דרוג בתי הספר

ATAF151

New member
דרוג בתי הספר

בתי הספר ברעננה הציגו ציונים טובים גם בשנה האחרונה.
בגזרת הציונים:
חט"ב השרון קיבלו את הציון המושלם 100 ובכלל כל החטיבות הממלכתיות לא ירדו מאחוזון 90.
את בתי הספר הדתיים מצילים בתי הספר בכפר בתיה שקיבלו ציונים יפים, שאר הדתיים קיבלו ציונים נמוכים ביסודי ובחט"ב, כשהנמוך מכולם הוא תיכון רועי קליין עם הציון המבזה 28, גם ישיבת בני עקיבא מאכזבים עם 48.

בגזרת האגרופים:
יחסית מעט אגרופים קיבלו באלון, מגד, השרון, בית חינוך אמית רננים (בית ספר לבנות בלבד).
הרבה אגרופים מקבלים במדעי תורני כפר בתיה, אמי"ת כפר בתיה, בני עקיבא ובתיכון רועי קליין.

מה רע בלנגח דתיים? או חילונים?

אני מציע לקהל הקוראים להתבגר ולהיזכר שהאינטרנט הוא מקום חופשי. מי שלא יאה לו, מוזמן לא לקרוא. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בדיון תרבותי שלא יורד לפסים אישיים.

benk11

New member
מי שמעביר ביקורת צריך לדעת גם לקבל אותה

כשATAF ניהל את הפורום הוא דאג למחוק או להשתיק כל מי שהעביר ביקורת על הבוס שלו (חופרי) או על הצורה שהוא מיחצן את הבוס שלו
אגב, זה לא מקרי, מנהלת הפורום שהייתה לפני ATAF, חנה, הייתה אגרסיבית אפילו יותר כלפי מי שלא הסכים עם דיעותיה הקיצוניות
לא פלא שחופרי ביקש להקיף את עצמו באנשים כאילו, וזו גם הסיבה לכישלון שלו

צודק שצריך לדעת גם לקבל ביקורת

מעבר לזה, לא הייתי עד להתנהגות של ATAF כמנהל וחבל אם מה שאתה אומר נכון.

ATAF151

New member
ממש לא נכון

נדיר מאוד שמחקתי הודעות. וגם אז זה היה לרוב בעקבות תלונות של מגיבים שפנו להנהלת תפוז והתלוננו שאני לא מוחק תגובות פוגעניות אישיות והנהלת תפוז הורו לי על המחיקה.

ATAF151

New member
בדרך כלל זה הפוך

לרוב אנשי החינוך הדתי מנגחים את החינוך החילוני כאילו שם יש פחות משמעת ויותר אלימות, כאילו הדת מביאה לחינוך עם יותר ערכים וכו.
ברעננה, באופן קבוע המצב הפוך.

עומר247

New member
רעננה במקום השישי בדירוג הארצי

רמה"ש והרצליה מעלינו
ברעננה מספר בתי ספר כפול מאשר ברמה"ש וגבוה אפילו מזה שבהרצליה

נראה לי שאם היו בודקים את דירוג בתי הספר החילוניים בלבד רעננה היתה במקום הראשון
באמת צריך לבדוק מה הסיבה שבתי הספר הדתיים בעיר קיבלו ציונים כל כך נמוכים, ומורידים את הדירוג של העיר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4525731,00.html

החינוך הממלכתי-דתי פשוט לא נראה טוב במיצ"ב

תראה כאן:
http://www.madlan.co.il/education/bestSchools

זאת מפה של תוצאות המיצ"ב בכל הארץ. אם תסתכל על הערים: תל אביב,גבעתיים,רמת גן, פתח תקווה, ראש העין, קרית אונו, גבעת שמואל, הוד השרון, כפר סבא, רעננה והרצליה (הערים שבדקתי אישית במפה!) תראה דפוס חוזר: בעוד שבתי ספר מהזרם הממלכתי יכולים להיות טובים, בינוניים וגרועים, הזרם הממלכתי-דתי כמעט תמיד בינוני עד גרוע בלבד. יוצאת הדופן היחידה היא גבעת שמואל! העיר היחידה מכל אלו שבדקתי שבה יש בתי ספר ממלכתיים-דתיים במקומות הראשונים בדירוג העירוני.

אני לא יודע להגיד בוודאות מה זה אומר על החינוך הממלכתי-דתי באזור המרכז אבל זה שהתלמידים שלו לא נבחנים טוב במיצ"ב זה בטוח וזה משהו שצריך לבדוק אותו.

למען ההגינות יש לומר שלפחות בבתי הספר הממלכתיים יש קדחת הכנה למיצ"ב שגורמת לפגיעה במהלך הלמידה התקין. לא יודע האם יש גם מרתוני הכנה למיצ"ב בממלכתי-דתי כי אני לא מכיר אף אחד שלומד שם. אשמח אם מי מקוראי הפורום יפרט ממה שידוע לו.

ATAF151

New member
אני יכול להעיד על ברטוב

ברטוב הממלכתי (חילוני) קיבל את הציון הגבוה 98. אין שם מרתון הכנה למיצב ואין שם שום רמזים לתלמידים חלשים לא לבוא.

טוב שזה המצב בברטוב

כי אני יודע בוודאות שיש מרתוני הכנה בהרצליה שגם קיבלה ציון כללי גבוה יותר מרעננה.

ATAF151

New member
ויותר גרוע זו האלימות בבתי הספר הדתיים

ברעננה, אפילו אותו בית ספר מכפר בתיה שם קיבלו ציונים גבוהים, מככב במקומות הראשונים באלימות.

benk11

New member
עיינתי בדוחות המיצב המלאים - נתונים מעניינים

ובחנתי את ההבדל באקלים הבית ספרי בנושא אלימות.
השוואתי בין בית הספר היסודיים בדרוג הגבוהה ביותר (ברטוב) החילוני מול הנמוך ביותר (יבנה) הדתי
להפתעתי גיליתי כי רמת האלימות בברטוב גבוהה מזו שיש ביבנה!
למשל:

"בחודש האחרון מישהו מהתלמידים קילל אותי בכוונה לפגוע בי"**. ברטוב 32% - יבנה 24%

בחודש האחרון תלמידים מבית הספר שברו או הרסו ציוד של בית הספר"** ברטוב 25% יבנה 18%

בבית הספר יש חבורות של תלמידים אלימים המציקים לתלמידים אחרים ופוגעים בהם" ברטוב 32% !!! - יבנה 9%

ועוד מדד מעניין:
תחושה כללית חיובית כלפי בית הספר בקרב התלמידים ברטוב 77 יבנה 81

בקיצור, למרות שיש מגמה לסמן את בתי הספר הדתיים כאלימים יותר מהחילוניים, אני מציע לעיין בדוחות המלאים כדי לרדת לשורש האמת

ATAF151

New member
אכן ברטוב לא טוב בנושא אלימות

ברטוב נמצא במקום הראשון בלימודים, אבל לצערי במקום הגרוע ביותר באלימות ביסודיים הממלכתיים.
בזיו למשל:
בחודש האחרון מישהו מהתלמידים קילל אותי בכוונה לפגוע בי - 12%.
בחודש האחרון תלמידים מבית הספר שברו או הרסו ציוד של בית הספר - 14%.

בנושא האלימות המצב הגרוע של החינוך הדתי יותר בולט וחד משמעי בחטיבות הביניים:
לגבי אגרוף או בעיטה:
מדעי תורני כפר בתיה: 30%, אמית כפר בתיה: 33%, בני עקיבא: 30%, רועי קליין 34% ורק בית הספר לבנות באופן טבעי במצב טוב.
לעומתם אצל הממלכתיים הכי גרוע הוא יונתן עם 14%, שזה באופן מאוד משמעותי נמוך יותר.

benk11

New member
הבא נשווה בין בי"ס השרון לישיבת רעננה

מקום ראשון מול מקום אחרון

"בחודש האחרון מישהו מהתלמידים קילל אותי בכוונה לפגוע בי"**. השרון 23% - ישיבת רעננה 36%

בחודש האחרון תלמידים מבית הספר שברו או הרסו ציוד של בית הספר"** השרון 41% ישיבת רעננה 36%

בבית הספר יש חבורות של תלמידים אלימים המציקים לתלמידים אחרים ופוגעים בהם" השרון 20% - ישיבת רעננה 14%

התחושה הכללית החיובית כלפי בית הספר: השרון 73 ישיבת רעננה 78

ATAF, מהנתונים הללו כיצד אתה למד שבחינוך הדתי יש יותר אלימות? האם טרחת בכלל לקרוא את הדוחות המלאים? ברור שלא

ATAF151

New member
מקום אחרון הוא רועי קליין ולא ישיבת רעננה

אני מתייחס בעיקר למה שהתייחסו במדד והוא אחוז המקבלים אגרוף או בעיטה בחודש האחרון.

למעלה