דרוג בתי הספר

ATAF151

New member
הגבתי למה שכתב benk11

הוא זה שכתב שזה בא על חשבון הלימודים האחרים.

benk11 אתה טועה ומטעה ובגללך גערתי באטאף

שעות לימודי הקודש בחינוך הממ''ד אינן באות בשום פנים צורה ואופן על חשבון הלימודים "הרגילים" אלא בנוסף להם, וראה תגובתי לאטאף.

benk11

New member
מרדכי, הבאתי את ההסבר כפי שנתקבל ממנהלת

אחד מבתי ספר היסודיים העיר, זה ההסבר שלה לא שלי

חוץ מזה ביסודי לא לומדים עד 5 או 6

בדיון הזה

דובר לא רק על בתי ספר יסודיים אלא גם על חט''ב ואם אינני טועה דובר גם יותר גבוה כלומר גם על על התיכונים. לידיעתך קודם כל שבממ''ד היסודיים לומדים יותר מאשר בממ''ד החילוניים, נכון לא עד 5 ולא עד 6 אבל בהחלט עד 2 ועד 3 ובחט''ב הדתיות ולומדים עד 5 וגם עד 6 בערב.

סייעת א

New member
מה הקשר בין "הנתונים היבשים" שהצגת

לבין רעננה? כמנהל הפורום לשעבר היית אמור לדעת שעליך לסמן הודעה כזאת בסימן
כי אין כל קשר בינו לבין רעננה. אני חוזרת ומבהירה: אינני דתית ואינני מביעה כל דיעה האם הנתונים נכונים או לא. כי ילדים הם ילדים והם מתנהגים בדור הזה כפי שלא התנהגו מעולם בלי קשר אם הם דתיים או חילונים. ואני אומרת זאת בריש גלי במיוחד במקצועי כאחת שעובדת עם ילדים מידי יום ביומו. וזאת כי אתם ההורים, בניגוד להוריכם, פחות מעורבים במה שעובר על ילדיכם כי הקריירה בראש מעייניכם. ואת הדברים שהילדים שלכם מספרים עליכם לגננות ולסייעות אתם לא יכולים לדמיין אפילו. ואתה אישית עשית לעצמך מנהג מגונה (שתגובתך האחרונה רק הוכיחה שהוא נכון) לנגח את הדתיים. ועל כך טענותי, ורק על כך. כי זה כבר הפך לפאתטי, וכל תגובה נוספת שלך רק מוכיחה את הדברים.

הקשר לרעננה.

באתר מדל"ן יש דירוג של בתי הספר של רעננה לפי השיגים לימודיים ואלימות. אם תסתכלי שם, תראי שבתי הספר השייכים לממלכתי דתי הם פחות טובים לימודית ובמקביל אלימים יותר.
זה מגובה בנתונים. אני לא יודע אם יש קשר בין אלימות לדתיים, אבל ברור שיש *מתאם* בין החינוך הממלכתי-דתי לבין אלימות והשיגים לימודיים נמוכים. זה חדש בשבילי ומטריד למדי. זה מצביע
על בעיה עמוקה כי זה נכון כמעט בכל המוסדות ברעננה ובהרבה מוסדות בישראל בכלל. לדעתי יש פה משהו שגורמי מקצוע צריכים לחקור ובנתיים טוב אם הורים שחושבים לאן לרשום את ילדיהם
יחשבו פעמיים.

סייעת א

New member
בולשיט. אין שום קשר אדון סניגור

בידיעה שATAF הביא אין כל קשר לרעננה, אפילו לא קשר מקרי. אינני מסתכלת בכלל על מה שאתה הבאת עכשיו כי זה לא קשור לדברים שהגבתי עליהם ושמדברים בעד עצמם. העובדות תאכלס מדברות גם שהדבר שהכי אכפת לכם הוא כסף בעוד הוריכם ועוד יותר מכך הוריהם הסתפקו במועט.

על מי את עובדת?

התמונה ש ATAF צירף מדברת המיצ"ב בארץ. הטקסט של ההודעה שלו מדבר על רעננה ומה שהוא אמר נסמך על הנתונים האמיתיים של המיצ"ב. אני מצטט:

"בתי הספר ברעננה הציגו ציונים טובים גם בשנה האחרונה.
בגזרת הציונים:
חט"ב השרון קיבלו את הציון המושלם 100 ובכלל כל החטיבות הממלכתיות לא ירדו מאחוזון 90.
את בתי הספר הדתיים מצילים בתי הספר בכפר בתיה שקיבלו ציונים יפים, שאר הדתיים קיבלו ציונים נמוכים ביסודי ובחט"ב, כשהנמוך מכולם הוא תיכון רועי קליין עם הציון המבזה 28, גם ישיבת בני עקיבא מאכזבים עם 48.

בגזרת האגרופים:
יחסית מעט אגרופים קיבלו באלון, מגד, השרון, בית חינוך אמית רננים (בית ספר לבנות בלבד).
הרבה אגרופים מקבלים במדעי תורני כפר בתיה, אמי"ת כפר בתיה, בני עקיבא ובתיכון רועי קליין."

ATAF סקר את המצב ההישגים והאלימות בבתי ספר שנמצאים ברעננה, אלא אם לדעתך בית הספר ברטוב או תיכון אמי"ת כפר בתיה הם לא ברעננה.
אז סה"כ נטפלת לזה שהקישור ש ATAF צירף לא מפנה לנתוני המיצ"ב המלאים. מה אני אגיד לך, סייעת? שאי ברכה בעמלך הקדוש. ממש הגנת
על כבודו של החינוך הממ"די בעיני קוראי הפורום.

ולגבי הסיפא של דברייך, אין לך מה להתבטא בדברים שאת לא מבינה בהם. כנראה שלא ניסית לקנות דירה בישראל ממשכורת של עובד שכיר בחמש השנים האחרונות.

סייעת א

New member
על מי אתה עובד או מנסה לעבוד?

לא עלי. ממש לא. בהודעה של ATAF אין אפילו בית ספר אחד בעיר רעננה. והתייחסתי וגם כעת אתייחס רק לתגובה הזאת שלו כי עליה הגבתי ועליה אתה מתווכח איתי. ומכיוון שכנראה קשה לך לראות את התמונה בקישור טרחתי והגדלתי אותה והנה היא מצורפת לך כאן מול עיניך. האם אתה רואה ברשימה הזאת בית ספר אחד ברעננה??? לדעתי לא. ולכן אחזור שוב על הדברים שכתבתי שכל מטרתו של ATAF היתה להראות את המצב הרע בבתי הספר הדתיים ולנגח שוב ושוב את הדתיים גם אם אין כל קשר לנושא של הפורום שהוא רעננה. ועל כך אני מתרעמת. ואם אינך מבין זאת אין לך אלא להלין על עצמך. כמו כן אני מבינה בדברים שציינת לא פחות ממך ואולי יותר ממך. האם אתה יודע מהו שכרה של סייעת בגן ילדים? אכן לא ניסיתי לקנות דירה אפילו בעשר השנים האחרונות כי אינני יכולה לקנות דירה בכסף שאין לי. וזה הדבר היחיד שאתה צודק בו בכל הדיון הזה.

סייעת א

New member
נסיון נוסף להעלות את הקובץ

יתכן שאחרי הנסיון השני גם הראשון יעלה, זאת תקלה ידועה בתפוז.

תפסיקי להתמם.

התמונה היא חלק מנתוני המיצ"ב. בהודעה הכתובה שלו ATAF כתב על בתי ספר רעננים בלבד שאת נתוני המיצ"ב שלהם את יכולה למצוא בקלות באינטרנט, למשל באתר מדל"ן. הוא לא שיקר בנתונים - הנתונים שלו מדוייקים. כדי להבהיר את כוונתי, אני מצרף תמונה עם הדגשות במקומות המתאימים. שימי לב שATAF גם ניסה לתת קרדיט לבית הספר של הממ"ד איפה שאפשר, בניגוד לטענתך כאילו הוא רק מנסה לנגח את הדתיים.

בנוסף, אם את מסכימה איתי לגבי מחירי הנדל"ן ואולי גם לגבי יוקר המחיה אז למה את מעבירה ביקורת על הורים שעובדים קשה כדי לספק למשפחה שלהם את הצרכים הבסייסים, במיוחד היום כשזה קשה במיוחד?

סייעת א

New member
אינני מתממת

ואם יש לך קשיים בהבנה אין לי אלא להצטער על כך, ולא אוסיף עוד כי הדיון הזה עקר ולא יוביל לשום מקום.

ATAF151

New member
מותר לדבר גם על מחוץ לרעננה

אם מדברים על נושא מסויים, נניח המחירים הגבוהים של דיור ברעננה, מותר להביא נתונים גם מערים אחרות כדי לערוך השוואה.
גם שמדברים על חינוך ונתוני מיצב, מותר בפורום רעננה להביא נתונים דומים מהכלל ארצי, כדי להשוות אותם עם מה שקורה ברעננה כדי לראות אם המגמה שקורית כאן היא כלל ארצית או יחודית לעיר, זה לא דבר אסור בפורום.

סייעת א

New member
מתנצלת על העיכוב בתשובה

אני מסכימה איתך אבל במקרה כזה צריך לסמן את ההודעה בסימן
כי זה לא ממש שייך לנושא של הפורום.

scalar

New member
מה אחוז העולים בבתי הספר?

מנסיון אישי של חזרה ארצה בכתה ד', ושהות ארוכה בחו"ל לקראת חזרה עם ילדים שנולדו בחו"ל, תוהה עד כמה משפיעה בעיית השפה, על ציוני המיצב.
יכול להיות שהסיבה לציונים הנמוכים יותר מקורה באי הבנת השפה, אי הכרת החומר הנלמד בעבר, וכד', ולא משום איכות ההוראה ו/או רמת משכל הילדים.

אגב, גם באזור בו אני מתגוררת כעת, יש הגירה גדולה, ובתי הספר בהם ריכוז גבוה יותר של מהגרים, הציונים נמוכים בהרבה. האוכלוסיה עצמה המגיעה הנה בד"כ משכילה מאד.

scalar

New member
בעניין האלימות והטבלה

ואני לא מנסה להביע דעה - אנחנו טרם גרים בעיר, ולא מכירים המצב, אבל הדאיג אותי העניין, ובדקתי....

שימו לב שניתן לקבל דירוג לפי אחוז בעיטות/אגרופים שניתנו בחודש הבחינה (ע"י הקשה על טאב זה)
משום מה, לא מוזכרים בכלל נתונים אלו בתיכונים הממלכתיים והחרדיים, אלא בבתי ספר היסודיים בלבד ממגזרים אלו.
בהשוואה מעלה מוזכרים יסודיים ממלכתיים לעומת תיכונים ממלכתיים דתיים.
יכול להיות שמצב האלימות מחמיר בתיכונים?!?

אם נעשה ההשוואה בין היסודיים הממלכתיים ליסודיים הממלכתיים דתיים, המצב נראה אחרת לגמרי:
אחוז התלמידים (ביסודי) שקיבלו בעיטה או אגרוף בחודש הבחינה
מגד 9%
זיו 11%
אריאל (ממ"ד) 11%
ובתחתית הטבלה
שקד 20%
נועם (ממ"ד) 23%
ברטוב 23%

אחוז התלמידים שטוב להם בבי"ס (שוב יסודיים בלבד)
אריאל (ממ"ד) 92%
מיתרים 90%
דקל 89%
ביל"ו (ממ"ד) 88%
ובתחתית הטבלה
יחדיו 76%
שקד 76%
מגד 73%

ואלו נתונים חלקיים בלבד.
לפי הנתונים שרשמתי כאן למשל, בי"ס מגד במקום הנמוך מבחינת אחוז התלמידים שטוב להם בבי"ס, ובאלימות הפיזית הם דווקא במקום הראשון (ז"א שאחוז הבעיטות ו/או האגרופים הנמוך ביותר.) שם כנראה סובלים מעניינים אחרים....

בקיצור, נראה שהטבלה לא ממש מוכיחה הרבה כמות שהיא.
כדאי להכנס לפירוט המלא של בתי הספר, ולעשות השוואות מתאימות גיל.

בעניין הציון הלימודי, כמו שכתבתי בפוסט נפרד, תוהה עד כמה יכולות השפה משפיעות.
סה"כ ברעננה, להבנתי, אוכלוסיה טובה ומשכילה, ובד"כ באוכלוסיות כאלו יש חשיבות גבוהה לחינוך.

למעלה