די נמאס!!!

blablash

New member
בוא נתחיל עם זה.

ב"ה שאף אחת מקבוצות החסידים (קרלין חב"ד גור ביאלא וכו' וכו') לא עוסקת בכך וגם אצל הליטאים זה רק חלק קטן כגון הרב נויגרשל וכו'.

דוד1000

New member
בכדי לדעת אם הדרך הזאת טובה

תראה מה הכופרים עושים. אני רואה שהכופרים תוקפים את הדרך הזאת יותר מאשר דרכים אחרות לכן אני מבין שזה הדרך הכי טובה להשפיע לתורה ומצוות ומעשים טובים.

דוד1000

New member
מדוע אתה כל הזמן מחפש להפריך ?

כלומר מה עשה לך בורא העולם שאתה נלחם נגדו? ברור שאתה לא תוכל לגבור עליו.

Yahweh

New member
תתפלא, דוד, אולם נראים לי דברי

Governor מדבריך. מאז התחלת להפיץ את הבליך באינטרנט אני רואה שמספר המאמינים האיכותיים התמעט, וגדל מספר המאמינים שאמונתם כאמונת עובדי אלילים, ואתה הגורם הישיר להתמעטות האמונה האיכותית. אני מודיע לך שתפישתו של Governor אותי עדיפה בהרבה על תפישתך. השטויות שלך מציגות את חז"ל כקבוצת טפשים, אובדי עצות, שאינם יודעים דבר מכח שכלם ואינם מסוגלים ללמוד דבר בחריפותם, אם לא נמסר להם במסורה מכביכול מעמד הר סיני. לעומת זאת, מוכיח לנו Governor פעם אחר פעם כי חכמי הגויים למדו, חקרו, דרשו ופתרו בכח שכלם כל תעלומה. מגיע לך עונש, ואני שוקל את טיבו...

דוד1000

New member
מה אתה אומר על הראיה שלהלן.

מה אתה אומר על הראיה שלהלן. דבש דבורים מה שיוצא מטמא טמא. יש הבדל בין נאנקה לבין הדבורה. הדבורה לא ממצא את הדבש מגופה אלא משק נפרד מהקיבה. דבורים נחשבות לשיקוץ, כמו החרקים האחרים, ואינן כשרות. אולם הדבורה יוצאת דופן: היא אמנם אסורה באכילה, אך הדבש שלה כשר, להבדיל מתוצריהן הגופניים של בהמות לא כשרות. מה שנלקח מגוף טמא נחשב לטמא על פי ההלכה היהודית, אך הדבורה אינה מעכלת את הדבש. למרבה הפלא", בתורה שבעל פה קיבלו חז"ל ואבותיהם מאבותיהם, עד משה רבינו ע"ה, את המשפט הקצר והנמרץ הבא המופיע בתלמוד (בכורות ז, ב:). כך כתוב: "דבש דבורים, מותר. מפני שמכניסות אותו לגופן, ואין ממצות אותו מגופן". והסביר רש"י: שאוכלות מפרחי האילן ומהן נעשה הדבש במעיהן ואין ממצות אותו דובשנו מגופן \וכן נפסקה הלכה בשו"ע יו"ד סי' פ"א/. מי יכול היה לדעת לפני אלפי שנים סוד טבע זה הנוגד את ההגיון הפשוט ואת הדמיון המוחלט לחלב, ואף לומר זאת בבטחון גמור עם השלכה הלכתית משמעותית, אם לא שבורא העולם הוא אשר גילה זאת לצורך ידיעת ההלכה?? להלן דבריו של הרב דב שטיין. מזונותיה של הנאקה הופכים לחלב לאחר שהפכו לחלק מגופה בפועל. לא כך הדבורה. לדבורה יש שק דבש לתוכו מופרשים אנזימים שהם עצמם אינם אסורים לאכילה באשר הם לא ראויים לאכילה. הם משפיעים בדרך אנזימטית על הצוף להפכו לדבש. נא לראות בקישור. http://www.mechon-mamre.org/b/l/l5401.htm

Yahweh

New member
הלוואי. כרגע אני רק פועל פשוט שלו

ועושה ככל אשר יצווני, אני מקווה בקרוב לקידום לדרגת אחראי צוות. זה יכול לומר שאהיה רשאי לפעול בענינים מסוימים על פי מיטב שפוטי, ומתגבש במוחי כבר רעיון מסוים בקשר אליך...

blablash

New member
דווקא בשום מקום לא ראיתי שתוקפים..

ב"ה אותה בחריפות כלכך גדולה, אלא סתם מזלזלים בה.

דוד1000

New member
אני לא מחפש כבוד.

מה אתה אומר על הראיה שלהלן. דבש דבורים מה שיוצא מטמא טמא. יש הבדל בין נאנקה לבין הדבורה. הדבורה לא ממצא את הדבש מגופה אלא משק נפרד מהקיבה. דבורים נחשבות לשיקוץ, כמו החרקים האחרים, ואינן כשרות. אולם הדבורה יוצאת דופן: היא אמנם אסורה באכילה, אך הדבש שלה כשר, להבדיל מתוצריהן הגופניים של בהמות לא כשרות. מה שנלקח מגוף טמא נחשב לטמא על פי ההלכה היהודית, אך הדבורה אינה מעכלת את הדבש. למרבה הפלא", בתורה שבעל פה קיבלו חז"ל ואבותיהם מאבותיהם, עד משה רבינו ע"ה, את המשפט הקצר והנמרץ הבא המופיע בתלמוד (בכורות ז, ב:). כך כתוב: "דבש דבורים, מותר. מפני שמכניסות אותו לגופן, ואין ממצות אותו מגופן". והסביר רש"י: שאוכלות מפרחי האילן ומהן נעשה הדבש במעיהן ואין ממצות אותו דובשנו מגופן \וכן נפסקה הלכה בשו"ע יו"ד סי' פ"א/. מי יכול היה לדעת לפני אלפי שנים סוד טבע זה הנוגד את ההגיון הפשוט ואת הדמיון המוחלט לחלב, ואף לומר זאת בבטחון גמור עם השלכה הלכתית משמעותית, אם לא שבורא העולם הוא אשר גילה זאת לצורך ידיעת ההלכה?? להלן דבריו של הרב דב שטיין. מזונותיה של הנאקה הופכים לחלב לאחר שהפכו לחלק מגופה בפועל. לא כך הדבורה. לדבורה יש שק דבש לתוכו מופרשים אנזימים שהם עצמם אינם אסורים לאכילה באשר הם לא ראויים לאכילה. הם משפיעים בדרך אנזימטית על הצוף להפכו לדבש. נא לראות בקישור. http://www.mechon-mamre.org/b/l/l5401.htm

Governor

New member
blablash, קרא את הודעותי

במורד הפתיל מהודעה זו, ותיווכח לדעת שחז"ל לא הבינו את תהליך יצור הדבש. צריך להבדיל בין תצפית (observation) לבין הסבר מוצע (theory). תצפית יכול לעשות גם פלאח אנאלפבית. הוא יכול לספר לבנו, ולהעביר זאת לצאצאיו במסורה לדורות, שהדבורה "כונסת" "דבש" מעל "עשבים" ו"מקיאה" אותו בכוורת. בכך _אין_ גדולה. כל פלאח מזוין בסבלנות יספר לנו זאת. אנו מחפשים רמז/ראיה/הוכחה לכך שחז"ל התעלו מעל מדרגת פלאח אנאלפביתי. לכל ארך הדרך, לא התיחס דלעת1000 כלל לשאלה 'היכן אנו רואים שלחז"ל היה שמץ אבק זנב פסיק מושג מה תהליך יצור הדבש'. אני מחפש הוכחה שבמקרה זה התעלו מעל רמת פלאח אנאלפבית. האם ברור?

דוד1000

New member
• מדוע אתה כל הזמן מחפש להפריך

מדוע אתה כל הזמן מחפש להפריך? כלומר מה עשה לך בורא העולם שאתה נלחם נגדו? ברור שאתה לא תוכל לגבור עליו.

Yahweh

New member
אני עובד בשביל Governor ועושה כל מה

שהוא אומר לי, בלי שה"י ופה"י...

Eil

New member
זה הניו-אייג'

זה דור מאוד מודע לעצמו ובתור שכזה הוא חייב תשובה לכל דבר. דיבורים על בריאות וכל זה הופכים את הדת ל"רחבה" יותר, גם לאנשים אחרים שמחפשים דרך חיים טובה יותר בלי קשר לאמונה. זה נראה לי יותר כמו יחסי ציבור חדשים לדת, ואני לא אתפלא אם עוד מעט יוסיפו לה גם מדיטציות ויוגה.

blablash

New member
בהחלט נכון טוב שכך

ב"ה האמת שנכון אבל לא מדויק לא הדת שהפכה לרחבה יותר אלא האנשים הפכו לרחבים יותר ואז מחפשים ומוצאים את ההרחבה שבהם גם בתורה. וזה באמת טוב שאנשים מחפשים ומוצאים ומתעסקים בדברים האלה אבל לא ייתכון שהם יהיו הוכחה לאמיתות התורה (כפי שנכתב כאן בעבר).

למעלה