דיקטטורה מס' 3- בריטי שרצה לעלות לישראל נדרש לעזוב אותה לאחר שנעצר בגדה ובהפגנה למען שחרור חטופים.

mיטלמן

Well-known member
...Well, sort of
כשיש הכרח לעשות משהו אסור ביומו של (*)Saturn ולא מצוי גוי-של-יומו-של-Saturn בסביבה - יש לעשות את הפעולה "בשינוי"...למשל...במקום להקליד באצבעות יש להקליד עם האף, עם החוטם.
קצב ההקלדה איטי יותר ומרובב שגיאות עקב לחיצות בטעות על אותיות שכנות לאלה המבוקשות...אך זהו מוצא הלכתי...

(*) שבת - יומו של Saturn (שבת קנו א)
הגדר "הכרח" בבקשה.
שעת חרום?
מלחמה לא עלינו?
ראינו כבר מוצא הלכתי בנוגע לבתולות בנות שלוש, אם הוא נזקק לו, המצב באמת קשה וקריטי.
שמים בקשו רחמים על האומלל.
ועלינו גם.

mיטלמן

Well-known member
רבותיי היקרים!
אשתי הבעירה נרות שבת זה מכבר, והנה, בא הרינגטון שומר הדת והשבת, ומרוב שבא לו להגיב תגובה כנגד אושיות השילטון, הוא שוכח שהשבת כבר כאן. לפי עניות דעתי, הוא כתב הפעם לאחר כניסת השבת, ואשמח לקבל תיקון...
השעה כעת היא 18:49 והוא הגיב לפני 13 דקות. לידענים אודה.
אם הוא בארץ, כתב אחרי כניסת השבת.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הוא בארץ, כתב אחרי כניסת השבת.
לא שזה עניינך בדרך כלשהי (כמו שזה לא עניינו של אף אחד אחר כאן) ועל כן איני רואה סיבה מיוחדת להתייחס לשאלה עצמה. אבל גם לך אמליץ בחום, צאי ולמדי את זמני כניסת השבת ומתי נכנסת השבת בכל מקום ואתר, ואולי תחכימי (וכתוצאה מכך, תמנעי מעצמך תגובות הגחכה עצמית שכאלה).

לא, אין צורך להגיב :).

Harrington

Well-known member
מנהל
אההה. ואין ישראלים שעושים זאת ואיש אינו נכנס להם לווריד?
לא יודע. אבל אם יש, אז אנחנו דיקטטורה או לא?
ורגע... רגע הרינגטון... אצלך עוד לא נכנסה השבת?
הממ... וזה עניינך כי...?

רבותיי היקרים!
אשריך שמצאת נושא לחברה' :).
אשתי הבעירה נרות שבת זה מכבר
חבל שבעלה שם על זה פ.
בא הרינגטון שומר הדת והשבת
ואללה? לא זכור לי שכתבתי כאן אי-פעם מה אני כן או לא עושה בחיי הפרטיים מבחינה זו. שמח לשמוע שאתה יודע דברים עלי שאני לא יודע על עצמי (יש פה עוד כמה כאלה שסבורים שהם יודעים עלי כל מיני דברים. אשריך שהצטרפת לקבוצה :)).
, ומרוב שבא לו להגיב תגובה כנגד אושיות השילטון, הוא שוכח שהשבת כבר כאן.
ממליץ, בלי כל קשר אלי, שתלמד ותתעמק פעם בזמני כניסת השבת ומה הם בדיוק. אילו היית טורח לעשות כן בשלב כלשהו בחייך, היית יודע שכרגיל, הגכחת רק את עצמך בדבריך.

בריאות,
מיצינו.
לפי עניות דעתי, הוא כתב הפעם לאחר כניסת השבת, ואשמח לקבל תיקון...
השעה כעת היא 18:49 והוא הגיב לפני 13 דקות. לידענים אודה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
חבל שבעלה שם על זה פ.
מה לעשות? אצלנו כל אחד ודרכו. מכבדים אבל לא בהכרח מתערבים.
ואללה? לא זכור לי שכתבתי כאן אי-פעם מה אני כן או לא עושה בחיי הפרטיים מבחינה זו. שמח לשמוע שאתה יודע דברים עלי שאני לא יודע על עצמי (יש פה עוד כמה כאלה שסבורים שהם יודעים עלי כל מיני דברים. אשריך שהצטרפת לקבוצה :)).
נראה שהזיכרון שלך נפגע. לא אתחיל לבקש משאר באי הפורום שיעזרו לך להיזכר, אבל אם מי מהם יעשה את זה, שיבורך.
ממליץ, בלי כל קשר אלי, שתלמד ותתעמק פעם בזמני כניסת השבת ומה הם בדיוק. אילו היית טורח לעשות כן בשלב כלשהו בחייך, היית יודע שכרגיל, הגכחת רק את עצמך
נו שויין. אז אתה בונה על זמן ה"אקסטרות" שניתן למאחרים? כל הכבוד.
בדברי
בריאות,
מיצינו.
מיץ מיץ מיץ... איזה מיץ בדיוק? פיש פיש?

Harrington

Well-known member
מנהל
מה לעשות? אצלנו כל אחד ודרכו. מכבדים אבל לא בהכרח מתערבים.
אשריכם.
נראה שהזיכרון שלך נפגע.
זכרוני דווקא מצוין ידידי :). תבין את הקטע (נדמה לי שניסיתי להסביר לך אותו בעבר, אבל כנראה שלא נקלט), כשאתה נוהג שלא משקר (כן, גם אם קבוצה שלמה של פבלובים נהנים לצווח אחרת), אינך נזקק לזכרון בכלל בשביל לדעת מה כתבת ומה לא כתבת (אם כי תתפלא לשמוע, אני לחלוטין זוכר את העניין הזה מצוין כאמור :)). אתה פשוט יודע בדיוק מה כתבת ומה לא. נסה את זה פעם. תאמין לי, מעבר לגישה הנכונה יותר לחיים שיש בדבר לטעמי, זה נוח בצורה מפליאה :).

לא אתחיל לבקש משאר באי הפורום שיעזרו לך להיזכר, אבל אם מי מהם יעשה את זה, שיבורך.
יעני אתה לא זוכר ו/או לא מוצא, אז בדרך כאילו ערמומית אתה מבקש את עזרת הציבור לאתר מקום בו כתבתי משהו כזה? צר לי לאכזבך אבל על-מנת להקטין את האכזבה מראש אגלה לך כבר עכשיו, איש מבין "שאר באי הפורום" לא ימצא אמירה כזאת פרי עטי. זאת בדיוק מהטעם שציינת קודם. אם תרצה, אגלה לך גם על פעם אחת שכתבתי משהו שאולי ניתן היה ללמוד זאת ממנו בדרך כלשהי, אך מעבר לכך שזה לא היה בפורום זה ומעבר לכך שזה היה בכלל אחרי הדיון הקודם שהרגשתם, כמה חברה' משועממים בשבת (שכן אין הגדרה אחרת לכאלה שמנהלים דיון שלם על אחרים), באותו עניין בדיוק :).
נו שויין. אז אתה בונה על זמן ה"אקסטרות" שניתן למאחרים? כל הכבוד.
לא בונה על שום דבר מיוחד. רק מנסה ללמד אותך משהו ביהדות שכאמור, היה מונע ממך מלכתוב את השטות שכתבת אתמול. לא רוצה ללמוד? האמן לי שלא אכריח אותך :). כפי שאתה ודאי יודע וכתבתי פעמים רבות, מעולם לא מנעתי מאדם מלהגחיך את עצמו אם הוא נורא התעקש לעשות זאת ולא אתחיל איתך דווקא :).
מיץ מיץ מיץ... איזה מיץ בדיוק? פיש פיש?
אם אתה הבנת ונהנית מהמשפט הזה, דיינו (רק חבל שכעת אתה גם מלמד את הקוראים שאינך יודע אנגלית, אבל גם זה, לגמרי לשיקולך).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אשריכם.

זכרוני דווקא מצוין ידידי :). תבין את הקטע (נדמה לי שניסיתי להסביר לך אותו בעבר, אבל כנראה שלא נקלט), כשאתה נוהג שלא משקר (כן, גם אם קבוצה שלמה של פבלובים נהנים לצווח אחרת), אינך נזקק לזכרון בכלל בשביל לדעת מה כתבת ומה לא כתבת (אם כי תתפלא לשמוע, אני לחלוטין זוכר את העניין הזה מצוין כאמור :)). אתה פשוט יודע בדיוק מה כתבת ומה לא. נסה את זה פעם. תאמין לי, מעבר לגישה הנכונה יותר לחיים שיש בדבר לטעמי, זה נוח בצורה מפליאה :).

יעני אתה לא זוכר ו/או לא מוצא, אז בדרך כאילו ערמומית אתה מבקש את עזרת הציבור לאתר מקום בו כתבתי משהו כזה? צר לי לאכזבך אבל על-מנת להקטין את האכזבה מראש אגלה לך כבר עכשיו, איש מבין "שאר באי הפורום" לא ימצא אמירה כזאת פרי עטי. זאת בדיוק מהטעם שציינת קודם. אם תרצה, אגלה לך גם על פעם אחת שכתבתי משהו שאולי ניתן היה ללמוד זאת ממנו בדרך כלשהי, אך מעבר לכך שזה לא היה בפורום זה ומעבר לכך שזה היה בכלל אחרי הדיון הקודם שהרגשתם, כמה חברה' משועממים בשבת (שכן אין הגדרה אחרת לכאלה שמנהלים דיון שלם על אחרים), באותו עניין בדיוק :).

לא בונה על שום דבר מיוחד. רק מנסה ללמד אותך משהו ביהדות שכאמור, היה מונע ממך מלכתוב את השטות שכתבת אתמול. לא רוצה ללמוד? האמן לי שלא אכריח אותך :). כפי שאתה ודאי יודע וכתבתי פעמים רבות, מעולם לא מנעתי מאדם מלהגחיך את עצמו אם הוא נורא התעקש לעשות זאת ולא אתחיל איתך דווקא :).

אם אתה הבנת ונהנית מהמשפט הזה, דיינו (רק חבל שכעת אתה גם מלמד את הקוראים שאינך יודע אנגלית, אבל גם זה, לגמרי לשיקולך).
רגע של חולשה. זה כל הסיפור. למקרה שמעניין מישהו מדוע כתבתי בזמנו בשבת. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)
אז הנה. איני זקוק לשום עזרה. כמה שהיה לך נוח לחשוב, שלא אמצא את הסבריך המתפתלים... אוחחח יא פישי...
"כי אם כבר התחלתי לחלל, אמשיך ואחלל בחלילי". הך בתוף וחלל בחליל... פיש פיש פיש..
ובחיאת דגי. אין לי שום בעיה עם זה שאתה מחלל ואיני מבקש שום הסבר על כך. רבים כאן מחללים את השבת והחגים ואני ביניהם. אז למה אתה חושב שאכפת לי?
אבל נתפסת?
הכחשת?
בסוף מצאת לנכון להסביר?
אחלה. אז למה אתה חוזר ומכחיש?
והרי הזיכרון של הפורום עדיין עובד.

ובוא. אספר לך סיפור.
אשתי שתחיה באה מבית דתי.
היא גם למדה באולפנא וכדרכה היא שומרת מצוות ככל שהיא "יכולה".
אלא שהיא מצאה לנכון להינשא לי מנימוקיה השונים, ואני מה לעשות? קצת אפיקורס.
ועכשיו נקודה נוספת...
היא עבדה במקום עבודה שבו היה עליה לצאת מהבית סביב השעה 06:15 והיא חזרה הביתה בשעה 17:30 מדי יום ביומו.
לכן, גם אם היא רצתה להגיע לבקר את הוריה, היא הייתה תשושה מדי לאחר יום העבודה המפרך, מה גם שהיה לה תינוק חמוד בביתה.
[טוב. נו. לא ממש ברוב שנת נישואיה הראשונה, אבל הוא הגיע בעזרת השם ישתבח שמו].
אז היא עשתה לעצמה מנהג והייתה נוסעת לבקר את הוריה בשבתות ו/או בערבי החגים.
אז בפעם או הפעמיים הראשונות להגעתה, אביה שלח מבט חפוז בשעונו והפטיר: "או... אצלך השבת יצאה מוקדם".
אבל כשהגענו לשם בערב פסח, היא חיכתה שאביה ילך לישון, ואז אספנו את חפצינו והלכנו לעבר דלת היציאה מהבית. אביה, שלפתע חש צורך להטיל את מימיו, יצא מחדר השינה וצעד לעבר החדר המתאים. הוא ראה אותנו כשפקלאותינו בידינו, ואמר: "טוב. נסיעה טובה. אבל תגיעו מחר. כן"?

Harrington

Well-known member
מנהל
רגע של חולשה. זה כל הסיפור. למקרה שמעניין מישהו מדוע כתבתי בזמנו בשבת. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)
יפה ידידי :). תהיתי כמה זמן ייקח לך לשמוע מגולש/ת אחר/ת מה לחפש כדי להביא את הפוסט הזה :).

בעיה קטנה יש עם הבאתו... גם שם, מה לעשות, אין שום מקום בו אני אומר שאני דת ושומר מצוות, כפי שטענת כאן למעלה. למעשה אם נדייק, גם שם נאמר שמעולם לא אמרתי כאן (בתפוז בכלל) משהו כזה.

אז... כאמור, אשריך על איתור הפוסט ואשרי המסייעים לך בדבר. אבל אילו היית טורח לקרוא את הדברים במקום לקפוץ כמוצא שלל רב, היית מגלה ששוב, הם מאשרים אחד לאחד את דברי ולא מאשרים מאומה מהמצאותיך :).
כי אם כבר התחלתי לחלל, אמשיך ואחלל בחלילי. הך בתוף וחלל בחליל... פיש פיש..
עדיין לא הבנת כיצד אתה מגחיך את עצמך שוב ושוב גם לעניין השפה האנגלית, הא :)? לא פלא. בקטע הזה יהיה לך כנראה קשה יותר לקבל סיוע, שכן כמות הטועים בעניין (גולשים שמגחיכים עצמם ולא קולטים זאת) גדולה יותר, דווקא בפורום היפה הזה שלך :). אולי ביום מן הימים תבין. אולי גם לא. אני חי בשלום עם שתי האפשרויות :).

בכל מקרה, אני מבין את רצונך העז להצטרף לקבוצה הקולית כביכול ולהשמיץ אותי, רצון שהפעם (וכנראה לא בפעם הראשונה) הוביל אותך לא רק לכתיבת שטויות וללימוד קוראיך שאינך מבין בזמני כניסת שבת ולא בשפה האנגלית, אלא אף לפתוח פוסט מיוחד בה חשקה נפשך לספר זאת לעולם הקוראים. אבל אני באמת חוזר ומציע (ומתכוון לכל מילה במלוא הרצינות, למקרה שתהית) אנא ממך, לטובתך ועל-מנת שאני לא מרגיש שאתה יוצא מושפל מהעניין (על אף שאין סיבה מיוחדת שאחמול עליך, אבל בכל זאת), צא ולמד מעט ואם זה קשה לך, לכל הפחות קרא פוסטים שלי שאתה מנסה להציג כמוכיחים את המצאותיך בעוד הלכה למעשה הם עושים את ההיפך המוחלט. האמן לי, עצה ידידותית לחלוטין.

אבל כמובן, שהעניין כולו לשיקולך ואם תעדיף להתעקש לתקוף גולשים ואת חייהם הפרטיים כאחרון הגולשים הנוהגים בניגוד לכללי הפורום אותו אתה מתיימר למנהל, זאת לגמרי החלטה סובריינית שלך.

הרבה בריאות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יפה ידידי :). תהיתי כמה זמן ייקח לך לשמוע מגולש/ת אחר/ת מה לחפש כדי להביא את הפוסט הזה :).

בעיה קטנה יש עם הבאתו... גם שם, מה לעשות, אין שום מקום בו אני אומר שאני דת ושומר מצוות, כפי שטענת כאן למעלה. למעשה אם נדייק, גם שם נאמר שמעולם לא אמרתי כאן (בתפוז בכלל) משהו כזה.

אז... כאמור, אשריך על איתור הפוסט ואשרי המסייעים לך בדבר. אבל אילו היית טורח לקרוא את הדברים במקום לקפוץ כמוצא שלל רב, היית מגלה ששוב, הם מאשרים אחד לאחד את דברי ולא מאשרים מאומה מהמצאותיך :).

עדיין לא הבנת כיצד אתה מגחיך את עצמך שוב ושוב גם לעניין השפה האנגלית, הא :)? לא פלא. בקטע הזה יהיה לך כנראה קשה יותר לקבל סיוע, שכן כמות הטועים בעניין (גולשים שמגחיכים עצמם ולא קולטים זאת) גדולה יותר, דווקא בפורום היפה הזה שלך :). אולי ביום מן הימים תבין. אולי גם לא. אני חי בשלום עם שתי האפשרויות :).

בכל מקרה, אני מבין את רצונך העז להצטרף לקבוצה הקולית כביכול ולהשמיץ אותי, רצון שהפעם (וכנראה לא בפעם הראשונה) הוביל אותך לא רק לכתיבת שטויות וללימוד קוראיך שאינך מבין בזמני כניסת שבת ולא בשפה האנגלית, אלא אף לפתוח פוסט מיוחד בה חשקה נפשך לספר זאת לעולם הקוראים. אבל אני באמת חוזר ומציע (ומתכוון לכל מילה במלוא הרצינות, למקרה שתהית) אנא ממך, לטובתך ועל-מנת שאני לא מרגיש שאתה יוצא מושפל מהעניין (על אף שאין סיבה מיוחדת שאחמול עליך, אבל בכל זאת), צא ולמד מעט ואם זה קשה לך, לכל הפחות קרא פוסטים שלי שאתה מנסה להציג כמוכיחים את המצאותיך בעוד הלכה למעשה הם עושים את ההיפך המוחלט. האמן לי, עצה ידידותית לחלוטין.

אבל כמובן, שהעניין כולו לשיקולך ואם תעדיף להתעקש לתקוף גולשים ואת חייהם הפרטיים כאחרון הגולשים הנוהגים בניגוד לכללי הפורום אותו אתה מתיימר למנהל, זאת לגמרי החלטה סובריינית שלך.

הרבה בריאות.
באמת שחייך האישיים לא מעסיקים אותי יותר מדי ודי לי בכך שאתה שומר רק על מה שנוח לך לשמור, אם לצורך מראית עין או לצורך כל עילה אחרת.
אבל רק לשם הדיוק המיטיב: איש לא עזר לי למצוא. גם לי יש את היכולות הללו, ולרוב איני מחפש עזרה בתחום הזה.

היה לי פעם סיפור, עם ח. אוכל מזוהם בעת שירותי בסדיר.
הבסיס שבו שירתי, היה בסיס חיל הרפואה בפיקוד המרכז.
אז כידוע לך (או שלא), בכל בוקר, היה יוצא חובש ועורך ביקורת תברואה בבסיס, ובכל טופס הוא היה רושם שהכל נקי, מטופח ומסודר.
הוא רק "שכח" לציין את עניין הזוהמה הנוראה שבחדר האוכל...
אז לקחתי עט ו-2 דפים עם נייר קופי ורשמתי קבילה על מצב התברואה הנוראי.
עותק אחד שלחתי לנציב קבילות החיילים ואת האחר שלחתי למפקד הבסיס, רופא בדרגת סגן אלוף. היה זה רופא קטוע יד, שנשא את עיטור העוז בשל אומץ ליבו הרב.
ראה הדוקטור את קבילתי וחיש קל הזעיק אותי ללשכתו.
הוא הציג בפניי את מכתבי ושאל האם מכתב זה "מוכר לי".
"כן. בוודאי. אני כתבתי".
"אתה? אתה לבדך? איני מאמין. מי עזר לך לנסח ולכתוב כך"?
"אני. רק אני".
"אתה יודע שאם הייתם קבוצה, מדובר בניסיון למרד. אז בוא וקצר לי את התהליכים. ספר לי מי עזר לך".
"רק אני. ואגיד לך עוד משהו. ספר לי מה מטריד אותך כעת. תן לי חצי שעה ותראה איך אכין עבורך סיכום דברים שיתאים לסגנון הכתיבה שמונח כאן לפנינו".
"אז למה לא ביקשת ראיון איתי במקום שתגיש קבילה עם העתק אלי"?
"כי ביררתי. לאחר בקשת ראיון אצלך, צריך להמתין כ-3 שבועות עד שאתה נעתר וקורא לשיחת בירור. אין לי את הזמן היקר הזה בידי. והנה זה פלא... רק הגיע עותק ממכתבי זה אליך, ומיד הזעקת אותי למשרדך".
"אבל מניין לי לדעת שחדר האוכל של החוגרים מזוהם כל כך? אני קורא את ביקורות התברואה ודבר כזה מעולם לא הוזכר".
"איני יודע מה כתוב בדוחות התברואה וזה גם לא מענייני לדעת. אבל חדר האוכל הוא חדר ארוך שמחולק באמצעו ל-2. יש כניסה מצפון ויש כניסה מדרום. מצפון זה החוגרים ומדרום זה הקצינים. האם נסית פעם להציץ בכניסה הצפונית ולראות מה קורה שם? אתה הרי המפקד של כולנו. אז אם זה מעולם לא הטריד אותך, נראה שאני פניתי לכתובת הנכונה".
הפסקה מתודית קצרה והמשך:
"עוף לי מהעיניים. רק תזכור... הפעם הכית בי מתחת לחגורה. אבל אם אני ארצה להכות בך? זה יהיה לי הרבה יותר קל".
וכשיצאתי מהחדר, מילמלתי בחצי קול: "אתה מבטיח או שאתה מאיים"?
אז הנה.. גם כשהייתי חייל צעיר שרק סיים טירונות... העזתי פנים.
אז כעת אתה מנסה לחפש מי עזר לי?
דע כי איני זקוק לעזרות. תודה.

Harrington

Well-known member
מנהל
באמת שחייך האישיים לא מעסיקים אותי יותר מדי ודי לי בכך שאתה שומר רק על מה שנוח לך לשמור, אם לצורך מראית עין או לצורך כל עילה אחרת.
אבל רק לשם הדיוק המיטיב: איש לא עזר לי למצוא. גם לי יש את היכולות הללו, ולרוב איני מחפש עזרה בתחום הזה.

היה לי פעם סיפור, עם ח. אוכל מזוהם בעת שירותי בסדיר.
הבסיס שבו שירתי, היה בסיס חיל הרפואה בפיקוד המרכז.
אז כידוע לך (או שלא), בכל בוקר, היה יוצא חובש ועורך ביקורת תברואה בבסיס, ובכל טופס הוא היה רושם שהכל נקי, מטופח ומסודר.
הוא רק "שכח" לציין את עניין הזוהמה הנוראה שבחדר האוכל...
אז לקחתי עט ו-2 דפים עם נייר קופי ורשמתי קבילה על מצב התברואה הנוראי.
עותק אחד שלחתי לנציב קבילות החיילים ואת האחר שלחתי למפקד הבסיס, רופא בדרגת סגן אלוף. היה זה רופא קטוע יד, שנשא את עיטור העוז בשל אומץ ליבו הרב.
ראה הדוקטור את קבילתי וחיש קל הזעיק אותי ללשכתו.
הוא הציג בפניי את מכתבי ושאל האם מכתב זה "מוכר לי".
"כן. בוודאי. אני כתבתי".
"אתה? אתה לבדך? איני מאמין. מי עזר לך לנסח ולכתוב כך"?
"אני. רק אני".
"אתה יודע שאם הייתם קבוצה, מדובר בניסיון למרד. אז בוא וקצר לי את התהליכים. ספר לי מי עזר לך".
"רק אני. ואגיד לך עוד משהו. ספר לי מה מטריד אותך כעת. תן לי חצי שעה ותראה איך אכין עבורך סיכום דברים שיתאים לסגנון הכתיבה שמונח כאן לפנינו".
"אז למה לא ביקשת ראיון איתי במקום שתגיש קבילה עם העתק אלי"?
"כי ביררתי. לאחר בקשת ראיון אצלך, צריך להמתין כ-3 שבועות עד שאתה נעתר וקורא לשיחת בירור. אין לי את הזמן היקר הזה בידי. והנה זה פלא... רק הגיע עותק ממכתבי זה אליך, ומיד הזעקת אותי למשרדך".
"אבל מניין לי לדעת שחדר האוכל של החוגרים מזוהם כל כך? אני קורא את ביקורות התברואה ודבר כזה מעולם לא הוזכר".
"איני יודע מה כתוב בדוחות התברואה וזה גם לא מענייני לדעת. אבל חדר האוכל הוא חדר ארוך שמחולק באמצעו ל-2. יש כניסה מצפון ויש כניסה מדרום. מצפון זה החוגרים ומדרום זה הקצינים. האם נסית פעם להציץ בכניסה הצפונית ולראות מה קורה שם? אתה הרי המפקד של כולנו. אז אם זה מעולם לא הטריד אותך, נראה שאני פניתי לכתובת הנכונה".
הפסקה מתודית קצרה והמשך:
"עוף לי מהעיניים. רק תזכור... הפעם הכית בי מתחת לחגורה. אבל אם אני ארצה להכות בך? זה יהיה לי הרבה יותר קל".
וכשיצאתי מהחדר, מילמלתי בחצי קול: "אתה מבטיח או שאתה מאיים"?
אז הנה.. גם כשהייתי חייל צעיר שרק סיים טירונות... העזתי פנים.
אז כעת אתה מנסה לחפש מי עזר לי?
דע כי איני זקוק לעזרות. תודה.
כל הסיפור הארוך הזה בשביל להודיע שאינך זקוק לעזרה :)? חבל לי קצת למען האמת. אילו היית נזקק לעזרה כפי שחשבתי, ניתן היה לשייך את הפוסט הקודם שלך לאג'נדה של הפבלובים. כעת משאתה מתעקש להדגיש שעשית הכל על דעת עצמך, הרי שאין אלא להסיק מכך שהבעיה היא אצלך. הרי כאמור מעלה, אין בדברים אליהם הפנית מאומה ממה שייחסת לי, יש שם אמירה (למעשה יותר מאחת) שמעידה בדיוק על ההיפך המוחלט, גם מה שכן נאמר שם, למקרה שבכל זאת תרצה להתבסס על איזה חצי משפט פה ושם, נכתב מאוחר מהדיון ההוא בנושא (בדיוק כמו שכתבתי כאן למעלה), ובקיצור אם נסכם, אין קשר מיוחד בין מחט לת_ת ובפשטות: לא הצלחת לחזק/לאשר בשום צורה את טענתך למעלה או לסתור את תשובתי עליה ומה לעשות, דבריך בפוסט למעלה שהרגשת צורך לכתוב אותו במיוחד כדי להשמיץ אותי (ואנא אל תתחמק גם מזה), הוכחו באדיבותך הבלעדית (כך מסתבר) כמחורטטים מהיסוד.

שוין. כאמור, מעולם לא מנעתי מבן אדם מלהגחיך את עצמו כאשר התעקש לעשות כן ולא אתחיל איתך באופן מיוחד, על אף שחבל לי שאתה בוחר לעשות זאת (בוחר קרי, עושה זאת בלי לשים לב כמובן, דבר שניתן לייחס רק לעניינים שלא אזכיר כאן במפורש כדי לא לפגוע בך יותר מכפי שאתה כבר פוגע בעצמך).

נלענ"ד שדי מיצינו את הנושא. כמובן שאם העניין חשוב לך אתה לגמרי יכול להמשיך את הדיון המרתק עם חבריך על חיי הפרטיים. אני יכול רק להפנות שוב ושוב להמלצתי שתתעמק מעט בסוגיה בטרם תכתוב עליה, ודאי כשאתה עושה זאת נטו לצרכי השמצת האחר.

הרבה בריאות, אבל אא"כ יש לך מה לחדש, נראה שמיצינו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כל הסיפור הארוך הזה בשביל להודיע שאינך זקוק לעזרה :)? חבל לי קצת למען האמת. אילו היית נזקק לעזרה כפי שחשבתי, ניתן היה לשייך את הפוסט הקודם שלך לאג'נדה של הפבלובים. כעת משאתה מתעקש להדגיש שעשית הכל על דעת עצמך, הרי שאין אלא להסיק מכך שהבעיה היא אצלך. הרי כאמור מעלה, אין בדברים אליהם הפנית מאומה ממה שייחסת לי, יש שם אמירה (למעשה יותר מאחת) שמעידה בדיוק על ההיפך המוחלט, גם מה שכן נאמר שם, למקרה שבכל זאת תרצה להתבסס על איזה חצי משפט פה ושם, נכתב מאוחר מהדיון ההוא בנושא (בדיוק כמו שכתבתי כאן למעלה), ובקיצור אם נסכם, אין קשר מיוחד בין מחט לת_ת ובפשטות: לא הצלחת לחזק/לאשר בשום צורה את טענתך למעלה או לסתור את תשובתי עליה ומה לעשות, דבריך בפוסט למעלה שהרגשת צורך לכתוב אותו במיוחד כדי להשמיץ אותי (ואנא אל תתחמק גם מזה), הוכחו באדיבותך הבלעדית (כך מסתבר) כמחורטטים מהיסוד.

שוין. כאמור, מעולם לא מנעתי מבן אדם מלהגחיך את עצמו כאשר התעקש לעשות כן ולא אתחיל איתך באופן מיוחד, על אף שחבל לי שאתה בוחר לעשות זאת (בוחר קרי, עושה זאת בלי לשים לב כמובן, דבר שניתן לייחס רק לעניינים שלא אזכיר כאן במפורש כדי לא לפגוע בך יותר מכפי שאתה כבר פוגע בעצמך).

נלענ"ד שדי מיצינו את הנושא. כמובן שאם העניין חשוב לך אתה לגמרי יכול להמשיך את הדיון המרתק עם חבריך על חיי הפרטיים. אני יכול רק להפנות שוב ושוב להמלצתי שתתעמק מעט בסוגיה בטרם תכתוב עליה, ודאי כשאתה עושה זאת נטו לצרכי השמצת האחר.

הרבה בריאות, אבל אא"כ יש לך מה לחדש, נראה שמיצינו.
האם תרצה שנעשה משאל, מי משנינו מציג כאן אמת נכונה יותר?
אבל בחיאתק, עזוב.
אנו מתקרבים לימי סליחות.
מה שהיה היה.
השבת שחוללה חוללה וכעת הכל טוב.
רק בריאות.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחח, זה היה מעניין אילו היה מעניין אותי לרגע מה חושבים עלי :). אלא שמה לעשות, לא מעניין אותי במיוחד. בכל מקרה, שאלתך קצת מצחיקה, סליחה שאני אומר. זאת עובדה פשוטה שמעולם לא הגדרתי את עצמי כאן כשומר מצוות. גם אם תציג תוצאות סקר של 100% שייטען אחרת, בין כל המגיבים לא יימצא אפילו גולש אחד שיוכל להראות מקום בו אמרתי דבר כזה. אז... סורי, אבל בין סקרים לאמת? אני מאלה שאוהבים את האחרון. עמך הסליחה.
אבל בחיאתק, עזוב.
למקרה שלא שמת לב, עזבתי כבר למעלה :). אתה מתעקש להמשיך ומאחר ויש לי מעט זמן פנוי לאתנחתאות קומיות הערב, אני זורם.
אנו מתקרבים לימי סליחות.
למעשה אנחנו פול גז באמצע, אבל גם כאן כנראה נדרשת התעמקות ביהדות בשביל לדעת על מה מדברים (ע"ע זמני כניסת שבת למשל).
מה שהיה היה.
ומה שיהיה יהיה. אמירה בהחלט נכונה.
אולי חוללה על-ידך, לא על-ידי (על אף שכאמור, גם אם זה כן היה המצב, זה היה ענייני ולא עניינך בשום צורה).
רק בריאות.
אמן לכל עם ישראל.

DANIAVNI

Well-known member
אבל בחיאתק, עזוב.
אנו מתקרבים לימי סליחות.
מה שהיה היה.
רק בריאות.
אני חושב שמשהו אצלו אינו כתמול שלשום .

DANIAVNI

Well-known member
אההה. ואין ישראלים שעושים זאת ואיש אינו נכנס להם לווריד?
ורגע... רגע הרינגטון... אצלך עוד לא נכנסה השבת?
השבת נכנסת אצל הרינגטון כשהוא נותן אישור .
מה חשבתם לכם ?
חוץ מזה, סיכוי גדול לתחושתי, שהרינגטון זו בכלל אינטליגנציה מלאכותית ולא הומו סאפיינס .

DANIAVNI

Well-known member
אלא שאין בדברים כמובן כל עדות להיות ישאל ״דיקטטורה בהתהוותה״. זאת מעבר לכך שישראל כבר למעלה משני עשורים מתייחסת גם לנושא הפשיעה של במבקשים לעלות ארצה, גם אם זכאים עקרונית על-פי חוק השבות ואין בדבר כל חדש.

לגופו של עניין, די ברור שבמקור המגמתי הזה לא נמצא את כל פרטי האירוע כהוויתם. זה גם עולה למי ששם לב מהתוכן עצמו (נעצר בהפגנה למען חוטפים בכותרת ובתוכן כשצילם מעצר פלסטיני כביכול). כך שבהיעדר מידע. וסף ו/או מקורות אימות נוספים, די קשה להבין מה הסיפור בדיוק ולגבש עמדה בהתאם.
מה כל הקשקשת ?
עושים לו בעיות בגלל שתמך בדעות הלא נכונות .
זו דיקטטורה פר אקסלנס.
אמנם כרגע הם נבלמים ע"י בית המשפט
ואת זה בדיוק מבקש יריב לוין לתקן ( או שיותר נכון לקלקל).
אסור לתת לאנשים האלה להמשיך .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה כל הקשקשת ?
זו דיקטטורה פר אקסלנס.
תודה שאתה תומך בדעתי. מקווה שבית המשפט יעמידם במקומם.

Cranio

Well-known member
תודה שאתה תומך בדעתי. מקווה שבית המשפט יעמידם במקומם.
הרי זה ברור שיש כאן תמיכה גורפת בבחור האיכותי (שרצה לעשות עליה והשלטונות לא אפשרו לו )
למעט מיצינו הדג המאוס.
ואני מבקש לא להאכיל אותו בפוסטים שלי כי מספיק הוא מציף אותם גם מבלי שמגיבים לו.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה כל הקשקשת ?
אולי. אולי גם עושים לו בעיות בדיוק בגלל מה שכתבתי ובדיוק מאותה סיבה שעושים בעיות גם ליהודים זכאי חוק השבות, כבר למעלה משני עשורים.
זו דיקטטורה פר אקסלנס.
האמת שזה לא גם אם זה היה נכון, אבל זה כבר עניין אחר.
האמנם? כי על-פי האמור ביהמ"ש אמנם הורה על החזרת הדרכון, אבל לא על שום דבר מיוחד מעבר לכך במקרה הזה. כלומר לשיטתך, או שביהמ"ש חלק מהדיקטטורה המתהווה, או שמה לעשות, אין בעניין שום עדות לדיקטטורה כלשהי.
אשריהו. אי"ה יצליח בכך בקרוב.
בהחלט. זאת הסיבה שבינתיים לא מאפשרים לאיש לעלות לארץ (אם כי אישית אני לא מתלהב מהשיטה).

DANIAVNI

Well-known member
אולי. אולי גם עושים לו בעיות בדיוק בגלל מה שכתבתי ובדיוק מאותה סיבה שעושים בעיות גם ליהודים זכאי חוק השבות, כבר למעלה משני עשורים.

האמת שזה לא גם אם זה היה נכון, אבל זה כבר עניין אחר.

האמנם? כי על-פי האמור ביהמ"ש אמנם הורה על החזרת הדרכון, אבל לא על שום דבר מיוחד מעבר לכך במקרה הזה. כלומר לשיטתך, או שביהמ"ש חלק מהדיקטטורה המתהווה, או שמה לעשות, אין בעניין שום עדות לדיקטטורה כלשהי.

אשריהו. אי"ה יצליח בכך בקרוב.

בהחלט. זאת הסיבה שבינתיים לא מאפשרים לאיש לעלות לארץ (אם כי אישית אני לא מתלהב מהשיטה).
אני מעריך את חוש ההומור שלך

למעלה