דמוגרפיה

OMER G17

New member
אמממ..אל תדבר כאילו הם האוייב..

הרצון צריך להיות לגרום לציבור הזה להיות יותר מציאותי..ואגב לא מעט חוזרים לשמחתנו בשאלה (כמוני למשל)...תהליך שמהווה איזשהו איזון...

Rotema3

New member
יהירות החילונים.

ועוד אומרים שיש כפייה דתית. מה עם כפייה חילונית?

OMER G17

New member
סליחה.אני לא שונא דתיים או משו

המשפחה שלי דתית...אבל איפה בדיוק קיימת כפייה חילונית במדינת ישראל?

Rotema3

New member
איפה? בכל מקום.

כל המחשבה וההתנהגות כאילו הדת והאמונה הם טירוף והחילוניות היא השפיות וההשכלה. כל אותם אנשים שלא מפסיקים להשמיץ דתיים ואמונתם. כל אותו נדוי, כל אותה דחיפה לפינה, יש כ"כ הרבה בתוך הכפייה החילונית שאולי כבר קשה לך לראות את זה. {אני חלונית וחיה בחברה חילונית ככה שאני רואה את זה מקרוב}. כולם מקשקשים כל הזמן על כפייה דתית בזמן שיש כפייה חילונית באותה מידה.

רולדההה

New member
אבל החילונים הם הרוב. ../images/Emo98.gif

ובמדינה דמוקרטית, הרוב כופה את רצונו על המיעוט. ככה זה. לא נוח לדתיים מסתבר, והם עושים את כל הצעדים שהם מסוגלים לעשות על מנת להפוך לרוב (התרבות כמו שפנים על חשבון משלם המיסים). בינתיים, הם לא. שיתלוננו עד מחר, פגיעה ברגשות עדיין לא נחשבת פשע.

Rotema3

New member
אז.

גם על היחיד? גם אחד על השני? גם בנוגע לאמונה ודרך חיים? את מבינה מה הכפייה הזאת גוררת? מתוך בורות חילונית את כותבת, וכך רבים כמוך {וגם לי יש הרבה בורות בנוגע לצד השני} ואפשר לראות את זה במשפט כמו "לא נוח לדתיים מסתבר, והם עושים את כל הצעדים שהם מסוגלים לעשות על מנת להפוך לרוב (התרבות כמו שפנים על חשבון משלם המיסים)". שמעת על מצוות פרו ורבו? בטח שמעת. העיקר להכפיש. את רואה? זאת כפייה חילונית, לפחות אחד מסממניה. לחלונים אין זכות לדבר על כפייה דתית כל עוד הם מבצעים כפייה חילונית, ואפילו לא מודעים\ מודים ל\בזה.

רולדההה

New member
למעשה, אני לא כה בורה כמו ../images/Emo98.gif

שאתה עלול לחשוב, גם בטעמי הלכה. מצוות פרו ורבו היא טובה ויפה, שלא לומר נוחה ביותר. אבל כשזה מגיע על חשבון אנשים אחרים, כשהיא מקויימת ע"י זוג הורים עם יותר פיות מכסף שבו אפשר יהיה להאכילם, כשהורי משלמים על כך בזיעת אפם. אז זו חדלה להיות מצווה והופכת להיות גנבה, חד וחלק.

Rotema3

New member
את כן בורה.

וזה לא משהו אישי. את בורה כמו שאני בורה כמו שהרבה בורים, מהסיבה הפשוטה שאת לא חיה את החיים שלהם ואת לא יודעת איך זה מתנהל. הורייך משלמים בזיעת אפם? על מה את מדברת? את יודעת כמה? מה ? איך? את יודעת מה שאת שומעת, מה שאומרת שאת לא יודעת. בורות לגבי הצד השני. אותם אנשים שלומדים בישביות מקבלים תקציב זעום, וקטן פי כמה וכמה מאותם מקבלי מלגות באונברסטאות, מלמבד זאת בטוח לאומי משלם להמון שכבות באוכלוסיה קל ונוח לזרוק את זה על הדתיים, או שאולי יותר נכון לצמצם את הכללתך ולהתמקד ב-חרדים. גנבה את אומרת?

רולדההה

New member
הורי משלמים בזיעת אפם. כן. ../images/Emo98.gif

איך אני יודעת? אני מתעמקת בדוחות מס הכנסה. הידעת שאבי, עצמאי, משלם מכל שקל שהוא מרוויח חמישים אגורות למס הכנסה? הידעת שבנוסף לכך, הוא משלם גם עוד חמש עשרה אגורות על כל שקל לביטוח הלאומי שמכיוון שהוא עצמאי הוא מעולם לא יראה מזה גרוש? סליחה, אבל יש עניינים שבהם גם את בורה. השוואה בין כסף שהולך לישיבות ולאונברסיטאות היא בור מסוכן, דעי לך. נתחיל ונסיים רק בזאת- מי שלומד באוניברסיטה מרוויח מקצוע לעתיד, בו הוא יעבוד וממשכרותו יחיה (לא על חשבון המדינה) וישלם מיסים. כך שהמדינה מחזירה את ההשקעה שלה, בסופו של דבר. מבחורי הישיבה היא לא תראה שקל.

LooLa2

New member
איכ איזה

גועל איך שכולם פה מדברים. כאילו קיימת איזושהי תחרות בינינו לבינם. ולקרוא להיגעל.

LooLa2

New member
תיקון-

הגעיל אותי איך שכמה מהחילונים פה דיברו כאילו ישנה איזושהי תחרות, כאילו לא באנו מאותו מקום, כאילו אין בינינו שום אחוות אחים. וזה גם מה שגרם לי לכתוב את מה שכתבתי למטה.

LooLa2

New member
בעוד 10 שנים

כשהדתיים יבואו לבחירות עם כל החמולה אתם תוכלו לבוא עם הכלבים שלכם ולמהשיך לנבוח!

hornyman73

New member
לולה

אם עוד חמש שנים יהיו פה המוווון דתיים ימניים וכמו שאת אומרת מעט חילוניים עם הרבה כלבים ואתם תזכו בבחירות, אז לא יישאר אף שמאלני לממן אתכם ותיגמר לכם המדינה בכל זאת. ההי טק מחזיק את המדינה אז תפסיקו ללכלך עליו. אם לא נצא מהשטחים כל ההשקעות יפסיקו ויהיה פה רע מאד. לי אין בעיה, אני יעזוב לחו"ל. יש לי הצעת עבודה, כפול משכורת וחצי הוצאות מפה. לא מזמן חזרתי משם, חייתי שנתיים בחו"ל וחזרתי בגלל המשפחה והחברים. תאמיני לי אם יהיה רע מי שיסבול זה כל המתנחלים עם אלפי ילדיהם. נראה אותם עוזבים לחו"ל עם 10 ילדים. לי אין כזאת בעיה, אני חילוני שמאלני בלי ילדים. אני פה רק בגלל המשפחה חברים וציונות. אם אני רוצה סיר בשר יש לי בלי בעיה. גם יש לי דרכון זר, אז אני אפילו לא יהיה מהגר בחו"ל. טמבלים! ביבי מוכר את המדינה, תתעוררו, רק סוציאליזם יוכל לעזור למצב של העוני. צריך חוק חינוך חינם כולל אוניברסיטה. לא התנחלויות. רק עם חינוך ננצח, לא עם צבא גדול וטיפש. עם הספר או לא? נהיינו עם המלחמה, כמו פלישתים, והמתנחלים בראש עם הסיסמאות הנבובות שלהם, עם הנצח, לנצח, ניצחון. את מי אתם רוצים לנצח כל הזמן? תחשבו על עצמכם קצת. לא רק על הערבים או השמאלנים.

למעלה