האבולוציה היא אמת בלתי מעורערת

Menawe

New member
לא הגבת לי אז אני מניח שפספסת את ההודעה

אז אענה לך פה לשני הטיעונים שהצגת :
&nbsp
1. הגדרת רובוט היא מכונה שייצר האדם לשימושו,השאלה אם היא משתכפלת או לא לא רלוונטית.
&nbsp
2. זה לא הטיעון שלנו,זה הטיעון שלך. מה שאני טוען בתגובה לכך הוא שרובוט מיוצר על ידי בני אדם,ושאם אתה טוען שישנה עוד יישות היוצרת רובוטים\יוצרת בני אדם עלייך להוכיח זאת בכלים מדעיים,לא במשחקי מילים. יש?

Menawe

New member
תראה,אני באמת חושב

שהפער הגדול בינינו נמצא בחוסר ההסכמה על הגדרות. מה שאני מציג זו ההגדרה המילונית ל"רובוט",זאת לא "שיטתי" או משהו שהנפצתי ברמתי. אם אתה טוען שישנה הגדרה אחרת לרובוט,אפשר להתווכח על זה - אבל אתה צריך להציג אותה,מה שאתה לא עושה.
&nbsp
לגבי האמירה שלך אני אנסה להסביר: רובוט הוא מכונה (ספציפית עם יכולת תנועה) שיצר האדם לשימושו. אדם לא יכול "לייצר" אדם,זה כשל מובנה בטיעון. מה כן קיים? מניפולציה אנושית על המנגונים הטבעיים - בהפריה מלאכותית למשל אדם לא "יוצר" אדם אלא מבצע מניפולציה על מנגנון טבעי וקיים (מזריק זרע לרחם וכן הלאה). שואב אבק,למשל,הוא רובוט. האם אתה מבין את ההבדל בין שואב אבק לאדם?

outrigger

New member
אדם לא יכול ליצור אדם?

שמעת על הנדסה גנטית? נניח שבעתיד ישתכללו האמצעים לעשות זאת. הגם אז לא תחשיב אדם שתוכנן ע'י בני אדם כרובוט?(מבחינה מטריאליסטית)

Menawe

New member
אז קודם כל יש בינינו הסכמה

שהתשובה לשאלה שאתה מציג בכותרת היא : לא (זה מה שאני מבין מהודעתך). השאלה העומדת כאן היא האם בעתיד הטכנולוגיה תתקדם כל כך עד שהפער בין הטבעי למלאכותי יצטמצם עד שזה יגרום לנו לתהות מה בכלל ההבדל,שזאת בעיה שעוסקים בה גם במדע וגם בספרות הפופולארית כבר הרבה מאוד זמן (מכיר "היא",למשל?) אבל זה מחזיר אותי להודעה הראשית שלי: מושגים הם תרגום של הידע העכשווי שלנו. הטיעון שלך שווה ערך ל"נניח שבעתיד נגלה זן של חייזרים המייצר בני אדם",יש לזה סבירות תיאורטית ואם זה אכן יקרה\יוכח יהיה צורך לשנות את ההגדרות. כל מה שצריך לעשות זה להוכיח טענות אלו באמצעים מדעיים.
&nbsp
וזה מחזיר אותנו בעצם לטיעון הבסיסי כאן : טענות מוכיחים באמצעים מדעיים ולא במשחקי מילים,זה למה טיעון השען לסוגיו כושל מבסיסו.

outrigger

New member
לא השבת לשאלה

האם אדם שנוצר ע'י אדם ייחשב בעיניך כרובוט או לא?

Menawe

New member
השבתי גם השבתי

ובאריכות - קרא שוב את ההודעה שמעלייך ("אז קודם כל יש בינינו הסכמה"),אם לא הבנת איזשהו חלק תשאל ואני אשמח להסביר שוב.

Menawe

New member
וכדי לסייע לך

התשובה נמצאת בשאלה ששאלת - אדם שיצר אדם בהכרח לא יצר רובוט,משום שרובוט אינו אדם (בהגדרה).

חנוך25

New member
ודאי. אם האדם תוכנן אז הוא דבר מלאכותי. אם אתה אוהב את המילה

רובוט - שיהיה רובוט.
עכשו רק תציג את המתכנן, הפרוגרמה, ומפעל היצור, וזה סגור.

רק שלרובוט יש הגדרה ספציפית.

אפילו אם אדם תוכנן גנטית הוא עדיין לא יכול להכנס להגדרה של רובוט. מכיון שהוא לא נשלט ע"י בקר ממוחשב, אינו בר תכנות ואינו מוגבל לבצע פעולות ספציפיות. הוא יכול, אולי, להכנס להגדרה של "רובוט ביולוגי", אבל זה כבר לא אותה הגדרה רגילה של רובוט.
עם זאת, אני מסכים עם החלק השני של ההודעה שלך. איפה המתכנן, התוכנית והמפעל?

חנוך25

New member
תשמע, הוא נורא אוהב רובוטים

אז מצידי שיקרא לכל דבר מתוכנן רובוט. כולל רובוט משתכפל, רובוט מתגלגל, רובוט הולך...וואטאבר.

Menawe

New member
היי פינוקי,מה שלומך בימים אלו?

בוא ננסה לרדת לשורש המחלוקת בינינו - אותו אובייקט מתרבה המכיל DNA שמצאנו על כוכב אחר - על סמך מה אתה אומר שהוא רובוט? כלומר (כפי ששאלתי את אריה למעלה),מה הופך את X (האובייקט המדובר) לרובוט?

ונראה שגם כאן המקרה דומה. מזל שיש את אריה

אין אלוהים, אני לא מבין מה קשה כל כך להבין כאן

אין, פשוט לא קיים, מה יש להווכח ולהתפסלף כל כך הרבה ?

חבקוק44

New member
איזו קביעה נחרצת... אז איך נוצרו כל עיבודי האבן שהראתי כאן?

בשבילי "אלוהים" כולל את כל סגי האינטלגנציה העלאינושית
ולא רק מה שמיוחס לגורם עליון אחד...

BravoMan

Active member
חומר למחשבה: אם לדפוק אבן באבן דורש אינטליגנציה על-אנושית

איך מצליח אדון חבקוק לדפוק אצבע על מקלדת, כך שגם יצאו לו מילים בשפה העברית שמסתדרות במשפטים תקינים פחות או יותר?
&nbsp
האם אתה עצמך חייזר על אנושי מר חבקוק?
האם מספר 44 בשם המשתמש שלך מסמן את מספר המבחנה בה גדלת \ מספר סידורי של השכפול הגנטי שלך?

תשאל אנשים שזה תחום העיסוק שלהם

מצטער לא למדתי הנדסת בניין, אבל ההיסטוריה מלאה במבנים מפוארים שנבנו ע"י בני אדם, אין שום סיבה לחשוב שאין לבני האדם את היכולת לבנות מבנים כאלו, או את הזמן והסבלנות לכך (בעיקר בתקופות עתיקות בהן לא היתה טלויזיה ולא היו סמרטפונים, היה להם הרבה זמן פנוי, וכנראה גם יותר כושר).

למעלה