האם אתם במינוס

טכנית זה נכון

אבל מה שלא ברור לי זה למה אנשים חיים ככה. אז מה אם הבנק נותן, מה הקטע בלחיות ברמה יותר גבוהה ממה שאתה יכול ? זה פשוט גישה מוטעית לחיים. כשחיים קבוע במינוס זו לא "הלוואה נוחה" אלא פשוט ביזבוז, זה בעיקר עניין של גישה, חינוך ואחריות. אבל כבר היה לי את הוויכוח הזה עם חמותי לפני שנים.... מי שלא מבין שהקו צריך להיות מעל האפס ולא מתחתיו (כל הכבוד ג´ס - קבלו ח"ח) - זבש"ו. למשל - קניית מזגן זה לא מצב חירום. גם טיול זה לא. משכנתא צריך לקחת בסכום ותשלום חודשי שניתן לעמוד בו ועוד, רק צריך להיות מחושבים ולהבין שאם אין כסף (ותאמינו לי שאני מכיר את זה מאוד מקרוב) אז אין!!!

שמופית

New member
מסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif

גם תמיר ואני משתדלים להיות מחושבים כמה שאפשר, ושנינו מעדיפים שלא להיכנס למינוסים מיותרים. ובדיוק אתמול היתה לנו שיחה עם אחיו החייל של תמיר, שנמצא ברגילה ולא מצליח לשמור על מצב של פלוס בחשבון... הוא עדיין לא מבין שאם אין כסף - לא מבזבזים ! אבל, לפעמים המצב הוא אחר, ואנשים נכנסים למינוס לא בגלל טיול או מזגן, אלא בגלל אוכל, תשלומים שונים על ילדים (גן, מטפלת וכו´) ודברים כאלה שקשה או אי אפשר שלא להוציא עליהם...

קניית מזגן זה כן מצב חרום

כשיש בבית תינוקת בת שבוע שצורחת כי חם לה! לכל אחד מצב חרום הוא משהו אחר- לי זה מזגן, לשכנים שלי זה אוטו, לזוג אחר זו חתונה שהשאירה אותם בחוב של 20.000 ש"ח. חוץ מזה במקרה שלנו- המזגנים היו דרך קרובת משפחה שבאופן חד פעמי הצליחה לסדר לנו באלקטרה 40% הנחה שזה ה מ ו ן!!!!!! ויש מצבים (וככל שמקימים משפחה הם מתרבים) שבהם גם כשאין כסף חייבים לקנות דברים- אין מה לעשות. חייבים אוכל (למשפחה לחודש לפחות 2000 ש"ח) חייבים לשלם מיסים (1700 ש"ח ארנונה וחשמל) חייבים לשלם משכנתא (2000 ש"ח אצלי- וזה ממש מעט) בקיצור- המשפט "אם אין כסף אז אין" ממש לא מתאים לרוב רובו של האנשים המבוגרים בישראל.

Ronnie*

New member
את כל כך צודקת...

וגם בלי תינוקת, בארצנו החמה מזגן הוא לא בבחינת מותרות... אני יודעת שאצלנו זה פשוט שיפר את איכות החיים שלנו בצורה משמעותית, זה שהפסקנו להתבשל בלילות... בשבילנו זה פשוט שווה את זה. ואני מסכימה איתך - חייבים אוכל, מיסים ומשכנתא, ועם השחיקה של המשכורות (ולי אפילו הורידו את המשכורת בגלל "המצב"), קשה מאוד לשמור על איזון. כמובן שהשאיפה היא לא להיות במינוס, אבל זה לא תמיד כל כך פשוט.

POOH*

New member
אנחנו כרגע לא...

לפני החתונה עם כל הוצאות החתונה היינו קצת במינוס. כרגע כבר לא. ובד"כ לא. אנחנו מאד מקפידים לחשוב על ההוצאות ולא להוציא מעבר למה שיש. למרות שבקיבוץ, אני חייבת להודות, יש פחות הוצאות מבעיר. אבל גם כשגרנו בת"א לא היינו במינוס, פשוט הצטמצמנו, לא יצאנו יותר מדי וחיינו בסדר גמור ובפלוס. אם כי לא בפלוס יפה כמו של ג´ס... POOH

אמיקה

New member
גם אנחנו כרגע לא אחרי תקופה

ארוכה של מינוס לא נגמר.. את החתונה גמרנו בחוב קטן, ובצירוף המינוס שרודף אותנו מתקופת הלימודים (שכר לימוד / שכ"ד צריך לשלם לא?)וההתמחות (נכון כל מה שכותבים על שוק העבדים של המתמחים באשר הם) - לקחנו הלוואה נוחה, ואנחנו לכאורה לא במינוס (השיטה האמריקאית - לא כתוב לי מינוס, אבל יש לי הלוואה על הראש..
) - צריך להבין, לגבי ארה"ב, שזה לא שאין מינוס, פשוט "המינוס" נמצא אצל חברות האשראי ולא בבנק... בינתיים עושים מאמץ לשמר את יתרת הזכות, ממתינים להעלאה המתעכבת במשכורת עעושים מאמץ עילאי להגדלת עמלות שאנחנו מקבלים בתנאים מסויימים. בקיצור - עובדים קשה ומנסים לחסוך קצת.. ולחתול - נכון שהמינוס הוא לא משאת נפשו של אף אחד אבל במדינתנו הקטנטונת יוקר המחיה לא פעם עולה על רמות השכר הממוצעות, וצריך גם לזכור שלא כולם מרוויחים את המשכורת הממוצעת.. חישוב קטן של משכנתא (או שכ"ד) + מיסים + הוצאות מחיה (מזון, נסיעות וכו´) פחות או יותר "בולעים" את המשכורת. המינוס מתחיל מהוצאות מתחייבות ולא מתוכננות כמו רכב שמתקתקל, או נזילת אימים שדורשת החלפת צנרת מלאה או מזגן בקיץ הלוהט כשיש לך עולל פעוט ומצרח בבית, לאחרים זה פיטורין - ר"ל - או אירוע גדול במשפחה או כמה קטנים ובלתי נמנעים (כן, המתנות), או אלף ואחד דברים שיכולים להשתבש (או לא להשתבש - פשוט לצוץ) ולאכול את "מירווח " הביטחון שכדאי לקיים.. וכל זה כשעוד לא דיברתי על ילדים ...

אבל זה נכון ש...

יש משפחות שפחות לא עושות חשבון ומוציאות על דברים שהם מותרות, למרות שיש להן מינוס. נניח לעשות חתונה גדולה ומפוארת כי צריך לעשות show off ורושם, למרות שאין ממה לממן אותה.

יעלי2

New member
היום יש בידיעות אחרונות

ידיעה שמדברת בדיוק על נושא המשכנתאות. אני אחפש אותה (לא ראיתי אותה ב YNET). עיקר הכתבה הוא: הבנקים מאשרים לזוגות לקחת משכנתא בגוה עד 30% מהמשכורות המשותפות, וזוגות באמת בונים על זה. בפועל קורה שלזוגות רבים יש הוצאות קבועות אחרות שמכבידות עליהם בתשלומים מהתחלה ומקשה עליהם לעמוד בהתחייבות. לעומת זאת יש זוגות שיש להם מקורות הכנסה אחרים כמו דירות מושכרות או כל דרך אחרת שמוסיפה להם סכום כסף כל חודש וצריכה לאפשר להם לקחת סכום גדול יותר ולעמוד בהחזרים. ההמלצה היתה לבנקים לבדוק כל מיקרה לגופו. ההמלצה כלפי כל אחד הוא (במידת האפשר) לנסות לקחת משכנתא לאחר לקיחה בחשבון של כל ההוצאות ה"רגילות" שמותירות X כסף בחשבון, ולאו דווקא 30% שרירותית. כמובן שדבר זה לא תמיד אפשרי וכדי לקנות דירה בארצנו שמקשה בכל דרך על זוגות צעירים, התחשיב הנ"ל לא אפשרי. בלי קשר, צויין שאם יש מינוס ורוצים לכסותו בהלוואה, כדאי לשקול הלוואה דרך חברת כרטיסי האשראי ששם לא צריך ערבים וההלוואה יתנת בתנאים נוחים. בסופו של יום גם אותה צריך לשלם. והמצלה אחרונה, למי שמשתמש בכריסי אשראי (ומי יכול בלי הפלסטיק החמוד), לנסות לקבל כרטיס זהב. תמורת מספר פעולות מינימום בחודש, אפשר לקבל הטבות והנחות שלא מקבלים בכרטיס רגיל. וצוין במפורש שהיום שלא כמו בעבר, קל לקבל כרטיס כזה. לפעמים אם יש משכורת ברוטו של 7000 ש"ח צריך רק לבקש.

בבנק לאומי יש "זהב חופשי"

לכל מי שבוגר "מקצועות חופשיים" (אני לא יודעת אילו מקצועות הם מגדירים ככאלו) צריך רק להביא תעודת זכאות לתואר ואז הסטטוס משתנה. יש ויזה זהב (עמלות יותר נמוכות ויותר מבצעים) ומה שיותר חשוב- ניהול יותר נוח של החשבון: עמלות יותר נמוכות, הלואות בריבית נמוכה יותר או בסכומים יותר גבוהים וכו´. ולמי שעדיין אין: ניהול חשבון הבנק דרך האינטרנט. פרט לעובדה שזה מאפשר בדיקת מצב חשבון באופן שוטף (וללא עמלות, בניגוד לתדפיס) יש גם תנאים יותר טובים. למשל על הפק"מ מקבלים 1.25% יותר מאשר בסניף!

אז אני צריכה לעשות

כמו טמבלים הסתובבנו שבועיים בחו"ל בלי כרטיס ועם הרבה יותר מדי מזומן

הילית*

New member
עירית, כנראה פיספסתי...

איפה הייתם ? אנחנו לוקחים ויזה ליתר בטחון. לפעמים משלמים בה אבל אף פעם לא מוציאים מהכספומטים מפחד שיבלע ואתם יודעים- זה בכל זאת מדינה זרה.

שמופית

New member
אני בכל הטיולים שלי בחו"ל לוקחת

רק את הויזה
אני ממש לא אוהבת להסתובב עם סכומי כסף גבוהים עלי וטפו טפו טפו - עדיין לא נתקלתי בבעיה בשום מקום (חוץ ממקומות שמלכתחילה ידעתי שאין בהם כספומטים, אז הוצאתי סכום גבוה לפני...).

danonit

New member
גם אנחנו!

ככה תמיד מרגישים כמו בבית, לא צריך להסתבך עם כסף חו"ל.

אמיקה

New member
עירית - תעשו זהב כמו שנעה הציעה

מקצועות חופשיים זה - בין היתר - עו"ד.

למעלה