דרוש שיר חדש

מה שטוב בפינק פלויד זה

שהם לקחו סגנונות כמו פסיכדליה, רוק מתקדם ואפילו arena rock והפכו אותו לנגיש ובעצם למשהו שפותח דלתות חדשות. שמעתם את פינק פלויד הפסיכדלים (1967-1970)? התלהבתם? לכו לעוד להקות פסיכדליות גדולות - ביטלס בתקופה שלהם (1966-1968), tomorrow, הדלתות, קאנטרי ג'ו ועוד רבים וטובים. כמובן שאפשר ללכת קרוב יותר ולשמוע את אלבומיו המעולים של סולנם המעורער בנפשו סיד בארט. שמעתם את פינק פלויד הפרוגיים (1970-1973)? התלהבתם? להקות פרוג טובות ומוכרות באמת לא חסר - קאמל, קרבן, אי.אל.פי, ג'נטל ג'יאנט, קינג קרימזון, יס, ג'נסיס. באמת לא חסרות להקות פרוג. שמעתם את פינק פלויד של האיצטדיונים (1975-1983)? התלהבתם? להקות איצטדיונים זה דבר שהיה מאוד מצוי באותה תקופה. אין לי כח לכתוב על כמה... פלויד האחרונים (1987-היום) הם באמת להקה נוראית שלא מושפעת במיוחד מסגנון כלשהו. סתם מוסיקה משעממת וחסרת השראה. חוצמזה, אם חסרה לכם מוסיקה אז תבינו שבפלויד לא מסתכמת המהפכה המוסיקלית של המאה ה-20. סגנונות שהפלויד לא נגעו בהם באופן רציני (אם בכלל) ושווים בדיקה לאוהבי פלויד שהם מן הסתם גם אוהבי רוק קלאסי - פולק-רוק (מומלצים-crosby stills nash and young, בוב דילן, ניל יאנג, גרייטפול דד), בלוז-רוק ורוק כבד קלאסי (לד זפלין, בלק סאבאת', ten years after, דיפ פרפל) ויש עוד המון סגנונות ולהקות - כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחפש. אל תפחדו לקנות תקליטים של הפלויד כי אתם חושבים שיגמר לכם מה לשמוע......

אני חייב להעיר ש...

שהביטלס היו קיימים גם אחרי 68, ראה ערך Abbey road. ואני חייב לשאול כי אני כבר הרבה זמן לא מבין את זה: מה זה רוק מתקדם??

אני יודע

שהביטלס היו קיימים גם אחרי 68. הכוונה הייתה שהם הפסיקו לעשות פסיכדליה אחרי אלבומם הפסיכדלחי האחרון -Magical Mystery Tour המופלא. באלבום הלבן שיצא ב-68 כבר הם היו ביטלס אחרים לגמרי ואותו דבר ברחוב אבי ובשיהיה. רוק מתקדם זה קצת קשה להסביר. כנס לאתר הבא - www.mitkadem.co.il - ויענו לך שמה על כל מה שרצית (ולא רצית) לדעת בנושא.

למרות שזה לא ממש קשור לפורום

Abbey Road הוא בהחלט לא אלבום פסיכדלי וגם לא צידו השני. יש בו (וגם בלבן) איזשהם ניצוצות של פסיכדליה אבל האווירה הכללית היא של אלבום רוק'נ'רול/הארד-רוק/קצת בלוז מה שתרצה - אבל לא פסיכדליה. גם בלבן יש עוד ניצוצות פסיכדליים וגם בלהקות אחרות שנטשו את הסגנון בזמנו (הדלתות למשל וגם פינק פלויד). הנה דוגמא מושלמת - ניתן לומר שהתקופה הפסיכדלית של פינק פלויד נגמרה יחד עם Atom Heart Mother ב-1970, כשהוא מהווה מאין סיכום - חציו הראשון מציג את הטרנד החדש רוק מתקדם וחציו השני מציג את שיא הפסיכדליה הקלילה של הלהקה. אפשר גם לומר שהתקופה נגמרת עם מדל ב-1971 כי גם הוא די פסיכדלי. אבל למשל הצד האפל - אפשר לשמוע בו עוד קצת פסיכדליה, אפשר עדיין להרגיש את הנסיוניות הפסיכדלית מפעפעת על פסי התקליט, אבל להגיד שהוא תקליט פסיכדלי יהיה כמו להגיד שברברה סטרייסנד שינתה את עולם המוסיקה.

קריאה אלטרנטיבית

ואפשר לנסות גם ככה: Abbey Road אינו אלבום פסיכדלי. הפסיכדליה היתה אופנה שחלפה די מהר: 1966-1968. אחרי 1968 כבר לא ניתן לדבר ברצינות על פסיכדליה, מלבד חריגים (Hawkwind, נניח). התקופה הפסיכדלית של הפלויד נגמרה עם Saucerful of Secrets. הלהקה בלאו הכי החליטה במודע איפשהו ב-1968 להתרחק מפסיכדליה כמו מאש, משום שהתקופה הזו זוהתה עם סיד בארט, והם רצו להתרחק מהשפעתו וליצור לעצמם זהות מוסיקלית חדשה. אבל התדמית הפסיכדלית דבקה בהם לאורך זמן. זו הסיבה, אגב, שהם בחרו בתמונה של הפרה לעטיפת AHM - הם בקשו מתורגרסון שיעצב עטיפה שתהיה הדבר הכי רחוק מפסיכדליה. AHM לא היה אלבום פסיכדלי (למרות ארוחת הבוקר של אלאן - אבל זו היתה בדיחה). בטח לא Meddle. אפילו לא Ummagumma. זה גם לא היה רוק מתקדם, למרות שהיו השפעות של פרוג עליהם, במיוחד בעבודת הקלידים. אבל זה כבר דיון אחר. גם הביטלס לא עשו פסיכדליה אחרי 1967. אני בכלל תוהה, כיום, אם ניתן לראות את מה שהביטלס עשו בהשפעת הפופ הפסיכדלי כ"פסיכדליה" אותנטית. יש לי ספקות. אבל אני עוד צריכה לחשוב על זה.

סליחה?

את טוענת כאן ש-tommorow never knows הוא לא פסיכודלי? או שמא ש-taxman, או בכלל revolver הם לא פסיכודליים? או I am the walrus וחלק גדול מ-magical mystery tour? או sun king? אני מצטער, אבל אין פסיכודלי מזה (זאת אומרת יש, אבל צריך להשתמש בקלישאות)

למעלה