האינסטינקט האנושי-דתי. האתאיסט פועל

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך

L7

New member
האינסטינקט האנושי-דתי. האתאיסט פועל

נגד האינסטינקט. התולעת מתפתלת. החזיר נובר. הדוב מתגרד. ההומו ספיינס סוגד לעל- טבעי.

תום30

New member
האינסטינקט האנושי הוא הצורך בהסבר

הדתי מתפעל מהסברים מטפיסיים האתאיסט מתפעל מהסברים מדעיים המשתנים מידי כמה עשרות שנים. זו דעתי ויאללה לים

אין לי אינסטינקט דתי.

הרעיון האלוהי נשמע לי כגיבוב מילים חסר משמעות. כל מה שיש זה טבע. תום צודק, שאנחנו סקרנים, רוצים להבין הכל, ובגלל זה נוצרו דתות והתפתח מדע, כאשר הדת היום היא התחמקות ממחשבה, ולמעשה כלי בלבד בידי כחות שונים. ומכיוון שלעולם לא נדע "הכל", מהסיבה הפשוטה שאין דבר כזה "הכל", אז אנשים יחפשו "תשובה" פשוטה בדמות "אלוהים". מכיוון שאני לא רק מבין שאין דבר כזה "הכל", ולכן בלתי אפשרי להסביר "הכל", אלא גם אינני מתיימר להבין משהו ממה שכן ידוע לאנושות, מהסיבה הפשוטה שאין לי מושג בפיסיקה, אסטרונומיה ביולוגיה כימיה וכו', כמו שישנם הרבה דברים אחרים בעולם שאנחנו משלימים עם אי ידיעתם, למשל סִפרות סינית השוואתית מהמאה ה-17, שזה אולי דבר מעניין מאוד, אבל אנחנו לא עשויים מגומי, לכן אינני מבין על איזה אינסטינקט דתי אתה מדבר.

L7

New member
להערכתי הדת היא עיוות המציאות.אעפ"כ

מרבית בני האדם מאמינים בכוחות עליונים. הציביליזציה היתה בד"כ דתית. יש מיגוון מאפיינים מובנים בפסיכולוגיה האנושית . ובמיבנה המוח האנושי. הנטייה הדתית מובנית ואניסטינקטיבית.

אולי, אבל

נדמה לי שקרוב יותר למציאות הפתגם הרוסי: סמוך על אלוהים, אבל בעצמך אל תהיה טמבל. כשאדם נורמלי רואה שאבן נופלת עליו הוא יזוז הצידה ולא יחכה שאלוהים יעזור לו.

fionn

New member
גם אמונה באלוהות

מופקת מאותו מקום של השלמה עם "אי היכולת להסביר הכל". אם אתה יודע שאתה לא יודע הכל, איך אתה יודע שאין אלוהים?

תשובה

תגיד לי קודם מה זה "אלוהים". לדעתי זו מילה חסרת משמעות. מעֵין: "כל מה שלא ידוע לי". כלומר FILLER.

fionn

New member
אלוהים... ../images/Emo103.gif

וואלה, לא יודעת. אבל פילר נשמע לי לא רע כהגדרה. כל אחד והמילוי שלו. אפשר קרם וניל בשלי?

L7

New member
הויכוח הגדול הוא עם ה' האינטראקטיבי

יש או אין אלוהים - לא נורא משמעותי. אפשר או אי אפשר לתקשר עמו. האם הוא מגיב למעשי אדם - זהו בסיס הדת. קיום אלוהים עמו לא ניתן לתקשר והוא אדיש למעשי אדם מקעקע את הרעיון הדתי.

תום30

New member
אינך מבין את ה"רעיון הדתי". נקודה.

הרעיון הדתי (של רוב הזרמים היהודיים בכל אופן) של אלוהים אינטראקטיוי הוא הוא הקעקוע הדתי. אלוהות אינטרקטיוית פירושה עפ"י הרמב"ם כפירה ועבודת עצמך במקום עבודת אלוהים. ורוב רובם של הפוסקים הסכימו איתו! זה שיש כמה זרמים ביהדות (והם הרבה יותר מעטים ממה שאתה חושב או ממה שהתקשורת מעדיפה להחצין) שעדיין שבויים באלוהות אינטראקטיוית הם פשוט עפ"י הרמב"ם כופרים בעיקר. ושווי ערך אמונתי לכאלה שמשתחווים לאלוהי עץ ואבן.

L7

New member
תפילה היא מעשה אינטראקטיבי.אתה

מתחנף ומבקש, אלוהים שוקל וגומל. האם ישנה דת(זרם) המתנגדת לתפילה?

תום30

New member
סליחה אחי...אתה מדבר מבורות לישמה.

כדי להבין מונח דתי אתה צריך להבינו בעיניים דתיות ואז משם לצאת לשיפוט. הפרשנות החילוניות (והיא די תדירה לצערי) של מונחים דתיים עפ"י הראיה\פרספקטיבה החילונית היא סילוף טיעוני. וכבר כתבתי פעם למה הדבר דומה? לאדם בעל השכלה בהיסטוריה וללא השכלה בסיסית בפיזיקה המבקר\שופט את הקומפלימנטריות הקוונטית של בוהר. התפילה אינה מעשה אינטרקטיוי היא תחליף לקורבנות עליהן נצטווינו ללא שום הסבר או יציקת משמעות סיבתיות מובנית. מהי תפילה באמת עפ"י הדת? זה נושא מורכב וארוך ואם תרצה אשמח לתת לך הפניות לספרים בנושא. (ולפני שתקפוץ אחי...ברור שבתפילה יש גם בקשות מלפני האלוהים אולם מכאן ועד למסקנה כי כוונתן להיות אינטרקציה בין אלוהים לאדם הדרך עוד ארוכה . מה גם שמסקנה זו סותרת את כוונתן של אלה שתיקנוה) ערב טוב. אחזור מחר.

L7

New member
אין לי 17 שנות תפילה ברזומה.....

אפילו לא שבוע. אז האר את הפינה האפלה הזו: המתפלל המצוי הטרוד ביום-יום : האם מדובר במילמול מכניסטי של טקסט כחלק מהפולחן והמיצוות או בתקשורת עם הקב"ה

למה???

New member
זה קצת מורכב...

לפי היהדות העולם בנוי ממידות (כגון מידת חסד, מידת רחמים וכו') כשאדם מתפלל הוא מעורר את המידות האלו. וכך מקיים אותם בעולם, גם ה' "מתפלל" כמובן שזה לא בדיוק כך, הכוונה הכללית שבכל חמשת העולמות שביהדות "היצורים" (כגון ה' מלאכים, אנשים וכו') צריכים להתפלל כדי לקיים את העולמות שבעצם תלוים אחד בשני. פעם, כל אדם היה מתפלל על עצמו, אך מאז שבית המקדש נחרב מתפללים במקום לזבוח ולכן עושים את התפילה בכלליות על כל עם ישראל... כמובן שיש גם קטע אישי... מותר להתפלל עם טקסט שלך אך עדיף שלא כי הטקסט הקיים הוא כנראה הטקסט הכי עדיף... מקווה שעזרתי להבהיר את הנושא... אני...

למעלה