דרואדיזם,וכישפוי פיות.

L e s t a t

New member
ובכל זאת, הם מקבלים כמעט ורק

בי-סקסואלים והומוסקסואלים בצורה כמעט אקסלוסיבית..

עד כמה שאני יודע

סטארהוק היא לא זה ולא זה. הטרוסקסואלית למהדרין (אפילו שפמיניסטית
).

gwizard

New member
למה ממתי ...

סטארהוק היא חלק מוויקת פיות ? אני שמעתי שהיא הרבה דברים, אבל אף פעם לא משהו כזה :) לעומת זאת, גם על וויקת פיות שמעתי רק היום, כך שהכל אפשרי. אתה יכול להביא נימוקים מה הקשר של סטארהוק לפיות ? אלון.

ציטוט מע"מ 5

של ה-spiral dance, מהדורת העשור (פסקה 2 בעמוד) "and soon I met people from from many other covens and traditions, including victor and cora anderson, who trained me in the Faery tradition". יש עוד כמה משפטים כאלה בספר

gwizard

New member
שזה לא אומר כלום

אז היא פגשה כמה אנשים ושמעה הרצעה נחמדה. זה לא אומר שהיא חלק מהמסורת, נכון ? אני קצת מתקשה להאמין שסטארהוק תהיה מעורבת בזה :) אלון.

הבנת הנקרא

יש הבדל בין "הרצאה נחמדה" לבין "Trained me", מסכים? תפתח את הספר, תמצא באינדקס כמה וכמה איזכורים, תקרא אותם, ותראה שהיא כותבת הרבה מתוך נסיונה עם המסורת הספציפית הזו. תאמין לי, אני לא מפריח שטויות באויר. אולי היום אפשר להגיד כי היא פתחה מעין זרם משלה, אבל תמיד תוכל לשאול אותה באימייל.

Justin Angel

New member
נכון

גם לפי מה שאני יודע (מאפס הספרים שלה שקראתי, ולא באשמתי) היא אכן כן למדה במקור Feary Wicca. זכור לי שאחת שמישהי פעם סיפרה לי את זה. אני בטוח שרינה וגרסיאלה יודעות על זה יותר ממני :)

morwenen

New member
סטרהוק

סטרהוק אכן מתיחסת בספריה לפיירי וויקה כמסורת שהיא משתייכת אליה

טלוש...

למה כרגע אני מעריכה אותך הרבה יותר פחות? פריאור- שומרת ההומאים
(לפרטים נוספים נא להכנס לפורום "בנים בלבד")

L e s t a t

New member
בעיה שלך

את מניחה ישר שיש לי משהו נגד הומוסקסואליות? טוב, אז גם אני מעריך אותך פחות ממה שהערכתי מקודם, כי את קופצת ישר למסקנות שרחוקות מהאמת. נ.ב אל תקראי לי טלוש, זו פרביליגיה ששמורה לאנשים מסויימים בלבד.

מצטערת טל...

אני ישר קופצת שאני רואה משהו נגד הקהילה ההומו-לסבית בישראל ובעולם...

כאן...

"אבל זו פשוט וויקה של הומוסקסואלים ובי-סקסואלים " אבל אני מצטערת אם לא התכוונת... פשוט אמרתי לך, אני ישר קופצת שאני רואה משהו נגד ההומאים...

L e s t a t

New member
מה נאמר כאן נגד מה?

אמרתי שזו וויקה ש99% אחוז מהחברים בה הם בי-סקסואלים והומוסקסואלים, ושזה בעצם מה שזה (אני חושב שאפשר להשוות את זה בצורה קלוקלת לוויקה דיאנית, תקנו אותי אם אני טועה) - וויקה של בי-סקסואלים והומוסקסואלים.

סתם שאלה

מאיפה לך שזה 99% בי-סקסואלים והומוסקסואלים? לא, וזה לא דומה לויקה דיאנית. אין שם הקטנה (או העלמה) של האספקט הזכרי או הנקבי.

L e s t a t

New member
סתם תשובה ../images/Emo13.gif

כמו שאני יודע שרוב (אם לא כל) מי שנמצא במסורת הדיאנית הן נשים, זה פשוט מה שאני יודע מקריאה (בזמנו) על המסורת.

gwizard

New member
תוספת - נזכרתי !

מי שחוטפים גברים (ולא רק אלו הנראים טוב) - אלא הדריאדות. הן חוטפות(מפתות) אותם כדי להזדווג ולהן תמיד נולדים רק בנות. דריאדות הם לא פיות, הם יצורים אשר גרים בתוך עצים וקשורים אליהם. כדי להבין את רוח הדריאדות אני מציע לקרוא את סדרת מלוריאון של דוויד אדינגס (פאנטאסיה). אלון.

דריאדות

שלא דרך משחקי תפקידים, משוייכות לכלל ה- Faery Folk (או Fairy, איך שלא תרצה לכתוב את זה) בימינו. אם איני טועה, השם Faery Folk (וגם המילה פיה בעברית שהתגלגלה מהמילה הזו) בא דווקא מכיוונם של הקלטים, גם כשם נוסף (במקור) ל- Tuhatta Di Dannan (איך שלא כותבים את זה) ולשאר היצורים הקסומים. דרך אגב, יש זרמים בוויקה הדוגלים בכשפי פיות, ויש אף זרם המכונה Faery Wicca.

St Frangelico

New member
אבל

הטוטה די דנן לא היו השבטים הקלטים שבאו לאירלנד (סליחה אם עירבתי קצת)? אתה בטוח שהם היו שם נוסף יצורים הקסומים?

לא ממש

הקלטים הגיעו בפלישה החמישית לאירלנד ו"ירשו" (במובן התנ"כי של כבשו...) את אירלנד מהטואטה דה דאנן (שהגיעו בפלישה הרביעית). הטואטה דה דאנאן הפכו בעצם לאלי אירלנד והלקטים שהתיישבו שם. יש על זה מאמרים מפורטים במאמרי הפורום, כדאי לקרוא.

למעלה