דבר אחד למדתי (שוב) מהדיון הזה
מה שלא תגיד/תכתוב, תמיד יהיה מישהו שיבוא, יתפס לאיזו מילה או שתיים, יסרס אותה, יעוות אותה, יקצין אותה, יוצא אותה מהקשרה ויבסס ויכוח שלם סביב "המסר שלך" כביכול
אני אסכם שוב, בנקודות, ואברור מילים אחת אחת, כדי שלאף אחד לא תהיה עילה להשתלח עם סיסמאות כמו "עליהום", "התקפה", "הכללות", "מרי אזרחי" וכד' (אבל לפי התיאוריה בפסקה הקודמת זה יקרה ממילא, אז מה זה חשוב
):
לא יוצא בשום חרם גורף כנגד אלי סט או כל מחבר ספרי טיולים לאופניים באשר הוא. לא יודע מאיפה הבאת את הרעיון הפרובוקטיבי הזה
ספרי הטיולים הם אכן תרומה מבורכת לענף בעיקר משום שהם כוללים מידע נוסף מעבר למסלולים עצמם - קצת רקע, קצת הסטוריה, צילומים, אטרקציות והם כלי נהדר לקבל רעיונות לטיולים ומושג כללי על המסלול המיועד
בכל זאת, מההערות בשרשור זה ובדיונים קודמים בנושא, מסתמנת הסכמה כללית (כולל המחברים עצמם הממליצים להיעזר במפות), לכך שסיפורי הדרך המובאים בספרים אלו אינם הכלי האמין ביותר לניווט (ואין לזה קשר אם "כולם מסכימים
איתי" או כולם לא מסכימים איתי. אני לא ה-issue פה בכלל). זה לא אומר שאי אפשר להצליח לסיים איתם מסלולים בשלום, אבל גם אתה למעשה מסכים שאתה בסה"כ "נהנה להתבסס על רעיונותיו". לא ממש לנווט לפיו
עיקר התגובות לא התייחסו כלל לאיכויות של ספר זה או אחר, אלא לעצם העובדה שמאדמאן ביצע מסלול בלתי מוכר על בסיס הספר בלבד. ללא מפה, ללא התייעצות, ללא "חוות דעת נוספת". ההערה (הבונה) היתה - כגודל ההשקעה במסלול כך תהיה רמת הניווט. ההערה הובאה ברוח ידידותית ולוותה ב-
במטרה למנוע ממנו לשרוף שוב לריק 7,500 קלוריות שהשיג לעצמו בעמל רב
לצאת בנונשלנטיות
לאיזור לא מוכר עם ספר טיולים חביב ואז למחות "איזה חפיפניק המחבר,
בגללו נתקענו 7.5 שעות בשטח" זה אולי טוב בכדי לשחרר אגרסיות
ולשרוף עוד קצת קלוריות על עצבים, אבל לא ממש פרודוקטיבי. עדיף ללמוד לקח ולהכין שעורי בית טוב יותר בפעם הבאה במקום לצפות מהסופר שישפר את המוצר. לא חייבים "ללמוד ציר" או להיות בוגר בה"ד 1 בכדי לעבור מסלול טיול בשלום. חמש דקות עם מפה עושות הרבה שכל
גם אני למדתי בדרך הקשה
לא נולדתי נווט וגם היום, עם מפה ו-GPS יש לא מעט מקרים שהשטח מתעתע. מתברברים. זה קורה. בשביל זה לוקחים מקדמי סיכון. זה הכל דברים נלמדים.
אני יודע שלא כולם מסכימים איתי וטוב שכך. אם כולם היו מסכימים איתי, היה לי נורא משעמם. עם מי הייתי מנהל דיונים? עם הצל שלי?
יאללה, יש עוד מישהו שרוצה לעשות עלי "עליהום"?