דעתכם
אלרגיה אצל לא אלרגים

זה לא ממש איפה ואיפה אלא רק...

יחס אישי שונה.. בואי נהיה מציאותיים למטופל דרך קופ"ח מקבל המטפל בסביבות 60-90 ש"ח לפרטי הוא מקבל בין 150-200 ש"ח במקרה הזול . אז כשאתה מקבל 150 ש"ח יותר קל לך להיות נחמד , אדיב ומסביר גם אם זה לא באופי שלך. אני למשל מוכנה להסביר לכל מי שלידי על הרפואה ( ראה ערך הפורום) אבל אני מכירה מטפלים רבים וטובים שמטפלים באותה הקליניקה בכמה מטופלים במקביל כשאלה של קו"ח לא מקבלים למשל טיפול נוסף במגע ( נגיד עיסוי שמנים ) או הסבר תזונתי או פורמולות צמחים - למה? כי לא משלמים להם על זה. אני נחשבת פריאירית שאני יושבת עם המטופלים " על חשבוני" ומסבירה להם על תזונה ותוספי מזון יותר מזה ישנם מטפלים שטוענים שבגלל אנשים כמוני לעולם לא ישלמו לנו יותר כי המטופלים לא דורשים את זה משלמים מחיר מסופסד ומקבלים עולם ומלאו... אני לא אומרת שזה מה שצריך לעשות , וחס וחלילה שאני חושבת שהוא מטפל בך פחות טוב בגלל שאת מהקופה אבל העלתי פה נקודה שאולי היית מקבלת יותר הסבר ובטוח מרגישה פחות כמו בסרט נע אם היית משלמת יותר...

אין ספק שבפרטי מקבלים תשומת לב

קצת שונה, אבל רופא/מטפל טוב יודע להסתיר את העובדה גם אם זה בחינם, כי אחרי הכל הלכתם ללמוד בשביל העברת המסר ואמונה בדרך ולא כדי להתעשר (בואי נהיה אידיאליסטיות לרגע
. אני חושבת שאדם חכם יידע ל"משוך" אחריו לאקסטרות גם את מי שהגיע רק בשביל החינם (ייאמר לזכות הקוסמטיקאיות שמוציאות את מי שהגיעה אליהם עם עשרות סוגי משחות וקרמים שנרקחו במיוחד בשבילן
אני נוטה להאמין שמדובר באופי של האדם ובאיך הוא קם בבוקר, היום למשל הוא היה מקסים וקשוב, ואגב.. זו אחרי הכל תחושה מאוד סובייקטיבית כי משיחות עם כמה פציינטים שלו לפני ואחרי טיפול הבנתי שהם סופר דופר מרוצים. אני פשוט בן אדם שלא מסתפק אף פעם בתשובה אחת ותמיד ממשיך לשאול, אז מן הסתם יהיו לי השגות לגביי סוג ואיכות הטיפול (ויכול להיות שהיו לי כאלה אפילו אם הייתי מטופלת אצלך תמורת 500 ש"ח לטיפול) באופן תמידי..

ומה חלקו של המטפל בעניין ? ? ?

ועד כמה לדעתך למטפל יש חלק ביצירת תחושת הביטחון של המטופל? כלום אין זו תיקשורת שהיא חלק מההולסטיות שבטיפול ? עם זאת ברצוני להסכים ולהדגיש שככל שהמטופל מתמסר למטפל ולטיפול (כמובן במסגרת האטיקה המקובלת) - זה מאיץ ומזרז את ההחלמה . והעיקר שנהיה בריאים תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

למעלה