דת חדשה

Gilliana

New member
דת חדשה ../images/Emo122.gif

דת חדשה על בסיס טרילוגיית סרטי "המטריקס" של האחים וושבסקי צוברת לה מאות מאמינים. שמה "מטריקסיזם", ובלשון פיוטית יותר: "דרכו של האחד". מדובר בדת משיחית המבוססת על תסריט המטריקס והמשכיו, האמונה הבהאית וכתביו של אלדוס הקסלי. בניגוד ל"דתות" אחרות כמו פסטפאריאניזם (האמונה במפלצת הספגטי שבראה את העולם) או בדוּדיזם (סגידה לגיבור הסרט ביג לבובסקי), שמלכתחילה לא לוקחות את עצמן ברצינות, מייסדי המטריקסיזם טוענים שלא מדובר בתנועה שנוסדה למטרות שעשוע או כמתיחה. המטריקסיזם, לדבריהם, קשור היסטורית הן למסורות המונותאיסטיות והן לדתות המזרח, וכי עולם הסמלים שלו, חגיו, וקדושיו - מתאימים לאדם בן זמננו. לכתבה.

MetalSinagouge

New member
"קשת היסטורית"! מי ישמע???

סה"כ עוד חבורה של חנונים א-לה דת הג'די (שהיא באמת פארודיה). למה ללכת רחוק לאיזה דת משיחית כשיש להם את גורדייף, קראולי, זן בודהיזם, המדיטציה של אושו ועוד מיליון ואחת דרכים לשחרור מהמטריקס, אני לא אבין. שפשוט ישארו עם הנצרות.

Gilliana

New member
למה בכלל להפוך כל דבר לדת?

אפשר לחיות לפי פילוסופית המטריקס נניח, אבל לאאאא, חייבים מיד להקים דת חדשה...

MetalSinagouge

New member
כדי להשתייך.

כי ככה הם יכולים להגדיר את עצמם. אני למשל מגדיר את עצמי כאגנוסטי *רוח קלילה של פלצנות נושפת*. בכלל, שמעתי על טכניקה פירסומאית שעל פיה צריך לגרום לקונה הפוטנציאלי להרגיש בקבוצה. ככה למשל אומרים: Are you a ford man? וכו'. טוב, זה לא היה קשור. אבל כן, דתות זה רע. חוץ מדת הסוליפסיזם.

Gilliana

New member
למה צריך דת כדי להשתייך או להגדיר את עצמך?

אני ממש לא מצליחה לראות את הקשר. כלומר, אני מבינה מאיפה זה נובע - אבל זו לדעתי טעות.

MetalSinagouge

New member
למה לא?

דת זה לא רק אמונה אישית, זה גם פולחן, טקסים, "ביחד" וכל החרא הזה. תראי את כנסי המד"ב. הם לא עוסקים בזה? יש סמלים? (סטארק טרק וכל זה? כן.) יש טקסים? (צפייה בפרק האחרון של סטר טרק? כן.) עושים הכל ביחד? כן. והנה דת.

Gilliana

New member
מה??? מה פתאום דת?

איך הגעת לזה? מה הקשר בכלל בין כנסי מד"ב ודתות?

Gilliana

New member
דייי, נו - אתה עושה צחוק? ../images/Emo6.gif

אז אם יש כנס מד"ב ואנשים באים לכנס, זה אומר שהם מאמינים ביודה, ניאו, קפטן פיקארד וארנולד שוורצנגר?

MetalSinagouge

New member
תקראי בין השורות. לא הכל מילולי.

כן, מד"ב זו דוגמא מצויינת לדת. מלחמת הכוכבים התבססה על הכתבים של חוקר המיתולוגיות ג'וזף קמפבל שגם הרבה לדבר על המשבר של בני האדם בעולם ללא מיתוסים. והדת של המטריקס היא דוגמא לכך. הם קמים בבוקר ואומרים לעמם: היום אולי יבוא המשיח, איזה כיף. הם עוברים את היום העלוב שלהם, הולכים לישון, וחוזר חלילה. אם כבר מדברים על לולאות אינסופיות של מטריקס.

Gilliana

New member
אני לא אומרת שאין כאלו ש...

... הופכים את המד"ב לדת - בודאי שיש, יש גם כאלו שהופכים את הכסף לדת, זה לא העניין. העניין הוא שעצם קיום הכנסים איננו דתי ואין בכנסים הללו משום סממן דתי.

0Pandemonium0

New member
מבחינת הטקסיות והמנהגים, זו דת לכל דבר.

נראה לך שכל הנוצרים בעולם מאמינים בסנטה קלאוס ובארנב הפסחא? לא, אבל הם נוצרים וחוגגים את החגים האלה, נכון?

Gilliana

New member
מנהגים וטקסים לאו דווקא קשורים לדת

ישנם הרבה מאד מנהגים וטקסים שאינם קשורים כלל לדתות והם מנהגים עממיים או שבטיים. אני ממש מתפלאה על הטיעון הזה...

פשוט מאוד, דת = המון אנשים שמאמינים באותו

מכלול אמונות. מסורת = מנהגים וטקסים. או במילים אחרות, אנשים שעושים טקסים ומנהגים לא בהכרך מאמינים ולפיכך זו לא בהכרך דת. :)

אני מסכים איתך.

בסך הכל, בנוסף למה שאמרת, יש גם המון מנהגים וטקסים בתוך חברה שנקרא לה "דתית" שהם לא חייבים לבוא בד בבד עם האמונה בדת וקוראים להם "מסורת". אם נקח הקבלה לדת היהודית - אז אדם יכול לחגוג את החגים ואפילו לבצע עוד מנהגים למניהם (בר-מצווה וכיוצא בזה) בלי להאמין בתוכנם וכך הוא - בהגדרה - לא חלק מהדת.

Gilliana

New member
אההה, OK - עכשיו הבנתי ../images/Emo13.gif

מסבירים לי לאט, אני מבינה מהר.
עוד דוגמה יכולה להיות חגים שהם לא דתיים כמו למשל "יום העצמאות" או חג כמו Thanks giving של האמריקנים, אלו ממש חגים שאין להם שום קשר לדת אלא לצביון המדינה או העם.

0Pandemonium0

New member
מעניין מה הם יגידו כשייגלו שה"סמל" שלהם הוא

פשוט האות היפנית ל"אדום". כן כן. דת עלובה.

למעלה