האם אני הרעה פה?

האם אני הרעה פה?

צריכה את עצתכם. עצוב לי, חבל לי וכבר בכלל לא בטוחה אם הגבולות שהחלטתי לשים שווים את כל עוגמת הנפש. הסיפור הוא כזה: גרושתו של בן זוגי החליטה שהיא רוצה לעשות דוקטורט בחו"ל. לפני כחודשיים היא הודיעה שהיא נוסעת למקום בו תעשה את הדוקטורט לשבועיים, לצרוך רישום או מה שזה לא יהיה, והחליטה שהילדים שלהם ישארו אצלנו. מבחינתו זה בסדר וזה גם מה שהוא אמר לה. עכשיו, גם אני עושה דוקטורט ונמצאת בשלבי סיום. הנוכחות של עוד שני ילדים בבית (חוץ מהפרטי שלי והמשותפת של שנינו) למשך שבועיים שלמים מלווה כמובן בהוצאה של אנרגיות, כספים וזמן. דיברתי על כך עם בן זוגי והבהרתי לו שלדעתי יש כאן כמה בעיות: 1. גרושתו קובעת לנו עובדות ותאריכים בלי להתייעץ אם אנחנו בכלל פנויים באותם שבועיים, 2. הוא סוגר עם גרושתו דברים שמשפיעים לי על סדר היום בלי להתייעץ אתי, 3. הנוכחות של עוד שני ילדים למשך שבועיים, בעיקר בתקופה הזו, תכביד עלי מאוד. באותה שיחה הגענו להסכם שהילדים ישנו אצלנו שלושה לילות בשבוע כולל סופי שבוע, ובשאר הזמן הוא מתחייב לסדר להם סידור אחר.

ביומיים האחרונים שמתי לב שבן זוגי קצת מחמיץ לי פנים, ושאלתי אותו אם יש בעיה. הוא ביקש לדבר וכשישבנו אמר לי שהוא מרגיש שדרכי ההתנהלות שלי מטרתן לעשות דווקא לגרושתו. הבנתי שיש פה בעיה מעבר, ושאלתי אותו למה הוא חושב ככה. מפה לשם התברר שהוא לא מצליח למצוא סידור לילדים על פי ההסכם שעשה אתי (רצה לגייס את אחותו, את הוריו והשד יודע מי עוד). השיחה התנהלה על טונים גבוהים, הוא מתוסכל שלא מצליח לעמוד בהסכם ולא מבין פתאום למה אני כל כך קשה ומה אכפת לי שהם ישנו פה שבועיים. אמרתי לו שחשבתי שיש לנו הסכם, ושלא יעשה ממני את הרעה בכל הסיפור הזה. לא כל כך מובן לי למה הוא לא דורש מגרושתו שתגייס היא את משפחתה שתעזור בכל הסיפור הזה. נראה לי שהכי היה לו נוח אם פשוט הייתי אומרת בסדר, יאללה, תביא את הילדים לשבועיים. אבל לי יש הרגשה ממש רעה מכל הסיפור. בהתחשב בעובדה שגרושתו מתכננת לעשות דוקטורט בחו"ל אין לי ספק שזו לו תהיה הפעם האחרונה שמצב כזה יעלה. אין פה דבר וחצי דבר שקשור לילדים. אני מאוד אוהבת אותם. אבל אני לא מוכנה שיקבעו לי מאחורי הגב עובדות בלי להתייעץ אתי, בטח לא כאלו שמשפיעות על האג'נדה שלי ומתרחשות אצלי בבית. למה פתאום יש לי הרגשה שאני הרעה? שהייתי צריכה להיות מכילה ומקבלת בלי תנאי? בן זוגי מאשים אותי באנוכיות, שאני מקשה עליו, שאני עושה דווקא לגרושתו. מה אתם הייתם עושים?

תודה מראש על התגובות.

האם את יכולה

להשאיר אותו בבית עם הילדים וללכת לעבוד על הדוקטורט שלך במקום אחר? לבקש ממנו שבשעות אחה"צ יבלה עם הילדים מחוץ לבית ויחזור איתם רק למקלחות ושינה?
חייבת להגיד שמבחינתי יש בזה משהו צורם, אצלי כל הילדים, ולא משנה של מי, חייבים להרגיש תמיד בבית ויכולים להיות אצלנו מתי שירצו. מה שכן, בתור בעלך ואבי הילדים, אם את נמצאת בתקופה לחוצה בעבודה (דוקטורט נראה לי אותו הדבר), זה צריך להיות לו ברור שהוא מגוייס לכל עזרה שהיא. אבל לישון הם מוזמנים תמיד.
אני גם חושבת שאם אמא נסעה לחו"ל לשבועיים, יעזור מאוד לילדים לישון בבית של אבא, שהוא כמו הבית שלהם, ולא להסתובב בבתים אחרים.
תבדקי אם את מעבירה את המסר בצורה כזו, אולי יהיה לו יותר קל להתגייס ובהתאם לגייס למשל את המשפחה שלה.
אגב, לא יודעת בני כמה הילדים, אבל בהחלט אפשר לגייס אותם לעזרה בתקופה לחוצה.
יכולה לספר שהיתה תקופה שלבעלי היתה פריצת דיסק שבמשך חודשיים הוא כמעט לא יכול היה לקום מהמיטה, התינוקת שלנו היתה אז בת שנה וקצת ואני עבדתי במשרה מלאה, ההורים שלו לא גרים לידינו, ולא העליתי על דעתי להגיד שהילדים שלו לא יבואו. זה בית שלהם, וכמו שאני לא אגיד לבן שלי לא להיות בבית שלו, כך גם לא אגיד לילדים שלו.

אז ככה....

אכן לגבי החלטה כזאת בעלך אמור להתיעץ איתך ואז לחזור עם תשובה אל גרושתו.
נשמע שגם לך וגם לבעלך יש עמדה שגויה לגבי הגרושה, שלדעתי מסיטה את העניין
מבעיה האמיתית - התקשורת בינך לבין בעלך.
את אומרת שהגרושה הודיעה לבעלך על כוונותיה חודשיים מראש והוא נתן
לה תשובה חיובית.מבחינתה היא עשתה בדיוק מה שהיתה צריכה. היא לא היתה צריכה
להתייעץ איתך ולא לבדוק אם התאריכים מתאימים לך או משפיעים על סדר יומך. בעלך
הוא שאמור לעשות זאת !
מצד שני בעלך מטיח כנגדך שאת עושה את הדברים דווקא לגרושתו. גם כאן נכנסת
הגרושה לתפקיד שלגמרי לא שלה, ושוב, לדעתי - כדי להסיט את העניין מהקושי האמיתי.
לכן מאוד הייתי מציעה לשניכם "לעזוב את הגרושה" (תרתי משמע
) ולהתפנות לטפל
בזוגיות שלכם.

מבחינת הסיכום בינך לבין בעלך הדברים לא ברורים. מצד אחד את אומרת שבעלך סגר דברים
מאחורי גבך, ומצד שני את אומרת שהגעתם לסיכום מסויים (שלושה ימים וכו').
אז קודם כל צריך להבהיר את הדברים עם בעלך מבחינת תקשורת (האם באמת לפני חודשיים
החליט על השבועיים האלה בלי ידיעתך, בלי שיתופך ובלי הסכמתך?).

לגבי ההווה - בעלך התחייב על דרך מסויימת בה הוא יפעל עם ילדיו. כרגע הוא רואה שהוא לא
יכול לעמוד בכך. במקומך הייתי מתגייסת יחד איתו למציאת פתרון משותף שיפעל גם בהתחשב
עם הלימודים שלך. לא רואה הבדל בין עזרה לגבי ילדיכם המשותפים או לגבי ילדיו שלו. כרגע
הוא עם ילדיו למשך שבועיים (וקרוב לודאי יש בו גם איזושהי שמחה על התקופה שיבלה בחברתם),
ושניכם צריכים לפעול לדרך שמצד אחד הילדים ירגישו טוב ככל
האפשר בהיעדרות של אמם, ומצד שני את תוכלי לעמוד בהתחייבויותיך כלפי הלימודים, עבודה וכו'.

וחייבת להגיד שאני אמנם שומעת התחשבנות ומטען עודף שנשמע שכלל אינו רלוונטי למצב. במשך
שבועיים ימים הילדים של בעלך אמורים להיות אצלכם ארבעה ורבע לילות פחות או יותר מהמתוכנן.
זה הכל?
כאמור, מציעה לבחון מה באמת מטריד אותך, ולצורך כך לנטרל את גרושתך ומשפחתה מהתמונה.

במילה אחת - כן.

עם כל הכבוד לזכויות שלך בבית שאת חולקת עם בעלך,
תיאורטית הילדים של בעלך אמורים להיות רצויים אצלו - בבית של אביהם - תמיד, אפילו בלי הודעה מראש.
יש לכם 4 ילדים: שלך, שלו ושלכם - ואי אפשר להתנות שהילדים שלו יהיו אצלכם רק מתי שנוח לך.
הרי בעלך לעולם לא יגיד לך "אני צריך קצת שקט שבועיים, תמצאי סידור לבן שלך" - נכון?

מהכרותי העמוקה (מאד) עם עולם הדוקטורטים, לא יקרה דבר אם העבודה על הדוקטורט שלך תתעכב בכמה ימים.
בטח שהעיכוב הנ"ל אינו שקול לתחושה הנוראית שאת נותנת ל- 2 ילדים שלא עשו לך דבר, ולאיש שאיתו את חולקת את חייך.

ונקודה אחרונה - אם האמא עושה דוקטורט בחו"ל, זה אומר שהיא מתכוונת לחיות שם לפחות 3 שנים. מה שאומר שהאב כנראה לא יראה את ילדיו כמעט בתקופה הזו.
והנה נפלה לידיו הזדמנות להיות עם ילדיו שבועיים תמימים.
לא מגיע לו להנות מהם?
(ואני מודה שכשהתחלתי לקרוא את הפוסט שלך בכלל חשבתי שאת הולכת להתלונן על כך שהילדים החליטו לא לטוס עם אימם, ושהם רוצים להיות איתכם למשך כל התקופה שבה היא לומדת בחו"ל. וגם אם יקרה מצב כזה, אני מקווה שתקבלי אותם בזרועות פתוחות)

שאלה...

למה לדעתך האמא צריכה לחיות לפחות 3 שנים בחו"ל
כדי לעשות דוקטורט?
האמת - לא ברור לי גם למה היא אמורה לשהות שבועיים.
(לא שואלת כהתרסה, למקרה שלא הובן "אינטרנטית").

כי היא נרשמת לדוקטורט בחו"ל

ובד"כ מסלול של דוקטורט בחו"ל הוא 3 שנים, שכוללים גם השתתפות בשיעורים ובסמינרים.

בארה"ב כן

גם בארופה, באוניברסיטאות הרציניות.
שם דוקטורט מיועד לאנשי אקדמיה, ולא לכל מאן דבעי שבא לו ללמוד במקביל לעבודה כדי שיהיה רשום ד"ר לפני השם שלו.
ומכיוון שהתפתחות אקדמית קשורה לאינטראקציה מתמדת עם אנשי אקדמיה אחרים, אין מנוס מהשתתפות בסמינרים ומפגשים מחלקתיים.

איך זה קשור לשאלה הנוכחית?

TatyBar

New member
את לא רק רעה. את גם מניפולטיבית.

ראשית, אם כל כך קשה לך עם הדוקטורט, קחי חופש.
או קחי מלון לשבועיים אם זה מה שעומד בין להצליח או להיכשל.
או תגייסי את אמא שלך שתעזור לך עם הבן שלך.
או תגייסי את אבא של הבן שלך שייקח אותו לשבועיים כי לך יש עבודות להגיש.
או שתביני שלדוקטורט שלך אין קשר לזה בכלל.
וזה סתם תירוץ.
זה קשה ברור.
אבל זאת בדיוק עסקת החבילה שאת עושה כשאת מחברת את חייך עם מישהו שיש לו ילדים.
אני ממש לא חושבת שצריך לשאול אותך אם מותר או אסור להביא את הילדים שלו לבית שלכם.
כי זה הבית של אבא שלהם.
וזה אומר שזה הבית שלהם.
נקודה.
וזהו.
המקסימום והמינימום כמובן שגרושתו צריכה לעשות, זה לדבר איתו ולוודא שזה אפשרי בכלל שהם יהיו שם שבועיים.
כי אולי הוא יוצר למילואים או משהו, או אולי יש לכם תכנון לחופשה שכבר הוזמנה או משהו אחרץ או אולי יש בבית ילד עם אבעבועות רוח שאי אפשר לקרב אליו עוד ילדים בריאים.
ווטאבר.
מה שברור הוא שלא צריך לבקש את רשותך.
ממש לא.
צריך להתחשב, ברור.
אבל במצב דברים רגיל - ולמרות הדוקטורט שלך עדיין מצב הדברים הוא רגיל לגמרי בבית שלך - לא צריך לבקש רשות.
לו היית בדיוק יומיים וחצי אחרי לידה, הייתי מבינה למה צריך לשאול אותך אם את מסוגלת בכלל לשאת עוד שני ילדים בבית.
לו היית מקבל בשורה איומה, לו היית בשבעה, לו היית מתכננת חופשה לשבועיים, לא לעבוד בשום מקום ורק להסתגר בבית ובעלך היה אמור להיות עם כל הילדים בחוץ כל היום כדי לאפשר לך ללמוד - לו היו דברים כאלה - אז הייתי מבינה למה צריך לשאול אותך, אם את מסכימה לנוכחות שלהם במשך שבועיים.

אבל בחייאת.
זה ממש לא קשור לכלום. ובטח לא ללימודים שלך.
זה קשור רק לזה שלא בא לך לעשות מעבר למה שחובה.
מעבר למה שהוסכם בהסכם שלהם על הסדרי הראיה.
את רוצה את המינימום שאת חייבת - או יותר נכון שבעלך חייב.
ויותר מזה, מעצבן אותך.
וזה ברור לא רק מכל מה שכתבת, אלא בעיקר מהקטע של הכסף שאמרת שזה יעלה לכם.
אפשר לחשוב... שני ילדים שבועיים?? ממש מיליונים. ממש זוועה.
והייתי מבינה לו היית חיה על תקציב של פושט רגל שאסור לו להוציא שקל נוסף מעבר למה שהוצל"פ הסכימו לו.
אבל אני לא חושבת שזה המצב. נכון?
אז אני מניחה שזה לא קשור לכסף, ולא לדוקטורט ולא לכלום.
זה קשור לזה שזה מעצבן אותך שאת צריכה לשאת את הנוכחות שלהם, כשבמצב דברים "רגיל", לא היית חייבת וא הורגלת לכך וזה חורג ממה שאת רגילה אליו.

אז סליחה.
כן.
אם את מתקטננת על דברים כאלה, אז כן. את רעה.
סליחה.

לבקש מבעלך למצוא לילדים האלה סידור, כשאמא שלהם לא בארץ, ואבא שלהם פנוי (!!) זו חוצפה מגעילה של אמא חוגרת מהאגדות.
ממש ככה.
זה נורא ואיום, זה רשע, זה מנוול, זה גועלי, ולו אני במקום בעלך, הייתי מעיפה אותך מהבית לשבועיים -= כדי לאפשר לילדים האלה מקום ראוי ושפוי ובריא.
ממש ככה.

ולעניין חו"ל - אני חשבתי שהבעיה שלך, כשהתחלתי לקרוא, זה שהיא רוצה ללמוד שם ולהשאיר את הילדים אצלכם.

לא יודעת בני כמה הילדים האלה, אבל אולי זו תהיה אפשרות יטובה עבורם להישאר בארץ בזמן שאמא שלהם לומדת בחו"ל.

אני עזבתי לחו"ל.
אני יודעת שיש מצבים בהם לילד עדיף להישאר בארץ.
בטח כשאין להם שום קשר לחו"ל הזה, בטח כשהם לא תינוקות רכים שחייבים את אמא, בטח כשהאמא תהיה עוקה בלימודים, בטח כשאין להם מכרים או קרוהים או כלום שם, בטח כשזה שמני, ורק לשנה או שנתיים או שלוש... ויש עוד בלי סוף סיבות.
אז אני חשבתי שבגלל זה את עצבנית.
כי הם צריכים לעבור לגור אצלך. ולא שאלו אותך לפני שאמרו כן.
זה, כן היה יכול להיות ממש לא ראוי.
לא שזה ראוי היה לסרב - אבל לכל הפחות בנסיבות כאלה, של להעביר את המשמורת כולה אליכם, כשהאמא בחו"ל - זה בהחלט מצריך ישיבה ארוכה ותכנון ראוי.
אבל שבועיים?!?!?!?!

תסתכלי טוב טוב פנימה ותנסי להבין מה בדיוק מציק לך.
כי זה ממש לא קשור לכלום שכתבת.
ואחרי שתביני - לכי לבעלך ולבקשי סליחה.
ותכיני לילדים האלה איזו פיצה שווה. או ווטאבר.
כי הם צריכים להרגיש רצויים ואהובים בבית של אבא שלהם.
לא פרחים בעליית הגג.

mother cat

New member
תשמעי...

קשה לי להגיד שאת "רעה", אבל אני חושבת שאת לא פיירית, אולי קצת אנוכית וגם לא מציאותית. התחתנת עם גבר שיש לו שני ילדים - זו עסקת חבילה. הבית שלך הוא הבית של בעלך, ולכן גם הבית של ילדיו. הם צריכים להרגיש רצויים בכל רגע נתון, בדיוק כמו שבנך מרגיש וכמו שילדתכם המשותפת מרגישים. קשה לי עם הדרישה שלך שיתאמו איתך או ישאלו אותך מתי הם באים, ואם הרעיון למצא עבורם "סידור".

אם נדרש ממך לפנות זמן מיוחד על מנת לטפל בהם - אז אני מבינה את הקושי והדרישה אינה פיירית כלפייך. זאת אומרת אם משהו צריך לאסוף אותם מהגן ולשעשע אותם אחרי הצהריים, לדוגמא, ובעלך בעבודה בשעות האלה ומצפה ממך לעשות זאת (ולא היית עושה את זה ממילא לילדיך) - אז אולי זו ציפיה מוגזמת ואולי באמת בעלך צריך למצא סידור - אבל לא סידור לשינה, אלא שיצא הוא מוקדם מהעבודה או שימצא בייביסיטר שתבוא לעזור או משהו כזה. אבל לדרוש מבעלך סידור שינה אחר עבורם? נראה לי לא לעניין.

וכפי שכבר כתבו לך - תחשבי שאולי הילדים נוסעים לחו"ל לכמה שנים עם אמם. את אמא ובוודאי מבינה כמה קשה יהיה לאבא לא לראות אותם על בסיס קבוע. אולי פה ההזדמנות לקצת זמן איכות, גם אם סיום הדוקטורט שלך ידחה בשבועיים? שבועיים - בסך הכל שבועיים....

וכן, כדאי גם להתחיל לחשוב על האופציה שהילדים יעדיפו להשאר בארץ אתכם ולא לסע...

אגב בני כמה הילדים? ולאן היא נוסעת ? (סתם כי זה רלוונטי לאפשרות שיחליטו לא לסע. אני מנחשת שיהיה להם קוסם יותר לסע למדינה מערבית ואולי דוברת אנגלית מאשר למקום שיצטרכו ללמוד שפה חדשה ואולי להתרגל לתנאי מחיה שונים...). ואם ילדיו כבר בני נוער - אולי בכלל הם יוכלו לעזור לך עם הקטנה שלכם ובעצם לפנות לך יותר זמן? סתם רעיון...

וואו, רגע לקחת נשימה ארוכה

לא קל, לקרוא את התגובות שלכם. אבל אולי זה בדיוק מה שדרוש לי, קצת פרופורציות.

אז כמה תשובות לשאלות שנזרקו פה לחלל האוויר: הגרושה מתכוונת לעשות דוקטורט באירופה, וככל שהבנתי היא מתכננת לנסוע להיות שם שנה. השבועיים שהיא נוסעת עכשיו מיועדים להכנות כאלה ואחרות. היא כן מתכוונת לקחת את הילדים אתה, ובן זוגי הבהיר לה שזה לא הולך לקרות (אני מאחוריו בעניין הזה. גם אני לא מעוניינת להיפרד מהם לשנה).

בכל מקרה לעניינינו, אני חושבת שהפגיעה הכי גדולה פה מבחינתי, היא העובדה שהוא מעדיף כרגע לחשוב יותר על האינטרסים שלה ושלו, ופחות על שלי. מבחינתי אנחנו (אני והוא) מהווים יחידה אחת והמקרה הזה גרם לי לקצת משבר אמון. כמובן שזה לא יגרום נזק בלתי הפיך לדוקטורט שלי, אבל בלי להיכנס כרגע יותר מדי לפרטי רקע, פשוט מתיש אותי שיש ארבעה ילדים בבית. אני מכירה את זה מסופי השבוע שהם כאן. אני מגיעה לערב גמורה וזה משבש לי את העבודה. זו עובדה. וכמובן שיש גם משקעים שלא קשורים ישירות למקרה, לדרך שהיא (גרושתו) מתנהלת גם במקרים אחרים עליהם לא סיפרתי פה.

הדבר האחרון שהייתי רוצה שיקרה הוא שהילדים ירגישו לא רצויים. אני באמת עושה הרבה כדי שירגישו בבית והולכת לייעוץ באופן קבוע (רק היום דיברתי על המקרה הזה...). אין ספק שיש לי הרבה עבודה לעשות עם עצמי. מה שכן, אני מפחדת (אולי יותר מדי) לאבד את המקום שלי, את העצמאות שלי. מצד שני, אולי זו אשליה שאצליח לשמור על גבולות כאלו כשיש כל כך גורמים בהם צריך להתחשב. זה מצב כל כך עדין, כל כך שברירי, וכל וויכוח, כל ריב מרעיד אותו מאוד. משפחה מורכבת, כבר אמרנו?

תודה על הנכונות לקרוא, ויותר מזה לענות. לקחתי ללב, בהחלט.

פעם ראשונה שמישהי באמת מקשיבה גם אם היא לא מקבלת את הצידוקים שהיא מחפשת.

מקווה שתישארי איתנו קצת

הצד שלי....

קודם כל, אני אתחיל בכמה פרטים טכניים: הילדים שלי הם בני 10 ו 8.
הילד של זוגתי הוא בן 5, וביתנו המשותפת היא בת שנה וחצי.
עכשיו, חשוב לי לציין שהיום יש לי קשר טוב עם גרושתי (קשר קורקטי, אבל טוב). ועוד משהו- מסיבות שזה לא המקום לפרטן, בזמן האחרון הפלתי המון בלתמים על גרושתי (זא. שינויי זמנים ממש ברגע האחרון). היא רטנה, אבל ממש לא עשתה לי בעיות לגבי זה.

ולמקרה- גרושתי נרשמה לסוג של "דוקטוראט למנהלים". כעקרון, רובו מתבצע מרחוק, כאשר יש פרקי זמן שהיא תצטרך להגיע למוסד עצמו. השבועיים המדוברים הם השבועיים הראשונים של הלימודים, ומדובר בתאריך שרירותי שנקבע על ידי המוסד.
כאשר דיברתי עם גרושתי על הסיפור, בהחלט עשיתי טעות שלא התייעצתי עם זוגתי. בזמנו דיברנו על זה, ואמרתי שלא אחזור על הטעות הזו. באותה שיחה הגענו להסכמה שאני אמצא פתרונות שינה אחרים לחלק מהתקופה.

ככל שהזמן עבר, שמתי לב למספר נקודות:
1. זוגתי בחרה להיות בית-אומנה לכלבה. אני מאד מעריך את יכולות הנתינה של זוגתי, אבל המקרה הזה צרם לי- אם היא רוצה מינימום הפרעות, למה היא מתנדבת לקחת כלבה, שהטיפול בה יגזול כשעה ביום מהשעות האפיקטיביות שלה? (שעות אפקטיביות- שעות שהילדים במוסדות, או לאחר שהילדים ישנים)
2. הילדים שלי הם הילדים הנוחים ביותר לתפעול, גם בגלל גילם, וגם גלל אופיים. למשל, העוללה עדיין קמה בלילה או שהליך ההשכבה שלה יכול להיות ארוך ומתיש. וגם הילד של זוגתי הוא מרדן באופיו, וברירת המחדל שלו היא לעשות "דווקא", ומכיוון שזוגתי היא אם חד הורית, הילד תמיד נמצא עימנו. לכן זה הפריע לשמוע כאילו דווקא הילדים שלי הם מה שימנע מזוגתי לסיים את הדוקטוראט. ועוד משהו רלוונטי, ברוב בקרים אני נותן לזוגתי להמשיך לישון, ואני מכין ולוקח את ילדתנו, והילד שלה לגן. כך שאני בהחלט רואה את עצמי כבן זוג מתחשב.
3. שמתי לב שכאשר אני נעתר לבקשה של גרושתי, זוגתי מייד תקום ותגיד ההיפך. למשל, גרושתי ביקשה את הילדים בסופ"ש האחרון, כי היא אוטוטו טסה. אני הסכמתי, כאשר אחת הנקודות שחשבתי עליהן היא "לדלל" את נוכחות הילדים שלי, כדי לפצות על התקופה הדחוסה. כאשר אמרתי לזוגתי שהילדים לא יהיו בסופ"ש, היא רטנה שבגלל גחמות של גרושתי, נפגע הרצף של אינטראקציה בין הילדים.
4. ונקודה אחרונה, והחשובה ביותר- זוגתי מסרבת לקבל את העובדה שברגע שהסכמתי לקחת את הילדים, הם "בעייה" שלי ולא של גרושתי. וכאשר היא מכריחה אותי לחזר על הפתחים, כדי למצוא מקום שינה לילדי, היא מכריחה אותי לבחור בה או בהם. עם כל האהבה לזוגתי, אין לי שום ספק שבכזה מצב אני בוחר בהם. וכזו בחירה גורמת לי להתרחק ממנה. וכיום המרחק הוא רב. מאד.

חשוב מאד לציין שהקשר בין זוגתי לילדי הוא מדהים. היא דואגת ואיכפתית, והיא גם יוזמת הרבה פעולות משותפות. אני באמת לא מצליח להבין את ההתנהגות הגורפת הזו, כאשר ההסבר היחיד שלי הוא אותה אובססיה של לעשות דווקא לגרושתי.

לגבי הסעיף האחרון

בזמנו, כשחיפשתי פרק ב', אחת מהדרישות שלי היתה שהמיועד יהיה מסוג האבות המסורים שיבטל פגישה איתי ברגע האחרון כי הילד שלו הפיל עליו בלת"מ.
מצאתי את תאום נפשי, ובין שלושת המתבגרים שלו לשניים שלי, אנחנו כבר מתורגלים לכך שלכל תכנית יש plan B, ולפעמים גם plan C.

נראה, שזוגתך עדיין מרגישה קצת מאויימת לגבי מקומה בחיים שלך לעומת מקומה של גרושתך. רצוי שתעבדו על הנושא הזה, אולי בסיוע צד שלישי שזהו תחום ההתמחות שלו. טיפול זוגי אינו רק עבור בני זוג השוקלים להיפרד, אלא גם עבור זוגות מאושרים, המתקשים ללבן נושא מסויים הפוגע בזוגיות שלהם. ומכיוון שהקושי הזה פוגע גם בילדים שלך, עדיף שלא תדחה את הנושא, שכן ככל שהם מתבגרים הם מבינים יותר ויותר, וחבל שיחשבו שהם אינם רצויים בביתך.

בהצלחה לשניכם!

נראה שגם אתה מתנהג כ"קוץ" לא קטן ...

בת זוגך מעלה קושי שלה, ובמקום להתמודד איתו, ואתה בוחר להתעלם ממנו,
לחשוב שבת זוגך עושה דוקא, ולהביא טיעונים שאין להם
דבר עם הקושי שלה אותו היא מציגה בפניך.
מה הקשר לאימוץ כלבה ? ? לצורך מה ההשוואה בין המלאכיות של הילדים
שלך לבעיתיות של הילד של זוגתך ? ?)

טוב שגם אתה אמרת את דברך, ואמנם ניכר בעליל
שהיחס שלך לגרושתך הוא הרבה יותר אמפטי מתחשב ויוצא לקראת,
מאשר היחס לזוגתך.

הייתי יכולה להבין אם היתה מזכיר ולו ברמז את הקשר שלך עם הילדים -
אבל לא. כל מה שאתה עושה זה להכפיש את זוגתך ולהאדיר את הגרושה,
ולכן התחושה של בת זוגך הרבה יותר מובנית עכשיו, ללא קשר לנושא עצמו.

לפי דבריך עומדות בפניכם עוד תקופות רבות שבהן ההרכב של המגורים בבית
הולך להשתנות. הילדים שלך הולכים לשהות לתקופות הרבה יותר ארוכות איתכם.
מאוד מציעה לגשת עם זוגתך ליעוץ משותף כדי ללבן את התחושות שלכם.
כרגע, אתה ממש לא נשמע כשותף המעריך את התרומה של זוגתך ומתמודד איתה
יחד באתגרים הניצבים בפניכם.
הדבר לא יתרום לאף אחד מבני המשפחה.

עקשנית25

New member
אני כרווקה עם גרוש ++

כחלק מהקשר שלנו ומהבחירה שלי, אין לי יכולת לרצות או לא לרצות
מתי הילדים שלו יבואו אלינו :)

אני באופן אישי גם מאמינה בזה שזה נכון.

זה הבית שלהם בדיוק כמו שלי. זה לא קל ולא נעים לפעמים כי יש לי תוכניות.

בוא נגיד שבגדול היית צריך להודיע לה ולשתף אותה, אבל היא צריכה להבין שאין מתי כן ומתי לא. אין כזה דבר הובהר לי מתחילת הקשר :)
אני גם שמחה מאוד שהוא כזה.

דבר נוסף הוא שאצלינו אין כזה דבר שאני באופן אוטומטי מטפלת לו בילדים. אם הם אצלינו אז הוא איתם חד משמעית.
ואני רק אם מתפנה לי ואני יכולה ורוצה אשתתף בחגיגה.

אני לא נדרשת לטיפול בילדים שלו מא עד ת הוא כמו אבא ואמא כשהם איתנו.

ההתחייבויות שלו כלפי הילדים הם רק שלו. זה לא יפגע לי בעבודה ולא כלום אלא אם אני ארצה. הרי הילדים באים אליו ולא אליי :)

אני לא חושבת שזה נכון להעמיד אותך בין הפטיש לסדן, זה לא באמת בחירה ביננו לילדים. זה לא מקום להיות בו.

אני חושבת שהגבולות פה לא ברורים מספיק :)
בהצלחה...

MAMALY

New member
מקבלים את זה ששבועיים ילדיו יהיו ושותקים

אגו - זה לא המקום
כן זה מתסכל ולא כייך במיוחד ששבועיים שלמים זה הרבה זמן ילדייו היו אצלכם וזה בעיקר ידרוש ממך כרגיל - תמיד זה ככה כןם כם אני מבינה מזדהה מכירה חווייתי ידעתי חרקתי שיניים וכולי..... בקיצור - את לא מחדשת לי כלום

את שותקת זה הכל זה הילדים שלו הדם שלו היא הולכת לעשות דוקטורט היא הולכת למסיבה היא עושה חיים זה ממש לא עניין שלך מה שהעניין שלך זה המשפחה שלך הבעל שלך והילדים שלכם כן, שלכם את לא האמא אבל הם שלו והם חלק מהבית.

את יודעת בעלי עשה הסכם עם גרושתי שהם ישנים פעם בשבוע וכל סופשבוע שני וחצי חגים וחופשים
בפועל???.... הוא הביא אותם לישון 3 פעמים בשבוע!!!! כל החגים כל החופשים הכל היה אצלינו הגברת עשתה חיים משוגעים ואני לא נסעתי לחו"ל לי היו התחייבויות כי מישהו צריך לבדר ילדים בחופש הגדול החצי עובד כמובן.... עלי הבישול כביסה וכולי....
במקום לעשות בעיות ביקשתי עזרה
קיבלתי עזרה , תגברתי עוזרת קניתי אוכל בחוץ, הלכתי המון לים ולבריכה, גייסתי את חמתי לעניין דרך בעלי.... ו... עברתי את זה בגבורה
על זה קיבלתי הערכה אהבה ובעלי ידע שיש על מי לסמוך
סבלתי לא אכחיש לא היתה ליטיפה פרטיות, וויתרתי על חופש בחו"ל עם חברות שחיכיתי לו המון המון זמן.... הגרושהנ עשתה חיים משוגעים...
בסוף היום???? הילדים שלו אוהבים להיות פה הרבה יותר
אנחנו משפחה מלוכדת הרבה יותר - הם כבר גדלו כן? היום כשהם לא באים עצוב לי תארי לך
הילדים הרגישו טוב פה זה הבית שלהם גם איפה שאבא נמצא זה גם הבית שלהם ככה זה
תבני משפחה חזקה תהיי חכמה את רק תרווחי
ותפסיקי להסתכל על הדוקטורט של הגרושה את סתם מוציאה אנרגיה איפה שלא חשוב.
דאגי לגבות מהבעל בצורה חכמה על כל מאמץ שלך שיראה שאת מתאמצת שחשוב לך זה רק יעשה לכם טוב עוד יותר
מה הייתי עושה לו בעלך היה מחליט שהוא זה שרוצה לגדל את ילדיו והגרושה מסכימה מה תעשי אז??? תסרבי???? זהנ הילדים שלו את מבינה שזה רק שבועיים יכול היה להיות לכל הזמן תמיד יש יותר גרוע מבחינתך
וזה לא ממש גרוע זה לא נוח נכון זה לא הילדים שלך נכון הוא האבא שחלהם מן הראוי שיעזור לך תעשי מזה חגיגה שלמה לא טרגדיה

ואם את תתיחסי לגרושה לטוב ולרע את עושה לה מקום - הרבה מקום!!! מקום בחיים שלך!!! תתעלמי ממנה תגידי סבבה תחייכי יפה תכנסי לאמבטיה תעשי פרצוף מת לראי ותמשיכי הלאה
היא יכולה גם לעשות לך צרות גדולות אם מתחשק לה ויש מסםפיק סיפורים על גרושות מסיתות שגומרות לאבא ולילדים שלהם את הנשמה בשביל נקמה למה לעורר סתם מריבות מיותר.

שבועיים הם יבואו הם צריכים לבוא זה אבא שלהם את אשתו את יכולה להיות חברה שלהם יהיה לך כייף וזה הכל אח"כ תקני כרטיס טיסה לפריז עם חברה תגידי שאת צרחיכה לנוח ובגלל שהיית מלאך אלוהים כזו גם תקבלי פרגון ענקי - מנסיון זה תמיד עובד אני גביתי.

למעלה