דת חדשה

Gilliana

New member
זה דווקא לוגו מאד יצירתי ומקורי!

דווקא משום שזו האות היפנית ל-"אדום" - גלולה אדומה, זוכר?

0Pandemonium0

New member
אני לא הייתי בוחר במילה "אדום" כסמל הדת שלי.

כך מגן-דוד, צלב, סהר, צלב קרס ואלומת שיבולים הם כולם סמלים של תנועות שונות, מבלי שתהיה להם משמעות מילולית כלשהי באיזושהי שפה. לעומת זאת, הסמל של ה"דת" הזו הוא פשוט המילה "אדום". מה סמל בו? זה לא סמל, זו מילה.

Gilliana

New member
אבל למילה יש משמעות סימלית!

נוווו, אתה מתייחס לזה בצורה מאד שטחית.

0Pandemonium0

New member
כי זה שטחי ודבילי.

אני מקים דת חדשה. סמלה יהיה "עיגול". לא, לא מדובר בצורת העיגול, וגם לא במילה עיגול. אלא רק במספר אותיות שבחרתי באקראי מן האלף-בית העברי והנחתי אחת אחרי השנייה בסדר מסוים, על-פי רצון האלוהים. האלוהים הוא עגול. סמלו הוא "עיגול".

Gilliana

New member
דווקא לדעתי זה לא כך

אבל הכל בעיני המתבונן בסופו של דבר.

0Pandemonium0

New member
כי את לא מבינה יפנית.

תארי לך שהסמל היה המילה if באנגלית. אז לאדם שלא מבין אנגלית זה ייראה כמו סתם צירוף של שני סימנים, אבל בעבורך זו פשוט תהיה המילה "אם". איזו דת משתמשת במילה בשביל הסמל שלה? כך אני רואה את זה. מקווה שהכל הובהר.

Gilliana

New member
ממש ממש לא הבנת אותי

א. מנין לך שאני לא מבינה יפנית? ב. הרי הסברת שמשמעות האות היפנית הוא "אדום" - אז ברור שלא זו הבעיה ג. כנראה שאני לא הסברתי מספיק טוב שדווקא השימוש באות שמשמעותה המילה "אדום" היא בעיני מקורית ויצירתית. העובדה שאף דת לפני כן לא עשתה שימוש כזה במילים לא אומרת שימוש כזה גרוע, אולי אפילו ההיפך. ד. הלואי שיישרף הספא וילה ברמת השרון - לא מספיק שהפרסומת הארורה מסתירה חצי מסך גם לחצתי עליה בטעות ותקעה לי את המחשב.

Gilliana

New member
benkyoo jibunde

אבל האמת היא שאני יודעת ממש ממש מעט - רק את הבסיס, שלא לדבר על דקדוק שאני ממש לא יודעת.
אני מתרכזת עכשיו יותר בקוריאנית. גם שפה מאד מעניינת!

MetalSinagouge

New member
מישהו ראה...

אני זוכר שלפני כמה חודשים בלונדון וקירשנבאום דיווחו על איזה משהו פוליטי ביפן (איזה ראש ממשלה מתחלף, אולי?) והיה שם מישהו שדיבר על הכבוד הסמוראי בצורה דרמטית ביותר בהקשר לראש ממשלה ההולך. וזה היה מצחיק. כי הם לקחו את זה ממש ברצינות את הקטע הסמוראי.

Gilliana

New member
לא ראיתי, אבל...

... אני יודעת שהם לוקחים את הקטע הסמוראי מאד ברצינות, זה הרי חלק בסיסי בתרבות היפנית.

MetalSinagouge

New member
מסכים עם שניכם.

יש הרבה מאוד אספקטים לתרבות היפנית, אך אין ספק כי הרומנטיזציה של הסמוראים הוא החשוב שבהם.

0Pandemonium0

New member
גם אני התבלבלתי ביניהן פעם.

אתה מתכוון לפיצול אישיות, ששמה המדעי "הפרעת זהות דיסוציאטיבית". הפרעה דו-קוטבית ידועה יותר כ"מאניה-דיפרסיה".

למעלה