דמות סמכותית או מקראית שאתם מחוברים אלי'ה

Nחמן

New member
כל הסיפור אפוף מיסתורין

לא ברור, מה הביא אדם כה גדול, שתלמידי הישיבה היו רגילים לקום מפניו במלוא קומתם, לכפור פתאום בכל התורה, ומה הביא אותו לבסוף לחזור בתשובה. מה שאמר לו רבי מאיר, לא היה חדש לאלישע. הוא ידע זאת גם בעצמו. אין לי תשובה לזה. עכשיו תאמר לי: אתה חבר הסתדרות? לא! זה באמת לא חשוב לי אישית...
רק חשוב, שתדע, מה קרה לבניין ההיסתדרות. שמואל רודנסקי ושמוליק סגל במערכון נפלא עד דמעות.

eclipse angel

New member
אנחנו מדברים פחות או יותר

על שני גרסאות עיקריות אחת גרסת התלמוד הבבלי והשני גרסת התלמוד הירשלמי התלמוד הבבלי קוטל את אלישע התלמוד הירושלמי יותר סלחן ומאמץ אמפתיה הסוף שאתה מספר הוא הסוף מהתלמוד הבבלי

eclipse angel

New member
ובקשר לשני...

אלעזר בן יאיר הוא קנאי (אני לא יודע איך היהדות מייתחסת לזה.. אם הם מחשיבים אותם יהודים או לא) בכל מקרה הוא היה מנהיג המרידה במצדה פרטים נוספים אפשר לקרוא ב"מלחמת היהודים ברומאים" מי שקורא את הנאומים שלו נפעם מהעוצמה והמרגש.. מהמנהיגות ומהתעוזה הוא שיכנע את כל תושבי מצדה להתאבד ולא ליפול לידי הרומאים

Nחמן

New member
דברים מעוררים התפעלות

גם לגבי אלישע בן אבויה הגמרא מתייחסת אליו באופן דו-ערכי. אתה מבין גרמנית? בחודש אדר יש מצווה של "ונהפוך הוא". 6 קטעים מתוך הסרט "סאלח שבתי" בגרמנית (אל תשאל אותי, כיצד זה "נפל" עליי מתוך סרט ישראלי טהור). גם אם נציץ לסצנות מבלי להבין את השפה, נוכל בנקל להבין את התוכן. קשים חייו של העולה הטרי. הוא כבר מבוגר מדי מכדי להסתגל למנטליות האצילית המודרנית. לאורך כל הדרך ניכרת הפרימיטיביות שלו מחד וניצולו ע"י פקידי השלטון מאידך. האם התחדש משהו מאז? כדאי לעקוב אחר הקטעים הבאים.

Nחמן

New member
\ה הסימן של "ונהפוך הוא"

מרוקאי מדבר גרמנית... (מילא אידיש, אנגלית, צרפתית... אני מבין אבל גרמנית???) זאת הפעם הראשונה בחיי מאז שראיתי את הסרט על מסך קולנוע שבח בבני ברק (כן! היה היה פעם - כך סבתא אותרת - היה היה פעם קולנוע בבני ברק...
). הנה קטע נוסף של הסרט ולטובת אלה, שאינם דוברים גרמנית (יש מישהו כזה בפורום?...
) אנסה להסביר אותו מתוך זכרון העבר שלי. המוטיב המרכזי בקטע זה: אסיפת עולים מטעם משרד השיכון ובה מתבשרים העולים, כי משרד השיכון החליט להוציא אותם מהמעברות ולשכן אותם בבתים נורמליים בשיכון. סאלח שבתי, שהסתגל לחיים הקשים במעברה (גשם גדולף, קור בחורף וחום בקיץ), לא יכול לסבול את השינוי ובעזרת חברו הטוב מרגן את העולים להפגנה: לא רוצים שיכון, רוצים מעברה. גם את העז רתמו לצורך ההפגנה. לא צריך להיות חד עין כדי להבחין, כי הסרט הוא אותו סרט שצולם בארץ ורק הדיבוב שונה מעברית לגרמנית.

Nחמן

New member
רציתי להקדיש גם לך שיר

אבל... אין לי רגע דל רבקה מיכאלי מילים ולחן: נעמי שמר אתמול ישר בבוקר בשבע זה התחיל הרגשתי שהולך סיפור בלתי רגיל הוצאתי ראש החוצה תפסתי ת'גרון המון דברים קורים בזמן האחרון כי אין לי רגע דל או סקנדל או פסטיבל והו והא ואל תשאל אין לי רגע דל שבתה לי הגננת שבתה לי המורה סגרו לי את הבנק ואת המשטרה שיחקנו אבא אמא עשינו הפלה בגלל ההפלה נפלה הממשלה כי אין לי רגע דל... סגרו לי את הנגב פתחו לי את אלעל השאירו ת'אשפה לקחו את החשמל תרימו ת'כנרת חבל על כל טיפה שיחקנו כדורסל אני על הספה כי אין לי רגע דל... אחרי הצהריים שרפו מיליון פרחים כל הבנות שמנות כל הגברים קרחים כי ככה כל הערב זה לא יכול להיות ממש כמו בשייקספיר הכל מלא גוויות בסוף היום הייתי ממש בעננים איפה ישנם חיים כל כך מעניינים אמרתי לילה טוב ובעזרת השם אולי מחר יהיה לי יום משעמם כי אין לי רגע דל...

navyseal2

New member
אני לא הומו ולא דתי אבל...

יהונתן בן שאול בן קיש הוא פשוט אדם משכמו ומעלה דוגמה למופת, רעות, מנהיגות ואומץ אין לי מילה אחת רעה על הבן אדם הזה חוץ משהוא נפל בקסמיו של דוד בן ישי אחת הדמויות הכי אכזריות בתנ"ך

Nחמן

New member
מה פירוש: לא הומו ולא דתי? ../images/Emo46.gif

אני מתחיל להתרגז. מה זה הומו ומה זה דתי? האם יש חובה להיות הומו? האם יש מצווה להיות דתי? לא!!! חובה להיות בן אדם. אני מקווה, שאתה עונה לפחות על ההגדרה הזאת. אידיש אתה מבין? לא?! רואים עליך, שאינך אשכנזי. על הגשש החיוור שמעת? אחד המערכונים הנפלאיעם שלהם (והיו הרבה כאלה) היה "המכונית המגויסת". אם אתה זוכר את תוכן המערכון, לא תתקשה להבין אותו גם בגירסה האידישאית.

navyseal2

New member
מצטער אם נעלבת הכוונה שלי

הכוונה שלי הייתה להגיד שאני לא חלק מהפורום. אין צורך להתנפח ולהכליל אשכנזי או ספרדי, חבל שאתה מדבר על להיות בן אדם כשהרמה שלך בתור בן אדם נמוכה כל כך שאתה הולך להאשמה הכי נמוכה שיכולת למצוא בלהאשים אותי שאני מזרחי

הלו גבר חמוד...תכיר את נחמן לעומק

/tapuzforum/images/Emo26.gifותבין כמה שהוא נחמד וכל כוונתו הייתה להשתעשע. נחמן אוהב לדבר באירוניה ובהומור, המיוחד בחודשי אדר שהם חודשי השמחה והצחוק... (השנה זכינו לחודשיים כאלה, אדר א` ואדר ב`

Nחמן

New member
../images/Emo45.gif

ככה זה, שאנו מצודים לפעמים לתאריך הלא-יהודי ונזכרים בלוח העברי רק בימי החגים עצמם...

Nחמן

New member
מצטער על אי ההבנה

לא נעלבתי מדבריך כלל. כל כותב בפורום הוא מכובד בלי קשר לנטייתו או למוצאו. כל מה שכתבתי לא היה אלא ברוח "משכנס אדר מרבין בשמחה". מקווה, שתיהנה לפחות משירו המקסים של בני ברמן בביצוע מיוחד של גבי ברלין. קח אוויר והצטרף לקהל בפזמון החוזר: לא כל יום פורים בני ברמן מילים ולחן: בני ברמן שם בקצה הקרת איש קבצן ניצב את ידו פושט הוא אל כל עובר ושב אט יורד הערב פנסים חיוורים איש השליך מטבע זה לכבוד פורים. כי האנשים תמיד אומרים: לא כל יום פורים. מעותיו אסף הוא והלך מכאן צעירים ראוהו על ספסל בגן ואחד קרא לו וידו הושיט בוא עמנו אחא בוא תשתה כוסית. כי האנשים תמיד אומרים: לא כל יום פורים אל הנשף בא הוא ועיניו תוהות לא היו פנים שם אלא מסכות הם קראו ראו נא איך הוא מחופש ולבסוף אפילו הוא זכה בפרס. כי האנשים תמיד אומרים: לא כל יום פורים. עם מלכת הנשף הוא רקד בגן היא אמרה לו בואה, בוא נלך מכאן בידה אחז הוא ועיניו הרים מהיום לחש לה: לא ימות פורים. אז האנשים תמיד אומרים: לא כל יום פורים. הן רעיי תבינו הוא היה שיכור על ספסל בבוקר שוב הקיץ מקור שוב ביד רועדת את כספו מנה עד פורים הו אחא יש לו עוד שנה כי האנשים תמיד אומרים לא כל יום פורים, לא כל יום פורים, לא כל יום פורים

למעלה