האזנה ודיון 01: Miley Cyrus - Bangerz

ערן1987

New member

ARTPOP

New member
עונה:

1) מה חשבתם על האלבום בפעם הראשונה ששמעתם אותו? האם דעתכם עליו השתנתה (לטובה או לרעה) בהאזנות נוספות?
- אהבתי את האלבום בשמיעה ראשונה כזכור לי. הופתעתי לגלות אלבום מגוון עם מספר שירים חזקים מאוד, לא ציפיתי באמת לאהוב את האלבום הזה אבל הייתה לי תקווה. מאוד התלהבתי בשמיעה ראשונה מ- ''4x4'' ו- ''FU''. מה שחשוב הוא שבשמיעה הראשונה ידעתי שאחזור אליו.

2) האם לפני צאת האלבום האזנתם למוסיקה של מיילי? אם כן, האם לדעתכם מדובר בשינוי מוסיקלי חיובי/שלילי? אם לא, מה גרם לכם להאזין לה?
- האזנתי רק לאלבום הקודם של מיילי ''Can't Be Tamed''. הסינגל הראשון היה ממתק פופ חביב שלצערי לא עמד במבחן הזמן. הפנינה האמתית הייתה ''Who Owns My Heart'' המעולה. האלבום היה טוב בחציו ובינוני מאוד בחציו השני. אני מניח שהאזנתי למוזיקה שלה כי אהבתי את הסינגל הראשון. כמובן שמדובר בשינוי מוזיקלי חיובי, מאחת חסרת אופי וקו מנחה באלבומה הקודם וכן שירים חלשים פחות, לאחת שמוציאה משהו עדכני ומעניין באמת.

3) אילו משירי האלבום בלטו לכם לטובה?
- רוב השירים באלבום טובים מספיק בשביל לבלוט בעיני. השירים שאני הכי אוהב הם ''Drive'', ''FU'', ''#GETITRIGHT'' ו- ''Wrecking Ball''.

4) אילו משירי האלבום בלטו לכם לרעה?
- בראש השירים החלשים בעיני נמצא ''Maybe You're Right'' המיושן שהוא פחות לטעמי, יש גם את ''My Darlin''', ''SMS'' ו- ''On My Own'' החלשים יותר בעיני.

5) איך שיתופי הפעולה של מיילי באלבום? איזה מהם אתם הכי מעדיפים?
- מפתיעים לטובה! ''FU'' עם פרנץ' מונטנה שאני לא מכיר נהדר, ''4x4'' עם נלי כיפי, ''Love Money Party'' עם ביג שון מוצלח, גם השירים החלשים יותר עם בריטני ופיוצ'ר סבירים לחלוטין. ''Hands in the Air'' בדלוקס אחלה שיר. אני הכי אוהב את ''FU''.

6) מה אתם חושבים על עטיפת האלבום? (במקרה הזה על 2 העטיפות, זו הרגילה וזו של הדלוקס)
- אחלה עטיפה. אחת שתוכל להיחשב כקלאסית ואייקונית בהמשך. אני לא בטוח מה עומד מאחוריה אבל היא די מעניינת.

7) מה אתם חושבים על הקליפים של מיילי לשירים Wrecking Ball ו-We Can't Stop? האם השירים הצליחו רק בזכות עצמם או בזכות שהם נעזרו מאוד בקליפים?
- ברור שהשירים נעזרו מאוד בקליפים. הקליפים היו פרובוקטיבים ועוררו הרבה רעש ומשכו תשומת לב. אין ספק שהיא ידעה מה שהיא עושה כששחררה קליפים כאלה, לגבי גנבה את ההצגה. השירים עצמם טובים, כל אחד בזכות עצמו. אף פעם לא הייתה מעריץ גדול של שניהם אבל אני לא ממעיט בערכם (בדגש ענק על ''Wrecking Ball''). הקליפים טובים ויצירתיים בדרכם. יש הרגשה של קצת ''try too hard'' בכמה מהסצינות אבל בסך הכל ניכרת ההשקעה.

8) האם לדעתכם כל התקופה האחרונה של מיילי היא פרובוקציה מכוונת או תהליך התבגרות אמיתי שעובר עליה כבן אדם ו/או כזמר-אמן? מה אתם חושבים על כל התקופה הזו? האם היא תשפיע עליה לטובה/לרעה לטווח הרחוק?
- זה גם וגם בעיני. היא מודה שהיא בשלב כזה בחייה שהיא תעשה הכל בשביל להיות על פסגת העולם. מצליח לה. כמובן שמעורב בזה גם אופי ואמירה אומנותית שלה כאמנית בוגרת ובשלה יותר. אני בעדה בתקופה הזו. בעיקר בגלל שהמוזיקה לא רעה. אני מעריך שהיא תשפיע עליה לטובה, מעכשיו כל סינגל שהיא תוציא יהיה אירוע גדול ויותר אנשים יתעניינו בה בהמשך. ממש כמו שקרה (ועדיין קורה) לאדל.

9) מה הייתם משנים באלבום, לטובה ולרעה? מה הייתם מוסיפים/גורעים ממנו?
- הייתי מוסיף לו עוד שירים מלאים בכוח ובווקאלס מעניינים ולא פשוטים כמו ''FU''. הייתי מציע לה לקחת כיוון יותר אקספרימנטלי במוזיקה שלה ולא ללכת על מה שבנאלי ו- ''in''. בסך הכל אלבום חזק מספיק ומוצלח, אני מניח שזה הטוב ביותר שהיא יכולה לעשות כרגע. אין תלונות.

10) אילו שירים הייתם משחררים כסינגלים הבאים מהאלבום?
- בשביל סינגל שלישי הייתי הולך על ''Drive'' בשביל פורמטי הפופ ו- ''Adore You'' בשביל פורמטי ה- R&B, בשביל סינגל רביעי הייתי הולך על ''#GETITRIGHT'', בשביל סינגל חמישי על ''FU'' ועוד סינגלים אפשריים יהיו ''Do My Thang'', ''Someone Else'' ו- ''4x4''.

11) האם הייתם נותנים שירים מסוימים מהאלבום לזמרים אחרים שיבצעו אותם בעצמם?
הייתי נותן את ''FU'' לכריסטינה, את ''Drive'' לבריטני ספירס, את ''#GETITRIGHT'' לקלי רוולנד ומציל אותה עם להיט ואת כל השאר מיילי יכולה להשאיר לעצמה.

12) מה אתם חושבים על ה"התמכרות" של מיילי לטוורקינג ולהוצאת הלשון שלה בכל הזדמנות אפשרית?
- לא ממש מעניין אותי למען האמת. היא זמרת ומה שמעניין אותי זה המוזיקה שלה והעבודה שלה כמוזיקאית. אף פעם לא ייחסתי לזה כזאת חשיבות, אני דווקא אוהב את הפרובוקציות האלה לרוב, זמרת שהולכות עד הסוף, ''חסרות מודעות'' וכאלה שלא שמות על מה שלקהל הרחב יש לומר.

13) מה דעתכם על המעשים הפרובוקטיביים של מיילי לאחרונה, בין היתר עישון ג'וינט (לכאורה) בשידור חי בטלוויזיה וצילום תמונות חושפניות במיוחד?
- היא עושה בעצם מה שבראש שלה. שתהנה מזה. שתמשיך כך אם היא רוצה. רק שלא תחפור יותר מדי עד שזה יהיה מעושה עד כאב ומלאכותי בצורה מחליאה. אני בסדר עם זה, אפילו אם זה בא ממקום שלא משיכת תשומת לב, לבינתיים היא לא חופרת לי. עדיין לא הגיעה ל- ''over exposure'' בעיני.

ARTPOP

New member
*(2) שירים חלשים פחות = שירים חלשים יותר.

(7) לגבי = לגמרי.

ערן1987

New member
מה אהבת בעטיפה של האלבום?

לדעתי העטיפה, על כל גרסאותיה, מתאימה לכתבות שמגזיני/אתרי מוסיקה עושים בכל כמה זמן על "עטיפות האלבומים הכי מכוערות בכל הזמנים".. כמובן שזו לא העטיפה הכי מכוערת אי פעם אבל היא בהחלט אחת המכוערות ביותר שראיתי מזה הרבה זמן.

"יש הרגשה של קצת try too hard בכמה מהסצינות" - כל כך נכון!

"רק שלא תחפור יותר מדי עד שזה יהיה מעושה עד כאב ומלאכותי בצורה מחליאה" - למרות שאני מרגיש שזה מלאכותי מאוד זה עדיין מעניין, אבל היא בהחלט בדרך לגרום לתחושה שכל העניין הזה כבר מיצה את עצמו.

ARTPOP

New member
שום דבר מיוחד. פשוט עטיפה טראשית שמודעת לעצמה

עם קריצה לעטיפות של עשורים מוקדמים יותר במוזיקת הפופ. אני אוהב. יש בה גם צבעוניות נחמדה והיא יפה במציאות (קניתי את האלבום).

Music Man XD

New member
סיימתי להאזין עכשיו. עונה:

1) מה חשבתם על האלבום בפעם הראשונה ששמעתם אותו? האם דעתכם עליו השתנתה (לטובה או לרעה) בהאזנות נוספות?
סיימתי האזנה ראשונה ממש עכשיו. טוב, לא ממש סיימתי, בשיר וחצי האחרונים כבר לא יכולתי יותר. זה אלבום ממש מזעזע! וואו. מזמן לא שמעתי ריכוז כל כך גדול של קקפוניה מחרידה כזו. אלליי!
נורא ואיום. קשקוש מוחלט! האלבום של גהגה, שגם הוא לא טוב, אוכל את האלבום הזה בלי מלח.

2) האם לפני צאת האלבום האזנתם למוסיקה של מיילי? אם כן, האם לדעתכם מדובר בשינוי מוסיקלי חיובי/שלילי? אם לא, מה גרם לכם להאזין לה?
לא, ואני לא מתכוון להתחיל עכשיו
אני מודה שהתדמית החדשה שלה גרמה לי להסתקרן קצת יותר. אבל עם כל כמה שהתדמית מגניבה, המוזיקה על הפנים.

3) אילו משירי האלבום בלטו לכם לטובה?
4X4. שיר חמוד, ואחד היחידים שאולי אחזור אליהם. WCS התחבב עליי יותר אבל עכשיו שמעתי אותי באיכות גבוהה לראשונה וזה פשוט בלגן. WB יכול "לבוא בטוב" לעיתים, אבל זהו זה.

4) אילו משירי האלבום בלטו לכם לרעה?
איפה להתחיל?
האלבום נפתח עם Adore You, שיר משעמם שמיילי לא מצליחה לסחוב עם הקול המאוד-מוגבל שלה והטון המעצבן שלה. יש את השת"פ עם בריטני ספירס, פשוט חרבון מוזיקלי, ועוד. מדובר ברוב השירים מבחינתי, אין טעם להרחיב כאן יותר מדי.
ההפקות של פארל חמודות, כי זה פארל, אבל הקול של מיילי פשוט בלתי נסבל והטקסטים גרועים.
מייק וויל פשוט מתגלה כאן במפיק גרוע. מסתבר ש-Body Party לא היה יותר מפוקס.

5) איך שיתופי הפעולה של מיילי באלבום? איזה מהם אתם הכי מעדיפים?
4X4. אני לא אוהב את נלי, אבל הוא עשה כאן עבודה טובה. FU סביר, אבל "חופר". השאר - לא תודה.

6) מה אתם חושבים על עטיפת האלבום? (במקרה הזה על 2 העטיפות, זו הרגילה וזו של הדלוקס)
כל כך גרוע שזה מעולה. אני אוהב את זה. אהבתי שהיא לקחה את עניין ה"טראש" עד הסוף. כוכבי פופ כל כך אובססיביים על עצמם בימינו, ונחמד לראות גישה שונה. "עיצבתי את העטיפה שלי בצייר, ואני שמה על כולם ***".
זה מרענן וכיף. מהי תרבות פופ אם לא כיף?

7) מה אתם חושבים על הקליפים של מיילי לשירים Wrecking Ball ו-We Can't Stop? האם השירים הצליחו רק בזכות עצמם או בזכות שהם נעזרו מאוד בקליפים?
השירים לא הצליחו בזכות עצמם לדעתי. WB יכול היה להצליח בלי הקליפ, אבל לא ברמה שבה הוא הצליח. זה קליפ שהולך להיות אייקון פופ בעתיד.
אני אוהב את שני הקליפים. בהתחלה לא אהבתי את WCS אבל זה השתנה. אחלה עבודה.

8) האם לדעתכם כל התקופה האחרונה של מיילי היא פרובוקציה מכוונת או תהליך התבגרות אמיתי שעובר עליה כבן אדם ו/או כזמר-אמן? מה אתם חושבים על כל התקופה הזו? האם היא תשפיע עליה לטובה/לרעה לטווח הרחוק?
לדעתי זה שילוב של שני הדברים. ברור, כל פרובוקציה כאן מכוונת על הפרט הכי קטן, זה ברור. אבל ברגע שמבינים את זה ומקבלים את זה, ברגע שבוחרים לא להרגיש מרומים ולהיעלב מכך שזו הצגה - אפשר ליהנות. זה פופ. לא צריך לקחת הכל קשה.
אבל אני כן מאמין שזה חלק מתהליך התבגרות טבעי שעלמה צעירה בגילה עוברת. כשמשלבים את זה עם אור הזרקורים - זו התוצאה. ראינו את התופעה הזו לא מעט בעבר.

9) מה הייתם משנים באלבום, לטובה ולרעה? מה הייתם מוסיפים/גורעים ממנו?
הייתי מוציא EP עם שני הסינגלים, עוד שיר או שניים וזה הכל. אין כאן הצדקה לאלבום. מעליב לקרוא לזה אלבום.

10) אילו שירים הייתם משחררים כסינגלים הבאים מהאלבום?
4X4. מעבר לכך - זה לא משנה. העיקר שיהיה קליפ מגניב וזה יספיק. למוזיקה אין באמת חשיבות במקרה הספציפי הזה.

11) האם הייתם נותנים שירים מסוימים מהאלבום לזמרים אחרים שיבצעו אותם בעצמם?
חס וחלילה, לא מאחל את זה לאף אחד או אחת.

12) מה אתם חושבים על ה"התמכרות" של מיילי לטוורקינג ולהוצאת הלשון שלה בכל הזדמנות אפשרית?
מצד אחד זה משרת את התדמית ה"מאגניבה", ומצד שני זה מוצה פלוס. מבחינתי היא יכולה לעבור הלאה.

13) מה דעתכם על המעשים הפרובוקטיביים של מיילי לאחרונה, בין היתר עישון ג'וינט (לכאורה) בשידור חי בטלוויזיה וצילום תמונות חושפניות במיוחד?
זה משיג את תשומת הלב שמיילי רוצה, ואני ניהנה (גם ממנה, וגם מתגובות של אנשים). זה משהו לדבר עליו, זה הכל. אין לי שום בעיה עם זה. אני לא מתנהג כך, כמובן, אבל שיהיה לי בכיף.

*אין לי כוח לעבור על מה שכתבתי, בטוח יש שגיאות. עמכם הסליחה.

ערן1987

New member
אתה נראה לי היחיד מחברי הפורום שממש לא אהב

את האלבום, גם חברי הפורום שלא עפו עליו מצאו בו נקודות אור! חחח

"11) האם הייתם נותנים שירים מסוימים מהאלבום לזמרים אחרים שיבצעו אותם בעצמם?
חס וחלילה, לא מאחל את זה לאף אחד או אחת"
אתה רע!

Music Man XD

New member
אני סבלתי כשהאזנתי לו, בחיי

ומחקתי מהר כמעט את כל השירים, השארתי שלושה-ארבעה, שלדעתי גם יימחקו בקרוב.

אלבום מזעזע, ממש גרוע לדעתי. האלבום הכי גרוע ששמעתי השנה. כאילו, שמעת את SMS? מה זה?! לא ידעתי שמוזיקה יכולה להיות דבר כל כך רע, אכזרי, מדכא ומזיק! זה כאילו עשו את זה נוראי בכוונה!

ויש עוד בעיה - חוץ מזה שהמוזיקה עצמה על הפנים, הקול של מיילי ממש מעצבן ברוב השירים. קול של עז, ממש צורם.

בקיצור, זה מזעזע. אני אדם שסוגד לדבר הזה שנקרא "אלבום", ולכן אני חושב שמעליב לקרוא לזה אלבום. זה לא אלבום.

ערן1987

New member
SMS באמת לא מלהיב, בלשון המעטה

אבל אני חושב שאתה קצת קשוח עם האלבום חח.. הוא לא מאסטרפיס או משהו שמתקרב לכך אבל לדעתי קצת הגזמת

Music Man XD

New member
שוב -

אני לא נהניתי מההאזנה בכלל. זו אפילו לא הייתה חוויה מהנה. אם נגיד זה לא היה טוב, אבל הייתי לפחות ניהנה מה"באנגרים" (איפה באנגרים, דרך אגב?) - התגובה שלי הייתה כנראה פחות חריפה. אבל זה פשוט כאב ראש.

פשוט מזעזע.

אולי כל שיר בנפרד לא היה גורם לי להגיב באופן כל כך קיצוני (על אף שגם כשהם עומדים לבד - השירים ממש גרועים), אבל כשזה מגיע בחבילה אחת - נורא.

זה נחמד שהיא התבגרה והכל, אבל אני לא יכול להתייחס אליה כמוזיקאית רצינית עם אלבום כזה. זה קשקוש מוחלט.

משווים אותה לכריסטינה ול"סטריפד" כל הזמן, ואחרי ששמעתי את האלבום לא מובן לי איך אפשר בכלל. נכון, "סטריפד" הוא לא אלבום מושלם - אבל אין מה להשוות בכלל. "סטריפד" הוא השחרור של כריסטינה כמוזיקאית - ומכאן המשמעות האדירה שלו עבורה. "באנגרז" הוא פשוט אסופת ביטים מרושלת, טקסטים מעליבים ווקאלס שכנראה הוקלטו בחוות האלפקות.

נורא!

הערת אגב - אני אוהב להיות דרמטי, זה חלק מהכיף
אבל זה באמת אלבום נורא.

Music Man XD

New member
משווים את התקופה הזו לתקופת "סטריפד"

של כריסטינה, ואומרים ש"באנגרז" הוא "Miley's Stripped". לא ראיתי את זה מגיע מהרבה גורמים שהם אשכרה רלוונטיים (אם כי יש כמה), אלא מכל מיני גולשים ברשת.

בכל מקרה - זו השוואה הזויה כשמגיעים למוזיקה עצמה.

ARTPOP

New member
סטריפד מושלם בשבילי

כמובן שמבחינה מוזיקלית וטכנית כאלבום הוא לא מושלם אבל הערך המוסף שלו והרגש, הנשמה... אין עוד אלבומים כאלה. הוא מדהים.
וברורררררררר שלא משנה כמה Bangerz טוב להשוואת אותו לסטריפד זאת בדיחה מהסוג הרע.

למעלה