האם אני הרעה פה?

אני מעריכה את התגובות שלך

בעיקר כשהן באמת באות להראות נקודת מבט ולא לשפוט. אני גם בהחלט יכולה לקבל את מה שכתבת, וחלק מהדברים לוקחת אתי. אני רק לא יכולה להסכים עם הטענה שלך שבבית שבו חיים שני אנשים (פלוס פלוס) לכל אחד יש זכות לעשות הכל. כפי שאני רואה את זה, לכל אחד יש זכות לעשות דברים, כל עוד הם לא פוגעים באחר ונעשים מתוך התייעצות ושיתוף עם בן הזוג. כמובן שאני שמחה שבן זוגי מעמיד את ילדיו בסדר עדיפויות גבוה מאוד. אבל מה לעשות, וכשגרושתו מודיעה שהיא נוסעת בתאריכים מסויימים ולא משאירה לנו אפשרות להיות חלק מההחלטה, משמעות הדבר היא שאנחנו צריכים להתמודד עם סיטואציה שמראש לא אנחנו יצרנו. אז אני בהחלט לא יכולה לצפות שהיא תחשוב עלי ועל הקושי שלי, אבל אני כן יכולה לצפות את זה מבן הזוג שלי. גם לא דיברתי על לעזוב ולטאטא מתחת לשטיח. ממש לא. דיברתי על עבודה משותפת, שלא מתוך שיפוט או האשמה, בכדי לנסות ולהבין איפה הצד השני נפגע, על איזו נקודה עדינה דרכנו ושגרמה למצב להיות כפי שהוא.

ודרך אגב, גם כשהודיעו לי שהילדים של בן זוגי לא יגיעו שבועיים כי גרושתו החליטה שזה מה שבא לה לעשות, לא חשבתי שזה נכון. לא כי רציתי לעשות דווקא (כמו שהואשמתי), אלא מתוך מחשבה על הדינאמיקה שקורית אצלנו, על הניסיון ליצור איזושהי המשכיות ורצף לדברים שקורים כאן. על העובדה שהבן שלי (בן חמש וחצי), שמאוד אוהב את הילדים של בן זוגי מתאכזב כל פעם כשהם לא מגיעים ושהוא כבר מבולבל לגמרי מכל השינויים האלה.

TatyBar

New member
כן ולא

יש דברים שצריך להתייעץ לגביהם. ויש כאלו שההתנהלות צריכה להיות ברורה שלצד אחד מותר להחליט.
אני למשל, לא חייבת לבקש רשות מבעלי להזמין חברה לארוחת ערב.
אני מודיעה לו וזהו.
הוא למשל מבקש ממני רשות בכל פעם שחבר שלו שגר בארה"ב מגיע לבקר פה, ורוצה לישון לילה אצלינו.
ואני כל הזמן אומרת לו שבדברים כאלה הוא צריך להסכים לחבר בעצמו, ורק להודיע לי. לא לשאול אותי. זה הבית שלו וזה חבר שלו. (וזה חבר שמגיע לביקורים מארה"ב לילדים שלו, וישן אצל כל מיני חברים כדי לא לישון בבית של הילדים שחולקים את הבית עם גרושתו).

לכל אחד ולכל זוג יש את הדברים האלה, שלגביהם זה מובן מאליו שאפשר להחליט לבד.

אז בענייני ילדים - לטעמי, זו צריכה להיות ההתנהלות.
כי זה הכי נכון בשביל הילדים.
שידעו שיש להם אבא שיכול לקחת אותם תמיד.
ולא רק כשאשתו מסכימה.

זו דעתך, וזה בסדר

אני למשל לא הייתי מעלה על דעתי להזמין את האבא של הילד שלי (גר בחו"ל) לבוא לישון אצלנו, על אחת כמה וכמה בלי להתייעץ על כך עם בן זוגי. אז כשהוא בא, הוא ישן אצל ההורים שלי. מעבר לכך, לטעמי גם לגבי דברים שלגביהם ההתנהלות צריכה (שוב, מה זה צריכה, הכל עניין של פרספקטיבה) להיות ברורה יש מקום לשבת ולסכם. בשביל זה בוחרים לחיות ביחד. אם הייתי רוצה להיות במצב של 'כל אחד יעשה מה שבא לו', הייתי נשארת לבד.

ושוב אני חוזרת ואומרת, אין ולא היה כאן עניין של לא להסכים שהילדים יבואו. אני העליתי קושי. והציפייה שלי הייתה שיתחשבו בקושי הזה. מעולם לא אמרתי שהילדים לא יכולים לבוא לכאן, וגם לעולם לא אעלה על דעתי.

TatyBar

New member
nope

לא דיברתי על בן זוגך שגר בחו"ל.
פה בוודאי שצריך להסכים...
אגב, אני גרה בחו"ל גם, ובהתחלה חשבתי שהאבא של הגדולה שלי, שמגיע לבקר פה יחסית הרבה, יישן אצלינו בבית.
וזה היה מקובל על בעלי לגמרי. כי חשבנו שזה הכי נכון לילדה. כמה שיותר קרוב.
אח"כ הוחלט שזה לא יהיה נכון. כי אז הוא אורח שלנו ולא יכול להיות "אבא".
אז הוא ישן במלון ואם היא רוצה היא מצטרפת אליו לשם.

אז לא מדובר על האקס שלך.
מדובר על חבר. (במקרה שדיברתי על בעלי). זה ממש לא אותו הדבר.

ותשימי לב שאת הולכת לקיצוניות מוחלטת.
וזה לא ככה.
אם הייתי רוצה להיות במצב של 'כל אחד יעשה מה שבא לו', הייתי נשארת לבד.
אמרתי - יש דברים שצריך לעשות ולהחליט יחד.
אבל כן יש כאלו שצריך להחליט עליהם לבד.
לא צריך - אלא מותר. ראוי. נורמלי. אפשרי.

אני לעומת חושבת שאם על כל דבר צריך לדבר ולהתייעץ ולשוחח ולהתחשב - אז זו ממש לא זוגיות בריאה. כי אין מקום ל"אני". רק ל"אנחנו".
אז לא - זה לא קיצוני כמו שאמרת.
לא אמרתי שכל אחד יעשה מה שבא לו.
מה שאמרתי הוא שלכל אחד יש עדיין דברים בהם כן מותר לו לעשות מה שבא לו.
גם אם בדברים אחרים הוא כן צריך להתחשב או להיוועץ.

וכן היה פה עניין של ילדים יבואו.
לא לסובב בבקשה.
בלי מניפולציות.

כי את רצית שהוא ימצא להם סידור אחר לחלק מהזמן.
אז בפירוש היה פה עניין של ילדים לא יכולים לבוא.
בפירוש ככה.

אין לי עניין להכנס לוויכוחים של כן ולא

בטח לא איתך (לא מכירה אותך ואת לא ממש משמעותית לי). גם לא ברור לי מה ההבדל בין חבר ובין אבא של ילד, לצורך העניין, שניהם צריכים מקום לישון ואת ממילא לא שואלת את בן זוגך.

אני לא מרגישה שאני מתקדמת איתך לאיזשהו מקום, להרגשתי הדבר היחיד שאת רוצה הוא שאגיד: טעיתי. ובכן, אין לי שום בעיה להגיד כשאני טועה, אבל זו לא דעתי במקרה זה. ולגבי מה שכתבת בתגובה אחרת, זה נכון, אנחנו כרגע באמת לא יכולים לדבר אחד עם השני אבל המטרה שלי בכתיבה פה היא לא לדבר עם בן זוגי, אלא לשמוע גם דעות ונקודות מבט אחרות שקצת חסרות לי כרגע. למה הוא כן בחר להתדיין אתי דרך הפורום, את זה כבר תשאלי אותו.

TatyBar

New member
מה לא ברור?

לא ברור לך ההבדל בין חבר של בעלי לבין האקס שלי ?

לא ברור לך? או שסתם בא לך לומר שאת לא מבינה העיקר לא לדון באופן ענייני?

TatyBar

New member
ואגב,

ברור שלעניין האקס שלי שאלתי את בעלי.
לעניין חבר שלו (שלו!) הוא, לדעתי, לא צריך לשאול אותי.
אבל הוא שאל.

אני לא שאלתי אותו אם להזמין חברה לארוחת ערב.
וחלילה שאצטרך לשאול אותו על כל דבר (!!) שאני עושה בחיים שקשור לבית שלנו או לחיים שלנו.

אמנם מערכת היחסים בינינו היא באמת יוצאת דופן בחיבור בינינו - אבל גם לנו כבעלי חיבור טוטאלי ממוזג לאחד - גם לנו, יש דברים שמותר לנו לעשות בלי לשאול את השני.

רפסודיה

New member
מאוד ברור איך הגעת למצב הזה

שכן את לא משאירה לבן זוג שלך ברירה. הוא כבר יודע ומכיר היטב את הגבולות שלך אבל כאן את שמה גבול במקום שהוא ממש ממש אינו רוצה להדיר את ילדיו ממנו כך שלא נותר לו אלא לעשות מחטף ובמכוון לא לשתף אותך, כדי שילדיו יוכלו לבוא אל ביתו למשך שבועיים רצופים. את כל כך בטוחה לא רק בצדקתך אלא גם שהוא חייב לחשוב כמוך שלא השארת ולו מרחב קטן לרצון העצמאי שלו שאינו תלוי בך. ומה תעשי אם היום הוא מודיע לך שברצונו שילדיו יבואו להתגורר איתו למשך שנה שלמה ורק ביקורים קצרים אצל אמא שלהם?

TatyBar

New member
מוזר

נדמה לי שהיא כתבה שהיא בעד שהם יישארו איתם בשנה הזו.
או שאני מתבלבלת?

talilula1

New member
זאת לא החלטה שלך

אני בכלל לא נכנסת לבעיות בינכם או לקנאה שלך בגרושתו
זה נושא נפרד.
אך העמדת אותו במצב נורא, אבא שצריך לומר לשניים מילדיו שאינם יכולים לשהות בביתו
מכיוון שלך קשה עם 4 ילדים. ( אולי תמצאי את סידור לבן שלך לשבועיים אלו...)
הבית הוא גם של ילדיו, והמסר לילדים צריך להיות ברור, אבא נשאר אבא, גם עם הוא נשוי לאשה אחרת.
אין כלל דיון על זה.
אני במקומך הייתי ממש מתביישת מהוריו על שנאלץ לבקש מהם לתת לילדיו מקום ללון
מכיון שאשתו אינה מאפשרת להם להיות בבית.
נראה לי שאת ממש לא מבינה עד כמה הרחקת לכת.
אני מתחלחלת מהמחשבה שבעלי לשעבר לא יפתח את הדלת לילדינו בגלל שלאשתו קשה.
לילדים יש אבא, הם לא חלילה יתומים, אז מדוע למצוא סידור אחר עבורם? לא ברור לי.
את מתבצרת בעמדתך וגורמת לילדים עוול נוראי,
ואם לא נוח לך את יכולה למצוא סידור חליפי לבן שלך.

זו תהיה ההודעה האחרונה שאני כותבת פה

ולא בגלל שקשה לי עם חלק מהתגובות. אני כמובן לא עשויה מבטון, וחלק מהתגובות נכנסו לי ישר לבטן, אבל אני כרגע מעדיפה להפנות את האנרגיות שלי למקומות יותר בונים ומתקנים, ופחות שופטים. קראתי, הבנתי, לקחתי מה שהייתי צריכה ועכשיו יש לי עבודה חשובה לעשות על עצמי ומערכת היחסים בה אני נמצאת.

רפסודיה: סחתיין עליך שאת מכירה כל כך טוב אותי ואת בן זוגי. התיאור שלך על המחטף שהוא עשה מאחורי גבי, רק כדי שלא אחסום לו את הדלת בגופי והוא יוכל להביא את ילדיו לשבועיים קולע בול למציאות. וגם הפרשנות שלך על האופן שבו אני מכריחה אותו לחשוב כמוני ולא משאירה לו ולו מרחב קטן לנשימה, אללי, משאיר אותי נדהמת לגבי היכולת שלך לקרוא חיים של אחרים.

tadyber: היה לי לעונג אבל קצת הספיק לי מהאיפה ואיפה שלך. כל אחד וההרגלים שלו, כל אחד והגבולות שלו, כל אחד ומערכת היחסים שלו. ולא, לא התבלבלת. בהחלט לא הייתי רוצה שהילדים של בן זוגי ייסעו מפה לשנה תמימה. ותתפלאי, גם אם יהיה מצב שחס וחלילה יקרה משהו לגרושה והילדים של בן זוגי יעברו לגור אצלנו, גם אז אני לא אקפוץ ממגדל המים בקיבוץ. אני חושבת שקצת הפכת אותי לדמות ראשית בסרט אימה שאת כתבת לך. אבל זה בסדר, כפי שכבר אמרת, שכל אחד יעשה מה טוב לו.

תודה לעונים (לעונות). מקווה שאוכל לחזור בעתיד עם פוסטים קצת יותר אופטימיים.

רפסודיה

New member
הבנת הנקרא

לא מכירה אותך לא טוב ולא בכלל וגם לא קוראת את החיים שלך , פשוט קראתי בעיון את מה שאת כתבת. כול מה שציינתי אינו ניחוש שלי אלא נשען על מילים שאת כתבת במפורש, למשל:
"אבל אני לא מוכנה שיקבעו לי מאחורי הגב עובדות בלי להתייעץ אתי, בטח לא כאלו שמשפיעות על האג'נדה שלי ומתרחשות אצלי בבית. למה פתאום יש לי הרגשה שאני הרעה? שהייתי צריכה להיות מכילה ומקבלת בלי תנאי? בן זוגי מאשים אותי באנוכיות, שאני מקשה עליו, שאני עושה דווקא לגרושתו. מה אתם הייתם עושים?"
כמובן יש גם עוד.
את אולי אינך נוהגת לחסום את הדלת בגופך כשלא מתאים לך שהילדים יבואו אך בהחלט יודעת לשים את המחסום. וזו הנקודה הקריטית כאן בעיני. שאת לא חיה לבד אלא עם בן זוג ושהוא אבא לילדים ושלו מאוד התאים שילדיו יהיו בבית.

גם אני מקוה ואני מקוה שתסדרו את העניינים

נשמע שלמרות כל הקושי, יש ביניכם גם דברים טובים. חבל שהפניה שלך לפורום הפכה לדיון זוגי- מה שאדם אומר בפורום כדי לפרוק תסכול ולבחון את נקודת המבט שלו, הוא יותר חופשי ופחות "סופר כל מילה" ביחס למה שנאמר בדיון זוגי מתוח, ואני שמעתי ממך בעיקר תסכול והרבה נכונות לשמוע ולשנות - רק רצון שיראו גם אותך, לא קראתי כאן אי קבלה של הילדים.
ולבן זוג, תשתדל לצאת קצת מהפינה הלוחמנית שנכנסת אליה. היא לא מועילה לך, ובטח שלא לילדים. בחיי משפחה יש תסכול, ומותר וגם כדאי לפרוק אותו במקום ניטרלי ולא מזיק כמו הפורום הזה. לא כל דבר שזוגתך אומרת ברגע של כעס/תסכול/ייאוש מהזוגיות- לא מהילדים!!!- מעיד על סוף הדרך! תנשום עמוק, תתעלם מהויכוח האחרון ותזכר במעשים של האשה שלצדך. תן גם לה מקום, ואין לי ספק שהיא תדע ליצור לך ולכל ארבעת הילדים שלכם בית אוהב.
בהצלחה לכם

למעלה