האם אפשר באימון שמטרת "כוח"...

ישיבה על אופניים אני בעד../images/Emo45.gif../images/Emo234.gif

ככה מחזקים רגליים,אימון איכותי יותר בקבוצות מקצועיות עובדים חזק על זה יש המון תאוריות,קווים מנחים משיטות שונות המקצוענים יושבים בעיקר ואם יש צורך לשחרר רגליים,לצאת לעקיפה,לגייס את משקל הגוף ככוח נוסף להאיץ בקטע קצר-בינוני ,או לגייס מאגר אנרגיה נוסף משרירים שלא פעילים בישיבה אז עומדים קצת שבוע אחרון עשיתי קרוב ל100 קילומטר עליות וגבעות ברובו בישבה הרגשה ברגליים 1000,000 $ רגליים קלות מאוד וחזקות מרגישים את זה בספינינג ,בריצה,הליכה,עליה במדרגות......................... אפשר לשבת לכתוב ספר שלם על למה טוב יותר לשבת על אופניים מאשר עמידה ,אבל נו באמת למי יש הזמן לזה עכשיו כבר דיברנו על זה בפורום פעמים רבות אני מאמין שצריך לקחת איש\ת מקצוע מלומד\ת עם רקורד ולהיתאמן לפי המלצה ושיטה שלו\ה את רוב הנקודות העיקריות העלה כאן ידידנו צחי כל אחד\ת יבחר או תבחר אך להתאמן חג שמח

לפעמים גם ההגיון מספיק ולא חייבים מאמרים :

כששרירי הרגליים וזוקפי הגב לא מספיק חזקים, ( ולרוב המתאמנים הם לא מספיק חזקים לעמידה ממושכת של יותר מ3-4 דקות) ובעמידה יש עומס רב על המפרקים המוחזקים ע"י שרירים אלה (מכיוון שרוב משקל הגוף נשען עליהם בעמידה) נוצר עומס רב ומיותר על המפרקים מה שיכול לגרום גם לתנועתיות לא נכונה , וכך ייגרם עומס מיותר על המפרקים היכול לגרום לנזק מצטבר ולבעיות ברכיים בעתיד, וכן כאבי גב תחתון. אני לא צריכה מאמרים שיוכיחו לי דברים שנשמעים לי הגיוניים על סמך מה שלמדתי בפיזיולוגיה על מפרקים וזוקפים.

loc luc

New member
ציינתי ועדפתי גיוון במנח הרכיבה...

וכתבתי כ2 דק' רצופות מקסימום של עמידה...אולי זה היה ברור רק לי. מתנצל על החוסר פרטים. ciao luca

זהו שלא

אצל חלק מהאנשים, היכולת להסיק מסקנות באופן ראציונלי, בואי נאמר, לוקה בחסר. אני מניח שאת לא קושרת את עצמך בלילה למיטה, כי כדור הארץ עגול ומסתובב על צירו (איפה חולת המין שלא כותבת פה יותר? היה הייתה חוגגת על זה)? 1. לא למדת באף מקום (אלא שמעת דיעות שאינן מגובות במחקרים) ששרירי הרגליים וזוקפי הגב לא מספיק חזקים לעמידה ממושכת של יותר מ-3-4 דקות. 2. אני מניח שאם בעמידה יש עומס רב על המפרקים, אנשים צריכים להישאר במיטה? אני מציע שתערכי חיפוש על המילה סקוואט. לא מזמן פורסם פוסט בפורום חדרי כושר על מחקר המדבר על ה"עומסים המיותרים" הללו (ומדובר בעומסים פי שלושה ממשקל הגוףשלך שהפלא ופלא, לא הם שיגרמו לנזק מצטבר ובעיות ברכיים בעתיד.אם ההגיון שלך בריא והקודקוד עובד, תביני שהמפרקים שלך נועדו גם .... תחזיקי חזק.... לספוג עומסים. אבל, אולי אני טועה - מה למדת בפיזיולוגיה על מפרקים וזוקפים שגרם לך להגיע למסקנה ההגיונית שלך?

סקוואט! ../images/Emo99.gif

בפיזיותרפיה היו מתעללים בי עם סקוואטים בכל דרך אפשרית (על בוסו, טרמפולינה, מכונה...) בשביל לחזק את הברכיים ולהחזיר אותם לתפקוד מלא נאלצתי לדחוק ולהרים משקלים מטורפים ולקפוץ על הריצפה ועל משטחים לא יציבים שעות. לא למדתי פיזיולגיה, ההיגיון והאינסטיקט הורו לי להימנע מעומסים כבדים ומיותרים, אחרי שנה של פיזיו למדתי משהו אחר...

חחח...

מי אמר לך שאני לא קושרת את עצמי למיטה בלילה...חח
?
ולעיניינו: 1. דווקא כן למדתי ששרירי הרגליים וזוקפי הגב לא מספיק חזקים לעמידה ממושכת של יותר מ3-4 דקות בעמידה,בקורסים ובהשתלמויות שעברתי אצל רוני יופה, לדעתך שמעתי דיעות שאינן מגובות במחקרים, אתה לא יודע אם הן מגובות או לא מגובות במחקרים, זאת השערה שלך! ציינתי שמדובר על רוב המתאמנים ולא על כולם, סביר להניח שמי שעושה סקוואטים ומחזק את שרירי הרגליים בתרגילי כושר, יחזק אותם וסברי להניח שלא יפגע במפרקים שלו כי השרירים מספיק חזקים , אבל מדובר על אימון לכלל המתאמנים ולא התאמה לאחד או שמיים שכן עומדים בעומס. 2. הכוונה בעומס על המפרקים בעמידה הייתה לעמידה ברכיבה על אופניים ולא בהליכה יומיומית, לכן אנשים לא צריכים להשאר במיטה- אלא אם כן הם בכל זאת רוצים להשאר קשורים למיטה...מסיבה כלשהיא.... אין לי צורך לעשות חיפוש למילה סקוואט כמי שעושה ועשתה סקוואטים באופן קבוע , וציינתי בכל התגובה שלי שעל כל מאמר שיוצא , יוצאים 10 מאמרים מנגד שבאים להפריך את המאמר הראשון, לכן אני סומכת על ההיגיון הבריא שלי ולא מסתמכת כל כולי על מאמרים מסוג זה או אחר, למרות שאני נהנית לקרוא מאמרים. אכן מפרקים אמורים לספוג עומסים, אך גם קפיצים אמורים לספוג זעזועים, תלוי ברמת הזעזוע, בכמות הזעזועים ובתדירות, וגם קפיץ שנועד ל"קבל", או להגן מזעזוע- סופו להישחק, ופה מדובר על מפרקים שלנו שאין להם תחליף טוב כמו האמיתי - אז למה לקחת סיכון? למדתי הרבה בפיזיולוגיה, והשירשור פה קטן מלהכיל...אבל מפרקים נשחקים, עם הגיל, עם הזמן, ועם העומס עליהם. הנה כתבה של דיוויד רודריגז משנת 2004 לYNET, שבו הוא בפירוש אומר שעמידה בספינינג אינה טובה יותר מ-5 דקות. כתבה1 ומאמר מוינגייט של מני קורן, על עיניין שרירי הגו בספינינג כתבה2 כמה מיתוסים להפרכה, מיתוס מספר 2, ע"י רוני יופה כתבה3 וכתבה נוספת לגבי ספינינג של ד"ר איתי זיו, שבה גם ניתן לקרוא שיציבה לא נכונה יכולה לגרום לנזק ולכאבי גב וברכיים. (ליקויי יציבה) לא נאמר כלום על זמנים ולכן דעתי שכל אחד יפעיל שיקול דעתו לפי מה שהוא קורא. http://zooza.saloona.co.il/אירובי לסובלים ממשקל עודף התעייפתי

תגובה

1. זה לא מגובה, כי אחרת היית מצטטת, כפי שניסית לעשות בהמשך ההודעה. 2. לפסול את תחום המחקר מהסיבה שציינת, זו שטות גמורה. גם אם קיימים מחקרים סותרים, יש דרכים לעמוד על האמיתות שלהם ועל הרלוונטיות שלהם. בכל מקרה, עוד לא הבאת אפילו מחקר אחד, אז נצא מנקודת הנחה שזה עוד נסיון לייצר עשן בלי אש. 3. אין כאן עניין של סיכון. מצב שלוש בעמידה אינו מסוכן. אם את טוענת שכן, תוכיחי. כל עוד לא עשית זאת, את יכולה לטעון שכל פעילות גופנית מסוכנת. 4. גם דיוויד לא גיבה את הטענות שלו והיה על זה שרשור שלם. ד"א, עכשיו הוא טוען ל-3 דקות. 5. כבר לא קראתי.

גיא, זאת לא התנצחות בינינו...אבל תגובה שלי...

רק הבהרה... אני אנבור באינטרנט, ואמצא משהו שיגבה את העיניין.... 1. אין לי מושג אם יש מחקרים או לא ואני מתכוונת לברר לפחות בשביל עצמי , אני מאמינה שאם כמה מבכירים בתחום אומרים את אותו הדבר- סביר להניח שיש לזה גיבוי כלשהוא- אבל אני בהחלט אחפש, רק שזה בטח ייקח קצת זמן! ולכן טענתי בטענה ראשונה שזאת רק השערה שלך שזה לא מגובה ואין לך מושג אם זה מגובה או לא. אתה רק משער שאם לא נתנו לך מאמר או מחקר אז זה לא מגובה. בדיוק כמו שלא נתנו לך מחקר או מאמר שזה מזיק, אתה או שאר המתנגדים לטענה הזאת לא נתתם מחקרים או מאמרים שמראים שזה אכן לא מזיק, כך שגם ההתנגדות שלך לא מגובה! 2. אכן אתה צודק, ולפסול תחום מחקר בגלל שלכל מחקר יש מחקר מנגד זה שטות גמורה,ואם הבנת את זה ככה, אז טעות שלי בניסוח... אבל לא פסלתי....אני קוראת שוב ושוב את מה שכתבתי ולא מוצאת איך הבנת שפסלתי, אמרתי שאין לי צורך לקרוא על סקוואטים כי אני סומכת על ההיגיון הבריא שלי ולמדתי את נושא הסקוואטים גם במכללת וינגייט וגם על בשרי, איפה הפסילה פה בדיוק? "עוד לא הבאת אפילו מחקר אחד" => אכן הבאתי מחקר/מאמר, אך לפי סעיף 5 שלך לא קראת את כל מה שהבאתי, אז אצטט לך קטע קטן רלוונטי מתוך המאמר/מחקר של מני קורן ממכללת וינגייט : "ההתלהבות והאנרגיה המלוות את שיעורי הספינינג מדחיקות את תחושות חוסר הנוחות הנגרמת בשל היציבה השגויה. אלא שהעומסים הלא מבוטלים על הדיסקים הבין-חולייתיים - אם הם נמשכים זמן רב הם עלולים ליצור שחיקה במעטפת הסיבית הקשיחה של הדיסק הבין-חולייתי. כתוצאה מכך תקטן יעילותו של הדיסק במניעת הלחץ של החוליות זו על גבי זו, וייתכנו כאבי גב הנובעים משימוש יתר (שימוש חוזר לאורך זמן). במצב קיצוני עלול להיווצר קרע במעטפת הסיבית, שעלול להוביל לפריצת דיסק. חשוב לדעת כי: * רכיבה בגו זקוף דורשת עבודה של זוקפי הגו, ולפיכך מצריכה מהמתאמן אנרגיה רבה יותר מרכיבה במנח שבו הגו רפוי. בשלבי האימון שבו נדרש המתאמן לבצע משימות תחת מאמץ ובתנאי עייפות – תהיה לרוב נטייה להתכנס למנח עמוד שדרה רפוי, שהוא כמובן חסכוני יותר. עם זאת, כאשר מתייחסים לנזקים אפשריים למערכת התנועה, מדובר בעומס רב יותר על המפרקים והרצועות כמו גם שינויים ניווניים לאורך זמן. " איפה המאמר הסותר שלך? בינתיים יש עשן ויש אש...ולא אני ייצרתי אותם... 3."אין כאן עיניין של סיכון.מצב שלוש בעמידה אינו מסוכן.אם את טוענת שכן, תוכיחי. " => לא אמרתי לרגע שעמידה ב-3 היא מסוכנת, ההיפך! בספיניג יש 5 מצבי רכיבה , ועמידה ב-3 עם עומס הוא אחד מהם (אני מעמידה גם את המתאמנים שלי ב-3 עם עומסים גבוהים רק מקפידה לא לאורך זמן יותר מ3-4 דקות בערך.) מה שאמרתי הוא שעמידה ב-3 לפרק זמן ארוך בעומסים גבוהים, יכול לגרום נזק לטווח ארוך, ומכיוון שהמפרקים שלנו נשחקים גם ככה עם הגיל ועם הזמן וכמובן עם הפעילות שעושים איתם , למה לקחת סיכון עליהם אם יש משהו בספק. (אולי כרגע זה יותר מובן) רק חשוב לי לבקש לדייק בציטוט של מה שאני "אומרת" .... ולא להסיק מסקנות מקריאה ולרשום דברים שלא אמרתי, אני עומדת מאחורי כל מילה שאני כותבת וחשוב לי שהדברים יאמרו נכון ויובנו נכון. "את יכולה לטעון שכל פעילות גופנית מסוכנת" => ממש לא! לא טענתי ואני לא טוענת שכל פעילות גופנית מסוכנת! אך אני כן אומרת (ולא מגלה את אמריקה לאף אחד) אם עושים פעילות גופנית בצורה לא נכונה, התוצאות יכולות להוות נזק יותר מאשר תועלת! 4. המאמר של דיוויד הוא רק מאמר אחד מתוך 4 שהראיתי לך... 5. כדאי לך לקרוא את מה שכתבתי, גם כי זה מעניין וגם כי השקעתי בחיפושים לדיון איתך
.... 6. אני מבטיחה לך שאני נוברת באינטרנט בנושא ואמצא מחקר כלשהוא לגבות/לאמת/לאשר את כל הדיון הזה, וברגע שאמצא משהו גם אפרסם פה בכיף. ** ברשותך גיא, הייתי שמחה לדעת (ולא בציניות!!! ) מה הכשרתך בנושא הספורט והספינינג?

...

1. אז אל תטעני שפעילות מסויימת מסוכנת. 2. מאמר הוא לא מחקר. אם מאמר טוען את 1, הוא צריך להיות מגובה. באותה מידה יכלת לצטט את אורן זריף. 3. הידד, עלית על משהו שניסיתי לפתח (אפילו הפרסי לא היה מספיק חכם כדי להבין - מפתיע, לא?) ראי את סעיף 1 לעיל. גם דיווש ממושך בישיבה, יכול להתבצע עם "גב רפוי" ובואי נאמר שאם ראית קבוצת מדוושים לא מיומנים בחייך, רוב הסיכויים שנתקלת בזה. אז עכשיו בטח תאמרי שעם הזמן יבוא שיפור וזה יסתדר - ואני אשאל אותך ברשותך - מדוע השיפור וההתחזקות לא יכולים לקרות בעמידה (או נעצרים בגלל ה"עומסים והלחץ על החוליות" ב- 4 דקות)? 4. וגם לשאר הסעיפים, חבל על האנרגיות שלך. בזמנו עשיתי את זה במקומך ובינתיים אין. ** אני אשאיר אותך עצובה.

../images/Emo17.gif לא יאומן....

אני לא יודעת אם אתה רציני או לא....
1. עניתי לך בתשובה הקודמת. 2. צודק, שמאמר זה לא מחקר, לכן אמרתי שאחפש מחקר בנושא.
3. אין לי תשובה בשבילך. מרגישה קצת בבית משפט....
4. יש לי הרבה אנרגיות ואני מנסה לתעל אותם למקומות הנכונים- ייתכן שלחפש מחקר בנושא יהיה מקום טוב מאוד לתיעול האנרגיות שלי....תודה על ה"דאגה".....
** כבר הבנתי מתשובותיך לאחרים שלמדת מדריך חדר כושר בוינגייט , אז לא הצלחת "לשמח אותי", אבל גם לא השארת אותי "עצובה" ...מזל שלי....
מיציתי.

חולקת עליך צחי...

בכביש... עבודה על עומסים גבוהים מתבצעת בישיבה ובעמידה! אם אני עולה עליות קשות כדוגמת נס הרים וצובה בישיבה בלבד, הגב מורגש מאוד! דווקא בעמידה יש אתנחתא לגב בעומסים גבוהים. אני מציעה (באמת בלי טיפת התנשאות) שכל מדריך ספינינג ישכור אופני כביש לסוף שבוע ואז ילמד איך הגוף מדבר במישורים ובעליות.

loc luc

New member
נכון מאוד...אבל

ההבדל כמו שכתבתי בתגובה אחרת זה שברכבת חוץ הכלי יכול לנוע לזדדים יחד עם תנועה קדימה שגם מייצר סוג של "אינרציה" וזה מאפשר להוריד עומס מהברכיים, מהגב, לשחרר את הישבן מלחץ הישיבה ובעזרת קדנס קבוע ומדוד לשמור על הדופק .....כמובן ישנם רוכבים שבכלל רוכדים בעליות כמו קונטדור כמעת ללא להזיז את האופניים מתחתיו...וזה מאוד דומה לרכיבה בעמידה בספינינג...אבל זה לא קל בכלל ובגלל זה רובי בסיגנון "ריקוד" הם הקטנים ורזים יותר..וזה גורם הגדול של ה"סוד" גם לא לשכוח שמנח הרכיבה (במיוחד של אופני כביש) הוא שונה לגמרי וכדי להגיע לתוצאות מכובדות משקיעים הרבה הרבה אימונים בלימודי הטכניקה , כוח, סיבולת ו(חשוב מאוד) גמישות של הרוכב. אבל כן אני ממליץ גם לצאת ולטעום מרכיבת כביש...בלי שום קשר לעניין...כי זה יפה!! תודה ונפגש בנס-הרים
ciao luca

k r a u s

New member
מה את משווה????

אופני סטודיו ...לאופני שטח/כביש? ומי אמר לך שאני לא רוכב שטח/כביש??? הרבה רוכבי שטח/כביש מגיעים לספינינג. והם בעצמם אומרים שמדובר ב 2 סוגים שונים של מאמץ/הרגשה. אין צורך להשוות בין אופני הספינינג שנמצאים בתוך סטודיו לבין רכיבה בחוץ. "דעה צלולה" אני עדיין בדעתי...שבעומסים כבדים עדיף לשבת ולא לעמוד בספינינג. אין לי שום בעיה עם רכיבה בעמידה בספינינג,אבל שלא יהיו על עומסים כבדים. התגובה היתה אך ורק לגבי עמידה על עומסים. אחלה ערב וחג צחי קראוס(פייסבוק) מדריך ספינינג

משווה גם משווה ../images/Emo13.gif

1. ג'ונתן גולדברג, ממציא שיטת הספינינג, היה רוכב אופניים תחרותי שמצא מענה ברכיבה על אופני ספינינג למצוקת הרכיבה בחוץ בעיתות חורף ובהתאם לכך נבנו אופני הספינינג. 2. אתה לא רוכב כביש! ולצורך העניין רכיבה ביום כיפור על אופני סיטיבייק לא נחשב. 3. אני משתמשת בספינינג לצרכי אימון תחרותיים וזוקפת את הישגיי לספינינג! כמובן שיש שיעורים שבהחלט מוכיחים את הטענות של רוכבי הכביש איתם אתה מדבר... במצבים כאלה אני בונה לעצמי את האימון. 4. לא אמרת שבעומסים כבדים עדיף לשבת ולא לעמוד, אמרת באופן נחרץ ואני מצטטת "נתחיל אם זה ...שעבודה על עמוסים גבוהים לעולם לא מתבצעת ברכיבה בעמידה. לא בריא לגב" - לא נכון! 5. במקרה אני גם מתאמנת אצל רוני יופה ברעננה והיא העמידה אותנו למצב 3 גם בעומסים כבדים. אגב, אני חושבת שהבעיה בניסוח התשובה שלך... כולנו מסכימים שעדיף לדווש בישיבה, אבל מפה ולצאת בהכרזה שדיווש בעמידה גורם לנזקים ולא בריא לגב... היא מניסיון של 9 שנים, לא נכונה. חג שמח

k r a u s

New member
לא רוכב ביום כיפור---בוקר טוב "דעה צלולה"

ממש הבאת את ההיסטורה של הספינינג ואהבתי אתזה. כל הכבוד לכל ההישגים שהגעת עד עכשיו---ולסיבה בה את הולכת לספינינג. אני יודע מי את ואני יודע שאת ספינרית מקצועית- והגעת לזה בזכות עבודה קשה ומקצועית. אמרתי את דעתי בענין------ וכל אחד שמגיב מוסיף עוד קצת לתגובה שלי פלפל חריך מאוד שלא כתבתי בהודעה המקורית...וזה גם מה שאת עושה. רוני לא מעמידה בעומסים כבדים....לפחות לא כמו שלוק לוק התכוון לעשות. לא הבנתי למה כולם פה מסכימים איתי עם זה שרכיבה בעומסים כבדים הכי נכונה בישיבה.....וגם את כותבת באופן נחרץ שעדיף בישיבה, ועוד הרבה כמוך---. זו דעתי מהניסיון שרכשתי בתקופת ההדרכות שלי ומההשתלמויות שעברתי. עבודה על עומסים כבדים מתבצעת בישיבה בלבד .....נ-ק-ו-ד-ה. יש מס' הגדרות לעומסים כבדים --העומס של לוק לדעתי עדיף בישיבה שיהיה לך חג שמח ושנה טובה צחי קראוס(פייסבוק) מדריך ספינינג

דעה צלולה ,אני מסכים איתך

נכון שעומדים אבל רוב הזמן יושבים ,כי אם עומדים יותר מידי הרגליים מתחמצנות ומאבדים אנרגיה שלא לצורך ואז יקח לנו יותר הזמן לסיים את העליה דרך אגב על איזה אופניים את רוכבת עכשיו קווטה,פינארלו או אחר חג שמח

מסכימה עם מה שאתה אומר ולא על כך המחלוקת

לאחר שריסקתי את הקווטה... רכשתי סרוולו מלחמתיות
חג שמח

loc luc

New member
תודה לכל המגיבים...

עזרתם ולימדתם... אז הגיע זמן לעבוד ולשנות... ciao luca

חכה....

אל תמהר לעבוד ולשנות...... יש כאן לא מעט אי דיוקים ומחלוקת די גדולה על מה שצחי כתב לך. ממליץ לך להמתין בסבלנות להשלמת הדיון וההתייחסות של כמה מדריכים בכירים, ואז תאמץ לך את ההחלטה מה לעשות ואיך.

loc luc

New member
לא קפצתי ולא עשיתי...

אני קורה ועוקב, לומד ושוקל...ובסופו של דבר אחלית... יש לי זמן ורצון לדעת... תודה ciao luca

למעלה