ד"ר גיא בכור מדבר על האימפיצ'מנט

JimmyGee

New member
עוד אידיוט

צריך ליהיות בן אדם מאוד טיפש כדי לקחת אידיוט כמו בכור ברצינות. הבן אדם בדיחה מהלכת.

CANADA101010

New member
במקרה הטוב דמות נלעגת ובמקרה הרע שרלטן

הכתיבה של בכור מזמנת עירוב של עובדות, דעות, קולנוע, ספרות, עברית, לטינית וגרמנית, רטוריקה, דמגוגיה, ובעיקר אנלוגיות ומטאפורות חסרות פשר או שחר
ד"ר גיא בכור, מומחה למזרח התיכון והגרסה המזרחנית של עו"ד יורם שפטל, מגיע לתוכנית הבוקר של ערוץ טלוויזיה מרכזי ובמשך דקות ארוכות מציג תיאוריות קשר אינטר־גלקטיות לצד נתונים שגויים שאותם אף אחד אינו טורח לבדוק, בוודאי לא אברי גלעד, חובב קונספירציות בעצמו, שמתגאה בכך שהוא לא מתכונן יותר מדי, אם בכלל, לראיונות; או המגישות המתחלפות שיושבות לצדו, שרוב הזמן לא יודעות היכן לקבור את עצמן מרוב בושה.

הרבה זמן לא ראיתי בן אדם כל כך מלא מעצמו.
הוא לבדו יודע לזהות את גאוניותו של טראמפ. כל מה שהצלחתי להבין ממה שהוא אמר, זה שכולם טועים והוא צודק, שיעים, סונים, שיעים סונים, טראמפ גאון. לא שמענו מהמזרחן המהולל שום מילה על הסכנה שבחזרת ISIS, שום מילה על מעמדה הבינלאומי של ארצות הברית כבוגדת בבני ברית, שום מילה על הגאוניות שבפירוק הסכם הגרעין עם איראן, שום מילה על שתיקתה של ארה"ב לנוכח התקיפה האיראנית בסעודיה, שום מילה על כך שהוא הותיר בשטח אלפי חיילים אמריקאים נצורים ונשק גרעיני טקטי בתורכיה.
שבחים על חיסול סולימני כן וכן
ראיתי איך הגזען הקטן מפיק הנאה מהטבח הצפוי בכורדים והחמרת בעיית הפליטים. ואי אפשר כמובן להתעלם מהסיכום הדרוויניסטי שרק האומות החזקות שורדות. הוא בוודאי היה מסכים עם הנאצים שדינם של היהודים לחלוף מהעולם, יחד עם הצוענים, הארמנים, הכורדים ועוד חדלי אזרחות. פשוט גועל נפש.
במאמרו באתר בתשלום שלו "שובה של אשת העכביש" מביר לנו ידידנו על תמיכתה של גרמניה באירגונים שמאלנים על מנת להוכיח שמדינת ישראל היא מדינה נאצית.
אף מדינה לא רוצה להתעמת עם תועמלן עלוב כמוהו שמא תואשם באנטישמיות.
זה המודל של הטרול/בוט בעל השם התואם לרוצח הנתעב שעל מצבתו באחוזת הקבר שבנו לכבודו כתוב
"נקי כפיים - בר לבב"
מסר נפשו למען עם ישראל

JimmyGee

New member
just a talking head היתי מסכים לפני עידן Trump

היום אני רואה בן אדם כמו בכור, כבן אדם מסוכן.
את כמעט חצי מהאוכלוסיה (הצד הימני של המפה), עובדות כבר לא מענינות.
אנשים כמו בכור שמסוגלים לדבר בצורה ראותה ולהציג credentials (תואר ד"ר) יכולים לקבל במה ולהפיץ שקרים, שינאה (כולל שינאה עצמית) וגזענות לקהל גדול של אנשים שבולעים את החרא הזה בצמא. ואני לא מדבּר רק על מעריצים של רוצח המונים, כמו ידידנו המלומד מלמעלה.

vinney

Well-known member
אנשים שמבלבלים דעות ועובדות - יבלבלו עם או בלי תוארים

למה זה משנה אם זה ראש לימבו, ביל אוריילי, סטיבן קולבר או גיא בכור?
&nbsp
מי שמקבל כתורה מסיני כל מה שנשפך עליו מהטלויזיה כל עוד זה מתאים לאמונותיו - ימשיך לקבל את זה, כפי שקיבל את זה עד עכשיו.
&nbsp
הבעיה היא שהגענו למסה קריטית של אנשים חסרי יכולת מחשבה עצמית. אם בפורום יש רק את דנה וכמה טרולים בתשלום, אז בעולם האמיתי יש הרבה מאוד אנשים שלא רק שלא מסוגלים לחשוב עבור עצמם - אלא גם מתגאים בזה ובזים לכל אלה שכן.

JimmyGee

New member
בדיוק מה שאמרתי

וזה מה שעושה אנשים כמו בכור לאנשים מסוכנים.
ותואר ד"ר למזרח התיכון (או השד יודע איזה תואר יש לאידיוט הזה) בהחלט עוזר לו להפיץ את הזבל שלו.
השמאל צריך להלחם עד חורמה באנשים, כאלה ולא לתת להם להפיץ כזה חרא.
כמו שהפיתגם אומר:
The Only Thing Necessary for the Triumph of Evil is that Good Men Do Nothing

vinney

Well-known member
לא זוכר שאי פעם ראיתי אותך מצליח לשכנע את דנה בטעותה

למעשה אתה עצמך מאוד התעקשת שלא להקשיב לטיעוניים עובדתיים בדיון האחרון שלנו בנושא הצעות של ווארן וסנדרס.
&nbsp
מה בדיוק אתה מצפה ש״השמאל״ יעשה?

JimmyGee

New member
מה קשור דנה?

את דנה לא תשכנע ש Trump טועה, גם אם היא תראה אותו רוצח אנשים מול העניים שלה.
המלחמה של השמאל מול אנשים כמו בכור היא על moderates and independents. לא על דנות.
שנית, איך אני קשור? אף פעם לא טענתי שיש לי יכולות שכנוע מי יודע מה. אני מקווה השמאל לא רק בונה עלי.
אני רוצה השמאל יתן fight כמו שצריך ובלי להתבייש ולא כדי לשכנע את בכור או דנה שהם טועים אלא כדי לשכנע אנשים מתונים.

vinney

Well-known member
איך בדיוק אבל? מעשית.

אתה מצפה שה"שמאל" ילך להתראיין אצל אברי גלעד או ביל אוריילי? הם מראיינים את מי שהקהל שלהם רוצה לשמוע, לא את מי שדובר אמת.

JimmyGee

New member
בוא נתחיל עם איפוא גיא בכור של השמאל?

איפוא Rush Limbaugh או Sean Hannity של השמאל?
וכן, אני מצפה שאנשים מהשמאל שיודעים לדבר (למשל Mayor Pete) ילכו להתראין מעבר לקווי האויב (למשל Fox News). נכון את דנה ואת Rush Limbaugh לא תשכנע אבל אני מאמין שיש אחוז מסוים של צופי Fox News שכן. אמנם אחוז קטן אבל זה יכול לעזור הרבה.

vinney

Well-known member
הם אולי היו הולכים, אם מישהו היה מזמין אותם...

שון האניטי וראש לימבו הם פרופגנדיסטים, שקר הוא מקצוע עבורם.

אנשים שאתה מחפש בהגדרה לא כאלה - אתה מחפש מישהו שילך ויגיד את האמת, שיספק עובדות ושיתמוך את עצמו בנתונים. אלה לא דברים שאפשר לעשות בקלות בtalk show, אבל תראה למשל את סטיבן קולבר: הוא עושה את זה, כמה שרק אפשר.

אפשר להביא הרבה נתונים ועובדות, אבל לאנשים הרבה יותר נעים לשמוע את הדברים שמחזקים את מה שהם מאמינים בו, ולא להיפך. למי אתה חושב שזה כיף לשמוע ראש מדבר בטלויזיה מסביר להם שכל מה שהם מאמינים בו זה שקר? למי הם יאמינו - למישהו בטלויזיה או לאמונות שלהם והרצונות שלהם?

הבעיה היא חינוך, לא הסברה. להלחם בשקר מאוד קשה: אפשר לירות שקרים על ימין ועל שמאל בלי סוף בקצב אינסופי, קשה מאוד לעבוד על הפרכת כל השקרים האלה. טראמפ זורק שלוש שקרים בטוויט, ואתה צריך לבזבז שלוש שעות על לחפש מקורות כדי להפריך אותם. עד שהפרכת הוא כבר שלח עוד 10 טוויטים.

אם האנשים לא רוצים לעשות fact checking בעצמם - אין לך שום סיכוי. והאמריקאים וויתרו על ההשכלה כבר מזמן. למעשה הם מתגאים בחוסר ההשכלה שלהם. טראמפ עצמו אמר שהוא loves the uneducated והם אוהבים אותו בחזרה, כמובן, כי הוא מחזק את כל מה שהם יודעים בלי קשר לזה שכל מה שהם יודעים לא מעוגן בשום מציאות.

JimmyGee

New member
אני מסכים ב 100% עם מה שאמרתה

במיוחד עם התיאור המדויק של טכניקת השקרים ש Trump. הוא מספר עשרות שקרים ביום. מספיק שאחד יפגע באיזה נקודה כואבת ויעשה את העבודה כדי שהטכניקה תצליח. והשקרים שלא פגעו (who cares) ממלא מי זוכר אותם, לא בטוח שגם עם מחשב Quantum תצליח לזכור, להפריך, ולעשות אנליזה לכול השקרים של Trump.
אבל אני לא מסכים עם זה שצריך להתיאש.
Bill Maher / Jimmy Kimmel / Stephen Colbert הם מצוינים אבל זה נישה אחת של בידור. זה לא מספיק, השמאל צריך ליהות בכול מקום ולהלחם בשקרים של הימין, מבוקר ועד ערב. לא לחכות כמו מסכנים שמישהו יזמין אותם. אם הדלת סגורה צריך להכנס דרך החלון.
עם Hannity לא מזמין אותך (למשל Mayor Pete) תתגרה בו מבחוץ. תגיד שהוא מפחד ממה שיש לך להגיד והוא חושב שהצופים שלו לא מספיק חכמים לשמוע אותך וכו...עם עדיין לא יזמין, תוציא אותו פחדן וחשוך.
במלחמה צריך גם להלחם מאחורי קווי האויב ובטריקים מלולכלכם לפעמים. אי אפשר רק להשאר ב echo chamber וב comfort zone של מקומות כמו CNN ו MSNBC.
ושוב המטרה היא לא לשנות את הדעה של כל צופי Fox News אפילו לא של חצי או רבע מהם. המצב הפוליטי כל כך צמוד שמספיק ש 5% מ
Fox News are having second thoughts about Trump , הסיכוי לנצח אותו גדל אקספוננציאלית.
קח את הפורום הזה כדוגמא. את הדעה של דנה או ד"ר רצח שפתח את השרשור על Trump לא תצליח לשנות. אבל את הדעה של קורא מתלבת אולי אפילו קורא סמוי, אולי כן.

JimmyGee

New member
btw המצב של הדמוקרטים כרגע רע מאוד

Trump כבר מגיע ל 49% job approval rating בסקרים. אין כרגע כמעט שום מועמד דמוקרט מוביל עם סיכוי גבוה לנצח את Trump.
Biden, Warren and Sanders לדעתי חלשים מאוד ולא רואה אותם מצליחים מול Trump. היחידים עם סיכוי לדעתי הם Bloomberg ו Buttigieg.
אם הדמוקרטים לא יתעוררו על עצמם, אנחנו ניתעורר פה עם נצחון של Trump ב November הבא.

https://news.gallup.com/poll/284156/trump-job-approval-personal-best.aspx

danakama10

New member
אבל השמאל בכל מקום

כל ערוצי הטלויזיה חוץ מפוקס ניוז הם של השמאל. ועכשיו אתה מתלונן שהם לא עושים עבודה מספיק טובה? אולי הבעיה לא בהגשת החומר, אלא בעובדות? אולי אנשים מצליחים להבין מה נכון ולא נכון, ופחות ופחות מוכנים ללכת עם העדר.
בהאניתי אני לא צופה כי אני לא סובלת את הסגנון המתלהם שלו והוא נשמע לי קצת טיפש, אבל בטאקר לפעמים כן, והוא מזמין אנשי שמאל כל הזמן. איכשהו הם תמיד יוצאים גרוע. לא בגלל הבעות הפנים של טאקר שעושה כאילו הוא בשוק, אלא בגלל תוכן הדברים המזעזע שלהם.

vinney

Well-known member
זה שפוקס ניוז זה ערוץ פרופגנדה לא אומר שכל הערוצים הם כאלה

זה שערוצים מדווחים דברים שיש להם ביסוס עובדתי עוד לא עושה אותם ״שמאל״, אלא אם הגדרתך ל״שמאל״ היא ״דובר אמת״.
&nbsp
״אולי הבעיה לא בהגשת החומר, אלא בעובדות?״ - כן, בטח, העובדות לא טובות.
&nbsp
״אולי אנשים מצליחים להבין מה נכון ולא נכון, ופחות ופחות מוכנים ללכת עם העדר. ״ - לי זה נראה בדיוק ההיפך, ואת דוגמא מצויינת. אנשים לא מצליחים (או פשוט לא רוצים) להתעמק במה נכון או לא נכון, והולכים עם העדר שנראה להם.
&nbsp
״לא בגלל הבעות הפנים של טאקר שעושה כאילו הוא בשוק, אלא בגלל תוכן הדברים המזעזע שלהם.״ - את טוענת שהם יוצאים גרוע כי הם אומרים דברים שאת לא אוהבת? כי אם נראה על הדברים שאת טוענת שמזעזעים אותך - אלה בדרך כלל יהיו קביעות עובדתיות שסותרות את האמונות שלך.

JimmyGee

New member
מה הקשר דנה?

קודם כל זה לא נכון שכל ערוצי הטלויזיה חוץ מפוקס ניוז הם של השמאל.
אבל גם אם כן, זאת בדיוק הנקודה. המטרה זה לא רק לשכנע את המשוכנעים (למשל מי שצופה ב CNN). המטרה צריכה ליהיות גם אנשים מתונים בצד השני. ויש מספיק כאלה שגם רואים Fox News וגם לא ימין קיצוני כמוך. אי אפשר לנצח בחירות בלי לפחות להגיע לחלק מהם. וזה צריך להיות לא ברגע הבחרון.
Tucker הרבה פעמים מזמין אנשי שמאל שלא יודעים מספיק טוב להסביר את עצמם ואז נופלים אצלו. צריך אנשי שמאל הרבה יותר טובים שם.

danakama10

New member
טאקר מזמין אנשי שמאל שבחדשות

באורח פלא, כולם יוצאים גרוע שם כשהם מסבירים את הדעות/מעשים שלהם. טאקר לוחץ עליהם לענות לשאלות קשות עד שיאלצו לתת תשובות אמיתיות ולא מעורפלות, תשובה כזו שתזעזע אנשים נורמלים. למעשה, יש הרבה דמוקרטים שמסרבים להגיע לתוכנית שלו גם כאשר הם מוזמנים, כי הם כבר יודעים שלא יצאו בזה טוב (או כפי שהם מנסחים, לא רוצים לשתף פעולה עם פרופגנדה...).

למעלה