דרואדיזם,וכישפוי פיות.

St Frangelico

New member
דרואדיזם,וכישפוי פיות.

יש כאן מישהו שמתעסק בזה? מוכן קצת לספר לי על? לתת אתרים שמסבירים על זה קצת? כי אני חיפשתי בעיקרון ,על הכישופי פיות לא מצעתי במיוחד דברים מעניינים,המון דברים שאני דיי משאיר אותם במחלוקת כי הם נראים לי קצת לא נכונים..קצת חומר היסטוריה אני מחפש..אז.מישהו? אם יש מישהו שמתעסק בזה ומכיר את הזרם הזה אז הייתי גם רוצה לדבר איתו באייסיקיו 155697953

St Frangelico

New member
ממ

בעיקרון גם אני רוצה לדעת חח! אז אתה מצתרף ביחד לקריאה ללמידה על כישופי פיות? זה בעיקרון, מאגיה אם פיות,כמו ערוגת פיות ,זימון פיות,או שער הדברים שמתקשים לזה..

Justin Angel

New member
יש כאן טיפה בלבול

הכוונה היא למסורת פיות, ולא לכישופי פיות. אין שום קשר ישיר בין מסורת פיות ודרואידיות, חוץ מאזור גיאוגרפי. דרואידיות מזוהה עם אירלנד ומסורת פיות התפתחה במקור באירלנד בתקופת הנצרות-הקלטית, ולכן נראה לכאורה קשר בין המסורות בגלל הקשר הגיאוגרפי. הכוונה במסורת פיות אינה בפיות הוויקטוריאניות של המאה ה19 שזה ילדים מכונפים קטנים, אלא ביצורים שבאים מן הOtherWorld. למשל ניתן לדבר על הפאקוק שהוא חזיר בשחור ולבן שמסמל פיריון בחלקים מסויימים של אירלנד ובגאליה (בימינו, צרפת) ניתן למצוא אותו בתמונות מסויימות באזכור להצלחה. כמוכן דוגמה ידועה היא ה"האישה המייללת" (באנשי) אשר מוצמדת למשפחה קלטית ויום לפני מות חבר בולט במשפחה מייללת בגבעות ושירה עף ברוח לכל חברי המשפחה. בתוך המסורת פיות ניתן למצוא ימים מיוחדים כמו הבולט בהם שהוא Midsuumer וישנם סיפורים רבים מאוד על נשים וגברים שנלקחו על ידי אנשי הפיות לעולמם בליל אמצע קיץ. כנאמר, אין קשר ישיר בין דרואידיות למסורת פיות. אם יש לך עוד שאלה שמתי לב למשתמשת שמבינה בתקופה הקלטית-נוצרית באזורים הקלטים יותר ממני בשם: Efeary. תרגיש חופשי לשאול כאן שאלות, אך אני ממליץ שתיצור עימה קשר. ברכות זוהרות

L e s t a t

New member
אני מקווה שאתה לא מבטל את קיום

הפיות במסורות אחרות מלבד הקלטיות-הנוצריות..

ToryMaster

New member
אה

אפרתו'ש, היא בפורום פיות שדונים וכל השאר, וכולם מעריצים אותה, היה סמוך ובטוח שהוא כבר שאל אותה

St Frangelico

New member
בטח

היא מדהימה! יש לה ידע מדהים בנושא ,גאונה פשוט,אני ממש מעריץ אותה..

St Frangelico

New member
אני מעריץ אותה יותר!

ולכן אני מאלתר שיר הלל לאפרת או אפרת,חכמת השבט את כולנו אותך אוהבים ,מעריצים ,וסוגדים ( נו,שיר הלל לא?) מהלב אנו שרים,כמחוובה לאפרת כי את הגדולה שבגדולים לשמוע סיפור או עוד הגדה,זה מה שאנחנו אוהבים או אפרת את החכמה שחכמים וישמור עליך אלוהים ( או איזה פיה נחמדה) אני חייב להודות שהשיר גאוני! חחח עכשיו תורך לעשות מעצמך טיפשה!

ToryMaster

New member
אני לא עושה מעצמי טיפשה

אנשים שאני מעריצה (ראה ערכים - אילן, אלמוג, אפרת) יודעים אתץ זה

St Frangelico

New member
תודה

אבל אתה לא צריך להסביר לי על פיות אירלנד:) אני כבר מכיר אותם כולם טוב מאד..

סוף סוף נושא שאני אוהבת...

איך שהספקתי להכיר מלימודי על הוויקה, פיות אכן מתקשרות יותר לוויקה מאשר לדרודיאיזם(כתבתי נכון?!)... פיות אכן חוטפות אנשים, ליתר דיוק, גברים הנראים טוב, רוחנים, שפיו וליבים שווים היודעים לנגן בכלי נגינה(ועכשיו אני יודעת איפה כל הבחורים הטובים נעלמו)... כישופי פיות, יצא לי לעשות אחד, בכישוף זה מזמנים במקום את היסוד את הפייה, וצריכים להביא לה מתנה... וזהו לבנתיים... :)

gwizard

New member
אין שום קשר !

אמנם יש אין ספור מסורות לוויקה, אבל למיטב ידיעתי אין שום קשר בין וויקה לפיות. אם אני טועה, תקני אותי. (רצוי לינק) אלון.

morwenen

New member
faery wicca

אכן קיימת מסורת פיות בוויקה. ראה לינק מצורף ותיקון נוסף לא רק הדריאדות חוטפות בני אנוש. פיות מסוגים שונים וממינים שונים (זכרים או נקבות) חוטפות גברים או נשים.

gwizard

New member
תודה

תודה על הלינק, מסתבר שכן יש קשר בין פיות לוויקה, אפילו שזה לא קשר במובן שחשבתי :) אם הבנתי נכון את המאמר, וויקת פיות מתייחסת לפיות במובן יותר סימבולי מאשר כל דבר אחר. מעניין אם לפי המסורת הזו מזמנים פיות למעגל במקום אלמנטים ואלים :)

L e s t a t

New member
פיירי וויקה

אחח, אולי כשמסתכלים על זה בעברית, "וויקת פיות", זה נראה באמת כמו מסורת פיות בוויקה, אבל זו פשוט וויקה של הומוסקסואלים ובי-סקסואלים ("Faerie" זה לא רק פיה באנגלית אלא גם עוד כינוי להומואים)

לא מדוייק

היא גם של, לא רק של. פשוט במסורת זאת טורחים לציין כי אין להם עניין באוריינטציה המינית של אדם.

למעלה