האם אפשר באימון שמטרת "כוח"...

loc luc

New member
האם אפשר באימון שמטרת "כוח"...

סט של 15/16 דק' : 2 חלקים זהים של 6דק' וכל אחד מתחלק ל3 קטעים של 2 דק' עבודה על עומס גבוה מאוד, קדנס עד 50 סל"ד (זאת אומרת באמת "קשה") ב-15 שניות אחרונות של כל קטע הגברת קדנס קרוב ל100/95% מאמץ העבודה בישיבה/עמידה שווה בזמן והגברות פעם בעמידה ופעם בישיבה . אבל אפשר לבצע את החלק הראשון בישיבה כולו והחלק השני בעמידה כולו אבל בשל חוסר גיוון ו "נוף" (אלו יתרונות של רכיבת חוץ) עדיף לעשות החלפות במנח הרכיבה בין השתי חלקים מנוחה של 3 או 4 דקות (חייב להתעוששות) זה חלק מאימון מאוד קשה מתאים למתקדמים חזקים במיוחד ועדיף לעשים אוטו בסוף האימון.... זו העתקה של אימון אופני כביש בתקופת שיאי רק מקוצר בזמנים (בערך זה 1/3 מאימון חוץ) מה דעתכם חברים? ללכת על זה? מצפה לבקורות...אפילו קשות ביותר...אלבש שחפץ
ciao luca

דעתי

בעד הגברות הקצב, אך ניתן לוותר על ה- 100% מאמץ ולבצע את הטיפוס באותו קאדנס, אבל עם התנגדות בינונית. אני לא בעד עבודה עם התנגדות קשה באופני ספינינג, למוד נסיון שהטכניקה הולכת לעזאזל.

k r a u s

New member
היי לוק לוק

נתחיל אם זה ...שעבודה על עמוסים גבוהים לעולם לא מתבצעת ברכיבה בעמידה. לא בריא לגב. עבודה על עומס כבד המטרה שלו לחזק את שרירי הרגליים ולעצב. לכן,בכדי להשיג תוצאה טובה יותר ונכונה יותר למתאמנים שלך....תושיב אותם . תזכור שעבודה על עומסים כבדים אך ורק בישיבה. לגבי אורך המאמץ. לדעתי 6 דקות כפול 2 זה ארוך מידי,ולא נכון. עבודה על עומס מקסימלי זה מעולה. 6 דקות ארוך מידי ולא אפקטיבי . מציע לך לחלק את ה 12 דקות שאתה רוצה לתת על עומסים כבדים , לאורך האימון עצמו ולא ברצף. ....אגב התאוששות ולא התעוששות (אני יודע שקשה לך עם השפה) בקיצור בדרך שלך אל תלך על זה... מקווה שעזרתי צחי קראוס מדריך ספינינג פייסבוק (צחי קראוס)

שאלה X2

תוכל להסביר מדוע אתה מעדיף ישיבה על פני עמידה בעומסים גבוהים ומדוע עמידה בעומסים גבוהים אינה בריאה לגב?

k r a u s

New member
בוקר טוב גיא

כידוע לך ספינינג עובד על הרגליים ולחלק העליון של הגוף בספינינג,אין ממש תפקיד--ובשביל להשיג תוצאה אכותית יותר,רכיבה בישיבה תמיד עדיפה על רכיבה בעמידה--ואני מתכוון בכלליות ,ולא משנה העומס בו אתה נמצא. העדיפות היא תמיד בישיבה----התוצאות תמיד טובות יותר,והמתאמנים שלומדים לשבת ולעבוד על הכסא מרגישים את התוצאות. רכיבה על הכסא מעבר לזה שהיא נכונה יותר ,היא גם בריאה יותא למתאמנים.....וזו הסיבה שבכלליות אני מעדיף אימון שרובו בישיבה. אני משלב גם רכיבה בעמידה באימונים שלי. דיווש על עומס מקסימלי מצריך רכוז ודיוק בדיווש -- ואת 2 הדברים האלה אתה יכול להשיג טוב יותר בישיבה....בוודאי שאפשר גם בעמידה אבל לא מומלץ בכלל. וזה לא מומלץ בגלל שברכיבה בעמידה קשה מאוד ליצב את החלק העליון של הגוף ,ומה שקורה זה שהמתאמנים בעצם מתנדנים מעט וזה שובר את האיזון בין החלק העליון והתחתון. תקשיב זו הדעה שאני רכשתי עם הזמן (4-5 שנים מדריך) זה גם מה שלמדתי וזה גם מה שלמלמדים בהשתלמויות של היום. כל מדריך מאמין בדרך שלו---אבל ללמוד ולדעת שטועים ואח"כ לתקן ---זה רק יכול לשפר את האיכויות של כל מדריך מקווה שעניתי לך צחי קראוס (פייסבוק) מדריך ספינינג

מגן רן

New member
היי צחי...

בהודעתך השנייה אתה חוזר על אותם משפטים מההודעה הראשונה. גיא (וגם אני) שאל אותך על הרציונאל שעומד מאחורי הדברים. אשמח לקבל הסברים מקצועיים (רצוי עם סימוכין) על מנת שנחכים כולנו לנקודות הבאות: א) "עבודה על עמוסים גבוהים לעולם לא מתבצעת ברכיבה בעמידה. לא בריא לגב"- למה? ב) "בכדי להשיג תוצאה טובה יותר ונכונה יותר למתאמנים שלך....תושיב אותם"- למה? ג) "לגבי אורך המאמץ. לדעתי 6 דקות כפול 2 זה ארוך מידי,ולא נכון."- למה לא נכון? ד) "עבודה על עומס מקסימלי זה מעולה"- מדוע עומס מקסימאלי מעולה? מהן התועלות בכך? ה) "רכיבה על הכסא מעבר לזה שהיא נכונה יותר ,היא גם בריאה יותא למתאמנים"- מאיזו בחינה בריאה יותר? ו) "דיווש על עומס מקסימלי מצריך רכוז ודיוק בדיווש"- רכיבה בכללותה מצריכה דיוק בדיווש. עומס מרבי לא מצריך קודם כל יכולת פיזית (כוח בשרירי הרגליים) ומנטאלית לעמוד בכך? ז) "ברכיבה בעמידה קשה מאוד ליצב את החלק העליון של הגוף ,ומה שקורה זה שהמתאמנים בעצם מתנדנים מעט וזה שובר את האיזון בין החלק העליון והתחתון"- לא הבנתי את המשפט. תוכל בבקשה להרחיב? ח) רשמת שזה מה שמלמדים בהשתלמויות של היום. אשמח לדעת על השתלמויות אלו על מנת שאבקש סימוכין (לאו דדוקא מדעיים) והסברים לכך. ט) "כל מדריך מאמין בדרך שלו"-באמת ללא קשר אליך צחי, ידידי, זו אחת הבעיות הגדולות בהדרכת ספינינג בישראל... אשמח לתשובות ותודה מראש!

k r a u s

New member
אהלן רן ....

אז נתחיל ישר עם הסימוכין----ההשתלמויות שעברתי והזמן שאני מדריך ,הביאו אותי להבין שהתשובה שרשמתי היא הנכונה. אני מבין שההשתלמויות שעברתי אצל רוני ,אולי לא לטעמך ולעוד מס' אנשים שאני יודע שלא אוהבים את השיטה. אבל אני בטוח שהיא הכי טובה ---ועוד עשרות/מאות מדריכים ברחבי הארץ והעולם אני עדיין עומד מאחורי התגובות שרשמתי---וכל המגיבים שלא הסכימו איתי ,שימשיכו לדווש ולהדריך כמו שהם יודעים . לגבי (ט) ---אני מאמין בסגנון ההדרכות שלי. 5 שנים ללא אף נפגע ברך. 5 שנים של השתלמויות בכל הזדמנות שיש. מתאמנים שמאמינים ואוהבים אותי--לא בגלל שההדרכות שלי לא מקצועיות. המתאמנים שמלווים אותי אוהבים אותי ומאמינים בי. מדריך שהוא ליצן אין לו מקום בסופו של דבר. כל הדרכה שלי היא מקצועית מאוד(גם אם לא עברתי את ההשתלמויות אצלך) . "אחת הבעיות הגדולות בספינינג"....לא שייך אלי. מכיר את הבעיה שאתה מדבר עליה ---לא אצלי. אכות ומקצועיות נמדדת לאורך זמן. שיטת הדרכה נבדקת לאורך זמן-וזה מה שאצלי לא אהבתי את התגובה שלך----גם אם אני מושיב את המתאמנים שלי באחוז גבוה יותר מעמידה....זה בהחלט לא מזיק . גם אני מושיב את המתאמנים שלי בעומסים כבדים על הכסא...זה בטח ובטח לא מזיק . גם אם 12 דקות שלוק לוק מעמיס על המתאמנים שלו במסלול אחד....ואני מחלק את זה בדרך אחרת במהלך האימון...זה בטח לא מזיק. אז אני לא מבין למה אתה הגבת ככה.(אם אתה תוכל לתת לי הסבר למה התגובה הקיצונית הזו אשמח מאוד. מכבד מאוד את התגובה שלך,ואני מתכוון לזה. אני יודע מה עומד מאחורי השם "רן מגן" ואני מעריך ומכבד את הדרך שהגעת אליה ולאן שאתה היום. תודה רבה לך --אני אמשיך בסגנון ההדרכה שלי למתאמנים שלי שהיא הנכונה לדעתי ולדעת מאות מתאמנים ,מדריכים ,ורוני יפה. צחי מדריך ספינינג

צחי, אנחנו לא עוסקים ברגשות

אנחנו מבקשים הסבר אנטומי וקינזיולוגי פשוט. אתה מזהיר פורום שלם מפני משהו די טריויאלי ובמקום להסביר, אתה נכנס למגננה. אף אחד לא טען שאתה לא מדריך חמש שנים ושלא עברת השתלמויות. האם תוכל בשתי שורות להסביר, באמצעות שרירים, מנחים ותנועתיות, מדוע לדעתך יש נזק פוטנציאלי לגב מדיווש בעמידה מאשר בישיבה?

k r a u s

New member
היי גיא

שום מגננה ובטח לא רגשות חבר יקר....אין לי שום בעיה עם רכיבה בעמידה באימון. הכוונה היתה אך ורק לענין רכיבה בעמידה על עומסים כבדים וזה הכל. העדיפות בעומסים כבדים בישיבה עדיפה יותר מאשר רכיבה בעמידה......זו עמדתי בנושא. יש סגנונות רכיבה שונים וכל אחד עובד לפי הניסיון מה שלמד ומהזמן . גם שלי ניתנת לבקורת. לא הזהרתי פורום שלם...אמרתי את דעתי בנושא---ולא הזהרתי. אין בעיה ברכיבה בעמידה בכלל---התקדתי שעדיף בעומסים כבדים לשבת ולא לעמוד. ערב טוב

אז ידידי

מבלי להיכנס לשאלה אם אתה צודק או לא, אני לא הייתי מגבש עמדה כה נחרצת על סמך משהו ש"מישהו" טען. זה פשוט לא נכון. מדריך חייב לשאול למה. לא תמיד הוא יוכל להבין לגמרי את התשובה ולא תמיד הוא יהיה חייב לפעול על פי הרציונל שלו. אך אותו מדריך אינו יכול לצפות שאחרים יקבלו את דעתו כלגיטימית, אם הוא בעצמו לא יודע על מה הוא שח. מסקנות צריכות להיות מגובשות על בסיס מידע/עובדות. ישנן עובדות מסויימות לגבי השרירים, מנח הגוף והעומסים המופעלים על השלד. אתה יכול לנתח אותן ברמה בסיסית ביותר (שזה מה שאני עושה רוב הזמן) ואתה יכול לכתוב על זה דוקטורט. אתה גם יכול לטעות, להיות צודק ולהתפלמס על כך שעות ע"ג שעות. כך אולי תעשיר את הידע שלך. אבל, אני לא מבין כיצד הגעת למסקנות וגיבשת עמדה, תוך התעלמות מעובדות והתבססות על משהו שמישהו אחר אמר לך. אם מחר אני אומר לך שהריבית תמשיך לעלות לרמה של 4%, היית כותב על כך בפורומים כלכליים ואומר שאתה מנהל תקציב כבר 20 שנים, כך אתה חושב וזוהי עמדתך, או שהיית שואל אותי מדוע ולפחות מנסה לעמוד על ההגיון שמאחורי הקביעה?

מגן רן

New member
צחי שלום

אחד הדברים שאני מלמד את התלמידים שלי הוא לא לקבל כל שטות שמישהו מוציא מהפה כתורה מסיני אלא ללכת ולחקור את הדברים, לחפש סימוכין מדעיים. מראי מקום, ספרות מקצועית או לפחות לשאול שאלה פשוטה- למה?. עם כל הכבוד (ויש כבוד) השתלמויות (רבות ככל שיהיו) או וותק (רב ככל שיהיה) אינם סימוכין. אין קשר האם ההשתלמויות של רוני לרוחי או לא, אף על פי שאני בין הבודדים שמעז לומר שהמלך (במקרה הזה המלכה..) הוא עירום. אגב סימוכין, לך היא אולי יכולה למכור את צמד המילים הבומבסטי "במחקרים שעשו" אבל שביקשו ממנה כמה חברי פורום לראות אותם "מחקרים" היא נעלמה... "לא בריא לגב", " 6 דקות ארוך מידי ולא אפקטיבי ", "6 דקות ארוך מידי ולא נכון", "רכיבה בישיבה בריאה יותר ", "עומס מקסימלי בעמידה אפשר אבל לא מומלץ בכלל" הן רק חלק מדבריך וגיא (ואני תפסתי טרמפ והצטרפתי) מנסה כבר הודעה שלישית לשאול אותך שאלה פשוטה: למה?, על סמך מה אתה מתבסס?. אם זה נראה בעיניך תגובה קיצונית שלי אז, ידידי, חכה שהאופן הרוקד ייצא מתרדמת החורף להגן על "השיטה" ואז תשווה מהי תגובה קיצונית... צחי היקר, רק למען הפרוטוקול- מרבית מזמן האימונים שלי מתבצעים בישיבה (5-6 דקות מקסימום מתוך אימון של שעה), מסיבות שונות. אני מאמין שלאוכלוסיה העממית הדבר נכון יותר אך מכאן ועד להזהיר את כולם מהסכנות הטמונות ברכיבה בעומסים גבוהים בעמידה הדרך רחוקה, בייחוד שעד עתה לא סיפקת הסבר מקצועי אחד לכך. אף אחד לא הטיל דופי במקצועיות שלך ואשמח מאוד להגיע לאחד משיעורייך על מנת ללמוד ממך כיוונים חדשים. בנוסף, אשמח לקבל הסברים ותשובות מקצועיות לשאלות (הלגיטימיות לחלוטין) ששאלתי בהודעתי הקודמת על מנת שנחכים כולנו. הרי בסופו של דבר, זו מטרת הפורום, לא?

k r a u s

New member
ערב טוב רן

אני לא חושב שלאורך כל החברות שלי בפורום הזה (שאני מאוד אוהב) הזהרתי בצורה קיצונית כלשהי לגבי סגנון רכיבה מסוים. גם בתגובה ל-לוק לוק---לא הזהרתי בצורה קיצונית. הבעתי את דעתי לגבי המסלול שלו. אני שמח לשמוע שגם אתה עושה את רוב האימונים שלך בישיבה---מסיבה שציינת כאן,וכנראה מהסיבה שגם אני ציינתי כאן,שהתוצאות פשוט טובות יותר ונכונות יותר (סליחה אם אני טועה). אני רוצה להבהיר במקרה ואולי לא הסברתי נכון. התגובה שלי היתה אך ורק לגבי רכיבה בעמידה בעומסים כבדים של 50 סיבובים בדקה כמו שלוק כתב . אין לי שום דבר נגד רכיבה בעמידה,רק שלא יהיה בעומסים מקסימליים. ההסבר המקצועי שלי בא מההשתלמויות שעברתי ומהוותק שרכשתי.....שהוותק בהחלט גורם לנו להבין דברים שטעינו בהם בעבר. "האופן הרוקד " במקרה ויגיב,אני אדאג להגיב גם לו. אין לי פה שום כוונה להפחיד ......או להזהיר כאן מישהו כמו שכתבת. תגובתי ללוק היית נקודתית בלבד...ובטח לא קיצונית. אני אשמח מאוד אם תהיה אורח שלי באחד האימונים שלי (זה יהיה לי לכבוד) אני מדריך בימי ראשון,רביעי,חמישי,ושישי. אני מדריך במועדוני ההולמס פלייס וגם באזור ירושלים. אני מזמין אותך גם למרתון שלי בגג עזריאלי ...(אם תרצה אשלח לך פרטים) רק תגיד מתי נח לך...ואשמח מאוד שתגיע. גם אחרי 5 שנים אני בטוח שאני יכול לתקן ולשפר. ערב טוב וחג שמח צחי קראוס (פייסבוק) מדריך ספינינג

loc luc

New member
כל מילה בסלע....

עדיין אני רואה את עצמי על אופני כביש ו שם מה ש עושה את ההבדל בעמידה זה שהרוכב מעביר את האופננים מצד לצד ממש והגוף ממשיך לעבוד אנכי לקרקע ושומר על עבודה נקיה תוך כדי שמירה על שיווי משקל...הנדנוד של הכלי מאפשר לרוכב לשמור על עומס יחסי בברכיים ולנצל גם משקל הגוף בתנועה כך יכול לשמור על רמת הדופק "יחסית" נמוך. כל זה לא אפשרי באופני ספינינג שה כל העומס מותל על הברכיים...ובחוסר כוח ותקניקה מביא את הרוכב לבצע פיצוים. תודה לתגובה ועל הסבר מקצועי של מדריף מנוסה אעבוד על השינוים ciao luca

תקח את זה שלב אחד קדימה

כמובן שבספינינג טכניקת הדיווש בעמידה "קצת" שונה ואם נוסיף את זה לאותן הסיבות שמנית, בוא נחשוב מה אתה עושה עם הכידון ברכיבה בחוץ, בעליה בישיבה ואיך זה עוזר להעברת כוח טובה יותר, ומסייע לזוקפי הגב?

|פיהוק|מכיוון שזה לא נלקח שלב קדימה

יורשה לי? כמובן שיורשה: באיזו תנוחה יהיה לרוכב קל יותר לשמור על גב נייטרלי - בישיבה, או בעמידה?

loc luc

New member
תודה לך...

אבל לא קיבלתי טלפונים... כן קיבלתי החלפה מישהו אתקשר אתמול ...היה טוב, מלחיץ קצת אבל נהנו וגם אני נהנתי...זו היה שיעור חשוב עבורי, לדעתי. תודה buonanotte luca

למעלה