דרואדיזם,וכישפוי פיות.

דריאדות

הן במקור מהמיתולוגיה היוונית והן קשורות (לא חיות בתוך) לעץ אחד מסויים שאם הוא מת גם הן מתות, וההפך. הן למעשה נימפות יער, חצי אלות אם אפשר לומר

Nomaed Dominus

New member
דרואידיות זה לאו דווקא מאירלנד.

זה בכל העמים הקלטים, מהזמנים הקדומים כשהם עוד לא הגיעו לאיים הברריטים נראה לי...

ToryMaster

New member
אולי

אבך אי אפשר להכחיש שדרואידיות הכי מזוהה עם אירלנד וסקוטלנד

Nomaed Dominus

New member
כן, כי שם הקלטים החזיקו מעמד

הכי חזק והכי הרבה זמן. למרות שבסוף הם נכנעו.

באירלנד הם אפילו לא נכנעו

הרומאים לא הגיעו לשם. מה שכן, הנוצרים הגיעו... (סט. פטריק).

Nomaed Dominus

New member
כן. אבל הקלטים די קיבלו את הנצרות

בזרועות פתוחות. הקלטים ביבשת אירופה קיבלו את הנצרות ובאו לבריטניה והיה להם הרבה יותר קל להפוך את כל הקלטים שם לנוצרים. אגב, נראה לי בריטניה זה המקום היחיד שהנוצרים לא השתמשו בכח בשביל להעביר את כולם לנצרות. בכל אירופה הם הרגו, רצחו ותלו אנשים שלא עברו לנצרות... מוזר שגם הגרמאנים בבריטניה פשוט עברו לנצרות בלי יותר מדי בעיות...

לא מדוייק.

אל תערבב גם את בריטניה ואירלנד... שני מקרים שונים. בבריטניה, בכל מקרה, הם כבר היו "רומאים" - הם הושפעו מה"אמפריות". באירלנד לא. אני בטוח שאריאל יוכל להשלים את החסר. אני מת לישון.

Nomaed Dominus

New member
יכול מאוד להיות.

למרות שזה דיון כבר שיותר מתאים לפורום הסטוריה :) אבל לפי מה שאני זוכר, באירנלד היה ממש קל להפוך את כולם לנוצרים.

מורגיין

New member
../images/Emo124.gifאני דוקא לא חושבת

שהדיון מתאים לפורום הסטוריה... כבר הרבה זמן שמתי לב להפרדה הזאת שאנשים עושים בפורום בין וויקה\ פאגאניזם, לדברים אחרים שקורים בעולם (פוליטיקה, איכות הסביבה, מאגיה, מיסטיקה ומיתיקה), ואני לא חושבת שזה נכון וצודק. אם תפתחו אתרים רבים חשובים וגדולים של וויקאנים ברחבי העולם, תגלו שהם מתעסקים גם מתעסקים בכל הנושאים החשובים האלה. כמה פעמים קיבלתם בתור וויקאנים שירשור של מכתב מחאה פוליטי שנכתב ע"י סטארהוק למשל? אני יודעת שלי זה קרה הרבה... כנ"ל לגבי וויטצ'ווקס שזה הפורטל הכי גדול של וויקאנים בעולם כולו ומפרסם כל הזמן כתבות ומאמרים על נושאים עולמיים, כולל חיבורים ודעות של כותבים וסתם עוברי אורח ברשת. ולמה זה ככה? התשובה היא מאוד פשוטה וקשורה ישירות לדיון שג'סטין פתח לפני כמה זמן... וויקה ופאגאניזם, אפשר לומר שדת באופן כללי, זה אמונה שאמורה לחיות איתך וללכת איתך בתור בן אדם (קודם בן אדם!) לכל מקום, ומשפיעה ומשנה את הדרך שבה אתה מתייחס לעולם סביבך. וויקה זה דרך חיים, זה דרך הסתכלות על העולם, זה האופן שבו אתה פוקח עיניים בבוקר, והדרך שבה אתה הולך ברחוב, והסקרנות והעניין אותו אתה מפגין כלפי נושאים מסויימים, וכן זה כולל גם את ההסטוריה הקלטית, דרכים להרמת מעגל, פיות ויצורים מיתיים ועוד ועוד, הכל מנקודת מבט ייחודית. וכן זה משפיע על דעותיך (או שדעותיך השפיעו על בחירת הדת שלך...). וויקה זה דת שמעודדת אותך לקום ולפעול על פי מה שאתה מאמין, ולעזור להפוך את העולם הזה ליותר טוב, בכל תחום. לכן אני דוקא הייתי רוצה לראות כאן הרבה יותר דיונים כאלה ממה שיש עכשו, ולפי דעתי זה יחייה את הפורום פי כמה וכמה.

Justin Angel

New member
בדיוק! ../images/Emo45.gif

כל הכבוד, לא הייתי אומר את זה יותר טוב בעצמי! קבלי ח"ח רקורסיבי!

Justin Angel

New member
בכלל לא קשור.

דבר ראשון נעשה את זה קצר ובהתקדמות גיאוגרפית מרומא ומערבה: גאליה (צרפת של ימינו): השם וורסינג'טירוקס אומר לך משהו? קלטי גדול וזועם שכמעט והביס את רומא? אם זה נקרא אצלך בידיים פתוחות שכמעט כל שבט קלטי בגאליה תקף את הרומאים, אז אני לא רוצה לדעת אפילו איך אתה תקרא להתנגדות קלטית. אחרי שהרומאים כבשו את האזור יפה החבר'ה שגרים שם מבחינה היסטורית כבר אינם קלטים עקב שינויים רדיקלים שנכפו על ידי רומא על גאליה כפורבינציה רומאית (ע"ע עיור ודמוקרטיה). פראיידן (בריטניה של ימינו): היו כמה פלישות, מוצלחות או לא זה כבר עניין של הגדרה. אבל הפלישות הרומאיות השיגו דבר מאוד חשוב: עיור. דרך העברת הקלטים מכפרים קלטיים לערים רחבות ידיים עם שירותים ציבוריים הם שברו את התבנית השבטית ואת הזהות הקלטית. אפשר לראות אבל שהקלטים ידעו וזיהו את זה בכך שבודיקה אשר בסופו של דבר הביבה שרפה את לונדון (ועד ימינו ניתן לחפור יפה באזור לונדון ולמצוא שכבה שרופה), וזאת בניגוד לכיבושים קלטים אחרים של ערים בהיסטוריה שכמעט בכולם הם רק בזזו את העיר ולא שרפו אותה. בקשר לאלבה (סקוטלנד) ואיאַר (אירלנד) הרומאים לא עשו פלישות משמעותיות לשם (אם בכלל, הנושא לא ידוע לי). סקוטלנד ואירלנד כפי שציינת נוצרו על ידי הכנסייה הבריטית\רומאית. הנוצרים כן השתמשו בכוח בכדי לנצר את אירלנד. למשל סט. פדריק (פטריק) בא עם הPussy שלו (סט. קולמבוס ועוד 11 קדושים עליזים) וקילל את גבעת טארה הקדושה לנצח נצחים וקבע שדרואידים לעולם לא יאספו שם יותר. נבואה שהוכחה שלא נכונה לפני כשנה שאיש שאני מאוד מעריך עשה שם אסיפת דרואידים של כ50 איש (ויש לי תמונות שלהם ליד האבן המלכות העומדת!). בכל מקרה, הנצרות כן השתמשה בכוח זה לפחות בטוח. כמה ואיך, לא חקרתי את העניין לעומק, אבל ניתן לראות שהאיריים ושאר העמים הקלטים (ממרכז אירופה ועד אירלנד) שמרו על המסורות שלהם בעקשנות עם סיפורי העם, הסיפורים המיתולוגיים (שעד תחילת המאה הזאת היה ניתן לראות דייגים בIsle Of Man מבקשים ממאנאנון מק'ליר הגנה), האמונות שלהם, החגים שהם חגגו, המנהגים שלהם וכך הלאה. הקלטים לקחו את הנצרות ובנו אותה סביב האמונה הקודמת שלה, ולא במקום או נגד. (למרות שאת המשפט הזה צריך להוכיח ביותר בפיסקה, אבל הרעיון העובר) ובקשר לדרואידים. רוב האגדות שיש לנו על דרואידים מקורם בפראיידן ואיאַר ובהתעורוות הרומנטית של הדרואידים (המאות ה16-19) היה נהוג להגיד שהדרואידים היו נחלת אך ורק פראיידן או אלבה או איאַר (מה שהשתנה בהתאם לסופר שכתב את הספר ולמקום מגוריו). ומאותו דימיון וקשר שלכאוה נוצר עם אירלנד אז ניתן לטעות ולהגיד שמסורת הפיות שבעיקרה מוגבלת לאיאַר ואלבה קשורה לדרואידיות (למרות שהכל אפשרי אני לא מאמין שקיימת הקבלה ישירה). ברכות זוהרות

00000000000

New member
בבריטניה? אוו לא... "דקרנים"...

ככל אירופה, גם בריטניה היתה עד לא מזמן מוקד של עינוי ורצח של מליוני כופרים (ו"מכשפות" שאולי אפשר להחשיבן לסוג של "כפרנות"). ראה כאן לגבי "דקרנים".

L e s t a t

New member
האנגלו-סקסים ("הגרמאנים שבאנגליה")

לא עברו לנצרות "בלי יותר מדי בעיות" היו שם בלאגנים שלמים.. לא רק שהממלכות האנגלו-סקסיות לא היו ממלכה אחת מאוחדת אחת באותם זמנים (ז"א בסביבות המאה השישית לספירה), פעמים רבות בזמן שממלכה אחת הייתה בחלקה נוצרית, כמה ממלכות מסביב נותרו ברובן פגניות, נפוץ היה שגם משפחות המלוכה היו פגניות, לעיתים גם אצל מלך נוצרי וזה בדיוק מה שיצר את אחת הבעיות - מלך נוצרי נפטר, יורש אותו נסיך פגני.. מה גם שהוולשים (שהיו נוצרים) לא ששו לשלוח מיסיונרים לממלכות האנגלו-סקסיות. באשר להאם היה שימוש בכוח על מנת לנצר את המיעוטים הפגניים בארצות שכן התנצרו, בארצות אלו היו חוקים נגד פולחן פגני, אבל נדמה לי שבמקרה זה העבריין היה רק נקנס בחומרה (קנס היה עונש די מקובל)..

snowj303

New member
קצת סדר שיהיה פה! להלן תשובות.

טוב, כמו שכבר ציינו כאן, יש כמה "זרמים" המתהדרים בשם דומה ולא ברור למה הכוונה שלך. קצת סדר בבאלגאן: 1. אמונה ב-FAERIES כחלק מהמסורת הכפרית האירית. מן הסתם יש לה מקבילות גם בארצות קלטיות ולא-קלטיות אחרות (WIGHTS אצל הסקסונים למשל) אבל בשם הזה הם/ן נקראים/ות בעיקר באירלנד והתפוצות. לקרוא: Wentz, W.Y. Evans (1990) The Fairy Faith in Celtic Countries The Celtic Twilight; by William Butler Yeats [1893 and 1902] http://www.sacred-texts.com/neu/yeats/twi/index.htm ספר שהשפיע עלי קשות כשנתגלה בספריה העירונית בכ"ס אי שם לפני שנים רבות. 2. שימוש באמונה הנ"ל כחלק מפעילות כישופית. בעקרון כל מסורת נאו-פגאנית יכולה לקחת את האמונות הנ"ל ולעבוד אתן, בעיקר כחלק ממהתחברות אל מקום מסויים או אנרגיות של מקום או כקשר אל ה-OTHERWORLD. המסורת בה אני לוקח חלק באופן כזה או אחר ולכן יכול להמליץ בחום מיוצגת בספריו של R.J.STEWART לדוגמא EARTH LIGHT ו-POWER WITHIN THE LAND. http://www.dreampower.com 3. FERI - אחת מהמסורות הנאו-פגאניות המוקדמות שהתפתחה בלי קשר לוויקה ולגארדנר, לפחות עד שלב מסויים. ויקטור וקורה אנדרסן התחילו את העסק אבל לפי מיטב הבנתי לימדו כל כמה זמן משהו קצת אחר (או גוון אחר של אותו דבר) וכך כל אחד מתלמידיהם מחזיק במסורת קצת שונה. http://www.geocities.com/Athens/Rhodes/5569/Faery_Trad_Intro.html 4. RADICAL FAERIES - כידוע, FAIRIES זה כינוי להומוסקסואלים ואני משאר ש-RADICAL FAERIES זה איזהשהו RECLAIMING של השם. על כל פנים יש עליהם פרק מאגניב ב-DRAWING DOWN THE MOON. מעניין אגב מה ההשגות של הומוסקסואלים ולסביות לגבי האספקטים של "פוריות" בוויקה. ANYONE?

למעלה