חבל שאתה לא מדייק בהתייחסות למה שכתבתי:
כתבתי בפירוש מדען
*מיינסטרים*; כל המדענים שציינת הם מדעני-נישה שנויים במחלוקת.
"הרנשטיין ומוריי ("עקומת הפעמון")"
הרנשטיין מת לפני שהספר התפרסם ומוריי
פוטר ממקום עבודתו ברגע שהוא התחיל לעבוד על הספר.
The question now is whether, in his zeal to shatter taboos, Murray has finally gone too far. Murray was dropped from the Manhattan Institute, the think tank that had underwritten "Losing Ground," as soon as he began the new book.
המצב הזה לא יעלה על הדעת אצל מדענים מהצד השני של עקומת הפעמון (תרתי משמע). אתה יכול לדמיין מקרה שמדען נאלץ להיאבק על מעמדו בגלל שהצהיר שאין הבדלים בין אוכלוסיות האדם? הרי המדענים בלב לבו של המיינסטרים אומרים את זה השכם והערב. אני יכול לחשוב רק על שני הסברים לתופעה הזו: (1) המדענים בצד הפרו-גזעי פשוט עושים הרבה הרבה יותר טעויות. (2) המדענים בצד הפרו-גזעי נתונים לביקורת הרבה יותר קשה. לדעתי ההסבר השני הוא סביר יותר גם לוגית וגם אמפירית.
היה מעניין לעשות שרשור על הטעויות בשני הצדדים. אם לשפוט לפי היוקרה המדעית והציבורית, ניתן לצפות שרשימת הטעויות בצד הפרו-גזעי תהיה גדולה פי כמה וכמה מאשר בצד האנטי-גזעי. אני לא חושב שזה המצב. אני לא אגיד שזה בהכרח יהיה הפוך, אבל להערכתי זה יהיה
לכל הפחות שקול. ואם זה שקול, זה אומר שיש הטיה גסה למדי נגד העמדה הפרו-גזעית, שהרי פירוש הדבר שמצדדיה נדחקו לשוליים למרות שהטעויות שלהם לא יותר גדולות.
לגבי ווטסון, זה פרט טכני. אין ויכוח על זה שהוא נאלץ לעזוב את תפקידו בגלל האירוע. לפי
ויקיפדיה:
Nobel laureate James D. Watson (who co-discovered the double helix structure of DNA with Francis Crick and first presented it at the CSHL symposium on viruses) served as the Laboratory's
Director and President for 35 years, until the Board of Trustees at Cold Spring Harbor Laboratory
suspended Watson's administrative responsibilities due to his allegedly racist views.
אבל חבל להתעכב על זה.
"אני קורא לזה ויכוח מדעי, לא הטייה"
ומאיפה לדעתך באים ויכוחים מדעיים? ממפלצת הספגטי המעופפת? לכל מדען יש את ההטיות שלו, מי יותר ומי פחות, והתוצאה היא ויכוח מדעי. הרי לא יתכן שגם נבו וגם קימורה צודקים, נכון? ושניהם מכירים (או צריכים להכיר) את העדויות. ואם הם לא מכירים אז גם זו הטיה.
חשבתי שזה מובן מאליו שחלק גדול ממה שקורה במדע נובע מהטיות, והטענה שלך היא רק שההטיות פחות או יותר מתקזזות. לדעתי להטיות הרגילות כמו confirmation bias באמת יש נטיה להתקזז, ע"ע נבו וקימורה, אבל דווקא במקרה של הטיות פוליטיות יש הרבה פחות התקזזות, כי ההטיה היא ברמת האוכלוסיה (של המדענים) ולא הפרט. אם אתה באמת לא מסכים שלהטיות יש משקל גדול במדע, אז כנראה שאנחנו כבר מתקרבים לשורש המחלוקת בינינו ואולי בסוף יתברר שעניין הגזעים זה בסה"כ ענף צדדי.
"ובטח לא קונספירציה."
כמעט הצלחת לכתוב הודעה שלמה בלי להעלות את דחליל הקונספירציה, אבל כנראה שקשה להפסיק אחרי שעשית את זה בלא פחות מ-5 הודעות בשרשור הזה.