דתיים חושבים שהשואה היתה לטובה

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך

L7

New member
דתיים חושבים שהשואה היתה לטובה

נכתב שלשום בפורום דתיים: שימו לב למשפט הסיום: • הו הו, בוא נתחיל עם הכלליות גסות!ו מישי אחרת ו ב"ה דבר ראשון, אין שום קשר ליומרה הדתית. אם כבר אז מטרה דתית - המטרה הדתית היא לעשות את רצון ה´. לעשות מצוות לא אומר שאנחנו מתיימרים להבין את חשבונותיו, עובדה שיש המון מצוות שאנו עושים בלי להבין או בלי לדעת מה חומרתן. וזה פשוט מאוד - ה´ ברוב חסדיו השאיר לנו ספר הוראות עם הרבה מצוות, ולכן אנחנו יודעים מה הוא רוצה שנעשה ומה לא. לעשות את החשבונות שלו פירושו להגיד מה הדין של אדם שעשה מסויים, מה מגיע לו ומה לא מגיע לו. דבר ראשון אנחנו לא יודעים את סה"כ מעשיו, דבר שני ועיקרי, גם אם אנחנו כן יודעים, אנחנו לא יודעים ולא מתיימרים לדעת חומרה של חטא מסויים ומה העונש משמים עליו!! לכן אני חושבת שזה בהחלט לטובה ש-6 מליון אנשים נהרגו בשואה, עם כל הכאב שכרוך בזה. מִּיּשִּׁיּ

Lu Tze

New member
לדעתי זה רק מעיד על תופעה מבודדת

אדם אחד, טיפש ככל שיהיה לא מעיד על דעת הכלל.

L7

New member
לא כל כך פשוט. ישנה אחריות אלוהית.

דתיים רבים מאוד לא יכולים לחיות עם הסתירה בין הזועה והאלוהות, והפתרון פעמים רבות - כל מה שקורה - כולל השואה , נכון וצודק.

lordjek

New member
אפשר להציע משהו?

רבותי, לפני האשמות, טרחתם לבדוק על מה בדיוק אתם חולקים ומזדעזעים?

lordjek

New member
אפשר להציע משהו?

רבותי, לפני האשמות, טרחתם לבדוק על מה בדיוק אתם חולקים ומזדעזעים?

lordjek

New member
מצטער, אבל

הייתי שמח לקבלח פירוט יותר רחב, כמו: אנו מזועזעים שמישהו יכול להצדיק את השואה או אנו מזועזעים שהייתה שואה או אנוח מזועזעים שיש אנשים שמטילים ספק בדברים שאנו מאמינים בהם

L7

New member
לורדג´ק-אנו מזועזעים כשמישהו

אומר שהשואה - לטובה.

lordjek

New member
לדעתי

וזו נקודה שרבים נכשלים בה, העברה הפלילית הוא לקבל את עמדתם של מארגני השואה. להגיד "בלי שואה לא הייתה קמה מדינת ישראל" - זו הצדקת השואה ?!?

ואם בלי התחכמויות,

האם מקובל עליך המשפט הבא: "לכן אני חושבת שזה בהחלט לטובה ש-6 מליון אנשים נהרגו בשואה, עם כל הכאב שכרוך בזה"?

lordjek

New member
ובכן

בן-אדם תיזהר בניסוח. 6 מיליון הם חלק זעום ממה ששילמה האנושות בין 1939 ל1945.רק צבא בריה"מ איבד 32 מיליון חיילים. ומה עם כל השאר? מיליונים על גבי מיליונים. אבל מה, בדיעבד, אני מאמין כי כל אותם אנשים לא מתו לריק. הם תרמו את חייהם למען עתיד טוב יותר. אתם כאן מתחכמים, ומבליטים את השואה, משחקים על כך שלרוב הקהל שואה זה משהו איום ונורא, שבאמת עדיף שלא היה מתרחש. אלא שאין לנו שליטה על העבר. אנחנו שולטים בהווה, ומכוונים אותו לעתיד, שיהיה טוב ויפה ככל הניתן. וחלק מזה, הוא מורשת השואה, והחובה המוטלת עלינו למנוע שואה נוספת. זוהי מורשת קרב, אשר נכתבה באותיות של דם. אך באיזשהו מקום, בלי לפגוע ברגשות, לפעמים צריך למועד כדי לדעת להזהר. האם אנושות למדה את הלקח שלה ממלחמת העולם השניה? אם כן, הרי שעבר הכואב היה כדאי. האם עמינו למד את הלקח שלו מן השואה? אם כן, מותם לא היה לשווא.

L7

New member
אז עכשיו שואה זה חלק זעום

מהקורבנות "..שלרוב הקהל שואה זה משהו איום ונורא." למיעוט זה לא היום ונורא? ..."שעבר הכואב היה כדאי." "מותם לא היה לשווא" "כל אותם אנשים לא מתו לריק" אני חש זרות עצומה לאדם החושב כמוך. השואה היתה רצח מתועב לגבי כל בן תרבות. לא היתה כדאיות בשואה. מותם של הקרבנות היה לשוא

lordjek

New member
בינגו

כמה אנשים חושבים כמוך היום? כמה חשבו ככה ב1941? כמה חשבו ככה 1933? מחיר הקידמה נגבה בדם

lordjek

New member
דת האתאיזם?

וחוסר רצון מוהק לקבל את שגיאות העבר. נו-נו

L7

New member
אתאיזם=שלילת הדת. הדתות מקור

עיקרי לשפיכות דמים בכל דברי ימי האנושות.

למעלה