האם אתם מאמינים בקיומו של גיהנום או גן עדן?

סויה 1

New member
האם אתם מאמינים בקיומו של גיהנום או גן עדן?

הגיהנום מתואר תמיד כמקום לוהט הנמצא במעמקי האדמה, ואיליו מגיעים החוטאים הגדולים. לגן העדן לעומת זאת מגיעים הצדיקים הגדולים,והוא נימצא במקום בו גרו אדם וחוה. מי יגיע לגיהנום? ומי יגיע לגן עדן?

orli997

New member
ערב טוב חדשה כאן../images/Emo140.gif

אחלה שאלה בטח שקיים גיהנום וגן עדן אך הוא יציר כפיו של האדם ולאו דוקא תוצר של שיפוט אלוהי

TAINTED SAINT

New member
ברוכה הבאה[מכל חברי הפורום]../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

גן העדן והגיהנום אינם קיימים,הם המצאה של כהני דת כאמצעי להפחיד את ההמונים הבורים ולשלוט בהם עיי החדרת פחד נוראי מצד אחד,והבטחה שאיש לא יוכל מאוחר יותר להוכיח את חוסר אמינותה [אף אחד לא חזר עדיין מן המתים לדווח על הנעשה "בצד השני"...]. פילוסופים וסופרים רבים נוטים לטעון כי הגיהנום הינו "מותאם אישית" לכל אדם המגיע אליו,לפי פחדיו העמוקים ביותר... לגן העדן יש צביון מעט אחיד יותר,אך גם הוא נתון לפרושים רבים,לפי דתות ואסכולות שונות. לגבי ה"תוצר של שיפוט אלוהי",ובכן...קודם תצטרכי להוכיח כי אלוהים קיים,לפני שנתווכח אם תוצרים לו.... חג שמח
TAINTED SAINT

orli997

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo152.gif

אתה קצת מתפרץ לדלת פתוחה, ואני בהחלט מסכימה עם מה שאמרת, אדם נוהג לשפוט את עצמו ובכך מעביר את עצמו גהינום, וכנ"ל לגבי גן עדן, הכוונה פה ועכשיו ולא במקום אחר או במימד אחר זה תפקידם של כהני דת למינהם, לגבי אלוהים כן או לא , אובכן אני לא מנסה אפילו להוכיח כך או אחרת מה שכן אני יודעת שיש חוקיות מסוימת בעולם אשר רובינו נאלצים להתמודד איתה

רסקול

New member
חוקיות בהחלט, השאלה

שעליה את מסרבת לענות: חוקיות של "חוקי הטבע" או חוקיות של "יוצר עליון" שבעצם העובדה שוהא "יצר" הוא מבטא רצון+כוונה= מוסר, משמעות?

orli997

New member
טוב

יצר רצון זה ברור , היות ואני רוצה שהעולם יתנהל על פי חוקי המוסר שלי אז אני אתן לו משמעות מעבר אלי גדולה מימני , ומי שיקבל זאת כמובן יקבל את חוקי המוסר שלי בעצם, ככל שיותר אנשים יקבלו זאת ויצתרפו למערכת העוצמה של החוקיות הזו תגדל ותהפוך להרבה מעבר לרצון שלי למין סוג של אלוהים

orli997

New member
זה המצב שלנו היום

ועם העוצמה הזו עובדים כל המסטיקאים ואנשי הדת, מה שנשאר זה להבין זאת לדעתי ולהכניס את הענין לפרופורציות נכונות

רסקול

New member
כלומר

ההנחה שהעולם קיים, סתם ככה, ולא אכפת לו מאתנו לא עולה על דעתך?

orli997

New member
תגיד

זה שלא אכפת לו מאיתנו משנה משהו? חוץ מזה חג שמיייח והעוגה ההיא למטה? פיצוץ ממליצה בחום

לא מסכימה עם "אף אחד לא חזר עדיין מן המתים.."

מה קורה לאדם בעת ביצוע ההחייאה, לא מעט אנשים סיפרו על החוויה הממכרת הזו של שקט, לבן וקול ששואל אותם אם הם רוצים לחזור. לא מאמינה בגהנום, לפחות לא איך שמציירים אותו בעולמנו. אך מאמינה בנשמות אבודות וברוחות רפאים.

miyamoto

New member
קצת על מוות קליני ו-NDE.

מבחינת מגן דוד אדום, אדם מוגדר מת כאשר אין פעולת לב-ריאה. כלומר, דופק ונשימה. או אז מתחילים בהחייאה. ההחייאה נועדה לחקות ולחדש את פעולת הלב-ריאה (עיסוים-הזרמת הדם של הלב, הנשמות-פעולת הריאה), והיא תעבוד רק במקרים של מוות קליני (מוות קליני הגדרתו בעצם היא הפסקת זילוח דם למוח, לא מעבר לכך) או במקרים בהם יש מוות מוחי מזערי. לאחר לערך 5 דקות מתחילים תאים במוח למות, משמע, מוות מוחי, בלתי-הפיך. כל התיאורים שאנשים מתארים נובעים מאינטרקציות אלקטרו-כימיות במוח, והאור הלבן הוסבר גם כן. וגם שימי-לב שהדמויות שאנשים רואים תמיד קשורות ברקע התרבותי שלהם (נוצרי רואה את ישו, נוצריה את מריה, מוסלמי את הנביא מוחמד וכן הלאה). אני ממליץ לך לצפות בסרטון שהפיקה BBC על Near Death experience.

גלבועא

New member
קראת את הספר "מעבר" של קוני וויליס

אם לא אז תקרא, 600 עמודים המתעסקים ב"מוות".

orli997

New member
חחחחחחחחחחח כמו שמכבים מחשב אותו אפקט

אני מתה מצחוק עכשיו, לא חשבתי על זה עד עכשיו אחלה נושא, השקט והאור הלבן גם הוא חוזר הביתה
מצד שני זה מעלה אפשרות שקיים אלוהים, כמו שהאדם יצר את המחשב ולא בנפץ קטן..............איזה באסה

סויה 1

New member
לא חייבים למות כדי לראות את "האור הלבן"

עם קצת אימון,כל אחד יכול... בבקשה "מאמרים"-מאגיה ומיסטיקה-סדנה לראיית הילות ואורות לבנים.(מקווה שיצליח לי,פעם ראשונה שאני עושה קישור)

למעלה