האם אתם מאמינים בכוח המחשבה?

kaenar

New member
האם אתם מאמינים בכוח המחשבה?

האם מחשבה באמת יוצרת מציאות? איך זה קורה? איך אנחנו חושבים על משהו והוא נהיה?? אשמח לשמוע מה אתם חושבים על העניין..

kaenar

New member
אתה יכול לקשר :)

אני התכוונתי למשחבה בוראת מציאות נוצרת, אם אתה מאמין שהאדם יכול לשלוט בתסריט חייו. נגיד אם אפשר להבריא באמצעות הכוונה וכ"ו.. למה התכוונת בעין הרע?

טוב, אני מאמינה שכן.

אבל לא מתוך כוח מיסטי על-טבעיכלשהו, אלא כי השליטה של האדם על עצמו והשפעת שליטתו על עצמו על הסביבה גדולה בהרבה ממה שאנחנו חושבים. אדם שכל לילה לפני שהוא הולך לישון וכל בוקר אחרי שהוא מתעורר עושה מדיטציה ומתרכז במטרה מסויימת, נלך על הבנאלית - להשיג כסף, משכנע את עצמו שהוא מסוגל לכך ומרכז את כל מהותו בכך, הפעולות היום-יומיות הרגילות שלו הופכות לדרכים להשיג כסף וכל מי שפוגש אותו מרגיש "זה אדם שישיג כסף", דבר שעוזרמאוד בפגישות עיסקיות אליהם מגיעים אנשים שכל כך מרוכזים בכסף. מחשבה יוצרת מציאות על ידי השפעתה על החושב בלבד.

asmati

New member
../images/Emo45.gif

זה גם כל הרעיון מאחורי הסרט "הסוד" גימיק פרסומי שנועד להביא כסף

Bean kob

New member
מחשבה יוצרת רק אם אתה גורם לה להיווצר

שום דבר לא קורה סתם ככה... גם לא מספיק סתם לחשוב עליו צריך לרצות אותו ולקיים אותו... כמו שהרצל אמר "כל דבר מתחיל בחלום וסופו בחלום"

kaenar

New member
?

מחשבה לא נוצרת אם אתה גורם לה להיווצר, היא נוצרת וזהו היא לא צריכה להיווצר . המעשים צריכים לבוא עם המחשבה. קודם כל חשוב כי אתה יכול ואחר כך שנה את עולמך :) קודם כל צריך לרצות משהו ואז לקיים אותו? לא הבנתי ממש.. את אומרת שאנחנו צריכים לרצות משהו ולא סתם "לחשוב עליו" , אני מסכימה איתך. אבל מה צריך קודם, אמונה או רצון? לדעתי אמונה, אם אדם רוצה משהו, אבל לא מאמין בו, זה לא ילך.. ברור שיש שלבים כדי להצליח וזה לא מסתיים רק בלחשוב על זה, מתישהו צריך גם לבצע, אבל קודם כל- חשוב! הכוונה היא יותר להאמין בעצמך , ובמקום לחשוב שאתה מסוגל, לדעת את זה! אבל את/ה לא חושב/ת שהאדם, קודם כל באמצעות המחשבה, יכול הרבה יותר ממה שנדמה לו? המשפט "כל דבר מתחיל בחלום וסופו בחלום" אומר שלא צריך לחלום, בעצם? כדי להגשים חלום אתה צריך קודם כל לחשוב על אחד.. הרצל גם אמר "אם תרצו אין זו אגדה!" , כן, זה יותר טוב :) צריך להסתכל על כל צעד שאני עושה ובמקביל להרים את ראשי ליעד. אז לא "להיתקע" בחלום, אבל לחלום- דבר ראשון! "כדי להגשים חלום אנחנו קודם כל צריכים להתעורר ממנו" , מה דעתך על זה? יותר אופטימי לא? בעצם המשפט הזה גם מעצבן אותי

Shira Esther

New member
ממש, אבל ממש לא.

אני שמה פס על כל השטויות האלה של כוח המחשבה. אחי מתקדם בקסמים כשל אורי גלר, ואף הוא וחבריו יגידו לכם בביטחון שהכל טריקים. מחוכמים, ודורשים זמן ללמידה- אבל לא קסמים. מחשבה לא יוצרת מציאות. מעשים כן.

Shira Esther

New member
כמובן,

בדבריי התייחסתי רק לתנועה הרווחת של 'הסוד' ואורי גלר.

הבא ונתחכמה

ומה יוצר מעשים אם לא מחשבה? האם תסכימי איתי שללא מחשבה אין אפשרות לשנות את המציאות, למרות שהיא תמשיך להשתנות כי זו דרכה של מציאות? מכאן ניתן להסיק ללא שום ספק - מחשבה אכן יוצרת מציאות. וזה אפילו בלי להתייחס לכל עניין המציאות האישית והחינוך. כן המחשבה שלנו היא החינוך התת-מודע של ילדינו והחינוך יוצר מציאות. וכן, כל ההודעה הזאת היא התחכמות אחת גדולה, מה הכיף בלי זה?

Shira Esther

New member
זו אפילו לא התחכמות

משום שהמחשבה לשם מחשבה והפקודות שהמוח נותן כשהוא מבצע פעולות הם דברים שונים בתכלית. המחשבה היא לא חינוך- אם אתה מקרין את המחשבה הזאת במעשיך, אז אתה מחנך. מחשבה לבד לא שווה הרבה.

אני חושב שאת טועה

מי אמר שמחשבות לא שוות הרבה? . למי ולמה לא שוות? חוץ מזה שאני תומך באבוקדו שכל פעולה שלנו נוצרה ממחשבה אם זה "אני רעב" אם זה "אני כועס כי" .... אז - זו מילת המפתח . אז אני אלך לאכול משהו או אז אני אלך לספר את זה למישהו וכו'. אפשר להגיד שחזון - שהוא "מחשבה" - יכול לתורגם למעשים ובכך לשנות את המציאות. אכן מחשבות יוצרות את המעשים שלנו . אנו חושבים ואז פועלים (חוץ מרפלקסים ופעולות בלתי רצוניות כמובן ) ועל כן המחשבות אכן בדרך העקיפה יוצרות את "המציאות". בכללי מה שאבוקדו אמרה קודם לכן בהודעה בשירשור זה הוא הנכון בנוגע לסוד . הוא מעניק אמונה והתמקדות בדבר מסויים . לא שונה מהרבה דתות וכתות אחרות.

לא התכוונתי למחשבות שהן פקודות,

אלא למחשבה העמוקה שאנו מעריכים יותר ורואים כחשובה יותר, מעשה גדול לא יקרה ללא מחשבה גדולה. הרומאים היו לוחמים דגולים, אבל הרבה לפני זה טקטיקנים ואסטרטגים גאוניים שכמותם העולם לא ראה לפני כן, לא החרב ולא זרועו של הלוחם בקרב היא ששינתה את העולם, אלא המחשבה של אותם גדולי מוחות המלחמה שהובילה למעשה שהוציא פקודה. מה שהרג את רבין, לדוגמה, לא היו הכדורים, אלא האדם שלחץ על ההדק והוא לא היה מביא איתו אקדח אלא אם היה חושב על זה מראש וחושב על זה הרבה. למה כל הדוגמאות שלי הן אלימות נורא? באותה מידה גם כל שינוי חיובי בעולם.

Shira Esther

New member
אשיב לשניכם בתגובה אחת

אני רואה את המחשבה והמעשה כדבר שרק כאשר הוא משולב, ניתן לקבל תוצאות משביעות רצון. אם אני אצא למלחמה בלי לתכנן אותה, חזקה עלי שאפסיד; כמו כן, אם רק אתכנן את המלחמה ולא אלחם, לא הרווחתי דבר. המ שהרג את רבין היתה המחשבה והלחיצה; בין מחשבה למעשה יש זיק כזה של כוח רצון, שאותו אנחנו רותמים כדי להוציא את המחשבות לפועל.

kaenar

New member
ראיתי סרט חזק- "ריפוי באמצעות הכוונה"

הראו איך יש כוח עצום בחשיבה שלנו ואיך, בלי משים, היא מובילה אותנו ל"צירופי מקרים" .. האדם יכול, באמצעות המחשבה, לשנות את כיוון הגלים בים (כמובן שזה יכול לקחת "קצת" זמן, אבל כן) , האדם יכול (באמצעות המחשבה, כן?) לזכות בלוטו. הכל בסרט הראו , ממליצה על הסרט ממש! מחשבה בהחלט יוצרת מציאות! מה אם לא מחשבה? מעשים? כמובן. אבל איך אנחנו עושים דברים, מבלי לחשוב עליהם לפני? זה נורא לעשות בלי לחשוב.. את לא חושבת? (חח משחק מילים..) חוץ מזה, אם אנחנו רוצים להשיג משהו, אנחנו יכולים להשיג אותו, בכל מקרה.. אני לא חושבת שהכל טריקים באורי גלר, לדעתי הרבה מזה אמת, יש שם הרבה כוונה ואמונה. אז כן, מחשבה בוראת מציאות נוצרת.. גם אם אנחנו בעצם "לא" חושבים
את יכולה לשנות את חייך, בעזרת המחשבה.

kaenar

New member
ובכל זאת.

יש כוח גדול באותו "כדור ארץ" . לא דיברתי על מוות .. אבל יש כוח במחשבה, ואם את לא מאמינה בזה, אשמח לדעת למה . כשאת רוצה להשיג משהו בחיים שלך, ולא חושבת עליו ולא מכוונת כוח לאותו דבר שאת רוצה להשיג, הכיצד יושג?

למעלה