האבולוציה היא אמת בלתי מעורערת

Menawe

New member
האבולוציה היא אמת בלתי מעורערת

(נא לא לקפוץ עליי בעקבות הכותרת,זה רק כדי למשוך את פינוקי)
טוב,בגלל שנורא משעמם לי החלטתי לעשות ניסוי ולראות האם,בערך 4 שנים מאז הפעם האחרונה שהתווכחתי אינטרנטית עם פינוקי - אפשר לקחת אותו קצת יותר רחוק מהנקודה שבדרך כלל הוא נעצר בה בדיונים.

אז פינוקי,מה הולך איתך בנאדם? בוא נסכם את המחלוקות שלנו (כמו שאני מבין אותם) ונמשיך משם,נשמע טוב?

נתחיל (ברשותך טיעון אחד בכל פעם,בכל זאת אני עדיין חפ"ש חוד עם זמן מוגבל) מטיעון השען\רובוט\מנוע\מכונית במאדים -

הטיעון שלך (כמובן,תקן אותי אם אני טועה) הולך ככה - האדם ככלל וחלקים ספציפיים בו בפרט (שוטן בקטריאלי,עיניים וכן הלאה) דומים לרובוט\מנוע ובאופן כללי לדברים שאם היינו מוצאים ביער\מאדים היינו מניחים שהם נוצרו על ידי מישהו ומכיוון שכך,יש להסיק שהאדם גם כן נוצר על ידי "מתכנן".

תשובתי: א. רובוט\מנוע הם מושגים כלליים שמדברים (בהגדרה) על מערכות שיצר האדם לשימושו במגוון נושאים (רובוט באופן כללי ומנוע למשימה ספציפית - מתן אנרגיה למכונה),אין לרובוט (לצורך העניין) "צורה" ספציפית. כל מכונה עם יכולת תנועה (ואלו באות באינספור צורות) נחשבת כזאת ואת הצורה קובע האדם על פי דמיונו-שכמובן מושפע ממה שהוא רואה סביבו (בין היתר בטבע). להחליט שבגלל שאדם ייצר רובוט בדמות אדם (שזה דבר הגיוני לעשות,כאמור - לוקחים השראה ממה שסביבנו) אז הדבר מוכיח את היווצרותו של האדם בידי גורם על טבעי זה להפוך את סדר הדברים,משחק מילים ותו לאו. זה שהאדם יכול ליצור יהלומים לא סותר היווצרותם בטבע,כמובן שלהוכיח היווצרות האדם בטבע יותר מסובך מאשר במקרה הילומים (היווצרות יהלומים מתרחשת בתקופת זמן שאנחנו יכולים לצפות ולתעד אותה,לעומת התפתחות החיים שנמשכת לאורך מאות מיליוני שנים) אבל אנחנו עוסקים בהוכחת הטענה <שלך> ולא בטענת האבולוציה שזה מוביל אותי ל -

ב. ככלל,משחקי מילים אינם הוכחה. הטענה "האדם נוצר על ידי יישות על טבעית" מובילה,ברמה הלוגית לכמה דרכים להוכחה (אחת מהן,למשל,היא שכבה אחידה של מאובנים. אם החיים נוצרו AS IS כלומר שעלינו לראות בתיעוד המאובנים שבשנה X לא היה דבר כזה פיל או משהו שדומה לו,ומייד לאחר מכן הופעה של פילים בצורה המוכרת לנו וכך לגבי כל מין חדש),בשום מקום הוכחה בסגנון "האדם דומה לרובוט ואת הרובוט מישהו הכין" איננה קבילה. גם לא בדיון הלכתי.

שיהיה לכולנו בהצלחה :)

Menawe

New member
כן,גם כשהייתי מנהל כאן

זה היה אחד מהמשתמשים שלו. בגדול את הדיונים שאפשר לנהל איתו כבר ניהלתי,אלו אותם טיעונים. אבל מעניין אותי לבדוק אם בכל זאת עם השנים שעברו אולי אפשר להתקדם טיפה יותר.

לא השתנה הרבה.

עדיין אותם טיעונים שחוקים, עדיין הפניות ל discovery.org ול Creation.com. בקיצור, same shit different day.
לא אקשר אותך לדיון האחרון שלי איתו (אני בטוח שאתה יודע לא פחות טוב ממני איך לבצע חיפוש בתפוז אם אתה עד כדי כך משועמם, אבל יכול להיות שזה יהיה שימושי: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=570&messageid=177559363

Menawe

New member
פעם היה לי אוסף דיי מרשים

של דיונים (שלי ושל אחרים) עם הפרכות לטענות פינוקי. כמובן שזה ביוזר הקודם אבל אולי למישהו יש כח לחפש בארכיון.
&nbsp

BluePrint

New member
צירוף מקרים.

אתמול (לפני פחות מ-24 שעות) הקשבתי לשיחת ששודרה ברדיו לפני כמעט עשרים שנה, בין ”דוקטור” קנט הובינד למישהו בשם מרטין בנושא אבולוציה. ובכל פעם שהובינד רצה להדגים את ה”טעות” באבולוציה ע”י יצירות אנושיות, מרטין עצר אותו והסביר שההקש פסול כי גשרים, אופנועים ומכוניות לא מעמידים צאצאים.

outrigger

New member
ואם הם היו מעמידים צאצאים

עם שינויים מדי פעם. היית מסיק שאופנועים ומכוניות התפתחו בתהליך טבעי?

לא מזמן הפרכתי את "טיעון הרובוט" של פינוקי באופן הפשוט ביותר

נתתי דוגמה נגדית של "רובוט", או בעצם הרבה רובוטים שונים, שלא תוכננו. הם נוצרו מערבוב די אקראי של תרכובות כימיות פשוטות, ולמדענים שערבבו אותם אין מושג ירוק איך הם עובדים.

לרובוטים האלו יש "מנועים" - עובדה שהם נעים בכוחות עצמם. יש להם "חיישנים" - עובדה שהם מגיבים לסביבתם. הם אפילו משלבים את המנועים והחיישנים למערכת אחת - עובדה שהם נעים לפי מה שהם חשים. כל זה עוד לפני שהתחלנו עם מיליארדי שנים של שכפול ואבולוציה. סתם כימיה סטנדרטית.

אילו היינו מוצאים את הרובוטים האלו על המאדים, האם היינו מניחים שהם תוכננו? אם כן אז היינו טועים, אבל יותר סביר שהיינו מגדירים אותם כצורה אקזוטית של חיים. בעצם, בסוף הסרטון בקישור נטען שהרובוטים האלו עומדים בקריטריונים של נאס"א לחיים לא-ארצניים בפלנטות אחרות.

לפינוקי אין על זה תשובה, אבל לא ציפיתי שתהיה לו.

ItsikH

Member
כבר לפני למעלה מ-30 שנה ראיתי לראשונה תוכנה מבוססת בינה
מלאכותית בפעולה, שיוצריה העידו שאינם יודעים עוד כיצד היא עובדת [יכולים רק למדוד את התוצאות מדגמית ולראות שהיא אכן עובדת בהצלחה].

הנה ההרצאה עם תרגום לעברית... (איכות וידאו נמוכה למרבה הצער)

כאן:

http://www.ted.com/talks/martin_hanczyc_the_line_between_life_and_not_life?language=he

ונמצא גם כאן יחד עם עוד כמה סרטונים שעשויים לעניין מישהו:

http://www.המדריך.co.il/%D7%99%D7%95%D7%98%D7%99%D7%95%D7%91/%D7%99%D7%95%D7%98%D7%99%D7%95%D7%91-%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%AA-2.html

(אני לא מצליח ליצור קישור לחיץ, פשוט תעתיקו את הכתובת ידנית בעזרת העכבר, או בעזרת השם אם בא לכם)

בעצם אני חושב שזו אותה איכות

כמו של הקישור המקורי שניתן כאן קודם, אז עדיף כבר עם תרגום.

GoghVV

New member
וואו! קבל
על הסירטון

אחד הדברים היותר מדהימים שראיתי לאחרונה.

aryeh201444

New member
חסרים פה כמה דברים בטיעון שלך

1. כל בר דעת מבין שרובוט נוצר במפעל ולא באופן אקראי. נשאלת השאלה מה מחייב אותנו לטעון כך?

2. אכן רובוט נוצר על ידי בני אדם למטרה x. אבל נשאלת השאלה למה זה רלוונטי? וכי אם לא ידועה המטרה שלשמה נוצר החפץ זה ישנה משהו?

למעלה