד, כי זה גם לא קרה עם אשתי הנוכחית. זה לא שקודם היה בא לי עליה ואחרי שנים נשחקתי ונמאס - זה היה ככה מהיום הראשון ועד לרגע זה. לא החריף ולא השתנה.

כוכב Venus

New member
שלום מוטרד

היי וצהריים טובים,

אין ספק שאתה בדילמה. המצפון כמו גם הנאמנות אומרים לך להישאר במקום הנוח והבטוח שלך, בוודאי שלא לפגוע באשתך ובבנות שלך (הרבה בתור לפני השיקולים הכלכליים, אני מתארת לעצמי). מצד שני- אתה מרגיש מאוהב וגם מקבל מסרים מאותה בחורה שעובדת איתך שיש מצב לבדוק אם יהיה ביניכם קשר וכאן היא מתנה את זה בכך שתתגרש.

קטונתי מלעשות לך סדר בבלאגן הזה, שלא לדבר על להטיף לך מוסר.

אני חושבת שהדבר היחיד שיוכל לכוון אותך הוא לעשות השוואה בין מה שתאבד לבין מה שתרוויח.

להרוויח- וכאן שום דבר אינו בטוח- הוא להרגיש מחדש מה זו התאהבות. עדיין לא אהבה!! שים לב למה שכתבת: "אני לא נאיבי. אני יודע שהאהבה זה לא פרפרים... פרפרים וכימיה קיימים רק בחודשים הראשונים לקשר חדש כשהכל מרגש וזה לא באמת ימשיך ככה לאורך זמן". מה שאני יכולה להסיק מכאן הוא שאתה מאוהב, אבל ברור שבשלב הזה אתה לא יודע אפילו אם אתה תרגיש את האהבה הזו כלפי אותה בחורה!!! מתוך מה שאתה כותב- גם היא לא בטוחה בעצמה אם הקשר שלכם אכן יכול להתממש, אבל כל עוד לא תתגרש קודם, היא לא תוכל לתת לך צ'אנס אמיתי.

!!!

לאבד- הכל. בטוח את הזוגיות היציבה שלך ושל אשתך. את הבנות. אבל הביחד. את המשפחתיות. אולי את האמון של אחרים בך. לא את העסק וכו', אבל מי יודע איך תחזיק אותו כשתהיה במשבר בעצמך.

שוב, אני לא כותבת לך את הדברים כדי להחזיר אותך לאשתך. אין ספק שאתה בדילמה לא פשוטה, האם להרוס קשר אחד כדי לבנות קשר אחר. ושוב- שום דבר לא בטוח. ואולי אם תתגרש ועד שזה יקרה, אותה עובדת כבר תהיה בזוגיות משל עצמה...

מה שאני כן חושבת הוא שאולי כדאי- לפני שאתה עושה איזה שהוא צעד בכיוון כלשהו- שתנסה לבדוק עם עצמך האם אתה חושב שתוכל להתאהב באשתך, להכיר אותה בצורה חדשה, לעשות משהו שמזמן לא עשיתם, לראות אם אפשר לחדש ולרענן את הקשר. למרות שאתה לא אוהב ולא מרגיש מאוהב- האם יש דרך שהיית מנסה כדי לבחון זאת? דבר נוסף- אולי יש לך איזה שהוא מחסום רגשי כלפיה מכל מיני סיבות, כאילו התחתנת עם מישהי שלא תרגיש אליה כל כך דוקא מתוך הפחד שלא תוכל לשאת את הכאב אם תאבד אותה (כלומר, עמוק בפנים, ברבדים תת מודעים). אני נותנת כאן דוגמא, כמובן. עוד דבר- האם חוסר האהבה הזה התחיל מתי שהייתם בפסק זמן האחד מהשני? מדוע אחרי אותן השנתיים החלטת בכל זאת לחזור אליה למרות רגשותיך? מרגיש שיש שם איזה שהוא גרעין שעוד לא פיצחת, ואולי לא ממש הבנת את הסיבות לצעדים שעשית כשהיית צעיר. אולי ראית סוג של קשר אצל הוריך שבגללו בחרת דווקא בקשר כזה, "ללא אהבה"? אולי נפגעת ממישהי בעבר והעדפת להינשא למישהי שלא תוכל לפגוע בך? יש כל כך הרבה אופציות. מציעה לך לחשוב על כל הדברים קודם כל. ברגע שתבהיר לעצמך את הנקודות, תוכל להגיע למסקנה שתתאים לך הכי הרבה. ושוב- אין כאן סוף טוב מבחינת כולם. יש כאן רק את הבחירה שלך ואת לקיחת הסיכון למה שעתיד לקרות.

בהצלחה,

ונוס

nirity1

New member
יכול להיות שאתה במין דיכאון ?

כלומר הכל יש ( ילדים , אשה , סקס , עבודה ) ועדיין יש משהו חסר רגשית ?
יכול להיות שהחוסר הריגשי הזה הוא בכלל בעיה אצלך והרווקה היא סתם משהי שאתה מחפש לסתום איתה את החסר ?

אייבורי

New member
תמשיך לחיות בכאילו

ככה זה כשנכנסים למוסד, חולמים על החופש בחוץ
ואיך היית טוחן המבורגרים חופשי.

wolik

New member
תמשיך לחיות איתה

אהבה זה לא הכל בחיים. יצרת משפחה נפלאה והיא אוהבת אותך.
יש אנשים שהיו חולמים להגיע למצב כזה ואתה קיבלת את זה במתנה.

אני חושב שפשוט חסרים לך ריגושים ובנוסף אתה גבר שלא התנסה עם הרבה בחורות, אז אתה אולי חושב שיש שם בשוק דברים טובים יותר.

אין תשובה מושלמת

יש בעיה אחת, אתה לא שלם עם החיים שלך. היית רוצה יותר.
יש כאלו שיגידו שזה רע כי אתה לא באמת אוהב את אשתך, יש כאלו שיגידו טוב שגילית את זה על עצמך.
לדעתי אתה צריך לבחור את הדרך שלך בחיים ולהרגיש שלם עם עצמך. אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ, או אימון אחד על אחד.
אני עברתי משבר עם בעלי ופניתי למאמן אישי שעזר לי מאוד להגיע להשלמה עם עצמי ועם החיים שלי.
אחרי שתעבור תהליך, תחליט מה לעשות.
אולי תוכל לדבר עם אשתך ולעשות הפסקה לכמה חודשים, אולי גם לה יש פנטזיות או רצונות שהיא לא הגשימה.
ואולי תחליט להישאר איתה ולמצוא מכנה משותף שעד היום לא חשבת שאפשרי
ואולי תחליט להיפרד ולממש את הקשר עם אותה בחורה.

בכל מקרה אל תיכנע לבינוניות בעיני עצמך, אבל תעשה את זה בתהליך מוסדר עם מישהו שיתמוך בך.
בהצלחה.

למעלה