האם אנחנו בפני 2 מערכות בחירות

shay or eli

New member
זה קרה בגרמניה בבחירות האלו

בסוף הם הסתדרו. יש שם עכשיו ממשלה של הסוציאל-דמוקרטים והמרכז, אם אני לא טועה. פוליטיקאים לא נוטים ללכת לבחירות מיד אחרי הבחירות שהיו, זה מעשה מטומטם מכל בחינה.

shay or eli

New member
אגב,

שכחת שבקואליציה של העבודה יכולים להיות גם החרדים. לפרס זה לא הלך בזמנו, אבל זה כי הוא פרס.

bhnadav

New member
גם החרדים לא יספיקו לקואליציה.

בייחוד אם נניח שהחרדים לא יישבו עם 9 ח"כים ערבים.

ערב רב

New member
../images/Emo45.gif ממשלת אחדות קדימה+העבודה

נראית התרחיש הסביר ביותר, בין אם הגדולה תהיה קדימה או העבודה, אח"כ קדימה+הימין והדתיים.

bhnadav

New member
העניין פה הוא אחר.

העניין פה הוא שאם שרון ימצא את עצמו בפחות מנדטים מעמיר פרץ, לא יהיה לו שום אינטרס להצטרף לממשלה בראשות עמיר פרץ, מפני שאם הוא מסרב להצטרף - הוא בעצם מטרפד קואליציה בראשות עמיר פרץ, ומגדיל את הסיכויים שהוא עצמו ירכיב ממשלה. מהסיבה הזו, המצב הוא עדין.

shay or eli

New member
אם שרון יקבל פחות מנדטים מפרץ/ביבי

סביר להניח שהוא יתפטר וילך הבייתה, וקדימה תהפוך למשהו בסגנון מפלגת המרכז שאחרי מרדכי - כמה חבר'ה שנוחים לכל קואליצייה וביחד רק כי הם רצו ביחד לנצח את נתניהו אי שם בעבר.

bhnadav

New member
אממ...

שרון יכול לא לפרוש, ולא להצטרף לשום הצעת קואליציה. ואז רק אם ביבי ופרץ מקימים הולכים ביחד, יכולה להיות קואליציה.

ערב רב

New member
לא נכון, פרץ יוכל להקים ממשלה

בלי הליכוד וקדימה כל עוד הן לא יהוו ביחד 60 ח"כים. כרגע לפי הסקרים הן מונות יחד כ-45 ח"כים. המפד"ל כבר הצהירה שתהיה מוכנה להצטרף לכל ממשלה וכבר הגיע להסדר עם האיחוד הלאומי לגבי פירוק הסיעה המשותפת במקרה שכזה. בקיצור, אני בהחלט רואה קואליציה של העבודה+המפד"ל+החרדים+מרצ+הערבים כשבאופוזיציה ישבו הליכוד, האיחוד הלאומי וקדימה. זו בעצם קואליציה כפי שהקים אהוד ברק ב-99'.

bhnadav

New member
אני לא רואה את זה קורה.

אני לא רואה את המפד"ל יושבת עם מרצ והערבים. ואני גם לא רואה את הערבים מצטרפים לממשלה, הם לא ששים לכהן כשרים בממשלה ציונית.

ערב רב

New member
לדעתי יש, נכון, זה לא מובטח

אבל כרגע לפי הסקרים קדימה+הליכוד+האיחוד הלאומי+שינוי לא מגיעות ל-60 ח"כים. והערבים? פרץ התפאר בכך שיכניס אותם לממשלה ואם הוא יפתח במו"מ רציני להכנסתם לממשלת עבודה+מרצ אני מניח שהם ייעתרו (גם עם שרון, אגב, הם ניהלו מו"מ בזמנו) ומכל מקום גם גוש-חוסם כבממשלת רבין יספיק. אנשים נוטים לשכוח, אבל לאחר רצח רבין המפד"ל החליטה לקבל את הסכמי אוסלו.

bhnadav

New member
אני בכל זאת לא רואה אפשרות כזאת.

ואני באמת לא מאמין שהמפד"ל וש"ס יישבו עם הערבים. גם מבחינת עמדות מדיניות, המפד"ל וש"ס הרי לא היו שותפים לממשלת שרון - אז הם יהיו שותפים לממשלה של פרץ? ובכלל - המפד"ל שווה היום 3 מנדטים, מרצ אולי 5 או 6, הערבים מקסימום 10 והחרדים אולי אולי 15. במצב כזה פרץ צריך יותר מ-28, ולא הייתי סומך על קאוליציה מלאכותית כזאת.

SHRlKE

New member
אל איזו מרכז אתה מדבר

הנוצרים-דמוקרטית מפלגה ימנית-טיפוסית כמו הליכוד או ימינה אפילו ממנה

אסל

New member
כדאי שנזכור ששרון הוא בן 77

אתה מניח שאם מצב המנדטים יכתיב ששרון לא יהיה ראש ממשלה, הוא יעדיף להוליך את המערכת לעוד בחירות (שזה מבחינה כלכלית אסון למדינה) ושאלה שפרשו ביחד איתו יילכו עם ההחלטה שלו. אבל הם לא קונוסים- יש שם את אהוד אולמרט וציפי ליבני ומאיר שטרית וחיים רמון, והם יכולים להסתדר יפה מאוד עם ממשלה בראשות עמיר פרץ. ואם המצב בליכוד במקרה של כישלון יהיה שנתניהו (שנניח שייבחר בחודש הבא) יפרוש- הם גם יסתדרו יפה עם ממשלה ביחד עם מופז או סילבן שלום. שרון הוא אדם בן 77, ולא כולם שמעון פרס:) רוב הפוליטיקאים, אחרי כישלון בגיל 77, יעדיפו ללכת הביתה במקום לנסות שוב, וגם אם לא- יש כוחות חזקים ש"יוליכו" אותו הביתה. ואגב, לחשוב ששרון לא יוכל להיות שר ביטחון בגלל מה שקרה בעבר זה די מגוחך. הוא כבר היה ראש ממשלה, אז שר ביטחון הוא לא יוכל להיות? ואם בית-המשפט העליון יצטרך להכריע לגבי החוקיות של זה (כלומר, לקבוע אם החלטת וועדת קהן תקפה גם היום), אני מניח שהשופטים שם יחליטו באובייקטיביות ראויה ששרון החדש לא כ"כ פסול כמו הקודם ובטח יש התיישנות או משהו מהסוג הזה. כל זה בלי להתייחס לשאלה אם שרון יהיה מעוניין להיות שר ביטחון, שזו שאלה אחרת. בקיצור, התסריט שלך לא נשמע לי סביר.

bhnadav

New member
העניין פה הוא ש...

אין שום סיבה ששרון ירצה ללכת לממשלה בראשות פרץ. למה לו ללכת לממשלה כזאת, אם בסירוב אחד פשוט הוא מטרפד קואליציה של פרץ. מה המניעים שלו לתמוך בפרץ לראשות הממשלה? מה זה ייתן לו? להפך - אם הוא ייסרב - גדלים הסיכויים שהוא יהיה ראש ממשלה
ובקשר לתפקיד שר הביטחון, אמנם הייתה המלצה כזאת אבל אתה צודק שזה לא גורף. למרות זאת, ממה שכתבתי למעלה, אני מניח ששרון לא יעשה טעות כזאת (הוא יכול להיות גם שר חוץ, אז מה).

אסל

New member
רק כדי שנבין אחד את השני:

אני מדבר על מצב בו האופציות הן: א. שרון שר חוץ/ביטחון ב. שרון הולך הביתה, "קדימה" מצטרפת לעבודה/ליכוד ג. יש עוד בחירות אתה כתבת בהתחלת השרשור שבמצב כזה אתה מהמר על ג' (כלומר לב' בכלל לא התייחסת כאופציה, אבל לא משנה). אני אומר שג' הכי פחות סביר, כי כל האנשים עם הביצים שהלכו עם שרון למהלך המפחיד הזה וכבר ייכנסו לכנסת, לא יעזו לסכן את עצמם שוב, במערכת-בחירות נוספת, כשהמפלגה שלהם תיתפס לאחראית לבחירות הנוספות האלה (שהן, כאמור, אסון כלכלי למדינה). אגב, אני רוצה לספר לך (וסליחה אם אתה כבר יודע) מה קרה בפעם האחרונה שבה ראש ממשלה (אז לשעבר) הלך עם "מפץ פוליטי" נגד המפלגה שלו: אחרי שרפ"י בראשות בן-גוריון קיבלה עשרה מנדטים, הם הלכו לאופוזיציה. אבל בשנים שאח"כ השותפים של בן-גוריון פרס דיין ושות' התקרבו לאט-לאט למפא"י, וב1968 יצרו איתה את האיחוד שנקרא "מפלגת העבודה". בן-גוריון נשאר בודד. עכשיו, בן-גוריון היה בשביל פרס ודיין דמות ענקית ומיתולוגית, מקים המדינה; שרון, בשביל אולמרט וליבני ושטרית, הוא לא דמות ענקית (מוותר על בדיחת שמנים ברורה מאליה). קשה לי להאמין שהם יילכו איתו לעוד בחירות רק כי האגו שלו לא מאפשר לו להיות שר בכיר.

bhnadav

New member
דווקא כן התייחסתי -

אמרתי שהתנאים שיובילו לבחירות הם: 1. פרץ מנצח. 2. שרון לא נכנס לקואליציה בראשות פרץ. 3. שרון והליכוד לא רוקמים דיל ביחס. 4. בחירות. רק אם שרון והליכוד לא יעשו קונטרה לפרץ ויילכו יחד לקואליציה, תהיינה בחירות נוספות. אני לא מאמין שאולמרט, לבני ושטרית יעדיפו ללכת לממשלה בראשות פרץ, על פני ממשלה בראשותם, כשהליכוד בקואליציה שלהם.

למעלה