האם אנחנו בפני 2 מערכות בחירות

bhnadav

New member
האם אנחנו בפני 2 מערכות בחירות../images/Emo35.gif

ראשית, ברור כי בהנחה שאחרי הבחירות יווצרו 3 מפלגות גדולות (מכל 20 מנדטים): העבודה, הליכוד וקדימה, יהיה צורך בלפחות שתיים מהן כדי להקים קואליציה. למה? הליכוד, בהנחה ויקבל 25 מנדטים, יוכל להקים קואליציה עם המפד"ל (נגיד 4), ש"ס (נגיד 9), האיחוד הלאומי (נגיד 5), יהדות התורה (נגיד 5), ישראל ביתנו (נגיד 5) - סה"כ 53 מנדטים. כלומר - אין קואליציה. העבודה, בהנחה ותקבל 25 מנדטים, תוכל להקים קואליציה עם מרצ (נגיד 5), ערביות (נגיד 9) - סה"כ 39, ולמרות שאולי העבודה תקבל יותר - זה לא יספיק (וגם אם שינוי תצטרף, מה שלא נראה הגיוני). קדימה, בהנחה שתקבל 25 מנדטים, תוכל להקים קואליציה עם שינוי (נגיד 6), מרצ (נגיד 5) - סה"כ 36, ושוב - גם אם תקבל יותר - זה לא יספיק. אני מעריך שבכל מצב שהוא (כלומר בכל מצב בו שלושת הגדולות תקבלנה מעל 20) - מפלגה אחת כזאת לא תוכל להקים קואליציה. מכאן שצריך לפחות שתיים מהן. הלאה: מה שמסתמן כרגע הוא ש-2 המפלגות הבכירות יותר מבין ה-3 תהיינה העבודה וקדימה. נניח והמפלגה שתיקח הכי הרבה מנדטים תהיה אחת משתיהן. אם קדימה תקבל הכי הרבה מנדטים, שרון יקבל את המנדט לנסות להרכיב את הממשלה הבאה. הוא יוכל לפנות הן לליכוד והן לעבודה, כשבטח יקים קואליציה עם העבודה ומכאן אין בעייה. גם אם יקים קואליציה עם הליכוד - אין בעייה. אם העבודה תקבל הכי הרבה מנדטים - כאן מתחילה הבעייה. וחשבו על זה - כהקדמה - שבהחלט יכול להיות שעמיר פרץ יגרוף יותר מנדטים מקדימה ומהליכוד (אפילו ב-2-3 מנדטים). במצב כזה הוא מקבל 21 יום לנסות להקים קואליציה. עמיר פרץ לא יצרף את הליכוד אליו מפני שהצהיר שהוא מתנגד בכל תוקף לממשלות אחדות, ואם ביבי יעמוד בראשותו - בטח ובטח. מלבד זאת, אני בטוח שהליכוד לא יצטרף לממשלה בראשות העבודה. כבר ראינו שעמיר פרץ לבד לא יכול להקים קואליציה עם הליכוד, ולכן נעבור קדימה - לקדימה
אריאל שרון - אני לא מאמין שיסכים להיות תחת ממשלה של מישהו אחר. הוא לא התפלג מהליכוד כדי להגיע למצב כזה, ולא ייתן לזה לקרות. גם תפקיד שר הביטחון, אם ירצה בו, לא יגיע אליו בגלל משקעי ההיסטוריה
אז באמת - נניח שעמיר פרץ גורף יותר מנדטים מכולם ומקבל הזדמנות להקים קואליציה - ברור כעין שאין לו אפשרות להקים אחת כזאת...
מה אז
2 אפשרויות: 1. עמיר פרץ כצפוי לא מצליח להקים קואליציה, ולכן הליכוד וקדימה עושים דיל והולכים ביחד לקואליציה בראשות שרון (בהנחה שקדימה תקבל יותר מנדטים מהליכוד. לגבי האפשרות שהליכוד קיבל יותר - הסעיף הבא). נשמע עסיסי ביותר. 2. עמיר פרץ לא מצליח להקים קואליציה, לא מצליח להתרקם דין בין הליכוד וקדימה, ואם הליכוד זוכה ברוב - אז שרון לא מסכים ללכת לממשלה בראשות הליכוד, ומה אז
אכן כן, בחירות נוספות
נשמע מסובך, אבל זה לא רחוק. אלה הנסיבות בקצרה: 1. עמיר פרץ זוכה ברוב בבחירות (גם בהפרש של 2-3 מנדטים). 2. גם שרון וגם הליכוד לא מסכימים לשבת בממשלה בראשות פרץ. 3. הליכוד ושרון לא רוקמים דיל. 4. הולכים לבחירות נוספות. כלומר, מספיק שעמיר פרץ זוכה ברוב בבחירות - וכבר סיכויים מאוד גבוהים שהולכים לבחירות נוספות. אגב, באותה מידה זה יקרה גם אם הליכוד יקבל רוב, אבל זה קצת נראה פחות הגיוני אז הזנחתי את זה. למרות זאת, קחו בחשבון שגם אם הליכוד יעשה מהפך וינצח - זה יקרה גם כן. בבחירות נוספות, הציבור בטח יעשה חשבון עם אלה שיתנהגו בימים האלה בצורה שגרמה לכישלון, ואני מאמין שבמצב כזה התוצאות יהיו שונות ויאפשרו הקמת קואליציה. מה דעתכם?
הגיוני?

מורנא007

New member
אני חושב שיש סיכוי לממשלת ימין-שמאל

ללא מפלגת שרון. גם אם ראש הממשלה יהיה מר פרץ. פרץ יכול להציע לליכוד (לא ברור שיונהג ע"י נתניהו) שני שרים בכירים (נניח ביטחון וחוץ למופז ושלום), הליכוד יצתרף כנראה.

bhnadav

New member
נראה לי מרחיק לכת מדי...

פרץ התבטא יותר מדי בחריפות נגד ממשלות אחדות בראיון עם שלי יחימוביץ', והוא אמר כי הוא חושב שזה הרס לדמוקרטיה, או משהו כזה. וחוץ מזה, קשה לי להאמין שהליכוד ירצה להיכנס לממשלה כזאת. זה יותר מדי שמאל (כלכלי ומדיני) כדי שהליכוד ימחול מכבודו ויצטרף אליו. הליכוד גם ייזכר כפי שהפקיר את השלטון בידי פרץ, שהרי אם ייסרב (ואם גם קדימה תסרב) - פרץ לא יהיה ראש ממשלה. אבל בפוליטיקה - הכל יכול להיות.

gill99

New member
קודם כל - כל הכבוד על ההשקעה

אהבתי לקרוא את הניתוח ואני מצטרף אליו. זו ההתלבטות שלי למי להצביע - לשרון או פרץ. לדעתי שרון עשה טוב למדינה ששיחרר אותנו מהאלמנטים השליליים שחדרו למרכז הליכוד ומנסים להשתלט על המדינה. החוקים שהעביר כץ במרכז הליכוד הופכים את השרים למריונטות ללא יכולת מחשבה ופעולה עצמאית. אני מקווה שעל סדר היום של הכנסת הבאה יעמוד שינוי שיטת המיממשל הדרושה לנו כל כך. לגופו של עניין, נראה לי שהליכה משותפת של שרון ופרץ היא סבירה כי השניים ימצאו נושאים משותפים לפעולה שחשובים לשניהם. בכל אופן, שרון השאיר את חברי מרכז הליכוד בצד. במקום הראוי להם ועל כך תודה מגיעה לו מכולם.

יש לשים לב -

השניים ימצאו נושאים משותפים לפעולה שמזיקים לישראל. זו תהייה טעות להצביע להם.

כמובן שזה רלוונטי ../images/Emo13.gif

לא בוחרים בבנאדם שמתכוון לעשות דברים שמזיקים לישראל.

NacroMittler

New member
אבל לא מדובר פה על

"במי לבחור?". bhnadav הציג ניתוח למה שלפי דעתו עלול להתרחש בבחירות. הוא שאל לדעתנו לגבי הניתוח שלו. gill99 בתורו הוסיף ניתוח משלו (יותר נכון תמך בנדב והוסיף קצת) ואמר שלדעתו שרון ופרץ ילכו יחד כי הם ימצאו נושאים שחשובים לשניהם. עכשיו תסבירי לי בבקשה מה הקשר לדיון, האם הנושאים הללו מזיקים לישראל או לא? תעני לעניין.

אני לא חייבת לך דין וחשבון

הדגשתי נקודות חשובות שניראו לי לנכון להסב את תשומת לב הכותבים כאן.

NacroMittler

New member
כמובן שאת לא חייבת לי דין וחשבון

למעשה את לא חייבת לאף אחד דין וחשבון. לאף אחד מלבד לעצמך. לי נראה חשוב להסב את תשומת לב הקוראים לנושא הזוכים באולימפיאדה הבאה. זה אומר שעשיתי את זה? ואם כן הייתי עושה את זה, את חושבת שמישהו היה תופש את זה ברצינות? כל עוד היא לא קשורה לדיון, זה לא המקום לשרשר אליו את ההודעה. באותה מידה היית יכולה לפתוח דיון חדש ולצטט את הנאמר בדיון הזה. אני מבטיח לך שזה היה נראה הרבה הרבה יותר טוב, למרות שבפועל את לא באמת חייבת לעשות את זה. מה גם שאנשים פה היו מתייחסים יותר לדברים שלך שלא היו נטמעים בתוך דיון שונה בתכלית.

parapara16

New member
לי דווקא נראה...

ששרון ופרץ יעשו דיל ויקימו קואליציה ביחד שרון יעדיף לשבת בממשלה של פרץ מאשר בליכוד .. מה שכן נראה לי שפרץ יקח את הבחירות האלה ובגדול לאנשים נמאס מהמצב החברתי הכושל ומההתעסקות הבלתי פוסקת בבטחון והזלזול וההזנחה של הממשלה מענייני הפנים הלא ביטחוניים...לא שאני אומרת להזניח את הביטחון אבל יש מקום לטיפת התייחסות לדברים אחרים

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

אם הסדר יהיה כזה: 1. עבודה. 2. קדימה. 3. ליכוד. אז שרון שרון יעדיף לא לשבת בממשלה בראשות פרץ, אלא להקים ממשלה בראשותו עם הליכוד בקואליציה. קשה לי להאמין ששרון ירשה לעצמו, אחרי המהלך הדרמטי שעשה, לוותר כל כך בקלות על תפקיד ראש הממשלה לעמיר פרץ, כשהוא יכול לעשות לו זובור גדול ולמנוע ממנו להיות ראש ממשלה, על אף שקיבל את מירב המנדטים.

A m i n a d a v

New member
ראשית, קבל ח"ח על הניתוח

שמעון שיפר מחכה לך לפגישת עבודה במערכת של "ידיעות אחרונות".... וחוץ מזה, אני מניח ששרון ופרץ יקימו קואליציה, אבל בכל מקרה יצטרכו מפלגה נוספת, כדי להגיע ל-61 מנדטים. הליכוד לא יצטרף לקואליציה כזו בגלל אי רצונו של שרץ בממשלת אחדות, וגם שרון לא יהווה אטרקציה לליכוד להיכנס לממשלה. שינוי לא תסכים להיכנס לקואליציה שתנהיג כלכלה שמנוגדת להשקפת עולמה, ולכן נשארו ש"ס, מרצ והמפלגות הערביות. מתוך הנחה ששרון ינצח בבחירות, הוא יצרף אליו מפלגה ערבית ואף ימנה שר ערבי, וזה כמובן עולה בקנה אחד עם רצונו של פרץ, שגם כן הביע רצון דומה. בקיצור, נראה כאן ממשלת מרכז-שמאל-שמאל קיצוני (מרצ או הערבים).

bhnadav

New member
ואם וכאשר עמיר פרץ ינצח?

אפילו ב-2-3 מנדטים. במצב כזה, ממשלת עבודה-קדימה עתידית תהיה בראשות...עמיר פרץ
קשה לי להאמין. לפי זה יוצא שבמקרה ועמיר פרץ מנצח (אפילו ב-2-3 מנדטים) - או שהליכוד וקדימה מקימים ממשלה בראשות שרון, או שהולכים לבחירות נוספות. לא
ותודה על המחמאות, אבל אני מעדיף את סימה קדמון

A m i n a d a v

New member
...

אם עמיר פרץ ינצח, האם לא נראה לך ששרון יעדיף להיות בקואליציה עם פרץ מאשר באופוזיציה עם הליכוד? עד שהוא נפטר מהמורדים הוא יסבול אותם שוב...

bhnadav

New member
לא ממש -

מספיק ששרון והליכוד מסרבים לשבת עם עמיר פרץ, הם לא ימצאו את עצמם באופוזיציה. הסיכויים דווקא יותר גבוהים שהם אלה שיהיו בקואליציה, ופרץ (על אף הרוב שקיבל) יהיה באופוזיציה. כלומר, זה דבר והיפוכו. פרץ יציע לשרון להצטרף אליו, שרון לא יסכים - כדי לטרפז הקמת קואליציה בראשות פרץ, וזה הכל. לפרץ לא תהיה קואליציה, ואז שרון יוכל לנסות להרכיב קואליציה. במצב כזה, בהחלט יכול להיות שהליכוד יצטרף אליו, או אולי אפילו העבודה, על אף סירובו של שרון לשבת בקואליציה בראשותם קודם. ואם גם זה לא יצליח, אז חזרנו להערכה הבסיסית - בחירות נוספות. וכפי שכתבתי בהודעה הראשית, בבחירות נוספות התוצאות יהיו שונות. העם יעשה חשבון מי התנהג "יפה" ומי לא בניסיונות להקים קואליציה (תלוי איך כל אחד "יוציא" את עצמו בשלבים האלה), ותיתכן הקמת קואליציה.

bhnadav

New member
לדעתי אי אפשר לדעת.

הכל תלוי איך יתנהלו המאבקים בניסיונות להקמת קואליציה. תלוי מי יצטייר כגורם לכישלון, מי יצטייר כאחד שעכשיו כדאי יותר לבחור בו, וכו' וכו'. אני לא חושב שאת זה אפשר לחזות. זה גם עניין של מומנטומים, מי יצליח להוציא את עצמו כטוב ביותר ביחס לשאר בזמן הנתון

למעלה