האם אני הרעה פה?

רפסודיה

New member

מסכימה לגמרי ורוצה גם להדגיש שוב: אלו הילדים שלו והאבהות שלו שלמה ואינה תלויה באמהות של הגרושה שלו ובלו"ז שלה. הוא לא מפסיק להיות אבא גם כשגרושתו עסוקה בענייניה שלא כוללים את הילדים. ההורות שלו עליהם קיימת גם כאשר הם נמצאים בבית שלה וגם כשהם בבית שלכם.
ואם מתרכזים בעניין דרך עיניהם של הילדים אז טוב מאוד שאבא שלהם עושה להם מקום גדול בחייו, מקום מספיק גדול ובטוח שמהווה גורם מגן עליהם ומפצה ולו בקצת על שהבית המקורי שלהם של אבא ואמא יחד כזוג, התפרק.

שוב תודה על התגובות, קוראת, חושבת, מפנימה

לצערי הרב אנחנו כרגע לא מסוגלים לדבר אחד עם השני ברוגע וקבלה. אני מרגישה שלא רואים אותי ולא נותנים לקשיים ולצרכים שלי מקום, הוא מרגיש שאני עומדת בינו לבין ילדיו ומקשה עליו ללא סיבה. זו הפעם הראשונה מאז שאנחנו ביחד (כבר כשלוש וחצי שנים) שאני מרגישה שהפער גדול, גדול מאוד. אם לא היו הילדים, אני מתארת לעצמי שהייתי בוחרת כרגע לא להיות כאן.

בשבוע הבא הולכים לייעוץ, אני מקווה שנצליח איכשהו להגיע להידברות. הזוגיות הזו באמת חשובה לי מאוד, אבל גם אני חשובה לי מאוד.

:(

פיצ111

New member
שפנפנה,המילים שלך ושלי זהות

האמת היא,ואני מקווה לא לעצבן,מצטערת אם כן,אבל אני קצת מקנאה בך.
את חיה עם הגבר שאת אוהבת,יש לכם ילד משותף,נכון?הבנתי נכון?
יש לו ילדים קטנים וחמודים שאת יכולה לאמץ לליבך.
הייתי רוצה גם

אני יודעת שזה קשה,קראתי את מה שכתבת.
אני חושבת שהרבה מתחושות המרמור שלנו היו נמנעות אם רק בן הזוג היה מודע לקושי ומבין.מנסה להראות שהוא מעריך את מאמצינו.

אין לי עצה לתת,ושוב,מקווה שלא פגעתי כשהשוותי ביני ובינך ואמרתי שאני קצת מקנאה.
אני בעצמי בבעיות שאינני יודעת כיצד לפתור.
אבל פשוט הסיפור שלך,והתגובות,הביאו אותי לחשוב שאולי בסך הכול מה שאנחנו זקוקות לו זה ידיעה שבני הזוג מבינים את הקושי ומעריכים אותנו,מעריכים שאנו לא מרימות ידיים ומוותרות על מערכת היחסים,נשארות ואוהבות למרות הכול.
אולי.

ומה לגבי הצרכים שלי ושל ילדי?

למה הפעלת עלי כזה מכבש לחצים מלכתחילה?
למה אני צריך להרגיש שנוכחות הילדים שלי היא "המטלה הכי נוראית"?
למה אני צריך להתחנן בפני קרובי משפחתי, כדי שלילדי תהיה קורת גג בלילה?

הרי לא התבקשת לטפל בהם. את לא אמורה להסיע אותם לשום מקום. וגם סדר היום הרגיל לא אמור להשתבש.

איך את מצפה שאהיה קשוב, אחרי שהכנסת אותי למוד של הישרדות?

אוקיי חבר'ה

באמת באמת ממליצה לכם לאזור כוחות, להיזכר בינתיים למה החלטתם להיות יחד מלכתחילה, ולהחזיק מעמד עד פגישת היעוץ שלכם בשבוע הבא.

טוב שאתם פותחים את הדברים, ולא מחכים עד לרגע שיהיה מאוחר מדי.

בהצלחה!

אני מתארת לעצמי שזה המחיר של שיח בפורום

התגובות מתייחסות לתמונה קצת חד ממדית של העובדות. אבל זה בסדר, כי זה המדיום, ואני עדיין שמחה שפתחתי את זה פה ושאתם חושבים ביחד איתנו.

כמובן שלא היה פה מכבש לחצים, אלא חשיפה של קושי. ופה אני חייבת לציין שמראש לא קל לי לחשוף חולשות. ומכיוון שמדובר בבן זוגי, הודיתי שיש לי קושי לנהל בית עם ארבעה ילדים במשך שבועיים תמימים, גם אם זה לא ממש פוליטיקלי קורקט. אני גם מעולם לא אמרתי שנוכחות הילדים של בן זוגי היא המטלה הכי נוראית. חלילה וחס. אני אוהבת אותם ונהנית בחברתם עם כל הקשיים, בדיוק כמו בחברתם של ילדי אני.

ואם כבר בן זוגי מחליט לשוחח אתי דרך הפורום אז בזאת:

מעולם לא ביקשתי שתתחנן בפני קרובי משפחתך. בשיחה הראשונה שהייתה לנו בנושא, אחרי שחשפתי בפניך את הקושי שלי דווקא היית מאוד אמפתי. והצלחנו להגיע להסכם. כשראית שלא תוכל לעמוד בהסכם ההוא, הדבר הכי פשוט שהיית צריך לעשות זה לבוא ולהגיד מצטער, אני לא עומד בהסכם. אני מבקש שתראי אותי, תראי את הקושי שלי עכשיו. אבל אולי מתוך ההנחה שההגנה הכי טובה זו ההתקפה, בחרת להתחיל את השיחה השנייה אתי במשפט "אני לא מבין למה כל ההתנהלות שלך מכוונת לעשיית דווקא לגרושה שלי". ושיחה שמתחילה ככה לא יכולה להמשיך ולהיגמר בטוב. ונכון לכרגע אני לא מרגישה שאנחנו יכולים לדבר. מכיוון שכל ניסיון כזה ממשיך בהטחת האשמות מצידך. אז לא, אין לי רצון להתעמת איתך. אתה לא האויב שלי, אתה בן הזוג שלי. וככה אני גם רוצה אותך. אז בחרתי לשתוק. עד שנוכל לדבר, בנוכחות צד שלישי. ואני באמת מקווה ומאחלת לנו שנצליח לראות אחד את השני. את החולשות, את הקשיים. כרגע יש פה רק מפסידים.

כי אני אוהבת אותך, וקשה לי ככה.

את מוזמנת לחזור להודעתך המקורית...

"לא כל כך מובן לי למה הוא לא דורש מגרושתו שתגייס היא את משפחתה שתעזור בכל הסיפור הזה. נראה לי שהכי היה לו נוח אם פשוט הייתי אומרת בסדר, יאללה, תביא את הילדים לשבועיים."

וזוהי בעצם הגרסא המרוככת שלך להתנהלות. מהצד שלי זה היה נשמע :"אני לא מוכנה לשום חריגה מהסטטוס קוו", ועובדה שכל הנוכחים כאן הבינו את דברייך באותה צורה.

דבר שני, לא מדובר בשבועיים, אלא בשבוע ויומיים, אחרי שההורים שלי הסכימו לעזור.
דבר שלישי, את מעולם לא התבקשת להתמודד לבדך עם הטיפול בילדים שלי. כאשר היו לי בלתמים (והם היו רבים מאד לאחרונה), הפלתי את כולם על גרושתי, כולל שבוע שלא לקחתי את הילדים. כמו שלילדים הייתה אמא בתקופות עמוסות שלי, אין שום סיבה שלא יהיה להם אבא. ובנוסף לכך, כמעט תמיד עוד ילד מצוות אלי, ולעיתים ארבעתם. הטענה כאילו ניהול הבית מוטל על כתפייך באופן בלעדי היא לא מדוייקת, בלשון המעטה.

בסופו של דבר, את היית אמורה להיות לצידי באילוץ הזה, ולא להפוך את כל הסיפור לבעייה שאני צריך להתמודד בה לבדי.

ואני מודה שאולי נפל לי האסימון מאוחר מדי. אבל אם הילדים שלי לא יכולים לשהות איתי בבית שבו אני גר, אולי אני צריך לחפש לעצמי בית אחר.

TatyBar

New member
אני איתך.

אני מסכימה עם מה שאתה כותב ועם איך שאתה מרגיש. וזה זועק מכל מה שזוגתך כתבה פה מההתחלה וגם בהמשך.

מה שכן, אני לא יודעת אם הייתי ממהרת לפרק.
כי עכשיו אתה פגוע ונעלב. וזה לא המקום לעשות החלטות בלתי הפיכות.
כי העלבון יעבור.
אבל אם תפרק, אז לא בטוח שיהיה אפשרי להחזיר.
ויש לכם ילד משותף, לא?

אז כמו שקבעתך - אתם הולכים לייעוץ.
ושם, לטעמי, היא צריכה להבין מה הטעות ואיפםה הבעיה האמיתית.
אני במקומך, הייתי משנה לחלוטין את כללי המשחק.
הילדים שלך הם הילדים שלך - כולם.
ולכולם - זה הבית.
אני מקווה בשבילך ובשבילם שיש להם חדרים אצלך.
וכולם - כ ו ל ם - צריכים להרגיש בבית אצלך.
ללא יוצא מין הכלל.

ובת זוגך צריכה לדעתי לעשות מאמץ אדיר עכשיו, כדי להחזיר את האמון שלך בה ובאופן ההתייחסות שלה לחיים שלכם יחד כמשפחה מורכבת.

לא יודעת אם היא יכולה.
כי נשמע שיש לה איזו שריטה במה שקשור למורכבות שלך.
אז היא צריכה לעבוד על עצמה. ומהר.
בלי זה יהיה נורא קשה להמשיך.

talilula1

New member
צודק

ותבקש ממנה למצוא סידור חילופי לבן שלה
אם כל כך קשה לה להיות עם ארבעה ילדים.
המסר לילדים שלך צריך להיות שהבית של אבא זה הבית שלהם
והדלת תמיד פתוחה, גם אם קשה, גם אם לא נוח.
לילדים שלך צריך להיות ברור שתמיד יש להם בית אצל אבא.
בהצלחה לך

לילי301

New member
קצת באיחור אבל..

סיפור קצר..

לפני 3 שנים לערך נישאתי בשנית, את ירח הדבש המתוכנן קבענו לספטמבר דאז - לחודש שלם.

הגרוש לי קיבל טלפון ובו נמסרו לו התאריכים, בשיחה גם עידכנתי שהורי ישמחו לראות את הצוציקית מתי שמתאים לו. אז היא הייתה בת 6.

זוגתו שתחיה הביאה איתה לחבילה ילד והייתה 3 חדשים אחרי הלידה של הנסיכה המשותפת שלהם - היו לה מספיק סיבות לקטר.. אבל בחרה שלא.

הצוציקית שהתה חודש שלם אצל הגרוש וזוגתו (מזכירה שהייתה זו תקופת חגים אינטנסיבית עם הרבה ימי חופש ארוכים) ואני הייתי רגועה ושלווה ונהנתי מתאילנד כמו שצריך להנות.

לא חושבת שהייתי רגועה אם הייתה אצל מישהו אחר, אפילו לא אצל הורי, לא חושבת שהייתי מעזה לצאת לירח דבש ארוך כל כך אם הייתי צריכה לדאוג להעבירה ממקום למקום.

לא ייצרתי טבלת שהות ולינה, לא נתתי הוראות מיוחדות.. אבא שלך שימש אבא שלה כמו שצריך וקיבל רוח גבית מזוגתו.

אני חושבת שאם בן זוגי (הרווק אגב) או זוגתו של הקודם, היו מעזים אי פעם להגביל את נוכחות הצוציקית לא היינו נשארים בזוגיות איתם.

ההורים נשארים הורים גם אחרי שהם בוחרים להכניס בני זוג אחרים לחייהם, בני זוג הבוחרים להיכנס למשפחה מורכבת צריכים להבין שאין חדר לאגו ואין מקום לנרקסיזם!

הבעייתיות מתחילה כשבני הזוג החדשים לא בטוחים במקום שלהם, צריך לבדוק מדוע? (האם בן זוגך נותן לך תחושה שאת פחות?)

יחסים טובים (גם אם קורקטים) עם בני הזוג הקודמים הם פריבילגיה, ואם זוגך וגרושתו מצליח לשמר אותם זה אומר עליהם הרבה ורק דברים טובים זכרי תמיד שיום אחד גם אתם תצטרכו אותה.
נסי לחשוב על זה כעל אינטרנס משותף ולא על ידידות מופלאה.

לצערי אני פוגשת מדי יום נשים (משום מה רק נשים) הבוחנות באופן מתמיד את הזוגיות שלהן לפי האם אני מעל ילדייך וגרושתך או להפך,
זהו מתכון לצרות.. פרמידת האהבה לא קיימת ואם כן היא מטופשת.

אהבה לילדים ולבן הזוג היא שונה ואין להשוות בינהן.

מאמינה בכל לבי שאם תשחררי רגע ותבחני את הטוב ופחות את ה"אכלו לי שתו לי" תביני שהוא מתעלה על הרע,
(כבר קראתי שהתנצל והבין את טעותו, למה לדוש בזה.. למה יש לאנשים נטייה לחפור בדברים ולהתעסק בקטנות (פשוט
))

זכית בהזדמנות שנייה לאהבה, תעריכי זאת ושמרי עליה, יש אנשים שאפילו לא זכו להזדמנות ראשונה!

בהצלחה :)

רפסודיה

New member
מסכימה ומזדהה עם כל מילה

הורים הם הורים גם אם התגרשו וגם אם בנו זוגיות אחרת והביאו עוד ילדים לעולם.
עצוב מאוד כאשר גרושים שהם כבר הורים ובני זוגם החדשים, מתקשים להבין את זה והופכים את הילדים מפרק א', לילדים סוג ב', ולא עושים להם בית שלם אלא חלקי.

talilula1

New member
נורא

לבעלך יש שלושה ילדים, ומה שאת עושה ממש מזעזע, גורמת לשני ילדים לחוש כסוג ב
כל השלושה הינם ילדים שלו, ואין כל סיבה שאת תחליטי שלשנים מהם אין זכות לישון בבית שלהם.
ובעלך חייב, לפי דרישתך למצוא עבורם מקום לינה חילופי, בעוד ביתו ובנך נשארים בבית.
האם את בכלל יכולה להבין את הרגשת הילדים האלו, כשאבא שלהם גר בקביעות עם בנך, והם צריכים רשות מיוחדת מהוד מעלתה?
ולמה בנך יכול להשאר בבית כל הזמן?? מובן לך מאיליו שבעלך יגור עם בנך, אך לא מקובל עליך שילדיו יגרו עימו למשך שבועיים.
אם אני הייתי בעלך היית כבר בחוץ. חוצפה אמיתית. את בכלל מבינה מה זה ילדים?
אין שום סיבה בעולם שאבא שלהם יסרב לפתוח את ביתו לילדיו, לדעתי הוא גם צריך להבטיח להם שביתו הינו ביתם והדלת תמיד פתוחה עבורם.
קשה לי בכלל להבין איך עולה על דעתך לשלוח אותו לבקש מקרובים לאכסנם, כשוא נמצא בבית עם ביתו ובנך.
גועל נפש.

TatyBar

New member
זו לא השאלה.

זו היתה יכולה להיות השאלה, לו מה שהיה מפריע לה זה שהטיפול בילדים יפול עליה.
אבל זה לא מה שמפריע.
כי היא לא הגבילה את ההפרעה שלה מהילדים הנוס]ים רק לזמן שבן זוגה לא בבית.
אלא בכלל.
ולכן השאלה בכלל לא רלוונטית.
כי היא לא ביקשה ממנט למצוא סידור לשעות הערב כשהוא לא בבית. או בייביסיטר לעזור בבית שלהם.
היא ביקשה שהילדים לא יהיו שם בכלל.
בלעע.

אנחנו לא יודעים מה התנהלות הבית שם

והבעל הוא לא "טלית שכולה תכלת" לדעתי
אחרי שרובינו די ירדנו על האישה בפורום הוא לא הסתפק בזה וגם ירד עליה

בהחלט ! !

אפילו לא רמז שיש עניין שקשור לילדים.
רק השווה את הגרושה המלאכית,
לאשתו המכשפה.

אלו דינמיקות בין בני זוג.
מאוד יכול להיות שבדינמיקה אחרת, שבה בת הזוג
היתה מרגישה התיחסות מכבדת (לא פחות מאשר הכבוד
שרוכש הבעל לגרושתו) - היה גם לה מובן מאליו, מה שברור
לכל, שהילדים הם לא הבעיה.

אבל כרגע - היא נמצאת במצב של התגוננות, מול בעלה
שלא עוצר לרגע להקשיב לרגשותיה.
(ולא - לא מדובר על הרגשות שאומרים שילדיו לא יהיו
בבית. מדובר על רגשותיה. נקודה).

TatyBar

New member
אבל צריך להפריד

בין המקרה, לבין ההתנהלות שלהם.
המקרה, לטעמי, הוא חד משמעי.
הילדים צריכים להיות בית שלהם.
אבא או אמא - לא חשוב.
בבית.
ואם אין אמא לתקופה מסויימת -אז יש אבא.
שני הבתים צריכים להיות זהים.

הנקודה השניה היא ההתנהלות שלהם.
האשה לטעמי מדחיקה רגשות לא ברורים שיש לה כלפי הגרושה. ומוציאה את זה על הנסיבות הללו, למרות הטיעטון שזה כאילו פוגע בדוקטורט שלה עצמה. לא חושבת שזה יפגע כל כך עד כדי להעלות את זה כסיבה למנוע מהילדים את השהות הזו עם אבא שלהם. לא עד כדי כך.
זה לחלוטין לא מידתי.
אז זה ברור שזה בא ממקום אחר.

אבל לא משנה מאיפה זה בא כרגע - העניין הוא שלא, לטעמי אין לה זכות לסרב או לדרוש ממנו למצוא פתרונות חלופיים. זה חצוף כל כך - כי זה לגמרי לגרש את הילדים האלה מהבית - ממש ככה - וזה כל כך חצוף - שאני מבינה למה הבעל דווקא פועל באופן אמוציונאלי כל כך.

יכול להיות שהוא לא "טלית שכולה תכלת".
אבל זה לדעתי, בנסיבות הללו, מובן.

ולכם צריך להפריד את ההתנהלות שלהם, מהענין.
העניין - ברור.

ולא תמיד צריך "לשלם" לאשה שטעתה, בלהבין אותה קודם כל, כתנאי לכך שנוכל לומר לה שהיא טעתה.
טעית.
נגמר.
נעלבת מזה שאמרו לך שטעית?
תירגעי.
כי טעית.
וזה יותר חשוב כרגע מההתנהלות שמסביב.

ואני מבינה למה הם "מדברים" פה.
כי הם לא יכולים לדבר אחד עם השני בכלל.
אז זה עוזר לפרוק פה, ולאפשר לשמוע אחרים וחוות דעת ודיעות ורעיונות.
ויותרמזה - זה עוזר שאפשר לכתוב, וככה השני לא מפריע ולא נכנס באצמע ולמעשה נאלץ "להקשיב" לסוף הדברים שהאחד רוצה להביע.

רוצה רגע להזכיר שמה שנאמר כאן הוא רק חלקיק

יש תגובות לכאן ולכאן וזה בסדר. אז חלקכם טוענים שיש לי שריטה ושאני צריכה לעשות מאמץ אדיר לזכות שוב באמון מחודש. וחלקכם טוענים שבן זוגי מוטה לטובת גרושתו ושהוא לא קשוב לתחושותי. אני חושבת שיש קצת אמת בכל דבר. אבל אל תשכחו שאנחנו כבר חיים ביחד אי אלו שנים, ושגם בינינו כבר נאמרו ונעשו דברים. מה גם שמתוך הרגשות איתן שנינו מתמודדים כרגע, כל אחד בוחר מאוד בקפידה מה לכתוב ומה לא, וזה נותן אולי תמונה קצת חד צדדית. גם אצלי וגם אצלו.

גם לי כמו לכל אחד יש את הרגישויות והשריטות שלי. אבל משבר האמון כאן הוא הדדי. וגם אני בימים האחרונים תוהה אם אני רוצה לחלוק בית עם אדם שלא רוצה או מסוגל לשתף אותי בהחלטות שהוא לוקח עם אישה אחרת, החלטות שנובעות בראש ובראשונה מתוך מחשבה על הנוחות שלה ושמשפיעות על ההתנהלות השוטפת של הבית שלנו, על התכניות שאנחנו עושים ועל הילדים שחיים כאן באופן קבוע.

מצד שני אני יודעת (על רקע הסיפורים לגבי התובנות אליהן הגיע לאחר הגירושין) שהוא משתדל לא להיות יס מן של גרושתו ולהבהיר לה שהוא אדם אוטונומי עם משפחה חדשה. אני חייבת לציין שבן זוגי אדם מאוד מתחשב ומשתדל להקל היכן שאפשר. בנוסף הוא לא אוחז בעבודה שדורשת ממנו להיות רחוק שעות רבות מהבית.

ועדיין, אני חושבת שמותר לי להפגין קושי. מותר לי להגיד שקשה לי עם ארבעה ילדים בבית במשך שבועיים. ואין כאן דבר וחצי דבר עם מה שאני מרגישה כלפי הילדים שלו. הדבר היחידי שמשחק הוא היכולת של שנינו לראות את האדם שעומד בצד השני, עם הקשיים והרגשות שאיתן הוא נאבק ולהגיד: בסדר. אני מקבל/ת. בוא/י נראה מה עושים ואיך אפשר להקל/לעזור/להתמודד/לתמוך. זה הכל. להטיח האשמות זה קל. אני גם רואה את זה בתגובות של חלקכם (והאמת היא שיש לי הרגשה שכמה אנשים פה ממש מחככים ידיים ושמחים על ההזדמנות שניתנה להם לזרות שמן על האש, שתבער, שתכלה). הרבה הרבה יותר קשה זה לנסות ולהסתכל גם מבעד לעיניים של האחר.

אין כאן מלאכים או מפלצות. אין כאן אשמים וצודקים. כל אחד ונקודת המבט שלו, כל אחד והמקום שבו הוא מרגיש הכי נפגע. לכן זה גם לא צריך להיות דיון של מי צודק. או מי צריך להתנצל. או מי צריך להבין שהוא טעה. לא. הדיון צריך להיות איך ממשיכים הלאה. איך לוקחים את המקרה הזה ומנסים להבין איך הגענו לנקודה הזו, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי שלא נצטרך להיות כאן שוב.

כי בסופו של דבר רק אנחנו והילדים שחשובים. ואף אחד אחר.

TatyBar

New member
ואואואואוא..

ראשית - לא חלקכם, אלא אני. אני אמרתי שיש לך שריטה ושאת צריכה לעשות מאמץ אדיר... לא חלקכם. אבל "חלקכם" מסכימים איתי... אני מניחה.

לעניין עצמו - יש לך טעות אדירה.

תראי מה כתבת:
גם לי כמו לכל אחד יש את הרגישויות והשריטות שלי. אבל משבר האמון כאן הוא הדדי. וגם אני בימים האחרונים תוהה אם אני רוצה לחלוק בית עם אדם שלא רוצה או מסוגל לשתף אותי בהחלטות שהוא לוקח עם אישה אחרת, החלטות שנובעות בראש ובראשונה מתוך מחשבה על הנוחות שלה ושמשפיעות על ההתנהלות השוטפת של הבית שלנו, על התכניות שאנחנו עושים ועל הילדים שחיים כאן באופן קבוע.

זו הטעות שלך.

אני מבינה שזה מרגיז בטירוף כש"מעדיפים" אותה על פנייך.
כי לכאורה הוא אמור להיות חזית אחידה איתך. לא איתה.

אבל החלטה לא נבעה מהמקום הזה.
וזה לא המניע שלה.
לא ככה הבנתי ולא ככה אני מעריכה - ולא מפה אני מגיבה.
ההחלטה היא נטו, בגלל ומכיוון ומטעם ובראש ובראשונה - תוך מחשבה על הילדים.
כי זה הבית שלהם.
וזו ברירת המחדל.

ורק במקרי קיצון, את אמורה לעשות שימוש בתחליפים של ברירת המחדל הזו.
ואת לא במקרה קיצון.

אז נקודת הראות שלך שגויה לגמרי.
כי הסיבה שמניעה אותו, היא לא זו שאת כועסת בגללה.
ולו היתה היא זו, הייתי מבינה אותך מאוד.

אבל המניע שלו הוא לא גרושתו.
אלא הילדים.
וזה שיש לבעלך וגרושתו מערכת יחסים בה שניהם יודעים שהם ישימו את הצורך של השני במקום גבוה מאוד בסדרי העדיפויות - בגלל הילדים - זה מעולה.

אני מניחה שלו היתה גרושתו מבקשת ממנו שבמשך חודשיים הוא ישלם לה על הסיגריות שהיא מעשנת, או על מנוי למועדון כושר בשבילה בלבד שעולה אלפי שקלים לחודש, או יממן לה מתלחת בגדיים או יקנה לי תיק לואי ויטון - אז זה משהו שלא קשור לילדים, ואני מניחה שהוא לא היה מתייחס לזה בעדיפות כזו בלתי מתפשרת.
אולי היה מסכים - כי הוא אדם אוטומ=נומי, נכון. וההחלטה היא שלו מה בא לו לעשות עם אנשים אחרים בעולם - אבל לו היה מסכים בלי להתייעץ איתך - אז זה היה מראה שהוא כאילו "מעדיף" את הצרכים שלה על פנייך.
וזה היה לא ראוי לגמרי.

אבל מה שהוא עושה, זה אכן "מעדיף" אותה, אבל רק בדברים שקשורים לילדים.
וזה יכול להיראות כאילו הוא נענה לכל גחמה שלה...
אבל אלו דברים שקשורים בילדים.
ופה -= אכן כך צריך לנהוג.

אז אם תראי את הדברים ממקור אחר, לא מהכיוון שהוא עושה דברים תוך התחשבות בה קודם כל - אלא שהוא עושה דברים תוך התחשבות בילדים שלו קודם - אולי לא תכעסי כל כך.

ואני לא חושבת שאת צריכה להציב אולטימטום של עזיבה.
בפירוש, כי את טועה.
זה לא שהוא "לא רוצה או מסוגל לשתף אותי בהחלטות שהוא לוקח עם אישה אחרת".
ממש לא.
זה שהוא לוקח החלטות על הבית שלכם - כי זה בית גם שלו - בקשר לילדים שלו - שזה הבית שלהם גם - ובעניין הזה - יש לו say גם בלי לשאול אותך. (שוב, למעט במקרי קיצון, ואת לא שם).

את יודעת מה זה כשחותמים על הסכם "ביחד ולחוד"?
שהבית הוא של שניכם?
זה אומר שלכל אחד זכות לעשות הכל.
ויש לו זכות כזו, כי זה הבית שלו בדיוק כמו שהוא שלך (אני מניחה...? כי לא הבנתי שהבעיה היא שהוא גר אצלך וצריך לבקש רשות כי הבית הוא שלך.).

ואני גם לא חושבת שהדבר היחיד שצריך לעשות זה לראות איך הגעתם לכאן ואיך ממשיכים.
אל תדחיקי את הבעיה ואת הטעות, רק כי לא נעים לך להודות.
כן צריך ללבן דברים ולהבין מי טעה ולמה.
וכן צריך להתנצל.
ומפה - ממקום של קבלת אחריות על התנהגות או תגובות לא נכונות - מפה צריך להמשיך.
האחריות היא לא תמיד שווה לשני הצדדים.
לפעמים יש צד אחד שטעה.
ועליו להבין שהוא טעה ולא לסובב את זה כאילו "צריך שניים לטנגו".
לפעמים זה סטנד אפ לבד.
וכן צריך להבין מי צדק כדי להבין את הבעיה ואיך ממשיכים.
לא ממקום של לעזוב ולטאטא מתחת לשטיח שלא יראו.

למעלה