האם אתם במינוס

יעלי2

New member
האם אתם במינוס ../images/Emo35.gif

כולם מתלוננים שקשה לזוג צעיר כלכלית. רובנו בשלבי קניית דירה שמכבידה עוד יותר. האם אתם חיים את חייכם (ברווחה או צימצום) במינוס או שאתם חיבם את חייכם (ברווחה או בצמצום) ולא יורדים מקו ה "0". ולמה? 1) הבוקר התראיינה מומחית בנושא ואמרה שלפני שכל משפחה מתחילה להדק את החגורה וחושבת פעמיים לפני הקניה בסופר (או בכל דבר אחר), צריך שהמטרה תהיה לצאת מהמינוס. זה נשמע טריוויאלי-כמובן, אבל היא הדגישה שהמטרה היא לא לחסוך כסף או להצטמצם במותרות בכללי. אלא לשים מטרה להכניס כל כסף שיש לחיסול המינוס. ושזו תהיה המטרת על. אחר כך כל השאר. 2) וזה קשור ל (1). בארה"ב אסור להיות במינוס ואוי ואבוי אם כן. בארץ זה לא רק מקובל, זה גם הפך להיות הכי לגיטימי ואמצעי הכנסת רווחים לא נורמלים לבנקים. מענין מתי הממשלה תחליט (אם בכלל) שצריך ללמד את הציבור לא לחרוג. לא להיות במינוס של שקל. אולי אף פעם לא, כי אולי זה טוב לה כי יש לה שותפות בבנקים והיא מרוויחה מאיתנו גם בדרך זו. 3) אם הגעתן עד כאן כל הכבוד: חברים שלנו קנו דירה חדשה ויש להם תאריך כניסה קרוב שבו מתוכננות להם הוצאות כבדות מאוד. כשנפגשנו הם אמרו :"טוב, מקסימום נהיה במינוס חודשיים", "אפשר להסתדר עם זה"
היינו קצת בשוק, אבל הבעל כלכלן אז הוא כנראה מאוד מחושב. אז אני חוזרת לשאלה מההתחלה, כשבשאלה היא אם מדובר במינוס קבוע, כלומר כאורח חיים
והאם נוח לכם עם זה.

לצערי אנחנו נעים בין קו ה- 0 למינוס

לירון שונא לראות חריגה, וכמובן שאנחנו משתדלים לא לחרוג ולהשאר במצב טוב, למרות שזה קשה עם המשכנתא, המיסים ושאר ההוצאות החודשיות. וחוץ מזה שאנחנו גם משתדלים לשים כסף לחיסכון .

limor 2

New member
היינו במינוס אדיר

(כל אחד 10,000 ש"ח) אבל עכשיו החתונה כסתה טיפה, רועי התחיל לעבוד ואני הפסקתי לרקוד( עלה לי בערך 2000 ש"ח לחודש) אז יותר הסתדרנו עכשיו. אני משתדלת שלא נכנס למינוס כי הריבית היסטרית. אם זאת, אני יודעת שבקרוב לא תהיה לנו ברירה כי יש לנו התחייבויות לבניית הבית.

מבחינה כלכלית

מינוס זה ההלוואה בריבית הכי גרועה שיכולה להיות לכם. ולכן, לפני שחוסכים, צריך לסגור את המינוס, כי כל תוכנית חסכון תניב ריבית יותר נמוכה ממה שאת משלמים על ההלוואה. .

תוכי

New member
אנחנו....

בתחילת חודש איך שהוא די מתאזנים מבחינת המינוס אבל לקראת סופו חבל"ז איך שהמשכורת שלי נכנסת ב-1 לחודש ישר מכסה את המינוס לא נוח לחיות עם מינוס אך במצב של היום שהכל עולה ואנחנו נשארים אם אותן משכורות מה אפשר לעשות
אתמול היינו בקניות וקנינו קנייה ממש מחושבת עם לא הרבה שטויות ותוספות לא הכרחיות ובסוף כשיצאנו היינו בהלם איך ישבנו וחישבנו ממש להוריד את השטויות ובחשבון הסופי זה ממש השתלם

kisses

New member
אנחנו לא מרשים לעצמנו להתקרב

למינוס ולהתרחק ממנו כמה שאפשר.

rona25

New member
היי, גם אני ראיתי אותה היום בוקר

מתראיינת ב"בוקר טוב ישראל" על הנושא
אני מסכימה שאסור להיכנס למינוסים מטורפים, אבל המצב בארץ מחייב זאת - כל המחירים מתייקרים , הדולר עולה, הריבית על המשכנתא תופחת והמשכורות נשארות זהות! לנו יש מינוס, לא היסטרי אבל גם לא קבוע אלא משתנה מחודש לחודש (לפעמים אפילו יש פלוס) אבל אני לא בעד המצב הזה לצערי.... הוא בכלל לא נוח עכשיו למשל התקלקל לנו תנור האפיה ואנחנו צריכים לקנות חדש - בדקתי כ"כ הרבה אלטרנטיבות וחלק גם באינטרנט כדי למצוא במחיר סביר, וכמובן במיליון תשלומים, אחרת זה ממש יכביד עלינו.... אכן, המצב קשה....

אוסנת123

New member
תנור וקניות מוצרי חשמל בכלל

בהקשר למינוס - אנחנו צפים מעל לקו האדום ורק בזכות צמצומים אדירים, דחיית קניות שהן לא הכרחיות וכן - גם אני לא קניתי בגד חדש כל הקיץ. המשכנתא ועכשיו האוטו הצנוע שקנינו (לא היתה ברירה) דוחקים אבל יהיה בסדר. לגבי מוצרי חשמל - המלצה: בכניסה לבית החדש היינו צריכים לקנות את כל מוצרי חשמל חדשים (לא היה ממי לקחת או ממי לקבל) אז עשינו מחקר שוק רציני מאוד בחנויות הגדולות וסימנו מהם המוצרים שאנחנו רוצים. לאחר מכן התחלנו לשוטט באינטרנט באתרי המכרזים הגדולים ונכנסנו למכרזים הרלוונטיים ובדקנו אותם (לראות מה המחיר עליו הם נסגרים) ורק אח"כ כשראינו מהו המחיר הטוב ביותר קנינו... המסקנות: 1. המכרזים עדיפים על כל חנות שבדקנו - ללא תחרות. בנוסף אתרי המכרזים נותנים בד"כ עד 12 תשלומים - נוח מאוד. 2. לקנות רק במכרזים פומביים שמתחילים החל מ- 99 ש"ח. האחרים נותנים מחיר התחלתי גבוה מאוד. 3. חנויות - לא בטוחה שרצוי לפרסם אותו פה (אין לי מניות אצלו) אבל יש חנות שהיא זולה משמעותית מהאחרים ואמינה מאוד. - אענה למסרים בנושא למעוניינים. אנחנו רכשנו את מוצרים החשמל ב- 20%-40% זול יותר מהחנויות... בהצלחה לכולם!!

Ronnie*

New member
אנחנו בהחלט במינוס.

כשקנינו את הדירה, לקחנו משכנתא גבוהה יותר ממה שאנחנו צריכים כדי לכסות את השיפוצים. אבל מה? בינתיים הדולר עלה ועלה ועלה, ובסוף יצא שלא נשאר כסף כמעט... וגם החתונה הוסיפה על זה, בלי עין הרע. שלא לדבר על זה שאצל שנינו בעבודה אין העלאות ואצלי אפילו הורידו משכורות. בקיצור, קשה בארץ הזאת...

אלונהב

New member
רוני , יש לי שאלה במוגע למשכנתא

איך נתנו לכם לקחת משכנתא גבוהה יותר , כך שהצלחתם לכסות את השיפוצים ? אולי היה לכם כסף בצד? סליחה על החטטנות, פשוט אנחנו הגענו לבנק והם אמרו שמקסימום משכנתא זה 70% מערך הבית. ולכן אנחנו לא קונים את הבית שכ"כ רצינו....

Ronnie*

New member
את צודקת...

היה לנו חלק (לא גדול, לצערי) מהכסף לפני המשכנתא... התכוונתי שלקחנו קצת יותר ממה שהיינו צריכים, לא יותר מערך הדירה.

לא ...

אין לנו דבר כזה שמתווסף לסכום בחשבון העו"ש שנינו בפלוסים של מעל 6000 בעו"ש

שמופית

New member
ג´ס.... האם נימה צינית אוחזת בך ?

או שאת רוצה לגלות לנו את הסוד ???

חלילה ציניות

בעלי אלרגי לקו הקטן הכל מטעמי בריאות אם היה תלוי בי (וכבר הגעתי לזה) היה לי מינוס של 13000 בחשבון

שמופית

New member
גם אני אלרגית למינוס, אבל מכאן

ועד פלוס חביב שכזה עוד ארוכה הדרך
כל הכבוד לכם

כרגע במינוס- בפעם הראשונה

עד לפני 3 חודשים לא היינו במינוס למרות שבדיוק עברנו דירה, המשכנתא, קנינו את כל הריהוט חדש לבית וכו´. מה ששינה את המצב היה קנייה של מזגנים לבית (עילי לסלון ומיני מרכזי לחדרים)- ומאז אנחנו על הפנים וגם די לחוצים בנוגע למצב... וזה לא מנחם בכלל לשמוע שאחרים במינוסים כבדים יותר. ינחם אותי רק לזכות בלוטו...

gmgy

New member
כן ולא

בארה"ב אכן אסור להיות במינוס בבנק אבל זה רק בגלל שהשיטה היא אחרת. כאן אנשים לא חייבים כסף לבנק אלא לחברות האשראי. בקיצור, אפשר לפתוח פה הרבה מאוד כרטיסי אשראי (אם אתה פה מספיק זמן, ויש לך היסטוריה טובה של תשלומים), ובכל אחד מהם לקבל אשראי בגובה אחר. ככל שעובר הזמן מקבלים הצעות יותר טובות (למשל, עכשיו קיבלתי הצעה של 0% ריבית לחצי שנה בכרטיס אשראי). זה מאוד מפתה, ואכן התפתנו לקנות טלויזיה חדשה, מה שאומר שייקח לנו עכשיו חצי שנה לשלם אותה, אבל לפחות לא נצטרך לשלם ריבית. מה שכן, בבנק, תמיד תמיד בפלוס.

איילתי

New member
לא../images/Emo70.gif ונקווה גם לא להכיר אותו

אני אף פעם לא הייתי במינוס!!! לפני כמה שנים כשהיינו חברים בעלולי "נכנס" למינוס של 10 שקלים, אז נכנסתי להפקיד לו כמה גרושים... אפשר להכתיר אותנו כזוג המחושב של השנה, אני מקווה שנוכתר כך גם בשנה הבאה.

לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא ברור ליח איך ולמה אנשים חיים במינוס. צריך להבין שכשאין כסף אז אין. נכון, צריך לקנות דברים, המחירים עולים ויש הוצאות. אז נניח שיורדים מתחת לאפס ונכנסים למינוס, בסופו של דבר יש איזה קו שהבנק כבר לא ייתן לחצות ומה אז, אין הוצאות ? המחירים לא עולים ? למה רק אז מתחילים להצטמצם בהכל ? אולי כי אין שום אפשרות אחרת ? רק שאז כבר משלמים ריבית רצחנית. צריכים להיות אחראים ולשים את הקו האדום לפני שהבנק שם אותו. מינוס זה למצבי חרום בלבד. אפרופו ארה"ב.. יש כאן אנשים שמחזיקים כרטיסי אשראי עם קו אשראי רחב מאוד ולא נוגעים בהם כי זה "למצב חרום"

danonit

New member
מה לא ברור?

אנשים חיים במינוס כי אפשר, כי הבנקים מאפשרים את זה. האפס פשוט זז אל אותו הקו שהבנק כבר לא יתן לחצות. מה שהבנק בעצם נותן לך זאת הלוואה מאוד נוחה, לא צריך לחתום על טפסים ולהביא ערבים וגם אין תאריך באופק שבו יתחילו התשלומים - נוח מאוד אבל במחיר של ריבית קטלנית. ולא, מינוס זה לא למצבי חירום בלבד. זה אולי נכון בתיאוריה, אבל איך שהדברים עובדים בארץ מינוס זה מצב קבוע מאוד (בעצם גם מצב חירום זה די קבוע בארץ, לא
), שהבנק נותן לכולם להתקיים בו.

למעלה