דמות סמכותית או מקראית שאתם מחוברים אלי'ה

Nחמן

New member
אהה! רואים עליך ש...

ביצוע יפהפה מקורי נדיר ל"שיר השיכור" מפי ג'ו עמאר! שיר השיכור ג'ו עמר מילים ולחן: ג'ו עמר ישנם אומרים שאני שיכור וכולם צועקים: איזה בור! התאמינו?! רק כוסית אחת שתיתי ועוד כוסית קטנה טעמתי ועוד כוסית קטנה לגמתי עד כי דאגותי שכחתי וקולי נשאתי: הוי, חברים, תיירים הקשיבו נא לי אומלל כמוני עד אנה אסבול ישנם אומרים: צדקתי אך רובם טוענים שהשתגעתי התאמינו?! לא. כוסית אחת שתיתי ועוד כוסית קטנה טעמתי ועוד כוסית קטנה לגמתי עד כי בגדי קרעתי ועיני דמעתי הוי, זוללים, סובאים הקשיבו נא לי אם לא עכשיו, אימתי? הלא תאמרון: שתיתי והלא תגידון: השתכרתי התאמינו?! כן. כוסית אחת שתיתי שנייה ושלישית טעמתי תשיעית ועשירית לגמתי עד כי בחיים מאסתי וקולי נשאתי: הוי, שומרים, שוטרים כלאו נא אותי חיים כאלה עד אנה אסבול

Nחמן

New member
אצה התכוונת לבטח ל...

שיכור ולא מיין יוסי בנאי מילים: יוסי בנאי לחן: מתי כספי אני שיכור וזה גלוי כדת כדין וכשתוי ושום דבר לא יעזור מכל דבר אני שיכור מבוקר צח ויום יפה מסוכרזית וכוס קפה מלחם טוב, טרי וחם ומאישה אוהבת גם אני שיכור ממש כמו לוט מן הנופים והמראות מהצבעים שמסביב מפרח שמזכיר אביב מריח בושם פרדסים מלילה שהיה מקסים מחדשות אם הם טובות משתי עיניך היפות אני שיכור ולא מיין ידידיי אני שיכור ממה שרק רואות עיניי אני שיכור ראשי ראשי עליי סחרחר אני שיכור אחרת לא הייתי שר אני שיכור באמונה שיכור עד כלות הנשמה מערב קיץ מיוחם ומירח אדמדם מכל כוכב רחוק נוצץ ומצפור קטנה על עץ מזוג אוהב שמתעלס משיר שמח של ברסנס אני שיכור אני נשבע גם לפעמים בלי שום סיבה משמש חורף חמימה מאשכולית אחת תמימה מסתיו שלכת ועלים מכינורות וחלילים מסרנדות עצובות משתי עינייך היפות אני שיכור ולא מיין... אני שיכור כך מסתבר גם מיפיה המשכר של נערה חתלתולית מבגד ים דו מסלולי מעלמות משובבות שרגליהן החטובות אשר נוצרו להתלטף עושות לי קליק בתוך הלב מילדים שצוחקים מזוג זקנים על הספסל ומתינוק שבערסל משיר ישן שמתנגן מאהבה אחת גם כן מאלף ציפורים עפות משתי עינייך היפות

יופי לכם! ... דמות מקראית משה רבנו

מהנביאים שמואל הנביא ... מהכתובים נעמי ... מהתורה שבע"פ רבי חייא ... נתקדם לפני שנת דור הרב אברהם יצחק הכהן קוק ובנו הרב צבי יהודה וחתנו הרב נתן רענן ותלמידו הגדול הרב הנזיר רבי דוד כהן ... אני מתחבר-מזדהה בדורנו להרב חיים דרוקמן ...

טיףטף2

New member
לא מכיר מידע מעמק על אף אחד מהם../images/Emo10.gif

תוכל להסביר לי בקצרה על הדמויות או אפילו על דמות אחת? הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצוק"ל מאד אהוב על הרבה אנשים שאני מכיר ולמעשה לעולם לא הצלחתי לקרוא מאמר או אפילו משפט שלו מבלי לשבור תראש וגם אחרי שנסיתי אף פעם לא הצלחתי להבין תמסר.הוא כל כך חכם!!

אתה ממש חמוד! כדאי לך להכיר-לטעום .

יש את מכון מאיר בירושלים נוסד על ידי הרב דב ביגון, תוכל לשמוע שם שיעורים ולהתוודע מכל הדמויות הנזכרים - בטוח שתהנה! כל טוב

Nחמן

New member
הרב קוק זצ"ל כתב המון ספרים

תוכל למצוא אותם ב"מוסד הרב קוק" בירושלים ובכל הישיבות, שבהן לומדים את תורתו. הסרט "סאלח שבתי" לא קשור לכאורה לרב קוק אבל אפשר למצוא בו קשר סנטימנטלי. אצל הרב קוק לא היו הבדלי מעמדות. מסופר על כך, שפעם אחת נשאל, מדוע הוא מקרב את פשוטי העם, והשיב: כיוון שבית המקדש השני נחרב בעוונותנו בגלל שנאת חינם, אני מעדיף להיכשל באהבת חינם, שעל אהבת חינם לא ייחרב הבית השלישי. בהודעות הקודמות תמצא 4 קטעים של הסרט וכאן - הקטע החמישי. פעם לפני הבחירות היו מחלקים מתנות. זה היה דבר לגיטימי לחלוטין על מנת להצביע למפלגה הנכונה ולזכות בדירת קבע חלף המעברה. סאלח שבתי לא טיפש. הוא מכניס למעטפת הבחירות את כל המפלגות ועוד קצת לכיס. בינתיים זה עזר לו להגיע לדירה. המשך יבוא. צפייה מהנה!

טיףטף2

New member
../images/Emo7.gifבבקשה מידע מי הם

השמות מוכרים אז בטח הם אמוראים אבל איני מכיר אותם. בבקשה תסביר לי מי הם!

eclipse angel

New member
נו באמת טיףטף.. לא מתאים לך

אלישע בן אבויה היא תנא.. הוא ידע תורה באופן שחכמים היו מוקסמים ממנו בדרך לא דרך הוא נעשה כופר. ודי התגרה בחכמים במיוחד כרכב על סוס בשבת. יש המון השערות מדוע הוא נעשה כופר אחת התירוצים הוא שכנראה אלישע בן אבויה ראה ילד שבצווי אביו עלה על עץ לקיים מצוות שילוח הקן.. הילד נפל ומת שתי המצוות ידוע לנו ששכרם אריכות ימים ובכל זאת הוא מת בכל מקרה הגמרא (ירושלמי ובבלי) מאריכה לספר עליו שמו הושמט בכל מקום למעט פרקי אבות ובמקום שמו הוא כונה כ"האחר" במקומות מסויימים הגמרא אומרת שהוא שיתף פעולה עם הרומאים נגד היהודים- אני מאמין לגמרא הזאת ואני חושב שזה סוג של לכלוך אחת הסיבות שלי לא להאמין .. היא הדוגמא כשכשאר אלישע רכב על הסוס בשבת ותלמדו ר' מאיר רדף אחריו ולמד מפיו תורה אלישע פתאום עוצר ואומר לו שאסור לר' מאיר להתקדם יותר.. כי הוא ספר פרסאות הסוס וחישב שכעת זהו גבול תחום שבת למה אני חושב שהוא דמות שאני מתחבר אליה? שאלה עמוקה.. אולי אכתוב תשובה בקרוב בבלוג שלי

טיףטף2

New member
לא מידע משמח במיוחד...

תנא קדוש שחוזר בשאלה-היש חי'ה כזו?.בטוח הוא חזר בתשובה שעה לפני מיתתו. בכ"א,מדוע דווקא בו בחרת? אתה חזרת בשאלה?

eclipse angel

New member
אני דתי

אני אוהב אנשים שונים... אני אפרט מתישהו .. בהדזמנות כלשהיא למה אני כ"כ מתחבר אליו

חבל שלא סיימת את הסיפור

בגמרא יש המשך לסיפור: בסוף ימיו, הוא חזר בתשובה ובכה עד שמת. אגב, ממקום קבורתו היה יוצא עשן, ורבי יוחנן אמר שיתפלל עליו כשיגיע לעולם הבא וכך היה והעשן פסק...

eclipse angel

New member
זו רק גרסא אחת.

גרסא אחרת אומרת שישר הוא נכנס לגן עדן אבל מה שקרה אחרי מותו .. לא רלווטי חוץ מידע כללי

מה המקור לגירסא? הסוף מעיד על הכרה בטעות

כל סיפור הכפירה, מאבד מקסמו המרדני של דתי מתחבט. כי על אף השאלות הקשות, בסופו של דבר אלישע בן אבויה מכיר בטעות ומת תוך כדי בכיה של חרטה. לכן, קצת מוזר לי לאמץ דמות עקב צעד שעשתה, בעוד היא עצמה חזרה בה והכירה בטעותה...

Nחמן

New member
אינני יודע

אם הבחירה באלישע בן-אבויה הייתה משום כפירתו. לי נראה, שדווקא על שום סופו - על שום חזרתו בתשובה. ללמדך, שאין דבר העומד בפני התשובה (פרט לעברות מסוימות). אם זכרוני אינו מטעמי, אולי התנא רבי מאיר הוא זה, שהעיר לאלישע בן-אבויה על תחום שבת והפציר בו לחזור. טעון בדיקה. על כל פנים הגמרא מתייחס לאלישע בן אבויה באופן מסויג ביותר על אף חזרתו בתשובה. כפי שנכתב לעיל, לאורך כל הש"ס פרט למקרה אחד במסכת אבות לא מצאנו את אזכור שמו של אלישע בן-אבויה אלא תחת הכינוי "אחר". בל נטעה לחשוב, שמדובר היה באדם פשוט, כי הוא היה גאון עצום. לא אחת נתקבלו פסיקותיו להלכה. לכבוד חודש אדר - קטע משעשע עם הרב אמנון יצחק (חזרה בתשובה כבר אמרנו?...
)

ההה???

"הבחירה באלישע בן אבויה הייתה.. על שום חזרתו בתשובה" ודווקא את זה הוא לא טרח לכתוב ?! מסופקני. מעניין אם הוא יסביר.

Nחמן

New member
אינני נביא

וגם לא בעל הקודש. ניסיתי לשער כמיטב הבנתי אבל ללא ספק הכותב המקורי חסביר זאת טוב ממני. בינתיים תיהנה מקטע של הרב אמנון יצחק: קוקו מביא קוקו (שווה)!

eclipse angel

New member
תנו לי כמה ימים....

מפאת הקוצר הזמן קשה לי להתרכז ולכתוב משהו רציני ממהתחלה ועד סוף אשתדל לעשות זאת וגם לעשות סדר הכרחי :)

למעלה