דילמות דילמות דילמות

• פותח הנושא lames
  • פורסם בתאריך

lames

New member
כמה דילימות, צריכה עזרה!!!!

אני כאן מוסיפה כמה שלאלות :---- א) המתת חסד בעד או בנגד???? ב) מטופל שאתה מכיר היטב לפי הבדיקות שערכת לו התברר שנותרו לו ימים ספורים לחיות, האם אתה תספר לו את האמת " שנותרו לו ימים ספורים לחיות" או אתה מסתיר אותה ממנו? ג) אתה עובד במוסך מוכניות של חלקי חילוף , בא המנהל שלך והתחיל למכור חלקי חילוף ישנים כחדשים ללקוחות, מה אתה עושה? ד)בן משפחה קרוב חייב השתלת כלייה הוא נמצא ברשימת המתנה ארוכה שיקח לו הרבה זמן כדי שיכול לעבור ניתוח זה אולם אתה יכולה דרך רופא מסוים לקדם את הניתוח הזה לזמן קרוב בעזרת כסף " שוחד" איך אתה מתנהג?

ליהש

New member
ניסוים בבעלי חיים -דעה

פרסום ראשון: 23:39 , 04.06.06 עדכון אחרון: 00:46 , 05.06.06 שלחו להדפסה על מזבח המדע אין תחליף לניסוי צילום: העמותה נגד ניסויים בבעלי חיים לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו להקטין את הטקסט בעלי החיים הם קורבנות מוצדקים ניסויים בחיות הם אילוץ כואב אך חיוני. תשאלו את חולי הסוכרת מה הועילה כריתת לבלב של כלב חנוך בר-און הצימאון לדעת, לצד הכמיהה לגלות ולהבין, הם מאבני היסוד של הטבע האנושי מינקות עד שיבה. הסביבה בה האדם שרוי היא פעמים עוינת, ופעמים היא מקור להפקת תועלת והצלה. נפלאותיהם של חזיונות ואירועים שאנו עדים להם יום-יום ושעה שעה, היוו תמיד מוקד לסקרנות ושאיפה נמשכת לחשוף את יסודותיהם. שלמה המלך, אשר חיבר את ספר משלי, הביא את דברי אגור בן-יקה וביטא זאת היטב באומרו: "שלושה המה נפלאו ממני וארבעה לא ידעתים, דרך הנשר בשמיים (מחקר באווירונאוטיקה?), דרך נחש עלי צור (אולי זואולוגיה?), דרך אניה בלב ים (כנראה פיזיקה) ודרך גבר בעלמה (פרק בביולוגיה וסוציולוגיה)". אין ספק כי רבות הן הסכנות האורבות לנו מהסובב אותנו, כגון פגעי טבע ומחלות, ומאידך, יש בעולמנו גם מקורות עשירים וכמעט בלתי נדלים אותם אנו מנצלים לטובתנו ולרווחתנו, כמו מזון ואנרגיה. הלימוד המתמיד והמעמיק של תופעות הטבע והחשיפה של האמת בבסיס כל אותן התרחשויות הם חובה מתבקשת ונדרשת. המכללות בעולם כולו ממלאות תפקיד חיוני זה בכך שהן מהוות גופים מרכזיים, בהם שובע רעבוננו להשכלה והכרה. האוניברסיטאות הן בתי אולפנא לרכישת מקצוע ומיומנות. התארים הניתנים שם עיקרם יוקרה הוראתית ויכולת של המרצים להקנות לסטודנטים כלים ואמצעים ללימוד. אך בל נשלה את עצמנו כי בכך נסתפק; בתי המדרש האלה לא יקומו ולא יצליחו, אלא אם כן מתקיים בהם, פרט להוראה, גם מחקר מקיף בנושאים שונים. במדעי הרוח, כגון ארכיאולוגיה, ספרות והיסטוריה, מתקיימים מחקרים שורשיים כדי לדלות אינפורמציה ולהאיר תכנים ותולדות לצורך העמקת הידע, שישמש בהווה ואולי גם בעתיד לצרכים פוליטיים או אחרים. גם במדעי החיים, מן המפורסמות היא כי ללא מחקר אין זכות קיום למכונים ולמעבדות, בהם אמנם לומדים לרכוש ידע מקצועי, אך תפקיד חשוב להם בגילוי סיבות ונסיבות של תופעות טבע, ובאם יש צורך אף להביאן לידי מימוש רווחי או להילחם בהן בהיותן אויבות או עוינות. רפואה, שהינה מקצוע כותרת במדעי הטבע, זוכה להכרה מקיר לקיר כצורך להגן עלינו מפני צרות רבות, הפוקדות אותנו מקדמת דנא. מחלות לאין ספור היו עימנו ויהיו עימנו עוד הרבה דורות. לצערנו, ישנן גם כאלה המתחדשות עלינו רק בעשורים האחרונים (מחלת הכשל החיסוני, פגעי קרינה רדיואקטיבית ועוד), והשאיפה לשלוט בהן, לצד הידע העומד לרשותנו כיום ובעתיד, מנצחים יום-יום ומכלים הרבה כאב וסבל ממיליונים של חולים בעולם כולו. הצלחה זאת נזקפת בין היתר למחקר הרפואי הענף, הזוכה פה ושם לתמיכת הציבור, או בצורה סוחפת יותר לתמיכת קרנות מחקר ממוסדות. הכלב שהציל מיליונים כבר לפני הרבה שנים נוכחנו אל נכון כי לשם חקירה והבנה של מקור המחלות והדרכים להדבירן, יש צורך ביצירת מודלים בחיות ניסוי. אי הבנה של חלק מהמחלות הפוקדות אותנו, שהן לפעמים פטאליות, באין לנו מודלים מתאימים לחקות את התהליכים המתרחשים בהן - זו הסיבה לפיגור בפיתוח תרופות הולמות או אמצעי מניעה למצבים טראגיים אלה. יצירת מודלים כאלה כרוכה בהקרבה של בעלי חיים, החל מקופים וכלה בזבובים למיניהם. המחקרים הם יצירת חיקויים שלמים של מחלות מוכרות או מוזרות, בדיקת הנתונים הפיזיולוגיים והפתולוגיים שמודלים אלה מייצגים, בחינת האיברים המשתתפים בתהליך החולני ואפילו סריקה של התאים הפגועים. בעשור האחרון אף יש בידינו האמצעים והטכניקות לעקוב בחיות הניסוי אחרי שינויים גנטיים, שנוצרו ספונטנית או ביוזמת החוקרים. הפוטנציאל הגלום בהמרה של מולקולות בגרעין התא (תוספת או חיתוך בד.נ.א) הוא כמעשה הבריאה. כמו כן, יצירת נוגדנים בדמן של חיות וחיבורם עם נוגדני אדם מאפשרים גם הפקה של תכשירים טיפוליים מצילי חיים. איני יודע מה היה קורה לולא קמו חוקרים אשר כרתו לבלב מכלב לפני למעלה ממאה שנה, הכירו בהופעתה של סוכרת (המחלה שהיא שטח התעניינותי) וקשרו מחלה זו עם איבר זה. ההוכחה בדבר קשר כזה אצל הכלבים הביאה לבידוד של ההורמון אינסולין (בקנדה בשנת 1922), שהוא תכשיר טיפולי הכרחי לחולי סוכרת. בכך ניצלו עד כה מיליונים רבים של ילדים ומבוגרים. שנים רבות היה צורך להקריב חזירים על מנת להפיק אינסולין לשם טיפול. כיום מסונטז ההורמון החיוני הזה בטכניקה של הנדסה גנטית. נדבך על נדבך, שנים ועוד שנים, והתרופה בידינו. דוגמה זו אינה יחידה, ויש עוד ועוד מחלות שטיבן הובהר כתוצאה ישירה משימוש בחיות, ובזכות הידע המצטבר ישנן גם תרופות. על מזבח המדע עולות החיות המשמשות חוקרים רבים, שהכירו לדעת שאין להימלט מצורך חיוני זה, ובשלב זה אין להן תחליף. ואכן קמה לה קבוצת אזרחים, כביכול יפי נפש, שלה תנופה פוליטית רועמת, הדורשת הפסקה של שימוש בבעלי חיים, שייתכן והם קורבנות - אך לדעת אנשי האקדמיה באשר הם, קורבנות בהחלט מוצדקים. אנו במעבדות המחקר דואגים שלא להחמיר עם חיות הניסוי ומונעים סבל וכאב בעת ביצוע המחקרים, וישנן גם ועדות מטעם המכללות ומשרד הבריאות הדואגות לאכוף כללים ברורים לגבי השימוש בחיות. כאמור בראשית הדברים: הטבע על כל גווניו מציע לנו מקורות רווחה והצלה, לצד היותו אכזר בגרימת מחלות או נזקים אחרים. ניסויים בחיות הם אילוץ כואב, אך חשוב מעין כמוהו. חנוך בר-און, פרופ' לרפואה פנימית ולשעבר מנהל היחידה לסוכרת, בית-החולים "הדסה" בעין כרם ירושלים חזרה

רעם69

New member
שאלה

מישהו יכול להתייחס לסוגייה של הריגת חיות לצורך אכילתן? תודה

kontsy

New member
אתה רוצה תשובות?

אני חושבת שכל הרעיון פה זה שתגבש דעות בעצמך. תקרא מאמרים חדשות ודיעות (יש מספיק באינטרנט) ותחשוב בעצמך. אם תצטט דיעות של אנשים אחרים בלי להבין אותן לגמרי יעלו על זה מהר מאוד בראיון... בהצלחה

The Reaper

New member
כן

בעיקר הולך טוב עם יין אדום. הבשר רצוי שיעשה מדיום.

kontsy

New member
לפי דעתי...

מבחינה ביולוגית אנשים צריכים לאכול בשר, לא חייבים, אבל צריכים. אני לא צמחונית (פעם הייתי) אבל יש צמחונים שצריכים לקחת כדורים ואפילו לחזור לאכול בשר כתוצאה מבעיות בריאותיות או למשל בזמן הריון. אז מה לעשות זה חלק מאיתנו. מבחינת הזכות לאכול משהו שהיה חי... סביר להניח שהבע"ח שאכלת לא היה קיים אם לא היו אוכלים אותנו - לא היו מרבים כל כך הרבה פרות תרנגולות וכו' אם לא היו אוכלים אותם... אבל
התנאי גידול, שחיטה, חליבה... הם מזעזעים! פשוט זוועה! וזאת הבעיה שלי עם שוק הבשר, לא קל למצוא מוצרים אוגניים בארץ וכשיש אז זה בד"כ יותר יקר ובמבחר מצומצם. הבעיה היא לא העובדה שאוכלים בשר (לפי דעתי) אלא הזילזול הנוראי שמופגן כלפי הסבל של החיות בתהליך.

asiuta

New member
אני איתך אחותי!

ממש מסכימה איתך (רק שאני כן צמחונית עדיין..
)

rshalit

New member
קודם תפרט ....

קודם תפרט לעצמך מה הבעד ומה הנגד- אני אישית לא רואה פה בכלל סוגיה (אני אוכל רק בשר כמעט :)) - אבל בהנחה והייתי רואה פה סוגייה הייתי מנמק למשל. היום כאשר ניתן לחיות לחלוטין ללא אכילת בשר חיות אלא מתחליפים צימחיים בלבד , מדוע להכאיב, לענות ולהרוג בע"ח רק על מנת שיהיה לנו טעים? תשובה: לא כולם יכולים לחיות אך ורק מתחליפים צימחוניים- זה תלוי בהרבה גורמים - בריאותיים , אקלימיים ובעיקר מוניטרים - באפריקה למשל קל הרבה יותר לצוד ולגדל חיות משק מלגדל גידולים חקלאיים וכד'. ותמשיך ככה לשאול את עצמך שאלות פעם בתור טבעוני שלעולם לא יפגע בזבוב ופעם שנייה בתור "בשרני" שלעולם לא יפגע בקולורבי. בהצלחה

Rosencrantz

New member
באמת

תקשיב, רעם, זה לא העניין של התיחסות של אחרים לדילמה (שהיא לא ממש דילמה). פשוט להראות שיש כמה צדדים ולהתיחס אליהם. להראות שאתה מבין את המצב. ולצערי, אם אתה לא יכול להתמודד לבד עם הצדדים החיובים והשלילים (כביכול) של אכילת בשר, אולי להיות רופא זה לא הבחירה הכי נכונה. בהצלחה

ri99

New member
../images/Emo10.gifאולי רופא הוא לא הבחירה הנכונה ?

אני לא קשורה לשיחה אבל הפריעה לי מאוד התשובה שלך . מה זה אולי רופא הוא לא הבחירה הנכונה ? מי את /ה שיגידו מהי הבחירה הנכונה ? ולא רק זאת אחת המטרות של הפורם היא לשמוע עוד דעות ולהקשיב למה שאנשים אחרים אומרים ולהעשיר את הידע שלך .

Rosencrantz

New member
מה שלומך רי99 ?

שלום רי יקרה. דבר ראשון שהייתי רוצה זה שתשתמשי בסימני פיסוק, זה מאוד יקל עלי, ואני מאמין על שאר הקוראים, לקרוא את ההערות שלך. שנית אני חושש שלא הבנת את מה שהתכוונתי. אני לא מכיר את רעם 69, או אף רעם אחר לצורך הענין, כך שאני לא מחליט אם הוא מתאים או לא. מה שאני כן חושב זה שאם שינו את שיטת הקבלה למשהו שאמור למנוע מאנשים שלא אמורים להיות רופאים להתקבל, אולי לא כדאי להכשיל את המערכת הצעירה הזו, ולתת לה הזדמנות לעבוד. אני לא אומר שהיא מושלמת, או אפילו שהיא חצי אינטיליגנטית. מי יודע, אולי פסיכומטרי ובגרות טובה בלשון הם באמת המדד היעיל ביותר לדעת מי מתאים. אני רק אומר שיש מספיק רופאים וסטודנטים לרפואה שהם מפגרים. במפגרים אני מתכוון אנשים שלא יכולים לנתח בעצמם סיטואציות ולפעול במהירות תוך שקילה של כל ההשלכות של מעשיהם. החברה הנחמדים במרכז הארצי לבחינות וגבייה חסרת ביקורת של כסף טוענים שלפי התגובות של האנשים לשאלות שלהם הם יכולים לקבוע אם לאדם הזה יש את היכולת הערכית והמנטלית להיות רופא, בואו נראה אם הם צודקים, ולא נכין תשובות מראש כדי לתכמן את דרכינו פנימה. כמו כן ברצוני להגיד שצמחונות זה לא באמת דילמה, זה קטע טפשי של יפי נפש ובנות. בהצלחה לכולם ובתאבון

למעלה