דימוי גוף

דימוי גוף

חשבתי לפתוח דיון בנושא, מכיוון שלדעתי לרובנו דימוי גוף דפוק ולא נכון כתוצאה מתרבות, בית , שובניזם גם כן.

אני יודעת שלי אישית יש דימוי גוף לא טוב על עצמי ולא בריא.
אני למשל 170 ושוקלת שישים ועדין מרגישה שמנה, למרות שאין לזה אחיזה במציאות.

אין לי שום בעיה כשאני רואה אדם עם עודף משקל אבל אצלי בבית מאז ומתמיד אמא שלי טיפטפה לנו שהדבר הנורא ביותר זה להיות אדם שמן. הייתי לא מזמן בחינה וגם הדודים שלי ובני הדודים של כולם מהזקן עד צעיר עושים ספורט ורזים מאוד.

אבי מלא וכשהייתי צעירה הייתי מלאה כמוהו ותמיד הרגשתי נורא עם זה.
בשנים האחרונות התחלתי ספורט אבל לפתור את הדימוי העצמי שלי זה לא שינה.
זאת אומרת כעבור כמה שנים ירדתי הרבה והמשקל הרגיל שלי היה 65, אחר כך עם הזמן בגלל תחביבים , עבודה והחיים יחד עם הספורט ירדתי הרבה
(הפרדוקסלי הוא שלמשל אני ממש אוהבת לבשל ובגלל שאני מבשלת הרבה אני שוכחת גם בתקופות שאין לי עיסוקים אחרים לאכול).

מפריע לי מאוד מאוד שאני תופסת את הימים שבהם אני שוכחת לאכול כחיוביים ,
כי זה לא נובע מבריאות אלא מהנאה מזה שארד עוד. מפריע לי מאוד שאני לא אוכלת בריא (רוב התזונה שלי היא לפי טעם אישי שזה אומר הרבה בשר אדום וירקות, מעט מדי מוצרי חלב ואפס טולרנטיות לסוכר) ואני רוצה לעשות את זה ממקום אחר.

בתקופות עמוסות גם ירדתי ל56 וכולם העירו לי שאני רזה מדי ומבחינתי הייתי מאושרת. לדעתי זה חולה.

לאחרונה זה התחיל להפריע לי כי אחותי שכמה שנים לא התאמנה (בעיקרון תמיד דחפו אותי בבית מצד אמא -שפחדה שבגלל שאבא שלי מלא נעלה במשקל) לעשות ספורט . היא כבר אחרי גיל שלושים ואיבדה את המבנה הגבעולי שתמיד היה לה בניגוד אלי. אני כל הזמן מנסה ללכת איתה לחדר כושר כשאני בבית של הורי והיום בבוקר ראיתי אותה לוקחת עוגה והתגובה הטיפשית שעלתה לי היא :
"אולי תוותרי על העוגה ואני אכין לך חביתה עם בצל, או שתקחי פשטידה"
ואז חשבתי כמה זה מגעיל , מה הבעיה שלי שאחותי תקח עוגה על הבוקר?

זה באמת לא מפריע לי לגבי אחרים אבל בגלל שזה אחותי והיא חשובה לי מבחינתי זה שהיא עלתה במשקל מפחיד אותי.

אז הבנתי שהבעיה היא פשוט בי-
אני מקרינה עליה מחלה שלי, ודימוי דפוק שלי .
אני חושבת שמה שנכון זה גוף שנהנים ממנו ושומרים עליו ועושים כושר.

בנוסף אני סלחנית יותר לגבי עודף משקל אצל גברים וזה למשל לא הוגן. הבן זוג שלי רזה ואתלטי והוא תמיד שומר על אכילה בריאה (וגם לא משנה כמה הוא אוכל הוא לא משמין) ויחד אנחנו מתאימים כי לו זה חשוב ואני אוהבת לבשל לפעמים גם משמין והוא ממתן אותי בזה, כי אחרי זה אני לא אוכל מזה והוא יאכל (ואומנם לא יעלה במשקל) אבל בכל זאת הוא מכניס את זה לגוף שלו .

סה"כ אני חושבת שאפילו הביטוי "אוכל בריא" הוא הטעיה כי בסה"כ מדובר במרכיבים שלא מעובדים (עם צבעי מאכל וסוכר) , למשל פיצה יכולה להיות בריאה וטעימה אם יש גבינה טובה ועגבניות שלמות מרוסקות כרוטב עם הרסק. גם גלידה יכולה להיות מצוינת מדי פעם. הכל במידה. זה קל בסופו של דבר לאכול "בריא" כי זה פשוט לאכול דברים אמיתיים ולא תחליפים ואפילו תפוח , רימון ותפוז -זה בריא.
יש סטיגמה כאמור שזה לא מזון טעים או שאי אפשר בכלל לאכול "לא בריא" בגלל זה וגם סוכרים ושומנים זה בסדר במידה .

אז מה דעתכם ? איך מתקנים דימוי גוף?
האם העובדה שאני חושבת שצריך לעשות כושר כחובה היא בעייתית?
מה נכון לחשוב? איך אתם תופסים את דימוי הגוף שלכם? מה לדעתכם הוא דימוי גוף נכון? ואם שלכם לא נכון , תוצר של מה הוא?

ga26

Member
כמה עניינים

לא הייתי מאשים בזה שוביניזם מהסיבה שרוב רובם של מי שמתעסקים בדימוי גוף ועסוקים בלבקר אחרים (תחושה סובייקטיבית שלי שאינה בגובה במשהו ממשי) הן נשים.
לגבי מהו דימוי גוף בריא - קשה להגדיר את זה אבל קל לזהות דימוי לו טוב. למשל בחורה רזה או בפרופורציה סבירה לחלוטין שאומרת שהיא שמנה (נפוץ מידי במחוזותינו באשמת תרבות הדוגמנות והפוטושופ). גם אדם ששוקל המון ולא שומר על בריאותו בכלל זה לא טוב.
אני לא אוהב את הטרנד של המרדף אחרי הרזון ולכן מדגיש את זה בתגובותי. אני חושב שמי שמכלה את רוב זמנו בכושר ואוכל בריא מפסיד מהנאות החיים.

"(נפוץ מידי במחוזותינו באשמת תרבות הדוגמנות והפוטושופ"

זה אומר שזה תרבותי , והתרבות שלנו נשלטת ע"י דומיננטיות גברית יותר (לפי דעתי , לאו דווקא סטרייטית ולאו דווקא קשור- פשוט נשלטת ע"י נוכחות יותר גברית).

אני חושבת שלומר שיש לחץ מקביל על גבר להראות חטוב/ מקבילה גברית- שרירי היא לא נכונה. נשים הרבה יותר מקבלות פידבקים לאו דווקא מנשים שכדי שגבר / אנשים יראו אותם כשווים ומוצלחים עליהן להיות רזות.

אם נשים אחרות מבקרות זה נובע מהטמעה של ערכים מסביב. אני למשל מקפידה לא להעביר ביקורת או לחשוב על משקל של אחרים זולתי (והמשפחה שלי- אבל זה חלק ממני במידה מסוימת) לפחות כיום. אני לא חושבת שיש לי זכות, ואני חושבת שההתמקדות שלי צריכה להיות בעצמי.

לגבי הנאות החיים?
אני ממש לא חושבת. קודם כל אין דבר כיף יותר לדעתי שאחרי שאתה בכושר אתה חוזר מריצה או כל ספורט שאתה אוהב וכל ההורמונים משתחררים ואתה באופוריה , כיף לך ואתה מרגיש את השרירים שלך . בנוסף הגמישות שזה מביא , האנרגיה והויטאליות שמתווספים לחיים הם דבר מהנה ואדיר מבחינתי.

לגבי אוכל- אמרתי שוב, יש איזו תפיסה משונה שאוכל בריא הוא אוכל לא טעים.
סטייק הוא בהחלט אוכל בריא אם אוכלים פעם בשבוע שבועיים , וכאדם שממש אוהב אוכל טוב ובשר לא כל שכן, אני ממש אבל ממש לא מתכוונת להתנזר מזה ובעיני זה לחלוטין אחד לאחד לאוכל טוב.

מה גם שלקחת משהו במידה , קצת מכל דבר ולא לערום על הצלחת זה טעים יותר (נסה לאכול חפיסת שוקולד שלמה או מחציתה ותראה מהר מאוד איך הרבה ממשהו הופך למאוס). זה כמו תבלין טוב לאוכל, או מלח למרק. הרבה זה רע, מעט מדי זה רע ובאמצע זה מעולה . כמובן יש גם עניין של הרגל.

וזה כולל גם סוכרים- שאישית אני לא ממש אוהבת ולא מתחברת (לא אוהבת מתוק, אבל אם כבר אני אוכלת אני אוהבת שזה מתקתק מעט כמו פרי או שוקולד מריר). גם לאכול עוגה פעם בשבוע זה מעולה ועל אותו עיקרון של מעט ממשהו הופך אותו ליותר מבוקש ומהנה למעשה.

ואם כבר מעט או במידה ממנו , למה שהוא לא יהיה אמיתי?
שזה האספקט השני של אוכל לא מעובד. אתה יודע מה ההבדל בין ממרח פסטו אמיתי שאתה מכין עם צנוברים למזויף? או בין עוגה מלאה בשוקולד מריר 70% לאחת כזו שאתה קונה בסופר? בעיני הטעם הוא הבדל של שמים וארץ.

אולי אני קצת שמרנית , או התבגרתי אבל אני לא מוצאת הנאה בלאכול תירס מקופסא סתם ככה לעומת לאכול קלח הישר מהסיר :)

מזון נועד להזין את הגוף, וחלק מההנאה של החיים זה לקחת מה שצריך ובדרך הכי טובה שאתה יכול. מה בעצם סותר פה את הנאות החיים אם ככה לדעתך?
אולי תוכל להסביר לי כך שאבין...

ga26

Member
מה שסותר זה מצבים בהם אנשים נמנעים מלאכול או לעשות

משהו שהם אוהבים אם זה לאורך זמן זה בטח לא הנאה.
גם לבזבז את שעות הפנאי המעטות בספורט זה לא מהנה בעייני.

אז מה מהנה בשבילך בשעות הפנאי?

שלא תבין לא נכון אני אוהבת הרבה דברים שאני קוראת להם פנאי (בישול, קריאה, טיולים עם החברים והחבר, חוף ים , פסטיבלים...) אבל לצאת לקניון או לבית קפה זה לא אחד מהדברים שאני נהנית מהם כל כך . אז חשבתי לשאול מה בעיניך מהנה ולמה זה גורע לדעתך ממנו.

גם לא הבנתי את המשפט :"משהו שהם אוהבים אם זה לאורך זמן זה בטח לא הנאה"
זה לא חייב להיות קיצוני כמו להתפטם בשוקולד, אבל יותר מדי ממשהו לאו דווקא במסגרת יום מסוים -לתקופה זה לא מהנה .
נניח אם כל מה שאעשה זה אבשל או אקרא, שני דברים שאני מאוד אוהבת לשרוף עליהם שעות כל היום , או כל יום כמה שעות יותר מדי אני אתעייף וימאס לי. צריך גיוון , זה מובן.

אני חושבת שאין סיבה להמנע אם אתה אוהב משהו, אבל! חשוב שתבהיר אם אתה *באמת* אוהב אותו . אני לא חושבת שמישהו באמת אוהב לעשן, או מישהו באמת אוהב לקלל, או למשל להשתכר עד כדי אובדן חושים .

אני חושבת שיש המון דברים שאנשים נוטים (או לפחות אני מרגישה ככה אז אני תופסת את זה ככה) לומר שהם נהנים ממנו כי הם מורגלים או כי זה נותן איזו אשליה או הקלה זמנית למשהו (למשל לאכול הרבה מתוק זה כביכול מהנה - אבל לאכול הרבה מתוק והרבה ג'אנק פוד כרוך בהשמנה וזה חלק מזה. אז בעצם למה שאני אבחר להעלות את רמת הסוכר בדם שלי כך שתצנח מהר ואהיה עייפה ולעבוד קשה להוריד ק"ג או לחוש בחילה וחוסר נוחות כשהגוף שלי מסורבל מעודף המשקל).

בעיני הנאה זה מכלול של דברים.

אגב- זה משפט מאוד נכון , שעות הפנאי בחיים לרוב הן מוגבלות וקצרות וצריך לנצל את היום למה שאתה אוהב. אם אתה מרגיש שאתה מגשים את זה , אשריך.

ga26

Member
תראי זה משתנה על פני הזמן ובהתאם לסטטוס.

כשהייתי רוק ההנאות היו שונות. כשאני נשוי +2 ויש לי 9 שעות עבודה פלוס מעל שעה וחצי נסיעות פלוס לקלח ולהאכיל ולהרדים ילדים אין באמת זמן פנוי אלא דברים שצריך לעשות עם סדר עדיפויות.
בכל אופן בזמן המועט שפנוי אני מעדיף להנות עם הילדים.
ספורט זה לא הנאה בעייני

Berethor

New member
אם אדם נהנה לעשות ספורט ולאכול בריא זה דבר טוב, אבל הסיבה

שאנשים עושים ספורט ואוכלים בריא היא קודם כל בשביל בריאות ולא בשביל הנאה, השאלה מה מוכנים להקריב בשביל מה, הנאה בשביל בריאות או בריאות בשביל הנאה. גם אני באופן אישי לא חובב גדול של ספורט, למרות שאני מודע לכך שספורט נחשב דבר בריא, ושזה לא בריא אם לא עושים ספורט, אנשים לא עושים ספורט מסיבות שונות, מיעוט בזמן פנוי, עצלנות ובגלל שאנשים כמוני גם ככה סובלים מהחום שיש בישראל בזמן הזה של השנה. אני משתדל לאכול בריא ולא לעשות דברים לא בריאים עד כמה שאני יכול, אני לא מעשן ולא צורך סמים אף פעם, אני כן שותה אלכוהול, אבל לא לעיתים רחוקות ולא בכמויות גדולות בדרך כלל, לפעמים יש חשק גם לאכול דברים שלא נחשבים לכל כך בריאים, משום שיש להם טעם טוב, אבל משתדלים להפחית בזה עד כמה שניתן, אבל אני באופן אישי לא מתנזר לחלוטין מאוכל לא בריא, אם כי המטרה העיקרית של אוכל זה להזין את הגוף, ולא הנאה, יש דברים שאני לא ממש נהנה לאכול אבל אני בכל זאת אוכל משום שהם בריאים, אבל יש לי גבולות של עד כמה משהו שלא טעים בעיני אני מוכן לאכול. אני גם לא אדם שמאוד נהנה מאוכל, לפעמים אני אפילו שוכח לאכול, ככה שגם ככה אני אוכל יותר בגלל שצריך, מאשר בגלל שאני נהנה מזה.

תוספת

אני גם חושבת שיותר מדי השפעה סביבתית מתערבת לנו במה נכון וטוב לפעמים זה לא מזיק ולפעמים זה מזיק.

יש לאחותי בושם שקניתי לה עם ריח מאוד טוב , היא שמה השבת ונתנה לי להריח ומאוד אהבתי ונהניתי שהיא שמה אותו (זה כיף שכשאני מבקרת את המשפחה אז משקיעים בעצמם לארוחה המשפחתית).

אחר כך קצת התבאסתי כי אני למשל לא יכולה להשתמש בבשמים בכלל , ואני משתמשת רק בדאורדורנטים , תחליבי רחצה ושמפו (מרכך אני גם לא יכולה) מיוחדים בגלל שיש לי אלרגיה לחומרי בישום.

לכן לצורך הדוגמא, בשמים גם אם אני אוהבת מאוד את הריח ואני לא יכולה להשתמש- וזה למשל בניגוד לאיפור שנראה לי מטופש (בעיקר כי אלא אם זה נועד להסתיר משהו כשאתה מבוגר לא מבינה למה לשים על פנים צעירות שיש להן יופי טבעי משלהן) זה משהו שאני מאוד אוהבת .

אם אשים בושם אני פשוט אתגרד במשך שבועות וכנ"ל לגבי קוסמטיקה אישית עם בישום.

עכשיו זה מבאס אותי שאני לא יכולה לעשות את זה בגלל הרגישות , מצד שני ככה נכון לגוף שלי ואם יש איזו תדמית חברתית שאשה צריכה להתבשם זה לא אומר שזה נכון לי.

וזה ככה גם לדעתי במשקל ובמראה שזה דבר שנשים יותר נתונות לגביו לביקורת מאשר גברים (לפחות מצד מרבית החברה).

ga26

Member
תראי, ככל שהשנים חולפות כך אני פחות ופחות שם על מה שאחרים

חושבים.

אם ככה זה בטח כיף להתבגר!

עכשיו רק נשארה השאלה איך מתבגרים וממשיכים את זיו העלומים שלנו לגיל מבוגר עם כל מה שלמדנו וזה שאכפת לנו פחות מאחרים ומדבריהם .

שתישאר צעיר לנצח (במראה ח)

אגב ממש כיף שבאים לפה גם גברים

פמניזם זה לגמרי בניגוד לדעה עניין גברי כמו נשי - זה שיהיה שוויון בין גברים לנשים ושכולם יקבלו פתחון פה בסוגיות כאלה .

ממש נחמד שיש אנשים שיש להם אומץ ורצון להביע את דעתם פה ולהעלות בשיח גם נקודות מבט שלהם , זה מפרה את הדיון (לדעתי)

ga26

Member
אני לא בעד פמיניזם אלא בעד שוויון (לא תמיד הולך יחד). מי

שנגד שוויון בדכ ךא שם לב שיש לו אמא/אחות/בת/אשה והן חשובות לא פחות מהאב/אח/בן....

ת'כלס נכון . ההגדרה של פמניזם היא שוויון , זה לא סותר

מי שחושב שמגיע לו זכויות יתר או קיפוח של אחר ולא מנמק למה זה הכרחי (למשל הכרחי שאם עברתי לידה אצטרך לנוח כמה ימים ולהעדר מהעבודה כי זה משהו ביולוגי ופיזי שגבר לא עובר. זכות שנובעת מעובדה טבעית) הוא לא פמניסט.

בכל מקרה, אם אתה מעדיף להגדיר שוויון אז שוויון . אתה גם תמיד יכול לנסח את זה בצורה שנראית לך נכונה ומתאימה (מי אמר שפמניזם זה עודף זכויות לצד אחד?).

בהגדרה צרה :
"פמיניזם היא תפיסת עולם שראשיתה באירופה ב, שעל פיה יש להיאבק בדיכוי נשים ובאפליה כנגדן בחברה ולהביא לשוויון הזדמנויות לנשים"

שוויון משמעותו שווה שווה , חצי חצי . נכון שתיאורטית זה לא אפשרי אבל רעיונית חייבים לשאוף לשם (לטובת גבר ואישה גם יחד) . אם יש אחד מיוחס , זהו לא שוויון . כמובן שיש דגש על נשים כי לאורך ההיסטוריה שוויון כזה לא היה קיים . זה הכל.

אם שובניזם בהגדרה היה שוויון הזדמנויות לגברים ואכן היה מצב שבו לאורך ההיסטוריה הם לא זכו לשוויון (אגב , היום לדעתי בחלק גדול מהדברים גברים לא זוכים לשוויון כמו שציינתי פעם לגבי משמורת למשל), הייתי מגדירה את עצמי שובניסטית.

אבל כאמור "שובניזם גברי, תפיסת עולם המניחה שהמין הגברי טוב יותר מהמין הנשי, ובשל כך מצדיקה אפליות כלפי נשים".

בכל מקרה, היה ממש נחמד לדון איתך. צהריים טובים שיהיו, מקווה שנראה עוד דעות ורעיונות בהמשך מאחרים כאן.

waspaloy

Member
כל העניין פה הוא איזון בין לאכול מה שבא לך לבין הרעבה עצמית

היום אנחנו צריכים לשים לב למה שאנחנו אוכלים כי יש יותר מידי שפע של מזון/קלוריות ויותר מידי קל להגזים במיוחד אם אותו אדם לא פעיל גופנית. וכמובן בטן שטוחה תמיד נראת יותר טוב מבטן של אדם מלא.
&nbsp
זה לא בעיה של דימוי גוף אם אתה מכיר בעובדה הזאת שגוף מלא נראה פחות טוב מגוף רזה ומוצק יותר. הבעיה היא שאנשים מסוימים מתחילים לחשוב שככל שאתה יותר רזה אתה נראה יותר טוב(בעיקר אצל נשים) וזה כמובן קשקוש מטופש שנובע מהיגיון בסיסי מעוות ולא דווקא שובניזם או אשמת מישהו אחר מלבד מי שמפסיק לחשוב בהיגיון ומרעיב את עצמו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לא מסכימה.

לדעתי להתעלם מהפן התרבותי שמשפיע על תפיסת העולם שלנו הוא שיטחיות ורידוד השיח.

אני מאוד מסכימה עם הרעיון של אחריות האדם לגורלו אבל ובלי קשר מובן שלהקשר תרבותי יש כוח.

פעם גוף מלא+++ נחשב לאידאל יופי. לא שאני בעד או נגד אבל זו דוגמא.

בכל מקרה לא אתווכח,שמחה לשמוע דעות שונות בנושא. תודה, על השיתוף.

מוזמנים להביע עוד רעיונות,מחשבות ולשתף חוויות.

waspaloy

Member
מה שאמרת על מה שהיה פעם זה מיתוס

את יכולה לראות ציורי עירום של נשים מתקופת הרנסאנס, לנשים יש מבנה גוף רגיל, לא שמן ולא רזה. ובכלל בפסלים היוונים ממה שראיתי יש נטיה לפסל גם נשים וגם גברים עם שרירי בטן ובטח לא כשמנים.

יש תרבויות שהתחילו לתפוס מראה שמן כמשהו מושך בגלל מחסור במזון והעובדה שרוב הנשים/אנשים נוטים להיות רזים כך שמראה שמן משדר בריאות. אבל זה היוצא מין הכלל בדיוק כמו החלק המסוים והקטן מהגברים בחברה המערבית שיש להם משיכה/פטיש לנשים שמנות. לאורך ההיסטוריה המראה גוף האידיאלי לא השתנה יותר מידי, באזור הבריא שבין שמן לרזה ואולי עם תוספת של שרירים.

אין לדבר הזה שום קשר ל"תרבות" של היום, זאת מנטרה שנשים מסוימות אומרות בגלל שהן חושבות שאם גבר לא נמשך אליהן אז זה אומר שיש בעיה כל שהיא איתו ועם ה"תרבות" שלו בזמן שהבעיה האמיתית היא בכך שהן חושבות שהן בתור נשים מושכות(או אמורות להיות מושכות) רק מעצם היותן נשים ושאם גבר נמשך רק למראה מסוים אז זאת "בעיה" שה"תרבות" יצרה.
בסופו של יום יש הרבה יותר נשים מכוערות/לא מושכות שמחוזרות על ידי גברים באופן עיוור בגלל התרבות/תכתיבים חברתיים מאשר נשים יפות ומושכות שגברים לא נמשכים אליהן בגלל סיבה דומה. כך שכל העניין הזה של להתלונן על למה גברים לא נמשכים לנשים שמנות הוא פשוט מגוחך ויותר מיזה מציג נקודת הנחה שגויה שגברים חייבים להימשך לנשים בכל מצב כל עוד הם לא הומוסקסואלים מוחלטים.

אני לא סגורה מה להגיב לך

קודם כל זה לא מיתוס. זו עובדה,אבל בוא נניח לזה לרגע כי אמרתי שלא אתווכח. למרות שלהוכיח אפשר בקלות אבל אשאיר את זה לסקרנות שלך ולחיפושים שלך עצמך,אם תעלה כזו.

תראה אני לא כל הנשים,אני גם מניחה שכתבת בכללי לגביהן,כמו שאתה רואה כתבתי את זה על מנת לשמוע דעות שונות (ממך למשל אני לוקחת את האחריות של אדם לגורלו) והבעיה שלי היא אכן דימוי עצמי אבל הוא לא נובע מתלונה על החברה.

הוא נובע מתלונה על עיוות המחשבה שלי עצמי. לא התנסיתי במצבים בהם אדם לא נמשך אלי (איך זה קורה? הרי כדי שתיווצר אווירה מינית או אופציה לכזו צריך שאו האישה או הגבר ינסו את מזלם ואומנם פעם או פעמים יזמתי בחיי מצידי אבל מעולם לא נתקלתי במצב של דחייה).

כלומר אני בטוחה שהמצב ההפוך שגבר נדחה הוא הרבה יותר שכיח ממשתיארת לגבי נשים ואולי חלק מהסיבות הן מה שמנית.

האם נתקלת בדחיה? האם דחית נשים? איך הרגשת?

בכל מקרה אני יכולה להעיד שאם אני חשה חוסר ביטחון או חוששת מחוסר חיבה מאחר/ת הנטייה הראשונה שלי היא להאשים את עצמי בדבר ולא את התרבות או אדם אחר.

אם זאת ברור לי שחלק מהבעיה שלי כמו שכתבתי נובע מהעובדה שאני רגישה לתכתיבים חברתיים וכן מחינוך מהבית. אני מנסה להעלות דעות,רעיונות ושיתופים על מנת לפתור את זה לעצמי.

בכל מקרה ,לגבי המצב ההפוך עם נשים גם משיחות שהיו לי הבנתי מדבריהן שהן מאשימות את מראן או אישיותן.

בכל מקרה מקווה שזה מסביר במשהו את החשש שלי לגבי עצמי או את ההתנהגות שלי עם אחותי

ומרענן מאוד לשמוע שאתה מנסה להתנגד לתכתיבים כאלה ולמצוא מה שנכון לך! כל הכבוד.

waspaloy

Member
למה את חושבת שאני מאשים אותך במשהו?

אני רק מדבר על המנטרות שמנסים לדחוף לאנשים בנוגע לאיך כל הנשים יפות ואם מישהו חושב אחרת אז זה בגלל התרבות של היום והשובניזם.
&nbsp
וכן מה שתיארת זה מיתוס, זה שבעבר היו יותר סלחניים יותר כלפי שומן בגלל שזה לא היה קל להשמין בעבר(בניגוד להיום שזה משדר הזנחה עקב הזמינות של המזון ולא ה"תרבות")
לא אומר ש"פעם להיות שמנה זה היה אידיאל היופי", ועובדה כשמסתכלים על ציורי/פסלי עירום בעבר רואים נשים בעל מבנה גוף רגיל ולפעמים עם שרירי בטן.
המיתוס הזה הומצא בשביל להאשים את החברה המערבית והשובניזם(וגברים בכלל) בזה שנשים מסוימות לא אוהבות(ובצדק) את המראה גוף שלהן.

למעלה