במקרים שבהם היופי והבריאות חופפים זה לא "רק" עניין של יופי
אני לא מבין איך את יכולה להגיד "ללא ספק והוכח מעל לכל ערעור", על נושאים מורכבים ושנויים במחלוקת, אז זהו שזה לא הוכח מעל לכל ערעור, וזה נושא מורכב, ובדרך כלל התשובה בנושאים האלו זה לא "או זה או זה" אלא "גם וגם", השאלה היא בעיקר על מה יותר ולא אם זה באופן בלעדי מגיע רק מגורם אחד. העדפות של אנשים בנושא היופי הן לא רק עניין תרבותי, משום שלרובנו יש גם העדפות אישיות, שלא תמיד חופפות עם מה שפופולרי ונפוץ יותר. אני מאמין שהאנשים משפיעים על החברה יותר מאשר החברה משפיעה על האנשים, ודברים נהפכים לפופולרים אם הרבה אנשים אוהבים אותם, לפעמים יכולים להשפיע על אנשים לאהוב משהו שהם לא אהבו לפני זה, אבל זה דבר שממש לא פשוט לעשות, ואני באופן אישי לא מאמין גדול ביכולת של אנשים להשתנות הרבה, במיוחד בגיל מבוגר, אני מאמין בold habits die hard, התפיסה הזאת מנחה אותי גם בנושא ההכרויות בנושא זוגי, זאת אחת הסיבות שאני בדרך כלל לא מנסה לשנות את דעתה של אישה שיש לה העדפות שונות ממני בנושא זוגי, אלא אני מעדיף למצוא מראש מישהי שיש לה העדפות דומות לשלי בנושא הזוגי. בהרבה מהמקרים דברים שנחשבים לפופולרים ונורמלים יש היגיון מאחורי זה, ככה שזה לא מפתיע אותי שהם לפופולרים ונורמלים, אדם שנמצא במשקל בריא(לא שמן מדי ולא רזה מדי) זה מצב פיזי עדיף, לא רק מבחינת מראה אלא גם מבחינת בריאות, ולכן זה הגיוני שזה נחשב לאטרקטיבי יותר, באופן כללי. יש דברים די פופולרים שהם לא בריאים, לדוגמה נעלי עקב, ואין לי בעיה להתנגד לנעלי עקב למרות הפופולריות שלהם, אבל זה לא אותו דבר עם השמנה, משום שהשמנת יתר היא לא דבר בריא, ואין סיבה שאני ינסה להגן על דברים לא בריאים, עוד דוגמה היא נשים שריריות, להיות בעלת גוף שרירי ואתלטי זה בריא(כל עוד לא משתמשים בסטרואידים), גם אם נשים שריריות זה לא דבר שנחשב לפופולרי, לכן על זכותן של נשים להיות שריריות אני יגן הרבה יותר, גם בפורום הזה וגם במקומות אחרים.
אידיאל יופי לא תמיד מדבר על נורמה, הוא מדבר על המצב האידאלי, יש הרבה גברים ונשים שלא עומדים באידיאל יופי, ואפילו לא קרובים עליו, גברים רבים לא עומדים באידיאל יופי הגברי, אידיאל היופי הוא גוף שרירי, נכון שמנשים מצופה יותר לעמוד באידיאל היופי, והוא גוף רזה, אבל זה לא משום שלגברים אין אידיאל יופי, אלא משום שמנשים מצופה יותר מאשר מגברים להיות יפות, בתור "המין היפה", אבל זה בשום אופן לא אומר שגברים לא יפים נחשבים ליפים, זה רק אומר שיותר סלחנים לכך שהם לא יפים. השאלה היא לא "למה גברים לא אוהבים שמנות", משום שיש גברים שאוהבים נשים שמנות, יש כאלה שאפילו מעדיפים נשים שמנות, ויש כאלו שלא הצליחו למצוא מישהי יותר רזה, ולכן הם הסכימו להתפשר, השאלה היא "למה רוב הגברים לא אוהבים נשים שמנות", והתשובה לכך היא מורכבת, יש עניין חברתי, יש תעניין שזה לא בריא, ויש תעניין שבעיני רוב האנשים זה פשוט לא נראה יפה, ואני לא חושב שצריך להסביר למה. החברה המערבית נותנת לאנשים את החופש לבצע פרקטיבות שנויות במחלוקת, בין אם זה להשמין ובין אם זה לעשן, אבל זה לא אומר שהחברה צריכה לעודד תופעות כאלו ולראות בהן כדבר נורמלי ובריא, משום שהן לא, וזה הגיוני שהרבה אנשים לא יראו בעין יפה אנשים שבוחרים לקחת חלק בפרקטיבות שנויות במחלוקת, אפילו אם הפרקטיקות האלו חוקיות(נכון לעכשיו). אפילו שאדם פוגע בעצמו זה לא בסדר, לפגוע באחרים נחשב ליותר גרוע, אבל הרבה אנשים יעדיפו גם לא להיות בזוגיות עם אדם שפוגע בעצמו, בין היתר משום שהם לא רוצים לפתח רגשות או/ו להביא ילדים עם אדם שצפוי למות בטרם עת, זה בדיעבד יכול לפגוע גם בבן הזוג ובילדים. לגבי זה שבעבר נשים מלאות היה מקובל יותר, זה נכון, אבל אם תראו את התמונות של הנשים המלאות האלו, אז תראו גם שהן לא מלאות בצורה קיצונית, הן מלאות בצורה סבירה, גברים שמעדיפים נשים שמנות בצורה קיצונית זה הרבה יותר נדיר, וזה נחשב לסוג של סטייה/פטיש.