../images/Emo124.gifאני דוקא לא חושבת
שהדיון מתאים לפורום הסטוריה... כבר הרבה זמן שמתי לב להפרדה הזאת שאנשים עושים בפורום בין וויקה\ פאגאניזם, לדברים אחרים שקורים בעולם (פוליטיקה, איכות הסביבה, מאגיה, מיסטיקה ומיתיקה), ואני לא חושבת שזה נכון וצודק. אם תפתחו אתרים רבים חשובים וגדולים של וויקאנים ברחבי העולם, תגלו שהם מתעסקים גם מתעסקים בכל הנושאים החשובים האלה. כמה פעמים קיבלתם בתור וויקאנים שירשור של מכתב מחאה פוליטי שנכתב ע"י סטארהוק למשל? אני יודעת שלי זה קרה הרבה... כנ"ל לגבי וויטצ'ווקס שזה הפורטל הכי גדול של וויקאנים בעולם כולו ומפרסם כל הזמן כתבות ומאמרים על נושאים עולמיים, כולל חיבורים ודעות של כותבים וסתם עוברי אורח ברשת. ולמה זה ככה? התשובה היא מאוד פשוטה וקשורה ישירות לדיון שג'סטין פתח לפני כמה זמן... וויקה ופאגאניזם, אפשר לומר שדת באופן כללי, זה אמונה שאמורה לחיות איתך וללכת איתך בתור בן אדם (קודם בן אדם!) לכל מקום, ומשפיעה ומשנה את הדרך שבה אתה מתייחס לעולם סביבך. וויקה זה דרך חיים, זה דרך הסתכלות על העולם, זה האופן שבו אתה פוקח עיניים בבוקר, והדרך שבה אתה הולך ברחוב, והסקרנות והעניין אותו אתה מפגין כלפי נושאים מסויימים, וכן זה כולל גם את ההסטוריה הקלטית, דרכים להרמת מעגל, פיות ויצורים מיתיים ועוד ועוד, הכל מנקודת מבט ייחודית. וכן זה משפיע על דעותיך (או שדעותיך השפיעו על בחירת הדת שלך...). וויקה זה דת שמעודדת אותך לקום ולפעול על פי מה שאתה מאמין, ולעזור להפוך את העולם הזה ליותר טוב, בכל תחום. לכן אני דוקא הייתי רוצה לראות כאן הרבה יותר דיונים כאלה ממה שיש עכשו, ולפי דעתי זה יחייה את הפורום פי כמה וכמה.