דעתכם
אלרגיה אצל לא אלרגים

m_katzmann

New member
../images/Emo45.gif

היי יעל, מסכימה איתך לחלוטין, למרות שגם אני באה מהקנסיולוגיה ורואה כמה יפה דברים מתחברים אל מקור הבעיה, אך כמו שאמרתי כאן כבר לא פעם, לא פוסלת שום טיפול אלטרנטיבי אחר כי כולנו רוצים רק לגרום לאיזון מחודש של הגוף והקנסיולוגיה מסתמכת על כל העקרונות הישנים והטובים של ין ויאנג, של מרידיאנים, צאקרות וכו. ולא רק היא, כך שאם אני פוסלת טכניקה אחרת - אני פוסלת גם את העשייה הכל כך חיובית שלי. מאיה

איבחון קינסיולוגי

האיבחון נעשה ע"י בדיקות שריר עדינות. הן דרך לקבל אינפורמציה מן הגוף של המטופל. קשה להסביר ואולי יותר קשה להבין אבל נכון!!!!!!!!!!!!

m_katzmann

New member
קינסיולוגיה היא לא מיסטיקה

לאסתר שלום, חשבתי רבות אם לענות לך או לא, כי סך הכל אנחנו שתינו עוסקות באותו הנושא אבל מקומם אותי מאוד לשמוע על קנסיולוגים שלא משתפים את המטופל בתהליך הבנת תגובת הגוף, כי כאילו לא כל אחד יכול להבין זאת. לדעתי הקנסיולוגיה היא הבנת העיוורון ואנחנו צריכים להנחות את המטופלים שלנו לראות את עיוורונם ולשנות את דרכם. ולמה כל כך קשה להסביר שכאשר הגוף נכנס למתח הוא שולח מקורות אנרגיה לשרירים הארוכים ומשאיר את השרירים הקצרים חסרי אנרגיה ונתינת גרוי ובדיקת השריר מראה לנו האם הגרוי הזה גורם למתח או לא ובעזרת הבדיקה הזאת ניתן לגלות חסימות אנרגטיות בגופנו ולנטרל אותן בשיטות שונות לפי עדיפות הגוף. המטופלים שלי מבינים את זה. ונדהמים מההקשרים אליהם אנחנו מגיעים כל פעם מחדש. גם אני. מאיה

למאיה

לא ברור לי כיצד החלטת שאני לא משתפת את המטופלים שלי בתהליך הטיפול וכיצד הגעת למסקנה שאני מציגה את הקינסיולוגיה כמיסטיקה. טעות בידך. אני בהחלט משתפת את המטופלים בתהליך הטיפול , מסבירה, מדגימה וכ"ו. לא נראה לי שההסבר שכתבת לגבי קינסיולוגיה מובן למי שלא עבר טיפול כזה ולא נראה לי להאשים את המטופל בעיוורון לפני הטיפול. אינני משנה את דרכם של מטופלי, בהחלט זה אינו תפקידי. תפקידי הוא לשמש כצינור, מתווך, מתרגם....לפתוח איזה דלת, שער בחומה הגבוהה. לעבור בשער הינו באחריותו ובבחירתו של המטופל. כול-טוב

m_katzmann

New member
על דלתות ושערים ../images/Emo126.gif

לאסתר שלום, נכון שמי שלא חווה טיפול קנסיולוגי לא יודע למה הכוונה כאשר אנחנו אומרים שהטיפול הוא טיפול חווייתי. יחד עם זאת אני חושבת שכן חשוב להסביר מהי קנסיולוגיה ואיך היא עובדת ובפורום הזה מדובר באנשי מקצוע שחלק מהם אולי אפילו כבר ראה איזו הדגמה או שמע איזו הרצאה. ואני כן רואה את עצמי כאדם שמנחה ומוביל את המטופל לפוצץ
את החומה שהוא בנה סביבו ולבנות במו ידיו דלת שונה פתוחה יותר, מאירה יותר,נינוחה יותר, מאוזנת יותר. אני קוראת לתהליך הזה הבנת העיוורון. ורק כאשר אדם מבין את העיוורון שלו הוא יכול לבנות דבר חדש ושונה. ללא הבנת העיוורון שום תהליך משמעותי לא נעשה. כמובן שלא אני היא זו שמביאה את חומר הנפץ ולא אני היא זו שקובעת את שעת הפיצוץ אבל לי יש תפקיד חשוב בעשיה הזאת. שיהיה לכולנו המון אור להוביל בו את מטופלינו
מאיה

קינסיולוגיה

אם כך אנחנו מסכימות עקרונית בכל. הכל עניני סמנטיקה. אני לא הייתי מאשימה בעיוורון אף אחד בעולם. קצת צניעות. מי אני ומה אני. זה לא תורם שום דבר. יום טוב ושבוע נפלא.

m_katzmann

New member
ועוד על הבנת העיוורון../images/Emo98.gif

לאסתר שלום, כל אדם שעבר טראומה המוח מונע ממנו לחוות שוב את אותה ההרגשה שליוותה את הטראומה על ידי הכחשה של מיומנות מסויימת וקיבוע בדפוס חיים מסויים כדי לתרץ את ההכחשה הנל. לדוגמא ילד שחווה עלבון בגלל שכתב ידו לא יפה יכול לשים הכחשה על מיומנות הכתיבה וכדי לתרץ הכחשה זאת הילד יקבע לו דפוס התנהגות של ילד שטחי שלא מקדיש הרבה זמן ומחשבה ללימודים. להכחשה זו אני קוראת עיוורון ותפקידי הוא להוביל את האדם להבנה של הארוע שגרם להכחשה ולנטרל אותו ממתחים שלילים, כך שיוכל לשנות את דפוס החיים ולבחור מתוך בחירה ולא מתוך חוסר בחירה. מאיה

אז ככה..

איבחן אותי רופא של מכבי רפואה משלימה והוא קבע שאני צריכה לעבור דיקור. האבחון כלל שאלות בסיסיות וקצרות, מישוש בלוטות והופה.. לדר´ אחר.. שמטפל בדיקור סיני. אצלו, גם כן.. היסטוריה רפואית קצרה, מישוש הדופק והופה.. טיפול ראשון.

לא נשמע לי כאבחון הוליסטי רציני...

שלום עינת ((:) דופק הוא רק מדד אחד מבין כמה מדדים שהמטפל המקצועי מסתמך עליו. מעט מאוד פנומנאלים קיימים בעולם המסוגלים לדייק לחלוטין באבחנה רק בעזרת דופק . רובנו מסתמכים על תשאול מקיף ביותר כיאה לראיה הוליסטית - המחייבת הסתכלות רחבה עד כמה שניתן ובדרך כלל תשאול מקצועי נמשך לפחות שעה ונתקלתי גם במקרים שנמשכו כשלוש שעות . התשאול חשוב ביותר. מטפל מקצועי ידע לשאול את השאלות הנכונות. מעבר לידע הרפואי , מטיב המטפל להכיר את אורח חייו של המטופל ולקשר את הסימפטום הפיסי לגורם ההתנהגותי. חלק מהטיפול ההוליסטי זה הבאת המטופל למודעות לאותו גורם, אחרת, גם עם חלוף הסימפטומים, המשך באותו אורח חיים יביא לחזרתם. אבחנת בטן משמשת כמדד נוסף שאינו נופל בחשיבותו מהתשאול. דרך משוש ולחיצות עמוקות לאורך ולרוחב הבטן מבחין המטפל בין היתר במצבם האנרגטי העכשווי של האיברים הפנימיים ומזהה היכן יש עודף או חסר של אנרגיה ועל פי זה יקבע בין השאר את מיקום נקודות הטיפול . אבחון גב משמש מדד נוסף. הגב משמש אמצעי אבחון שבדרך כלל משקף את ההיסטוריה הרפואית של המטופל . אבחנת דרך הלשון היא עוד אמצעי להצלבת מידע. הלשון משקפת את מצבו הכללי של הגוף ושל תפקוד האיברים ודרכה ניתן לראות המון . לסיכום , תשאול מקיף, אבחון דרך גב, בטן, לשון ודופק, הם בעיני כלים בסיסים לאבחון בעיה רפואית וגיבוש אסטרטגיית טיפול. תקשורת בין אישית היא האמצעי העיקרי שבעזרתו ´אוגד´ המטפל את כל אופני האבחון וגם הטיפול. לדעתי תמיד צריך מטופל לשאול את עצמו אם הוא שבע רצון מהדרך שבה הוא מתקשר עם מטפלו, ודבר זה מעיד בעיניי על יכולתו האינטואיטיבית של המטפל, שזה עוד אמצעי אבחנה לא מבוטל . לעניות דעתי, זו מהותה של הרפואה ההוליסטית . מקווה שהיתי לך לעזר להחליט עד כמה את מקבלת טיפול מקצועי, ועמיתים מוזמנים לחוות את דעתם על שאמרתי תומר הר חור - מטפל בשיאצו

אתה צודק

אינטואיטיבית כל הזמן העסקתי את עצמי במחשבה "האם זה הטיפול הנכון"? "האם הוא המטפל הנכון"? אבל לא ממש ידעתי לשפוט כי זו ההתנסות הראשונה שלי ואני חסרת ניסיון, מה גם שנראה לי לא רציני ללכת אחרי פעם או פעמיים.. צריך לתת צ´אנס ולנסות ללמוד, גם אם זה אומר שזה בא על חשבון סדרת טיפולים נוספת/נפרדת. לשמחתי בא העז והרגיע אותי, אני מסכימה איתך לגבי הגישה, אבל אם תקרא את השרשור ביני ובין העז תבין שמסתבר שהמטפל שלי מוצלח
וזו פשוט הגישה שלו.. אני מעדפיה את הידע על פני הנחמדות או הערך המוסף, ואם אני אחזור לעצמי רק בזכות הידע שלו אז מעולה. את הסימפטיה והטיפים אני אקבל במקומות אחרים.

עז

New member
עינת שלום,

הגעתי לכאן דרך הודעה שכתבת בפורום "דרך הלוחמים", ולמרות שעניתי לך שם ולא התייסת לתשובתי כלל, החלטתי לנסות לעזור לך ולענות פעם נוספת. אני לא יודע מי האקופוטוריסט שלך במכבי, אך אני מכיר שם אחד שאני יכול להמליץ אליו בחום רב: גלמן לאוניד, אם זה הוא, את בידיים טובות (מאוד). בהוגעה בפורום הלוחמים הבנתי שהלך לדיקור לטיפול במחלת היאפים, ואילו כאן הבנתי שהלכת לדיקור לטיפול באלרגיה .... אני מקווה שאת מטפלת בשניים בו זמנית ... 1) טיפול במחלת היאפים: דיקור, מגנטים, ויטמינים 2) טיפול באלרגיה: איבחון, שמנים אתריים אני לא מצטרף לכל המצדדים ב"אמונה", המילה הזו לא קיימת באוצר מילים שלי, מה שכן, באיזה שהו מובן את צריכה להפקיר את עצמך למטפל, אם את מרגישה שאת "מספר בתור" ולא מטופלת הדבר הכי נכון לעשות זה להגיד להתראות ולחפש מטפל אחר. את מוזמנת לכתוב לי בדואר אלקטרוני, לתאר את כל התסמינים ואשתדל לתת לך תשובה מיוקת (עד כמה שאפשר). עז - מטפל הוליסטי

היי.. מצטערת, לא הספקתי להגיב..

אבל כן, גלמן ליאוניד הוא האיש. אתה ממש מעודד אותי עכשיו, אני שמחה לדעת שהוא נחשב רציני, אבל משהו בחוסר ההוליסטיות שלו מפריע לי. הגעתי אליו בגלל העייפות, אבל אחרי הטיפול החמישי, צמחה לי פריחה אלרגית על הפנים, ואם אני לא הייתי מסבה את תשומת ליבו לנושא הוא לא היה מגיב לזה. חשבתי שמי שעוסק בתחום אמור להיות קשוב ולשים לב לשינויים האלה... והמייל שלך חסוי.. (וואי, איך הורדת לי אבן מעל הלב עכשיו
)

עז

New member
לא נורא ....

גלמן הוא מאוד רציני, אך הוא לא מטפל הוליסטי והוא מודע לכך. הוא שורפא קונבנציונלי שלפני הרבה שנים למד דיקור ומאז הוא עודק רק בדיקור, בעבר היה קצת שיתוף פעולה בינינו, הוא דקר ואני נתתי צמחים. בכל אופן, אם את רוצה טיפול הוליסטי את לא אמורה ללכת ל"מומחה" ... הרבה מתבלבלים בין רפואה אלטרנטיבית (כגון דיקור) לבין טיפול הוליסטי. והדואר האלקטרוני שלי לא חסוי, נראה לי שהיתה תקלה כלשהי אצלך, אם את רוצה קשר יותר ישיר: [email protected] עז - מטפל הוליסטי

חבל שכך ../images/Emo10.gif

אם הבנתי נכון הרפואה האלטרנטיבית מתייחסת למכלול האדם, ומכלול זה הוליסטיות לאו דווקא בהקשר טיפולי. אני חושבת שמטפל שנותן למטופל תחושה שהוא לא חלק מ"סרט נע" או נמצא ב"בית חרושת לטיפול בעייפים כרונים" הוא מטפל טוב יותר והידע שלו יכול לשמש ולעזור למטופל לא פחות טוב מהטיפול עצמו. אני זוכרת שהייתי ממש צריכה להתנצל על הסקרנות שלי כשתיחקרתי אותו בנוגע לפעולות שלו ולשיטה עצמה.. אבל לא משנה, אם אתה אומר שהוא טוב, אני מוכנה לוותר על האגו ולתת לו לעבוד נטו, בלי הפרעות. את השאלות אני אציף כאן
ושלחתי את המייל...

כותבת בהסתייגות ובזהירות

עינת שוב בשיא הזהירות ומבלי להכיר ספציפית את המטפל שלך שיכול להיות שזוהי גישתו לטיפול, אני חושבת שאם היית הולכת אליו פרטי- אולי הנק´ ישארו אותן נק´ אבל היחס היה שונה ככה זה שאתה מטפל במחירי עלות...

אני לא מסכימה ואוי ואבוי לנו

אם זו הגישה. רופאת המשפחה שלי מקבלת בקליניקה פרטית וכך גם הגניקולוג. לשניהם אני הולכת דרך מכבי ומקבלת יחס שופרא דשופרא, עם כל הסבלנות והאינטימיות שבעולם, שלא לדבר על השירות המקצועי והאמין. אני מאוד מקווה שזו לא הגישה, כי כחבר קופת חולים מגיע לך הטיפול המושלם ואם יש רופא שעושה איפא ואיפא בקשר לפציינטים המשלמים מחיר פרטי לעומת אלה המשלמים מחיר מסובסד בזכות הביטוח המשלים שלהם, אזי שזו בגידה בשבועת היפוקרטס שלא לדבר על בגידה באמון וביחס האנושי.

למעלה