דרוג בתי הספר

ATAF151

New member
שים לב לאן הדרדרנו

ממצב בו בתי הספר הדתיים ניסו להציג מצג שאצלם אין אלימות אלא יש חינוך לערכים נעלים ויש רמה גבוהה וכו, למצב שבו אתה צריך לחפש סעיפי משנה כדי להראות שהמצב פחות גרוע יחסית לסעיף שמוצג בדף הראשי שהוא מקבלי בעיטה או אגרוף.

benk11

New member
יש חינוך לערכים, ויש גם בעיית אלימות

רק שהיא איננה נחלת החינוך הדתי, אלא נחלת החינוך בכלל
הבעיה בחינוך הדתי שאנשים לרוב שולחים את ילדיהם לחינוך פרטי שנחשב יוקרתי יותר (אגב, זה גם משתקף בציוני מיצב גבוהים בהרבה)
ובתי הספר הדתיים מלאים באוכלוסיות חלשות שאינם דתיים מבית אך בוחרים ללמות בממ"ד (היה כבר דיון על הנושא הזה בעבר)
בכל מקרה הפשפוש בסעיפים נועד לסתור את מצג השווא שלך כאילו יש יותר אלימות בבתי ספר דתיים

אין ספק אגב, שההישגים הלימודיים דלים ביותר ודורשים בדיקה יסודית

ATAF151

New member
האם הם לא פרטיים או חצי פרטיים

למיטב ידיעתי מתוך הרשימה של האגרוף והבעיטה: מדעי תורני כפר בתיה: 30%, אמית כפר בתיה: 33%, בני עקיבא: 30%, רועי קליין 34%
רק רועי קליין הוא ממלכתי דתי רגיל וכל השאר פרטיים או חצי פרטיים ולמרות זאת המצב שם לא טוב.

אגב, 4 חטיבות הביניים הממלכתיות ברעננה לא נפלו מאחוזון 90, ולא עלו על 14% מקבלי אגרוף או בעיטה למרות שהם לחלוטין לא פרטיים.

סייעת א

New member
זה נראה כאילו שמת לך למטרה

לנגח את הדתיים. כנראה שהמטרה שלך מקדשת את כל האמצעים כולל השמצות זולות וסילוף האמת. וחבל שתטרח לענות לי כי ההגנה הכי טובה היא ההתקפה וכך אתה נוהג זמן רב. ולכן כל מילה נוספת שתכתוב תהיה מיותרת לחלוטין.

לא יודע איזו מטרה ATAF שם לעצמו

אבל בתגובה שלך אין אפילו מילה אחת שמתייחסת לגופו של עניין. נראה לי שזה אומר הכל, בזמן שהדיון ש ATAF מנהל עם benk11 הוא ענייני לחלוטין ונסמך על נתונים פומביים בלבד.

סייעת א

New member
תגובתי לא היתה ספציפית לדיון הזה

אלא באופן כללי עם תשומת לב מיוחדת לשרשור הארוך והעצוב על שלושת החטופים. ואני רואה ואף בטוחה שהוא יכול להסתדר יפה גם ללא מליצי יושר.

נדמה לי שהבעת את דעתך כבר בשרשור ההוא.

היא הובנה, לכן אני לא רואה את הצורך לחזור עליה. חזרה על אותם הדברים לא תוסיף לדיון. לדעתי, כל עוד לא יורדים לפסים אישיים, כל דעה כשרה. אם את חולקת עלי ורואת את עצמך נפגעת מדבריו של ATAF, את מוזמנת לפנות למנהל הפורום בפרטי.

אבל למה לחזור עליהן?

מה החידוש שבגללו את מרגישה צורך לחזור בדיוק על מה שאמרת כבר בשרשור אחר לפני כמה ימים?

סייעת א

New member
הסיבה מאוד פשוטה

מיחזור. אני בעד מיחזור. כבר הבהרתי בעבר ואחזור ואבהיר שאינני דתיה אבל ההתקפות של ATAF כבר מוגזמות. ATAF ממחזר, אז גם אני ממחזרת. וחוץ מזה שהוא באמת לא זקוק לעוזרים. הוא מסתדר נהדר לבד.

סייעת א

New member
מה לא ברור?

בכל הזדמנות הוא תוקף את הדת ואת הדתיים. זה המיחזור. וחבל לטחון מים...

benk11

New member
הסבר שנתקבל מאחד מהממד"ים היסודיים בעיר

עיקרי הדברים:
1. בבתי ספר ממ"ד יש תוספסת של לימודי יהדות וקודש, הם באים ע"ח שעות של לימודים אחרים (למרות שיש עמידה במכסת השעות של לימודי ליבה). כל זאת ללא תוספת שעות.
2. הממדי"ם קולטים "אוכלוסיות מגוונות, עם קשיי לימידה ומורכביות שונות" (מכבסת מילים - הכוונה אוכלוסיות חלשות) אשר משפיעות על ההישגים

לא קונה את זה שי שיותר אלימות בממ"ד

זה שיש יותר אלימות בממ"ד

רשום שחור על גבי לבן בנתוני המיצ"ב של רעננה ובכלל.
גם נתוני האלימות מסתדרים עם זה שהממ"ד קולט אוכלוסיה חלשה.

ATAF151

New member
והמ"מ לא קולטים אוכלוסיות מגוונות?

בממלכתי הרגיל אין מבחני קבלה, מי שגר קרוב לבית הספר משויך אליו ולומד בו, ואכן יש גם אוכלוסיות חלשות בבתי הספר הממלכתיים.

בקשר לתוספת לימודי קודש, זה כבר הסבר יותר הגיוני. תוספת לימודי הקודש באה על חשבון מתמטיקה, מדעים ושפה.

חבר אתה טועה

תוספת לימודי הקודש באה רק על חשבון הזמן של התלמידות והתלמידים שבניגוד לתלמידי בתי הספר החילוניים שמסיימים ללמוד בשעה 1 או 2 בצהריים אז בממ''ד מסיימים ללמוד אפילו בשעה 5 וגם ב6 בערב. אנא אל תכתוב דברים שאתה לא מבין בהם.

למעלה