דילמות דילמות דילמות

• פותח הנושא lames
  • פורסם בתאריך

kontsy

New member
סליחה לא שמתי לב שאת בחורה

תחליפי הכל ממין זכר לנקבה

lames

New member
תודה לך

אני לא צריכה תשובות אולם טוב לשתף האחרים בהכנות:))

The Reaper

New member
הכי חשוב

דילמות כשמן כן הן, דילמות. אין להן תשובה חותכת. מה שרוצים לראות בראיון זה איך את מתמודדת עם הדילמה ולא מה הפתרון.

hannooshy

New member
סל השירותים

שלום לכולכם, איפה אני יכול למצוא מידע על סל השירותים שמקבל אזרח ישראלי?? ומהיא פרשת סל השירותים שהייתה במשרד הבריאות?? (על קיצוצים וכו'..) אם יש כזו.. תודה.

kontsy

New member
שאלה טובה

גם אני חיפשתי משהו משפטי שמפרט בדיוק מה יש... תגיד לי אם מצאת
בכל אופן יש עכשיו שלל כתבות באתרי החדשות על נושא התרופות. לא דובר על קיצוצים עד כמה שהבנתי - העניין הוא שכל שנה אמורים להוסיף תרופות לסל, אבל נגיד התקציב הוא 200 מליון שקל, אז רוצים להוסיף 2 מילארד של תרופות וטיפולים... אף פעם לא יהיה מספיק כסף. הנושא שדיברו עליו הרבה (השביתת רעב וכו') היה על שתי תרופות ספציפיות שמאריכות חיים לחולי סרטן המעי.

mmm wondering

New member
צריכה עזרה! S.O.S

אני קצת מבולבלת בנוגע להפלות! כאילו מה אומר החוק בנוגע להפלות? מתי אפשר לעשות הפלות? אם מגיעה קטינה ורוצה לעשות הפלה מבלי שידעו הוריה (הייתה כאו בפורום דילמה בנושא זה) האם יכול הרופא לעשות הפלה על דעת עצמו או שקודם עליו להתייעץ עם וועדת האתיקה? תודה למי שיעזור :)

morancho1

New member
נראה לי ועדת אתיקה

הרי מדובר בקטינה.. הרופא צריך אישור הואים לפעולה כזאת. ואם אי אפשר לקבל אישור אז מכנסים את ועדת האתיקה. למשל אם יש סכנה לחייה של הנערה כי המשפחה מאוד פרימיטיבית או משהו כזה שיכולים להרוג אותה אם יידעו שנכנסה להריון, רז מן הסתם שאי אפשר להתייעץ איתם! אז מה עושים מפקירים את הילדה? פונים לועדה- שהיא כבר תשבור את הראש:)

mmm wondering

New member
ואם אומרים לך שאל תפילי את זה על

האחרים..מה היית עושה? (כמו שאמרו לעימאד בראיון)

morancho1

New member
אז

אני אגיד לה שאני לא עוקפת סמכות שלא ניתנה לי. לא חושבת שבסמכות רופא לבצע החלטה כזאת..אם זה היה בסמכותי אני חושבת שהייתי מבצעת הפלה אבל לא נראה לי שזה בסמכותי.

על כזו תשובה שנה שעברה המראיינת

שלי נתקפה בפרץ צחוק, כאילו הרגע סיימתי להריץ קטע סטנדאפ. מה שכן, גם הרופא שהיה לצידה היה המום. לדעתי ד"א את צודקת, לא הייתי מסכן את רישיוני על כזה דבר, כאשר ברור שזו עילה לתביעה.

morancho1

New member
הצחוק הוא

לא עליך אני מקווה שאתה מודע לזה. הצחוק הוא ציני. על המערכת הרקובה. שמצד אחד אומרת שזה "לא חוקי לבצע הפלה ללא אישור ועדת אתיקה", ומצד שני לא מאפשרת לרופא נגישות לאותן ועדות. החוק היבש פועל בסופו של דבר נגד הרופא ובעד המערכת הרפואית. זה לא מצחיק אותך? גם אותי לא.

kontsy

New member
מה זאת אומרת נגישות?

למה התכוונת כשאמרת שהמערכת לא מאפשרת לרופא נגישות לאותן ועדות?

mmm wondering

New member
וגם אני לא הבנתי בדיוק?!

אני חושבת שבכל הקטע הזה רוצים לראות אם אתה משנה את דעתך אם הם לוחצים עלייך. אני חושבת שתמיד צריך להתייעץ עם אחרים כי זה המפתח להפחתת מקרים של רשלנות רפואית..

kontsy

New member
אני חושבת שהדוגמא של הפלות היא לא..

טובה. במקרה של הפלות החוק מאוד ברור לגבי מה רופא צריך לעשות וזה להפנות לועדה רפואית. אפשר להתכווח לגבי הנכונות של החוק אבל אי אפשר לבוא ולהגיד "אני אעשה משהו לא חוקי" איך הם יכולים להאשים אותך בהטלת אחריות על אחרים כשהחוק קובע שזה בדיוק מה שאתה חייב לעשות?! התשובה שלך: "אני חושבת שבכל הקטע הזה רוצים לראות אם אתה משנה את דעתך אם הם לוחצים עלייך.אני חושבת שתמיד צריך להתייעץ עם אחרים כי זה המפתח להפחתת מקרים של רשלנות רפואית.." הרבה יותר מתאימה למקרה בו היו נותנים איזו שהיא בעיה רפואית כמו להמליץ על ניתוח או טיפול אלטרנטיבי. משהו שאין פה הגדרה חוקית אלה העדפה והמלצה רפואית. נגיד טיפול תרופתי טוב או ניתוח הרבה יותר טוב אך מסוכן - על מה תמליץ? כאן יש אפשרות לבחון עד כמה אתה נאמן לדיעות שלך...

mmm wondering

New member
נכון מה שאת אומרת

זאת בדיוק הסיבה שבגללה תהיתי למה האשימו אותו בהטלת אחריות על אחרים!

למעלה